Kauza kolem konspirační teorie QAnon

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

Kauza kolem konspirační teorie QAnon

Nový příspěvek od Cykle02 »

 ! Zpráva od: Marco Freeman
Toto vlákno bylo nakonec sloučeno s jinými články a souhrnně se týká kauzy kolem konspirační teorie QAnon. Žádám proto všechny diskutující, aby informace o této konspirační teorii nebrali na příliš vážnou notu. Případné další články a informace týkající se tohoto tématu prosím vkládejte výhradně do tohoto vlákna. Děkuji.

V tomto vlákně lze nalézt ještě následující články (seznam bude případně doplňován):


S politologem Janem Charvátem nejen o šíření populární protrumpovské konspirační teorie

Facebook v pátek oznámil, že smazal velkou skupinu příznivců konspirační teorie QAnon, jež měla takřka 200 tisíc členů. Jeho rozhodnutí tak následuje Twitter, který před několika dny odpojil sedm tisíc účtů jejích stoupenců a zároveň ohlásil tvrdý postup proti obsahu spojenému s touto teorií. Zákrok se může dotknout více než 100 tisíc účtů, jimž hodlá minimálně snížit viditelnost. Krok obou gigantů se interpretuje jako stvrzení toho, že QAnon již není jen okrajový proud, ale potenciálně nebezpečná sekta. „Okrajovým jevem už není, v současných volbách se zdá, že mezi nominanty bude řada zastánců této teorie. I proto Twitter proti šiřitelům QAnon zasahuje,“ říká politolog Jan Charvát, specialista na politický extremismus.

Jako QAnon se souhrnně označuje řada konspiračních tvrzení jistého on-line uživatele fungujícího pod jmény Q nebo Qanon. Co vlastně říká?

QAnon je několik různých teorií přes sebe. Ta mediálně nejvděčnější říká, že svět ovládá tajná klika pedofilů uctívajících satana, která kontroluje politiky, média i Hollywood. Proti nim pak stojí Donald Trump, který chce jejich panství ukončit. Lze také říci, že jádro teorie se týká údajného boje mezi prezidentem Trumpem a tzv. deep state, tedy více méně utajenou strukturou státních úředníků, kteří mají pod vedením Hillary Clinton, Baracka Obamy a George Sorose Trumpovi vzdorovat. Na tuto základní osu jsou pak přidávány průběžně další teorie, z nichž některé tuto základní představu rozšiřují, jiné s ní naopak v zásadě nesouvisí.

Spikleneckých teorií, podle nichž světu vládne nějaké utajené bratrstvo – ať už jsou to Ilumináti, Bilderberg, Svobodní zednáři nebo někdo jiný – je mnoho. Čím je QAnon „novátorský“ a jiný?

QAnon je o něco víc spojený se současnou politikou, útočí na Demokratickou stranu a podporuje prezidenta Trumpa, navazuje na americké náboženské představy a propojuje širší spektrum konspirací. A také působí v trochu odlišném prostředí, než tomu bylo dosud. Tedy v prostředí sociálních sítí a speciálně imageboradů, jako jsou 4chan a 8chan, kde se mísí ideologická manipulace s recesí a černým humorem tak, že se jasné hranice jednoho či druhého stírají. A řadu nových příznivců získala také teď, během pandemie, kdy je spousta lidí k podobným věcem senzitivnější.



Mohl byste toto internetové prostředí více přiblížit?

4chan a 8chan (resp. od roku 2019 8kun) jsou internetová fóra umožňující vkládat obrázky. 4chan vznikl v roce 2003 jako fórum zaměřené na japonské komiksy anime. Fórum je anonymní a v podstatě bez pravidel. Postupem času tak šíře témat, která se zde řešila, významně rostla, a právě anonymita a nulová omezení přitáhla řadu fanoušků konspirativních teorií a také krajní pravice. Během roku 2013 pak vznikl 8chan v momentě, kdy se tvůrci 4chanu pokusili určitá pravidla zavést a některá témata omezit. Od roku 2010 byl 4chan významný jako internetový prostor, kde se formovala část americké alt-right scény - specifický zejména díky memům, které zde vznikaly a které kombinovaly černý humor s rasismem a antisemitismem.

Ví se, kdo teorii QAnon vytvořil a kdo spravuje její účty na sociálních sítích?

Identita Q není známá, nicméně se předpokládá, že jde o skupinu lidí. Samotný „Q“ se pak stylizuje do role vysoce postaveného a dobře informovaného člena Trumpovy administrativy.

Čím je QAnon tak přitažlivý? Jak na internetu získává další příznivce?

Obecně lze říci, že spiklenecké teorie se dnes těší takovému zájmu hlavně proto, že nabízejí srozumitelné vysvětlení procesů, ke kterým ve světě dochází. Každý den se na nás valí nepřeberné množství informací všeho druhu a většina lidí má potíže se orientovat v tom, co je podstatné a co je pouze informační šum, natož v tom, co by mohla být pravda, a co ne. Výsledkem je relativně vysoká míra zmatení a nejistoty, na kterou konspirativní teorie reagují tím, že nabízejí zastřešující vysvětlení, které propojuje řadu elementů domácí i zahraniční politiky. Konspirativní teorie saturují lidskou potřebu porozumět věcem. A současně svým fanouškům nabízejí jistý pocit výjimečnosti, protože „oni nejsou stádo“, naopak dokázali prohlédnout. Obojí je pro nás poměrně důležité. Navíc tvůrci QAnon vystupují z pozice „zasvěcených insiderů“ politického systému, takže mohou připomínat skupinu whistleblowerů.

Jak vlivná je tato teorie nyní ve Spojených státech? Proniká do mainstreamu, nebo je stále něčím okrajovým?

Okrajovým jevem už není, v současných volbách se zdá, že mezi nominanty bude řada zastánců této teorie. I proto Twitter proti šiřitelům QAnon zasahuje.


Obrázek

Kdo jsou její vyznavači? Jak si vysvětlit, že tak divoké teorii věří?

Vzhledem k tomu, že nejde o jedinou teorii, ale o několik různě propojených teorií, je i spektrum ovlivněných poměrně pestré. Patří sem obecně spíše lidé podporující Donalda Trumpa a velmi obecně řečeno spíše voliči republikánů - což je ale sama osobě velmi široká kategorie. Nepřekvapilo by mne nicméně, kdyby část lidí, kteří informace o QAnon sdílejí, tak činila čistě z recese - jako určitou formu zábavy, případně intuitivního protestu proti současnému mediálnímu přístupu.

QAnon je tedy populární mezi voliči Donalda Trumpa, konspirace o vině Billa Gatese za pandemii nebo o řízené výměně západní populace imigranty se také šíří zvlášť mezi voliči nacionalistické pravice. Proč jsou spiklenecké teorie – jak se zdá – populární právě v této části politického spektra? Bylo tomu tak vždy?

Je to spíš obráceně. Část lidí, zejména z prostředí krajní pravice, je dlouhodobě zvyklá s podobnými teoriemi pracovat (mezinárodní židovské spiknutí, Velké nahrazení) - proto jim QAnon přijde uvěřitelný a zapadá do jejich vidění světa. Historicky byly první konspirativní teorie spojené právě s teoriemi týkajícími se židovského, nebo zednářského vlivu na světové dění a vycházely obvykle z konzervativního prostředí. Lidé z krajně pravicového prostředí také byli první, kdo tyto teorie začal šířit. Existuje ale velké množství teorií, které nejsou ukotveny v konkrétní politické ideologii a víra v ně také žádné ideologické hranice neuznává.



Ovlivňuje QAnon i Evropu? Je na evropském internetu něco srovnatelného?

Relativně podobnou „superkonspirací“ je teorie o Novém světovém řádu, ke které lze připojit teorii o zmíněném Velkém nahrazení, resp. její podtyp Kalergiho plán - ty ale zapadají do „klasických“ teorií o židovské nadvládě. Takto konkretizovanou sérii propojených teorií tu nemáme.

Twitter chce proti účtům spjatým s konspirační teorií zasáhnout – některé už maže, u jiných algoritmem snižuje viditelnost. Má toto snažení šanci na úspěch?

Jistou ano. Podle výzkumu Pew Research Center z letošního března 76 procent Američanů o QAnon nikdy neslyšelo. Nicméně smazat něco z internetu v podstatě není možné. Nepochybně ale tento přístup zpomalí šíření této teorie.

Je vůbec správné zasahovat proti konspirační teorii? Nepotvrdí to jen přesvědčení jejich vyznavačů, že se proti nim mocní spikli?

Konspirativní teorii je z principu lež, případně vysloveně manipulace. Jak proti těmto věcem zasahovat ve veřejném prostoru, to se stále učíme. Problém je, že vyznavači této teorie se již dopustili v USA několika útoků, čímž se z roviny svobody slovy dostáváme na úroveň návodů k terorismu.

Je tedy konspirační teorie jako QAnon politická hrozba, které bychom měli věnovat pozornost - nebo to je v podstatě jen pohádka, fantasy pro dospělé?

To se nevylučuje. QAnon je připomínkou toho, kolika lidem připadá svět tak nesrozumitelný, že místo relevantních odpovědí volí raději fantasmagorické teorie. A je to také připomínka akademikům včetně mne, že náš výklad světa není přístupný a srozumitelný všem, což podobné teorie umožňuje šířit.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne pondělí 11. 1. 2021, 19:12:42, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Cykle02 za příspěvky (celkem 3):
Zappart, Dreamer, Cava19
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
Zappart
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 36
Kontakt: telegram: @poutnick
Příspěvky: 169
Dal: 860 poděkování
Dostal: 160 poděkování

Re: QAnon je politická hrozba i pohádka pro dospělé. To se nevylučuje (RESPEKT)

Nový příspěvek od Zappart »

Hele, QAnon a konspirační teorie... Bude Zappart reagovat? Jistě že bude. :D

Trochu se divím, že se zde objevuje konspirační teorie, ale ano, je to i o pedofilech...

Není pravda, že konspirační teorie je z principu lež. Většina teorií je poněkud mimo, některé záměrně, a právě jen ty je možné považovat za lež. Pak jsou tu i konspirační teorie, které se ukázaly být pravdivé.
Pan politolog tedy buď není odborníkem na konspirační teorie, nebo lže. A to je při potírání lží tedy poněkud zoufalé. Stejně jako zdůraznění příslušností k akademické obci (přece nebudeme zpochybňovat někoho s titulem). Chybí snad už jen zesměšnění, nebo diskreditace těch, co věří v onu teorii. Nebo že by nechybělo? Ona je to přece ta zlá pravice, která tomu bez rozmyslu věří...

Navíc QAnon není jediná moderní teorie tohoto druhu o boji "těch co prohlédli" proti "spiklencům".
Dalo by se toho napsat víc, ale nebudu vytvářet Off Topic.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zappart za příspěvek:
Tim
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

Re: QAnon je politická hrozba i pohádka pro dospělé. To se nevylučuje (RESPEKT)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Zappart píše: sobota 8. 8. 2020, 18:11:39Trochu se divím, že se zde objevuje konspirační teorie, ale ano, je to i o pedofilech...
Jo, je to trošku sporné, jestli řešit zahraniční konspirační teorie, ale do ČR tohle a jejich argumentace proniká. Konkrétně je i česká QAnon webová stránka QAPEL.cz. O té píší Manipulátoři.cz zde. A QAnon je zmíněn už v mém postu ve vtipníku, a cedule s tímto se objevila i na té demonstraci v Hollywoodu.

I pro mě to je vcelku překvapivé, že dezinformátoři si hrají na strašné protipedofilní bojovníky. Je to samozřejmě pochopitelné, protože u jejich jednoduchých příznivců, jsou za to snadné body. Ale pro nás je to paradoxně výhoda, protože pak kdokoliv, kdo chce bít proti pedofilům, bude hned působit jako blázen, co věří na chemtrails, placatou zemi a reptiliány.

Kdyby tohle téma někoho více zajímalo tak nabízím ke zkouknutí:
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: QAnon je politická hrozba i pohádka pro dospělé. To se nevylučuje (RESPEKT)

Nový příspěvek od Jednorozec »

Nevím jestli to je nebo není konspirační teorie, ale co vím naprosto jistě že to co udělali je klasická cenzura......
Dost se divím že se ještě neobjevila obdobné služba ale bez cenzury, určitě by faceboooku a spol přetáhli hodně lidí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jednorozec za příspěvek:
Zappart
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

Tak nám soudruzi blekotají o “fake” jménem QAnon (Pravý prostor)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Ultrapravicový web rozporuje konspirační teorii :D


Soudruzi z “FakeBooku” a “Twisteru” vymazali účty, související s údajnou “sektou” QAnon. Tato sekta údajně “věří” tomu, že svět ovládá “klika pedofilů”, proti níž poctiví politikové, jako třeba Donald Trump, bojují.

Je to jako známý vtip

Z dob socialismu existuje vtip, jak se na vývěsce jednoho okresního kina objevila programová nabídka: “Dnes večer: Švédský pornografický film ‘Dala baba vojákovi'”. Před naplněným sálem (a patřičně naplněným a vzhledem k vykastrované poušti socialistické pseudokultury též i nadrženým) pak vystoupil vedoucí kina, který se omluvil za několik drobných chyb, které se do programu vloudily: Za prvé, nejedná se o film švédský, ale sovětský. Za druhé, nejedná se o film pornografický, ale panoramatický. Za třetí, nejmenuje se “Dala baba vojákovi”, ale “Balada o vojákovi”.

Pokud se tedy podíváme, na to, co soudruzi tvrdí o onom QAnon, tak zde se také vyskytuje pár drobných, v podstatě zanedbatelných, chybiček, jako v onom programu okresního kina.

Pedofilové?

Je mi velice líto, ale zcela jednoznačně ze dvou důvodů se o pedofily nejedná. Veškeré skandály, které se na tomto poli vyskytly, byly o klácení sice nezletilých, ale pohlavně dospělých dívek, pro něž se užívá termín “lolitky” podle známého Nabokova románu.

Odborníci mají pro tuto sexuální orientaci termín “hebefilie”, který se prakticky mimo odborné kruhy nepoužívá. Rozdíl je zde přitom jasný, lolitky, alespoň ty starší, už jsou biologicky dospělé (tj. mohou otěhotnět), a jsou pohlaví výlučně ženského. Pedofilové jako takoví jsou orientováni na děti před nástupem puberty a pohlaví jejich sexuálních objektů je jim více-méně lhostejné. Jistěže existují i osoby zaměřené na pubertální chlapce (efebofilové), ale těm jsou zase lhostejné stejně staré dívky. Pokud je efebofilně orientována žena, může se svým objektem sexuálního zájmu otěhotnět (protože je pohlavne zralý).

Takže podle všeho se o žádné pedofily nejednalo a nejedná.

Motiv?

Obávám se, že motivem u těchto lidí není ani tak výlučná sexuální orientace na lolitky, to se více-méně neslučuje s jejich manželstvími (včetně zplození potomstva) se staršími partnerkami.

Motiv je asi někde jinde. Obávám se, že sexování zakázaných lolitek je spíše u těchto lidí věcí prestiže ve smyslu “stojím nad zákonem, platícím pro plebs”. Mohou v tom hrát roli i vrozené atavismy, které můžeme pozorovat u některých druhů opic. Ty se patrně vyskytovaly i u našich předků ještě na pomezí zvířat a lidí. Vítězný opičák některých druhů po půtce o postavení v hierarchii tlupy náznakově předvede soulož s poraženým soupeřem, což je gesto, které soupeře ponižuje a posílá po sociálním žebříčku směrem dolů. I sexování členů poražené tlupy (při střetu dvou tlup) má stejný původ a máme ho zřejmě hluboce “zadrátovano” v našich mozcích, protože znásilňování žen (a nejen jich) na dobytém území provádějí prakticky všechny armády světa a prováděly tuto činnost od prahu historie až po (alespoň některé) současné konflikty. I ono masové znásilňování žen a dívek muslimskými přivandrovalci v evropských městech (viz silvestr 2018 – 19) má pravděpodobně stejný biologický původ.
Něco podobného je asi i akt (sexuální), porušující tabu a potvrzující tím vysoké postavení v sociální hierarchii tlupy.

Opět, pokud bychom sáhli do historie, nalezneme zde příklady samovládců, kteří porušovali nejrůznější tabu, i v oblasti sexuální. A opět to byl signál ve smyslu latinského úsloví “quod licet Iovi non licet bovi” (tedy “jsem bůh a mohu si dovolit něco, co si nesmí dovolit pouhý dobytek”). A tak historie zaznamenala Nerona, mimo jiné sexujícího vlastní matku, Caligulu, který klátil svoje sestry, a mnoho dalších. U dcery papeže, Lukrécie Borgie, není v případě některých jejích dětí jasné, zda je zplodil její otec, papež Alexandr VI., nebo její bratr Caesare. A pokud bychom šli po linii papežů, našli bychom řadu podobných zvráceností i v dobách bližších současnosti. Světští vládci, porušující různá tabu (včetně sexuálních), by se našli také. Můžeme z našich dějin vzpomenout císaře Zikmunda, který při jedné z návštěv Olomouce přefiknul několik měšťanských dcerek (z dnešního pohledu “pod zákonem”) a následující den je nechal v kostele “pokřtít na čisté panny”. A takové příklady existují nejen v dávné historii. Lze například připomenout na koncem minulého století sesazeného a později v exilu zemřelého středoafrického císaře Bokassu, pořádajícího hostiny, na nichž byly předkládány stejky z jeho poražených (a to i v řeznickém smyslu tohoto slova) oponentů.

Takže za motiv uvedených činů, “pedofilní organizace” lze považovat spíš presentaci výlučnosti a výjimečnosti, včetně vysoké míry prestiže, než sexuální orientaci jako takovou.

Jistěže by mohla být soulož s lolitkou chápána i jako jakýsi druh “vázacího aktu” ve smyslu “jsi náš, něco na tebe máme”, ale spíš případný záznam takovéto akce typuji na vytvoření materiálů, chránících krk a statky organizátorů těchto aktivit, jak se zmiňuji dále.

Výmysl?

Není to tak dlouho, co otřásl západní společností skandál Jeffreyho Epsteina, který pořádal pro špičkové politiky, presidenty, expresidenty, členy královských rodin apod. akce s dospívajícími dívkami (lolitkami).

Poté, co se ho podařilo dopadnout a usvědčit alespoň natolik, aby bylo možné ho strčit do vězení, se ve vazbě nejprve pokusil o sebevraždu a později ji údajně i dokonal. Že prakticky nikdo rozumně uvažující na sebevraždu nevěří, je vcelku jasné: Dotyčný věděl příliš mnoho o příliš mnoha silně vlivných lidech. Je docela možné, že měl někde ukryty i kompromitující materiály (snímky, videa apod.) a přecenil jejich vliv coby pojistky své osobní bezpečnosti.

Zde se tedy nepodařilo skandál zcela ututlat, protože alespoň určitý výběr z Epsteinovy klientely pronikl na veřejnost.

V Belgii měli pedofilní, či spíše “pedofilní” skandál s M. Dutrouxem, který “lovil” školačky (spíše lolitky než opravdové děti) a není jasné, co se s nimi dělo dál. Faktem je, že byl usvědčen z “odlovení” a znásilnění dvou dvacetiletých mladých žen pro svou vlastní potřebu, tedy žen dávno za horizontem “lolitčího” věku (cca 15), což zpochybňuje jeho pedofilní nebo hebefilní orientaci (spolu s manželstvím). Je vysoce pravděpodobné, že ty mladší dívky nelovil pro potřebu svou, ale “na kšeft”, akorát nám vyšetřovatelé a soudci této kauzy dluží informaci o jeho zákaznících. Pochybnosti vzbuzuje i jeho útěk a následné chycení osamělým hajným, když se policie i armáda v této věci ukázaly být neschopné. Kdysi jsem v diskusi na Neviditelném Psovi konstatoval, že by mě zajímalo, zda po této akci sedí ve vězení onen Dutroux nebo někdo jiný pod jeho jménem. Prostě zde se zřejmě ono vlastnění kompromitujících materiálů vyplatilo více než v případě J. Epsteina.

I my máme “Kuřimskou kauzu”, která vykazuje některé shodné rysy, byť jejími oběťmi byly opravdové děti, tedy osoby sexuálně atraktivní pro skutečného pedofila. Odchylkou je zde ovšem mučení těchto dětí, které spíše svědčí pro sadismus pachatelů. Soudy i vyšetřovatelé veřejnosti dluží vysvětlení, o co vlastně šlo. Zda se jednalo o jakousi extrémní sektu, nebo zda pod tímto pláštíkem bylo pořizováno extrémní sadistické dětské porno (atraktivní spíše pro sadisty než pedofily), nebo zda šlo o ještě něco jiného.

Všechny tyhle (a, pochopitelně, by se nalezly i další) skandály reálně existují a jsou dohledatelné v soudobém tisku, případně na internetových archivech (pokud nebyly vymazány). Sexuální aktivity, související se “špičkami” společnosti, zaměřené na osoby “pod zákonem” tedy zcela jistě existovaly a patrně i existují. A nejedná se o žádné “fake”.

Spiknutí?

Už vícekrát jsem uvedl, že na nějaká zásadní spiknutí moc nevěřím. Lidé mohou v určitých situacích jednat synergicky čistě proto, že mají jakési jasně dané zájmy a z nich vycházejí. A pokud se takových lidí sejde v čase a místě více, může to vyvolávat dojem “spiknutí” i v situaci, kdy spolu nijak nekomunikovali a žádnou koordinaci svých aktivit neorganizovali.

A je naprosto jasné, že pokud se sejdou lidé se společnými nebo podobnými zájmy, mohou své aktivity koordinovat. A opět k tomu absolutně nepotřebují nějaké tajné společenství, zednářské lóže apod. Takové organizace by byly nutné spíše v situaci, když by bylo zapotřebí části jejich členů nějaké centrálně vytvořené rozhodnutí a z něj plynoucí jednání vnutit. Asi tak, jak fungoval “demokratický centralismus” v komunistických stranách, nebo “vůdcovský princip” ve stranách fašistických a nacistických.

Pokud se tedy sešlo pár “hochů, co spolu mluví” v “Lolita Expresu” Jeffreyho Epsteina, tak jim stačilo “hodit řeč” během oddechu mezi dvěma “čísly”, případně výměnou obsluhy, případně čekáním na nástup účinku další modré tabletky. To bohatě postačovalo k vymezení vlastních zájmů a dohodnutí dvou či vícestranné koordinace aktivit. A vůbec na to dotyční nepotřebovali tajné zednářské lóže nebo “světovou organizaci pedofilů” (nebo něco podobného). Spíš naopak, takováto organizace by jim přinesla víc omezení než prospěchu. Jistěže nelze vyloučit nějaké řeči na toto téma, či nějaké teatrálnosti zaměřené ven, ale chápal bych je spíš jako kalení vody či ukojení vlastního přerostlého ega zúčastněných než něco skutečně potřebného a podstaty věci se dotýkajícího.

Je to nepříjemné

Jistěže to nemusí být nepříjemné nám, normálním lidem, ale informace o těchto skandálech jsou zcela jednoznačně nepříjemné vládnoucí “elitě”, protože jí, jak by řekla normalizační televize, “nastavují zrcadlo”.

Budu hodně ošklivý, ale to, že se někdo dostal na špičku sociální hierarchie, a mnohdy bez sebemenší vlastní zásluhy, nebo, pokud je to “selfmade man”, jako osoba fungující bez skrupulí a bez ohledů nejen na zákony, ale i elementární morálku, naprosto neznamená, že se jedná o nějakou elitu, k níž by měla společnost očima řadových občanů vzhlížet. Naopak se ukazuje jasná dichotomie mezi sociální špičkou a skutečnými elitami, jaká existovala ostatně i v tom starém Římě, v papežském státě, za vlády Zikmunda Lucemburského a ve mnoha dalších historických a geografických destinacích. A pokud se společnost má nějakým způsobem posunout vpřed, bude se muset zbavit právě tady těchto lidí, minimálně jejich odstraněním z pozic na špičce sociální pyramidy, na něž nemají nárok. Nebylo by to poprvé, co k něčemu podobnému došlo. A zcela jistě, bohužel, i ne naposled, protože část lidí pozici na špičce sociální pyramidy neustojí a promění se v monstra. A v historii bylo vždy z tohoto důvodu, třeba po pár generacích, onen proces zopakovat.

Jsem toho názoru, že potenciální oběti onoho “čištění společnosti od pseudoelit” mají sevřené hýždě. A, bohužel, slušných lidí je mezi nimi tak málo, že není možná nějaká reforma směrem ke zmorálnění této sociální špičky, aby se alespoň přiblížila svými vlastnostmi opravdové elitě. Konec konců, s tímto problémem se střetl již Jan Hus, který se snažil o reformu a zmorálnění tehdy již silně rozložené církve. Mít tehdejší církevníci dnešního ducha, zcela jistě by některá jeho kázání označovali za “fake”, či “fakenews” nepřátelského původu, snad od Židů nebo mohamedánů.

QAnon tedy zcela reálně popisuje stav v nejvyšším patře společnosti. Snaha jejich oponentů z nich udělat nějakou “sektu”, je pochopitelně pouze lživá manipulace, která má jediný cíl – celé toto hnutí za očistu společnosti (a zejména špičky sociální pyramidy) kompromitovat. Vůbec bych se nedivil, kdyby ty nejdivočejší teorie, připisované tomuto hnutí, pocházely ve skutečnosti z dílen profesionálních desinformačních organizací, řízených a placených právě západními pseudoelitami.
Naposledy upravil(a) pbd dne úterý 25. 5. 2021, 12:31:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava odkazu na nofollow
Uživatelský avatar
Zappart
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 36
Kontakt: telegram: @poutnick
Příspěvky: 169
Dal: 860 poděkování
Dostal: 160 poděkování

Re: Tak nám soudruzi blekotají o “fake” jménem QAnon (Pravý prostor)

Nový příspěvek od Zappart »

A já myslel, že když vlezu do Čepeku, tak se stanu součástí té pedofilní elity *lol*
A hele, až na pár nepřesností, to napsal celkem dobře, aspoň teda o tom jak fungují, či spíše nefungují taková údajná spiknutí :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zappart za příspěvek:
Cykle02
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

Další tvrdá rána pro konspirační teorii QAnon, YouTube ji bude blokovat (Novinky.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »


Společnost YouTube ve čtvrtek oznámila, že na své platformě pro sdílení videí zakazuje konspirační obsah, který slouží jako záminka pro násilí mířící proti jednotlivcům nebo skupinám. V prohlášení specifikovala, že opatření se týká i spiklenecké teorie QAnon, jejíž prvky se v poslední době staly poměrně viditelnou součástí americké politické scény. YouTube se připojil k dalším velkým platformám, které omezují šíření myšlenek daného hnutí.

Společnost Facebook v tomto směru v posledních měsících vystupňovala své úsilí a kvůli obavám z násilí a obtěžování uživatelů nově zakazuje veškerý obsah spojený s QAnon. Už v létě oznámil podobně tvrdá opatření Twitter. Více komentátorů od té doby podotýkalo, že i YouTube sehrává při šíření konspirační teorie významnou roli.

QAnon má řadu různých článků a bývá označována i jako "kolektivní klam" nebo jistá forma náboženství; jádrem spletitého ideového systému je domněnka, že americký prezident Donald Trump bojuje proti spiknutí mocných osobností, které vzývají Satana a týrají děti. Hnutí na sebe neustále nabaluje nové prvky, jako je například zpochybňování pandemie covidu-19, a podle analytiků získává nové příznivce i tím, že jej lídři prezentují jako boj proti sexuálnímu vykořisťování dětí.


Máte zde velké postavy ze světa Q, které vytváří videa každý den a mají statisíce zhlédnutí.

YouTube uvádí, že dané komunity už se dotkly jeho dřívější kroky. Po skoro dva roky staré úpravě systému na doporučování videí se údajně propadl dosah obsahu spojeného s QAnon. Platforma prý kromě toho na základě již zavedených pravidel odstranila desetitisíce videí na toto téma a stovky kanálů.

„Dnes (ve čtvrtek) dále rozšiřujeme jak pravidla o nenávisti, tak ta o obtěžování, abychom zakázali obsah mířící na jednotlivce nebo skupiny konspiračními teoriemi, které byly použity pro zdůvodnění násilí v reálném světě. Jedním takovým příkladem by byl obsah, který ohrožuje nebo obtěžuje lidi tím, že naznačuje, že jsou součástí jedné z těchto škodlivých konspirací, jako je tomu u QAnon nebo Pizzagate," oznámil YouTube s odkazem na čtyři roky starou fámu, která je jakýmsi předchůdcem QAnon.

Vymáhání nových pravidel mělo začít okamžitě a pozorovatelé brzy hlásili první výsledky. YouTube, který patří společnosti Google, zároveň ujišťoval, že zpravodajství o problematických tématech nebo diskuse o nich, které nepředstavují pro nikoho nebezpečí, stahovány nebudou.


Nic o nich nevím, vím jen to, že vystupují proti pedofilii, bojují proti ní velmi tvrdě.

Trump: Nic o nich nevím

Na fenomén QAnon došla řeč i při čtvrteční předvolební debatě s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Dezinformační hnutí, které Trumpa označuje jako bojovníka s mezinárodním spiknutím mocných, ale odsoudit odmítl.

„Nevím nic o QAnon,” snažil se téma odbýt Trump. „Právě jsem vám o něm řekla,” nedala se moderátorka debaty stanice NBC Savannah Guthrieová „Ano, ale to, co mi říkáte, ještě nutně nemusí být pravda, nerad to říkám. Nic o nich nevím, vím jen to, že vystupují proti pedofilii, bojují proti ní velmi tvrdě.”

„Proč prostě neřeknete, že to je šílené a není to pravda (co hlásá konspirační teorie QAnon)?” opakovala dotaz Guthrieová. „Já prostě o QAnon nic nevím!” ukončil téma Trump.

„Fanoušci” po celém světě

QAnon už je v USA spojován s několika bezpečnostními incidenty a americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) loni hnutí označil za potenciální extremistickou hrozbu. Jakkoli je velmi těžké odhadovat, kolik lidí se s konspirační teorií nebo s jejími částmi ztotožňuje, jejich počet podle všeho během pandemie výrazně narostl. Symbolika a hesla QAnon se začaly objevovat na demonstracích v Německu i Británii, za Atlantikem pak v letošních volbách kandiduje do Kongresu několik příznivců.

„YouTube hraje v mytologii Q (přezdívka anonymního lídra hnutí, pozn. ČTK) obrovskou roli," řekl deníku The New York Times analytik konspiračních teorií Michael Rothschild, který aktuálně píše knihu o QAnon. „Máte zde velké postavy ze světa Q, které vytváří videa každý den a mají statisíce zhlédnutí. Své teorie zabalují do profesionálních klipů, které jsou na míle vzdálené nesouvislým projevům přímo do kamery, převládajícím ve sféře konspiračních videí," dodal.

Jaký bude konečný výsledek opatření YouTubu a dalších velkých sociálních médií, zůstává otázkou. Zasažení tvůrci obsahu se mohou snažit zákazy obcházet nebo si mohou najít jinou platformu. „Zákaz videí o Q na YouTubu a zablokování propagátorů Q je dobrý krok, ale nebude to konec Q," míní Rothschild.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Další tvrdá rána pro konspirační teorii QAnon, YouTube ji bude blokovat (Novinky.cz)

Nový příspěvek od Jednorozec »

To že jsi paranoik neznamená že nemáš pravdu :0)
každopádně klasická ukázka cenzury.
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulátoři)

Nový příspěvek od Cykle02 »


Zaznamenali jsme, že se v posledním týdnu tato lež šíří českým internetem doslova jako požár, zejména formou upravených GIFů a videí vytržených z kontextu, případně videí, kde je zobrazen někdo jiný, než Joe Biden, za něhož je tam přítomný člověk vydáván.

Obvinění z obtěžování dětí jsou významnou součástí konspirační teorie QAnon, která naznačuje, že proti úspěchu prezidenta Trumpa pracuje „deep state“. Neexistují žádné věrohodné důkazy, které by toto tvrzení podporovaly. Pro pedofilii je podle Nolo’s Plain English Law Dictionary charakteristická posedlost vidět děti jako sexuální objekty.

V Bidenově více než 40 letech veřejném životě – včetně dvou předchozích kandidatur v demokratických primárkách na post prezidenta a osmi let ve funkci viceprezidenta – nedošlo k žádným formálním obviněním, stížnostem, zatčením nebo vyšetřováním, která by ho zapletla do jakéhokoli druhu sexuálních zločinů týkajících se dětí.

Nejčastěji je v této souvislosti sdíleno video, které bylo natočeno na ceremonii přísahy, kterou v únoru 2015 provedl Ash Carter, který se stal ministrem obrany USA. Žena zobrazená na videu s Bidenem je Stephanie Carterová, manželka nastupujícího ministra obrany. V roce 2019 odmítla snahy představit tento okamžik jako důkaz nevhodného chování ze strany Bidena. Carterová přitom rozhodně není dítětem.

Nesmyslné teorie o údajné pedofilii šířil v minulost i syn Donalda Trumpa. Tweet obviňující Bidena z pedofilie propagoval i sám Donald Trump.

Zdrojem těchto pomluv je americká konspirační teorie QAnon, která se dostala do povědomí českého mainstreamu právě až v posledních měsících; v českém kyberprostoru, zejména ve skupinách zabývajících se ezoterikou, ji naši analytici sledují už poslední tři roky. Ve stručnosti jde o teorii, podle které existuje mezinárodní síť vysoce postavených pedofilů uctívajících Satana, kteří unášejí po celém světě pro své potřeby děti, a kterým brání jen samotný Donald J. Trump. Do českého prostoru se to dostává s vynecháním satanistického prvku, protože zdejší šiřitelé vědí, že by tento element na české ateistické publikum působil spíše nedůvěryhodně.


Doplnil: Jan Cemper

Více na:

Snopes.com

PolitiFact.com
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Článek tvrdí, že v takových případech buď jde o to, že osahávající muž není Biden, je mu jen podobný, anebo jde o to, že osahávaná holčička je Bidenova příbuzná (to tedy článek přímo netvrdí, ale nevím, k čemu jinému by mohla odkazovat výmluva "video je sice pravé, ale vytržené z kontextu"). Ovšem zůstává jen u tvrzení, jinak je článek dost odfláknutý. Proč prostě článek neukáže všechna videa, o kterých se tvrdí, že na nich Joe Biden osahává holčičky, a proč nepřidá jednoduché vysvětlení, kdo na nich opravdu je?

[odstraněno nefunkční YT video]

Pokud by platilo, že ten muž je Bidenův dvojník, proč se ten dvojník vyskytuje na akcích, které vypadají jako setkání amerických politiků? Biden pochopitelně může mít dvojníka; ale že by ten dvojník také patřil do nejvyšší společnosti?

Pokud by platilo, že ty děti jsou Bidenovy příbuzné, proč to v jednom případě jsou asiatky? Jistě je možné mít příbuzné jiné rasy, ale nezasloužilo by si to od Manipulátorů bližší vysvětlení?

A to, že se Manipulátoři v této souvislosti zabývají videem, na kterém Biden osahává dospělou ženu, je už úplně bizarní. Nedostatek argumentů se pokusili zakamuflovat tak, že vybrali argument, který nikdo nepoužívá, a pak ho vítězoslavně vyvrátili. Netvrdím, že Joe Biden je pedofil, ale tvrdím, že článek od Manipulátorů to nijak nevyvrací.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne pátek 4. 12. 2020, 17:03:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odstraněno nefunkční YT video
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Všude možně
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Příspěvky: 1351
Dal: 1595 poděkování
Dostal: 809 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Dreamer »

No ale nebylo by fajn, kdyby pedofil byl? Konečně spřízněná duše na těch správných místech...
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Jednorozec »

Za chvíli by ani nesmě "děda dát pusu vnučce" protože to dělá jen pedofil ne?
Nebo že by tímto způsobem konečně začali lidé uznávat, že pedofila nezajímá jen sex s (ideálně vydíraným) dítětem, ale že ho má prostě rád?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jednorozec za příspěvek:
Dreamer
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Cykle02 »

Dreamer píše: sobota 14. 11. 2020, 11:52:29No ale nebylo by fajn, kdyby pedofil byl? Konečně spřízněná duše na těch správných místech...
Tak to pak už máme obsazený hlavní mocnosti :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Cykle02 za příspěvek:
Dreamer
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Jednorozec »

Ono ukazovat se s dětmi bývalo oblíbené u všech politiků, dříve to ukazovalo jejich kladný vztah k rodině a dětem. Do budoucna se jim asi budou muset politici naopak vyhýbat jinak z nich budou pedofilové ...
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Mathias8 »

A co ked to nieje lez tydne ale proste fakt?.. ten kto ho obvinil bol syn Donalda Trampa. Okrem toho jeho syn Hunter Biden je kriminalnik bol 5 krat obvineni z pedofilie.
Synové amerického prezidenta Donalda Trumpa o víkendu vzbudili rozhořčení poté, co jeden z nich označil demokratického kandidáta na prezidenta Joea Bidena za pedofila osahávajícího děti a další uvedl, že koronavirus po volbách zázračně zmizí. Biden se proti tvrzení ohradil s tím, že Trump má na svědomí desetitisíce životů Američanů, protože pandemii zanedbal, a nyní se snaží odvést pozornost.

Donald Trump mladší v sobotu zveřejnil na Instagramu meme obrázek, ve kterém naznačil, že někdejší viceprezident Biden je pedofil. Eric Trump stejného dne v rozhovoru prohlásil, že demokraté používají koronavirus, jenž v USA připravil o život už téměř devadesát tisíc lidí, k politickému zisku.

Poté, co se na oba sourozence snesla kritika, Trump mladší uvedl, že o Bidenově pedofilii žertoval. Na demokratického kandidáta na post prezidenta ale okamžitě zaútočil znovu. Na Twitteru zveřejnil sadu fotografií z různých ceremoniálů, na nichž Biden podle Trumpa juniora osahává malé děti.

„Žádná manipulativní taktika nezmění fakt, že téměř devadesát tisíc Američanů zaplatilo životem za zanedbání koronavirové pandemie Donaldem Trumpem. To kvůli němu trpí i ekonomika, kterou po Obamově administrativě zdědil v prosperujícím stavu,“ reagoval na obvinění Biden.

Biden čelí sexuálnímu obvinění, které proti němu v březnu vznesla někdejší pracovnice Senátu Tara Readeová. Ta tvrdí, že ji Biden v roce 1993 sexuálně napadl přímo v budově Kapitolu. Z nevhodného a obtěžujícího chování Bidena nařklo i několik dalších žen. On však veškerá obvinění popírá.
http://ispigl.eu/denik/?q=node/20095
Naposledy upravil(a) Mathias8 dne pondělí 30. 11. 2020, 20:35:33, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Kasz »

Mathias8 píše: pondělí 30. 11. 2020, 19:36:05… bol 5 krat obvineni z pedofilie.
Z čeho že?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Dreamer
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Mathias8 »

Kasz píše: pondělí 30. 11. 2020, 20:17:05Z čeho že?
Tak napriklad... Jeden z clankou.
https://www.albawaba.com/amp/node/usele-hunter-biden-pedophile-fox-news-suggests-child-pornography-was-found-his-computer-1387482

Tich clankou je plny google len su v anglictine. Staci si dohladat
Naposledy upravil(a) pbd dne úterý 25. 5. 2021, 12:33:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava odkazu na nofollow
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Cykle02 »

Mathias8 píše: pondělí 30. 11. 2020, 20:46:05Tak napriklad... Jeden z clankou.
https://www.albawaba.com/amp/node/usele-hunter-biden-pedophile-fox-news-suggests-child-pornography-was-found-his-computer-1387482

Tich clankou je plny google len su v anglictine. Staci si dohlada
"The claims have been pushed online by the QAnon right-wing conspiracy theory group."
Běž s těma konspiračníma nesmyslama jinam *wall*
Naposledy upravil(a) pbd dne úterý 25. 5. 2021, 12:33:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava odkazu na nofollow
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Mathias8 »

Cykle02 píše: pondělí 30. 11. 2020, 20:55:46 Běž s těma konspiračníma nesmyslama jinam
Precitaj si viacej clankou o Bidenovi a jeho synovi. A hlavne si zisti ako prebiehali Americke volby.

Mne samotnemu je z toho na grc. A ked vidim Bidena tak este viac.
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

Re: LEŽ TÝDNE: “Joe Biden je pedofil, což dokládají fotografie a videa jeho údajně necudného chování k dětem” (Manipulát

Nový příspěvek od Cykle02 »

Mathias8 píše: pondělí 30. 11. 2020, 21:08:38 Precitaj si viacej clankou o Bidenovi a jeho synovi.
Když já vůbec neumím hledat na internetu, a informace beru jen z rádia na dlouhých vlnách.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Cykle02 za příspěvek:
Dreamer
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů