Obviněný pedofil učil tanec ve školkách (MF Dnes)
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 506 poděkování
Re: Obviněný pedofil učil tanec ve školkách (MF Dnes)
Jestli tomu dobře rozumím tak mu to jednání procházelo dlouhá léta a celou dobu se stupňovalo a nikdo mu nebyl schopen říct dost, ani poté co ho s videozáznamem udali na policii??
Dost mně jímá hrůza když čtu co ve těm holčičkám dlouhodobě prováděl/jak je trápil a ještě tvrdil že se jim to líbí a chtějí to samy... Už jen na začátku to tahání za vlasy do záklonu v těch tanečních kroužcích (to mi vůbec hlava nebere proč to dělal a co na tom mělo být pro něj tak přitažlivého)? VĚDĚT NĚCO TAKOVÉHO TAK HO OKAMŽITĚ VYRAZÍM, PODÁM OZNÁMENÍ NA POLICII A JEŠTĚ INFORMUJI VŠECHNY ŠKOLKY OKOLO!
Vždyť díky tomu, že si to nahrával by nemohl být problém ho usvědčit.
Dost mně jímá hrůza když čtu co ve těm holčičkám dlouhodobě prováděl/jak je trápil a ještě tvrdil že se jim to líbí a chtějí to samy... Už jen na začátku to tahání za vlasy do záklonu v těch tanečních kroužcích (to mi vůbec hlava nebere proč to dělal a co na tom mělo být pro něj tak přitažlivého)? VĚDĚT NĚCO TAKOVÉHO TAK HO OKAMŽITĚ VYRAZÍM, PODÁM OZNÁMENÍ NA POLICII A JEŠTĚ INFORMUJI VŠECHNY ŠKOLKY OKOLO!
Vždyť díky tomu, že si to nahrával by nemohl být problém ho usvědčit.
-
- Globální moderátorka
- Líbí se mi: Muži
- ve věku od: 18
- ve věku do: 40
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
- Dal: 1092 poděkování
- Dostal: 1180 poděkování
Nejhorší je že i někteří lidé i přes to že ví co skutečně dělal jsou schopni ho bránit..
-
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 365 poděkování
- Dostal: 2444 poděkování
A můžeš uvést příklad? Z dění na chatu mám dojem, že si tak vykládáš i snahu lidi o pochopení jeho jednání.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 5
- ve věku do: 17
- Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291 - Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal
„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král - Příspěvky: 791
- Dal: 451 poděkování
Otazka je zda tu je co k chapani. Ta hranice mezi pochopenim a obhajobou muze byt dost tenka, az bych rekl ze takrka neni - koneckoncu co je k nepochopeni na tom ze se s detmi neprovozuji sexualni aktivity? Tolerovat to nebo si myslet opak muze jen dusevni mrzak.
-
- Mediální analytik
Když si nějakou otázku ani nepoložíme, těžko.
Pochopení a obhajoba je úplně něco jiného.
Tohle se tu neřeší.
-
- Mediální analytik
Mě fakt vadí to automatické odsouzení každého, jako schvalovače Plyšova jednaní, když svou krví nepodepíše, že takový lidé by měli sníst vlastní oči a být jim penis polit kyselinou (Sry za nepřesnou citaci Prime).
-
- Globální moderátorka
Cykle: A mě zas vadí jak si třeba Code myslí myslí že trauma těm holčičkám způsobila až policie či jak se GS snažil obhájit proč Plyšáček dával svůj majetek vyděrači aby ho neobvinil... Že? Jako včera jsem byla dost vytočená přiznávám ale dost právem když někdy vidím co za názory na chatu se může objevit....
-
- Mediální analytik
Ale to se pravděpodobně u některých hollčiček opravdu stalo. A to riziko přiznal i samotný soud:
Celkem zachycují zajištěné soubory 38 případů zneužití dívek v mateřských školách a na tanečním soustředění datovaných v rozmezí od 28. února 2014 do 7. července 2016. Část z těchto nahrávek zachycuje v této věci řešené nezletilé poškozené, ale část zachycuje rovněž neztotožněné holčičky. Dle obžaloby orgány činné v přípravném řízení vůči těmto neztotožněným nezletilým rezignovali na snahu o jejich ztotožnění na základě názoru, že rozšíření trestního stíhání o tyto další útoky by bylo neúčelné, jelikož by nemohlo dojít s vyšším počtem prokázaných útoků k jiné právní kvalifikaci ani k relevantní změně náhledu na okolnosti rozhodující pro uložení trestu a pátrání po dalších obětech v okruhu bývalých žaček obžalovaného by pouze vedlo k neúměrné traumatizaci dětí, jejichž ochraně je v takovéto situaci na místě dát přednost. Soud k tomuto dodává, že v případě rozšíření obžaloby o další obdobné útoky by to nevedlo k odlišné právní kvalifikaci ani k uložení odlišného trestu.
Ale ty si to vykládáš, jako by tím snad vyjadřoval, že by i za to nenesl zodpovědnost Plyš. Nese. I za tu sekundární viktimizaci.
-
- Globální moderátorka
Cykle: Jenže ono je něco jiného jedno sáhnutí mezi nohy které si člověk nezapamatuje a dlouhodobé zneužívání které je mnohem horší než jedno sáhnutí mezi nohy. Samozřejmě že pokud se jedná o jedno pohlazení mezi nohy tak není správné to hned dávat na policii aby to prošetřili jenže toto a to co dělal Plyš je úplně něco jiného. Je to jako bys porovnával prase se slonem. Plyš si je dával na klín tahal je za vlasy manipuloval jimi dělal kopulační pohyby... A to je jen to nejmenší co dělal... S některýma natáčel DP a s některýma dělal takové prasárny (jako orální sex a podobné věci) že se to na ně silně podepíše... Toto si myslíš že by nemělo vyjít na povrch? V tomto případě musí dojít k okamžitému zakročení policie. Královna to schytala úplně nejvíc a té zkazil celí život. Štve mě že neříkáš celou pravdu. Už velmi dlouho pozoru jak lidi co chodí (přítomný čas) na onen web maj posunuté morální hranice ale co čekat od webu který založili dva lidi kteří zneužívali děti a nelitují toho že?.....
-
- Mediální analytik
Nic takového jsem nepsal, ale evidentně si oponentní názory dokážeš vymyslet sama, takže zbytečné něco psát. Se sama se sebou hádej dál.
Mne je Petra úprimne ľúto. Nikomu neublížil a dostal trest prehnane vysoký. Je to dobrý človek, vôbec ho nepoznáte. To čo je v rozsudku sú prevažne lži. Polícia tie dievčatká vmanipulovala do tej situácie. Urobil pár chýb, rozhodne ale nie tak veľkých o ktorých sa tu píše. Pošmyknúť môže každý z nás. Od pedofilov by som čakal skôr pochopenie a odpustenie. O mŕtvych sa má hovoriť len v dobrom. Nechajte ho už konečne spať. Čo sa stalo, stalo sa. Nikto z vás to už nezmení. Radšej si siahnite sami do svedomia, kedy ste urobili niečo zle. Kto je bez viny nech prvý hodí kameňom.
-
- Globální moderátorka
Bruno:POdle tebe nikomu neublížil? Proč si myslíš že to co je v rozsudku jsou lži? Nikdo není bez viny ale někdo udělal těch chyb méně a někdo více a to platí pro všechny ne jen pro pedofili. Myslíš si že neublížil těm holčičkám které pravidelně zneužíval? To on byl co manipuloval děti. To on byl ten co Ublížil dětem! A ty říkáš že byl dobrý člověk a jen udělal pár chyb? Kde je podle tebe hranice dobrého člověka? Někdy fakt zírám co jsou někteří lidé schopni napsat.......
-
- Globální moderátorka
Ty brďo, Bruno je drsně mimo... Sice každý člověk má v sobě něco dobrého a i něco zlého, ale musíme koukat na jeho činy, a pokud jsou jeho činy zneužívání nezletilých malých dívenek, je to prachsprosté prase. Můžeme se sice snažit o jeho pochopení, proč to dělal, a odůvodnit to nějakou logikou (což lze i u vražd a jakýchkoliv trestných činů), ale nikoliv omluvit a navíc si i myslím, že si možná žádné pochopení nezaslouží. Proč bych měla chtít chápat někoho, kdo spáchal takovou ohavnost na ubohých dětech?
No jo, prostě jsou mezi námi i lidé, kteří se neovládnou, nebo nemají náhled na situaci a myslí si, že dělají něco pro dobro dětí, že jim vlastně neubližují, ale opak může být krutou pravdou...
No jo, prostě jsou mezi námi i lidé, kteří se neovládnou, nebo nemají náhled na situaci a myslí si, že dělají něco pro dobro dětí, že jim vlastně neubližují, ale opak může být krutou pravdou...
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
- Dal: 565 poděkování
- Dostal: 723 poděkování
Já měl možnost Petra osobně poznat, myslím si, že to byl dobrý učitel a také je mi ho líto. Dokonce jsem psal Ascemu, jestli by bylo možné jít ho do vězení navštívit. Dostal jsem odpověď, že je psychicky na dně a žádné návštěvy teď nechce. Doufal jsem, že se z toho časem dostane. Nedostal.Bruno píše: ↑čtvrtek 8. 10. 2020, 15:27:35 Mne je Petra úprimne ľúto. Nikomu neublížil a dostal trest prehnane vysoký. Je to dobrý človek, vôbec ho nepoznáte.
Přesto jeho činy neschvaluji a nemám pro něj ani pochopení. Za sebe říkám, že mě nepřekvapilo ani tak samotné obvinění, jako spíš jeho rozsah. Měl bych pochopení pro pedofila, který se bláznívě zamiluje do holčičky, ztratí kvůli ní hlavu, překročí hranici a pak nemá dost sebekázně na to, aby s tím okamžitě skoncoval, a zdůrazňuji, píšu, že bych pro to měl pochopení, nikoliv že to schvaluji. Tedy měl bych pochopení například pro někoho, jako byl Kuba. Ale v Petrově případě nešlo jen o jednu holčičku. Ani o dvě.
I kdyby to byla pravda, tak pořád platí, že pokud je zneužité dítě vystaveno sekundární viktimizaci, tak i to jde na účet zneužívaného. Ostatně Petr o sekundární viktimizaci v některých svých příspěvcích velice hezky psal. Škoda že se tím pak sám neřídil.Bruno píše: ↑čtvrtek 8. 10. 2020, 15:27:35 To čo je v rozsudku sú prevažne lži. Polícia tie dievčatká vmanipulovala do tej situácie.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 25
- ve věku do: 50
- Výkřik do tmy: Kasz ♥
- Dal: 434 poděkování
- Dostal: 445 poděkování
Popravdě ze začátku (těsně po soudu) jsem neměla tendence se k tomuto vyjadřovat, protože mi tak nějak nedocházelo, že média píší jenom něco z celého příběhu. Z nějakého důvodu jako by všechna média měla potřebu zdůrazňovat, že „si Dostál bral žačky na klín“, nehledě na úvodní články ještě před soudem, kde média podávaly jako něco zlého, že mu „žačka seděla na klíně při hře na klavír“ nebo něco takového, což samo o sobě nevypovídá o ničem špatném — naopak si člověk může myslet, že média přehánějí.
U některých uživatelů jsem si všimla, že mají tendenci bagatelizovat Dostálovo jednání — ale ne proto, že by schvalovali zneužívání, ale proto, že bylo znát, že neznají celé to pozadí toho případu. Není se čemu divit, ten rozsudek je dlouhý a ne každému se chce si jej přečíst. (Zde dodám, že jsem zveřejnila rozsudek, o který jsem si požádala soud, ve VIP sekci, nicméně — pokud by i nějaký neVIP člen ČEPEKu měl zájem pročíst si 83 stran rozsudku a nechce si sám soud žádat, můžu mu rozsudek individuálně zaslat přes SZ, jelikož já ho stále uložený od soudu mám.)
A právě proto jsem považovala za žádoucí označit to, co se stalo, pravými jmény. Nechtěla jsem to psát jen jako vlastní paměti ze soudu, ale rozhodla jsem se udělat takový „výcuc z rozsudku“, který podává takový celkový obraz celého případu. Považuji za podstatné, aby zdejší lidé věděli pravdu — zejména proto, aby bylo objektivní jejich vyjadřování. Kdybych si myslela, že jediné provinění Dostála bylo, že si bral holčičky na klín a ty na něm hopsaly, taky bych považovala za zbytečnou hysterii, že se to tak řeší. Proto je podstatné, ať diskutující ví, o čem vlastně diskutují.
Na tento příspěvek jsem očekávala negativní reakce — a to primárně od lidí, které zmiňuji v třetí části svého příspěvku. I jsem říkala lidem, s nimiž jsem zveřejnění konzultovala, že na tuto reakci jsem připravená a že ji ustojím. Jak jsem předpokládala (a jak jsem zmiňovala i včera na chatu), Asce mi napsal soukromou zprávu s tím, že mi vyhrožoval, že pokud danou pasáž nesmažu/neupravím, tak na mě podá trestní oznámení pro pomluvu. Odpověděla jsem mu zcela upřímně, že může trestní oznámení podat, že se s ním u soudu klidně ráda uvidím. A jelikož považuji zpětně za chybu, že jsme se tím, co z rozsudku vyplývalo, dosud nezabývali, poté, co mi opětovně projelo hlavou, jak se dle soudu Asce a Neptun zachovali, jsem se rozhodla, že jim vstup do naší komunity natrvalo odepřu. Nestojíme zde o lidi, kteří budou krýt sexuální zneužívání (ještě k tomu takto zdrcujícího charakteru) a ničení lidských duší, a když někdo poukáže na závěry soudu, tak se budou ohánět nějakými pomluvami. Napsat to, co bylo uvedeno v rozsudku, který je veřejně dostupný, to není pomluva, to je kruté poukázání na skutečnost. Takže tolik k tomu.
Co se týče policie a videozáznamu, vysvětluje soud v rozsudku, že záznam pořízený učitelkou ve školce nebyl tak hrozný jako většina Dostálova jednání. Kombinace toho, že to bylo natočeno z větší dálky, a toho, že v tomto konkrétním případě nebyly patrné nějaké zřetelnější kopulační pohyby, vedla k tomu, že se tím policie příliš nezabývala. Ale jak říkám, je otázkou, nakolik to lze shazovat na konkrétní záznam (který nemůžeme posoudit, neboť ho neznáme), a nakolik na případné selhání policie.Jednorozec píše: ↑čtvrtek 8. 10. 2020, 11:15:38Jestli tomu dobře rozumím tak mu to jednání procházelo dlouhá léta a celou dobu se stupňovalo a nikdo mu nebyl schopen říct dost, ani poté co ho s videozáznamem udali na policii??
Dost mně jímá hrůza když čtu co ve těm holčičkám dlouhodobě prováděl/jak je trápil a ještě tvrdil že se jim to líbí a chtějí to samy... Už jen na začátku to tahání za vlasy do záklonu v těch tanečních kroužcích (to mi vůbec hlava nebere proč to dělal a co na tom mělo být pro něj tak přitažlivého)?) … Vždyť díky tomu, že si to nahrával by nemohl být problém ho usvědčit.
Co se týče těch záklonů, pochopila jsem to tak, že těmito záklony si je více dokázal natisknout na svůj rozkrok, nicméně pravděpodobně byly záklony i nějaký jeho soukromý fetiš, proto to s dívkami dělal. Další fakt je to, že on nechtěl, aby o tom dívky doma mluvily (nebo respektive nechtěl, aby to doma pochopili jako něco nevhodného). Takhle doma řekly: „Pan učitel mi během taneční hodiny dělal záklony a mně to bylo nepříjemné.“ A rodiče to nebrali jako nic extra vážného, když to bylo v rámci taneční hodiny. Myslím si, že důvod záklonů tkvěl v těchto třech věcech, ale to samozřejmě neposoudím.
A co se týče toho nahrávání — že si Dostál své činy nahrával, to se samozřejmě zjistilo až po domovní prohlídce, takže učitelky nemohly vědět, že tak činí. (To mohl vědět jen Dostál sám, případně to mohli vědět jiní lidé, pokud jim to Petr Dostál ukázal.)
Co se týče nějakého pochopení, tak já jako člověk jsem schopná pochopit, že někdo selže. Jsem schopná to pochopit obzvlášť, pokud je někdo mladý, nezkušený a nevyrovnaný, pokud do toho spadne ani neví jak, pokud pak neví, jak z toho ven, on sám. Jsem schopná pochopit i to, že selže někdo starší, kdo by už „měl mít rozum“, pokud zpětně uzná, že to byla chyba, pokud dojde k tomu pochopení celé situace a pokud toho bude litovat. Mezi mými kamarády je i člověk, který kdysi zneužil, lituje toho a já ho mám ráda. Mám ho ráda i proto, že dokázal najít pravdu, že si ji dokázal přiznat a že nám dokázal vysvětlit, jak to vnímal kdysi a jak to vnímá nyní. Nyní mu věřím natolik, že bych se mu v budoucnu nebála svěřit ani svoje dítě. Protože ví, že udělal chybu. A jak strašná chyba to byla.
Nedokážu však dát své pochopení lidem, kteří zneužijí, kteří zneužijí mnohokrát, kteří si vykládají jako lásku něco, co láska ani zdaleka není. Jak říká můj přítel, „láska je chtít pro druhého dobro“. A co je nejhorší, tito lidé toho nelitují, tito lidé to obhajují a tito lidé z valné většiny razí Dostálovy teorie o „propedofilních dětech“. Pro takové lidi já pochopení jednoduše nenacházím.
Ke Gabrielovu včerejšímu otaznému projevu se vyjadřovat nebudu, neboť tady na fóru je značně bez kontextu. Nicméně co se týče uživatele Code (a jiných, kteří vyřkli větu ve smyslu, že „mají obavu, zda policie nezpůsobila holčičkám větší trauma než Petr Dostál“), tak částečně tuto obavu chápu. Pokud holčička jednou seděla Dostálovi na klíně a hopsala tam, pravděpodobně na to zapomene, pokud jí to nikdo nebude připomínat, kdežto si na to rozvzpomene, když jí to bude policie připomínat.Bouře píše: ↑čtvrtek 8. 10. 2020, 14:37:37Cykle: A mě zas vadí jak si třeba Code myslí myslí že trauma těm holčičkám způsobila až policie či jak se GS snažil obhájit proč Plyšáček dával svůj majetek vyděrači aby ho neobvinil... Že? Jako včera jsem byla dost vytočená přiznávám ale dost právem když někdy vidím co za názory na chatu se může objevit....
ALE. Tato hranice je velmi nejasná. Asi se shodneme, že u dívek, které měly tu smutnou možnost být s Dostálem na tanečním soustředění v privátních prostorách, a u hlavní poškozené je odborná pomoc a i policejní intervence (i přes případnou sekundární traumatizaci) lepší než kdyby se na to nepřišlo vůbec. Nicméně u dívek z „první kategorie“ (jak jsem ji pracovně nazvala): Nevím třeba, jak to mohlo působit na holčičku, která už věděla, že si má vyhrnout sukýnku. A celkově na holčičky, které měly tuto zkušenost s Dostálem vícekrát, které už měly naučené určité nevhodné (krajně promiskuitní) chování… tady je hodně těžké posoudit, jaké je to riziko. Ale věřím, že i u některých holčiček z „první kategorie“ je možnost, že mají primární trauma.
Bruno. Pokud sis přečetl rozsudek, který do detailu popisuje nahrávky trestných činů, které stěží mohou být lží, a tvrdíš toto, tak už k tomu nejde nic vyjádřit. Pokud to, co provedl Dostál, považuje za „pošmyknutí“, tuplem nemám, jak se k tobě vyjádřit. Jen dodám, že od pedofilů (kterým jsi pravděpodobně i ty sám) bych já čekala lásku k dětem a snahu je chránit. Ne snahu jim ublížit pro uspokojení vlastních pudů.Bruno píše: ↑čtvrtek 8. 10. 2020, 15:27:35Mne je Petra úprimne ľúto. Nikomu neublížil a dostal trest prehnane vysoký. Je to dobrý človek, vôbec ho nepoznáte. To čo je v rozsudku sú prevažne lži. Polícia tie dievčatká vmanipulovala do tej situácie. Urobil pár chýb, rozhodne ale nie tak veľkých o ktorých sa tu píše. Pošmyknúť môže každý z nás. Od pedofilov by som čakal skôr pochopenie a odpustenie. O mŕtvych sa má hovoriť len v dobrom. Nechajte ho už konečne spať. Čo sa stalo, stalo sa. Nikto z vás to už nezmení. Radšej si siahnite sami do svedomia, kedy ste urobili niečo zle. Kto je bez viny nech prvý hodí kameňom.
A že „co se stalo, stalo se“? Ano. Co se stalo, stalo se. A je tu kopec holčiček, které budou mít (primární či sekundární) trauma. A za oboje je odpovědný Petr Dostál. Odmítám se k němu nevyjadřovat jen proto, že se zabil. Nějaké přísloví, že „o mrtvých jen dobře“ v tomto případě opravdu neplatí. Momentálně tady platí „o mrtvých pravdivě“. A to je podle mě důležitější.
Pokud máš myšlenky, že to, co činil Petr Dostál, bylo v pořádku, vyhledej prosím v co nejbližší době odbornou sexuologickou pomoc. Nápomocný v tomto ohledu může být Projekt parafilik - www.parafilik.cz anebo naše poradna - https://pedofilie-info.cz/rubrika/poradna/.
Danieli, částečně s tebou souhlasím. Věřím, že měl Dostál talent na to získat si u dětí přízeň a že měl tedy předpoklady k tomu být dobrým učitelem, kdyby neselhal. Nicméně vzhledem k tomu, kolika svým „žačkám“ ublížil, i k tomu, že i s ohledem na popis nahrávky děti odstrkoval, aby měl „dobrý záběr“ na právě probíhající nevhodné chování, nemohu souhlasit s tím, že Dostál byl dobrý učitel. Dostál mohl být dobrý učitel, kdyby se skutečně jako dobrý učitel choval. Bohužel tomu tak nebylo.
Daniel píše: ↑čtvrtek 8. 10. 2020, 16:18:27
Přesto jeho činy neschvaluji a nemám pro něj ani pochopení. Za sebe říkám, že mě nepřekvapilo ani tak samotné obvinění, jako spíš jeho rozsah. Měl bych pochopení pro pedofila, který se bláznívě zamiluje do holčičky, ztratí kvůli ní hlavu, překročí hranici a pak nemá dost sebekázně na to, aby s tím okamžitě skoncoval, a zdůrazňuji, píšu, že bych pro to měl pochopení, nikoliv že to schvaluji. Tedy měl bych pochopení například pro někoho, jako byl Kuba. Ale v Petrově případě nešlo jen o jednu holčičku. Ani o dvě.
No tak nějak, Danieli...
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 2028 poděkování
- Dostal: 853 poděkování
Bruno, pokud nejsi jen hloupej trol, tak ještě stručněji a jasněji pro tebe. Když pomineme holčičky, tak si na sebe Dostál udělal důkazů sám dost (videa, chování se na veřejnosti, telefonáty). Jestliže ale připouštíš, že někdo mohl holčičky manipulovat, tak na základě ostatních důkazů spíš věřím tomu, že holčičky manipuloval Dostál. Nebo jsi snad nečetl výpovědi dospělých (učitelek, pracovníků v tom areálu) a nečetl jsi popis videí (KTERÁ SI NATOČIL SÁM DOSTÁL!!), jak holčičky nepřítomně koukaly do zdi a čekaly, až Dostál skončí.Bruno píše: ↑čtvrtek 8. 10. 2020, 15:27:35 Mne je Petra úprimne ľúto. Nikomu neublížil a dostal trest prehnane vysoký. Je to dobrý človek, vôbec ho nepoznáte. To čo je v rozsudku sú prevažne lži. Polícia tie dievčatká vmanipulovala do tej situácie. Urobil pár chýb, rozhodne ale nie tak veľkých o ktorých sa tu píše. Pošmyknúť môže každý z nás. Od pedofilov by som čakal skôr pochopenie a odpustenie. O mŕtvych sa má hovoriť len v dobrom. Nechajte ho už konečne spať. Čo sa stalo, stalo sa. Nikto z vás to už nezmení. Radšej si siahnite sami do svedomia, kedy ste urobili niečo zle. Kto je bez viny nech prvý hodí kameňom.
Ne, on neudělal pár chyb, on to dělal vědomě roky s mnoha holčičkami. Pochopení mám pro Kubu, ne pro Dostála.
Nic takového jsem nikdy neudělal, přesně z toho důvodu, že si uvědomuju, že by to ty holčičky nechápaly a že by to nedokázaly opětovat a ublížilo by jim to a jen bych je tím degradoval na masturbátor, což je přesně to, co prase Dostál udělal.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 100
- ve věku do: 100
- Dal: 46 poděkování
Milá Bouře, souhlasím s Cyklem, když ti píše jak zaujatě vnímáš vše co se kolem tohoto případu napíše. A taky si dokážu představit proč. Jsi ještě dítě, pubertální a emocemi rozhozená žačka základní školy. Proto na tebe za prvé některé výroky působí „jinak“ než je kdokoli psal, a za druhé máš snahu vytvořit si vlastní postoj.
Jak jsem ti psal už na chatu, znáš pedofilii jen z čepeku, možná z nějakých senzačních videí na youtube. To je hodně malý a úzký svět na takové soudy které často vynášíš. Navíc jsi chráněná bublinou čepeku, kde nesmíš s lidmi ani komunikovat soukromě. Takže tvůj pedofilní pohled je jen vakuum tohoto webu. Proto tě slušně a ve vší počestnosti žádám, než budeš vynášet své další soudy, napočítej do desíti a pak se nad tím ještě jednou zamysli. Opět jak psal Cykle, hádáš se často jen sama se sebou a svými argumenty.
A teď trochu obecně: Nemyslím si že je vhodné uvádět některé fakta zde veřejně. Především iniciály dětí, popis co kde a jak se dělo apod. O rozsahu činů je možné informovat i prostým seznamem všeho, čeho se dopustil dle rozsudku. Ale s uváděním typu „holčička A.B.C. místo konání XYZ = skutek QQQ“ opravdu nemůžu souhlasit. Naprosto jasně to totiž specifikuje dítě (byť „anonymní“) a čin který na něm byl spáchán. To je třeba hlavní rozdíl mezi mnou a výše zmíněnou Bouří. Ona se snaží trestat, lituje oběti a běduje. Já bych rád holčičky ochránil, tehdy i dnes.
A nedělejme si iluze, že těch holek bylo „jen“ 12, tyto byly pro soud snadno dosažitelné a za něco konkrétního odsouzený být musel. Četl jsem příspěvek/příběh (tuším že na FB), kdy byla traumatizovaná matka více než dcera, která měla pana učitele celkem ráda. Zhroucená matka atakovala svou dceru „Co ti dělal? Pověz mi to! Proč mi to nechceš říct? Já ti přece chci pomoc! Prosím řekni mi to!“ až nepochybně způsobila své dceři větší trauma než kdokoli jiný. Inu chtěla mít doma oběť, tak si ji vytvořila. Nepochybuji o tom, že kromě nejzávažnějších trestných činů nebyly jiné dívky plošně traumatizovány stejně. Díky soudnímu procesu na tom skutečně může být těch 12 dívek nejhůře. Proto ještě jednou vyjadřuji svůj nesouhlas s konkretizací dětí (a je jedno jestli iniciály či číselným označením) s trestnými činy.
-
- Mediální analytik
Tento Brůnův příspěvek myslím ale pěkně ilustruje, jak na lidi dokázal působit, a pak také jakými lidmi se obklopoval.Bruno píše: ↑čtvrtek 8. 10. 2020, 15:27:35Mne je Petra úprimne ľúto. Nikomu neublížil a dostal trest prehnane vysoký. Je to dobrý človek, vôbec ho nepoznáte. To čo je v rozsudku sú prevažne lži. Polícia tie dievčatká vmanipulovala do tej situácie. Urobil pár chýb, rozhodne ale nie tak veľkých o ktorých sa tu píše. Pošmyknúť môže každý z nás. Od pedofilov by som čakal skôr pochopenie a odpustenie. O mŕtvych sa má hovoriť len v dobrom. Nechajte ho už konečne spať. Čo sa stalo, stalo sa. Nikto z vás to už nezmení. Radšej si siahnite sami do svedomia, kedy ste urobili niečo zle. Kto je bez viny nech prvý hodí kameňom.
Podobně to vnímám i já. Jeden úlet se pochopit dá, ale to co dělal on, už se nedá vysvětlit pouze pedofilní orientací, ale snad jedině širším komplexem "duševních nesouladů".Daniel píše: ↑čtvrtek 8. 10. 2020, 16:18:27 Přesto jeho činy neschvaluji a nemám pro něj ani pochopení. Za sebe říkám, že mě nepřekvapilo ani tak samotné obvinění, jako spíš jeho rozsah. Měl bych pochopení pro pedofila, který se bláznívě zamiluje do holčičky, ztratí kvůli ní hlavu, překročí hranici a pak nemá dost sebekázně na to, aby s tím okamžitě skoncoval, a zdůrazňuji, píšu, že bych pro to měl pochopení, nikoliv že to schvaluji.