Tim píše: ↑čtvrtek 30. 7. 2020, 2:31:07S čím souhlasit nemohu je to, když tu někdo tvrdí že je správné to neříct ani budoucí manželce a vlastně ji tím uvést v omyl a dost možná slušně našlápnout k tomu jí do budoucna dost nepříjemně pošramotit život... především to pak obhajovat jako něco co je v pořádku protože se to mne hodí do krámu. Zrovna k tomuto nevidím špatně se nějak vyjádřit a neřekl bych že jsem to udělal až nějak nekorektně.
Já s tím také nesouhlasím, manželka by to před vstupem do manželství vědět měla. Nebo i partnerka, pokud se nechtějí z nějakého důvodu vzít. Ale to neznamená, že si někdo nemůže zvolit i jinou cestu, to už je jedno, z jakých důvodů.
Hebeš zaujal k více věcem dle mého názoru "špatnou" strategii - kromě toho, že by "pro jistotu" tajil manželce celý život svou orientaci (ale budiž, ať tají, to ať si fakt rozhodne každý sám), tak mezi jeho strategii patří také neříkat lidem, jak se chovají pedofilové (že pracují s dětmi, že je baví věnovat se dětem atd.), protože pak je rodiče snáze "odhalí". Problém je v tom, že osvětu by asi dělal tak, že by vysvětloval, co je to pedofilie a že tresty za zneužívání (mě se teda strašně nelíbí ten jeho výraz "prznění", který používá) dětí by se měly zvýšit, a asi by chtěl vyvolávat dojem, že pedofilové jsou lidé, kteří se dětem vyhýbají. Jenže pedofilové se dětem věnovali odjakživa, a dělat osvětu tak, že zatajím půlku pravdy, to se mi příčí. Byl by to jen podvod ve vztahu ke společnosti.
Další věcí je, že jeho strategií je kamarádění s dětmi bez vědomí jejich rodičů, protože se bojí, že by ho rodiče hnali, kdyby věděli, s kým se jejich dítě kamarádí (myšleno s mladým studentem, který je k dětem věkově ještě dostatečně blízko, není to myšleno tak, že by se měl rodičům svěřit s tím, že je pedofil). A tak se před nimi různě schovává nebo v podstatě ty děti, se kterými se schází, uvrtává do toho, aby o tom, že se s ním scházejí, doma neříkaly. Stokrát jsem mu vysvětloval, proč je naopak lepší se přijít rodičům "mimoděk" představit, a že když ho trochu poznají, naopak je velká pravděpodobnost, že budou rádi za to, že je venku pod dohledem někoho staršího, v podstatě dospělého člověka, i když zatím jen studenta školy. A je to i lepší z toho důvodu, že se pak nemůže stát, že se rodiče o tom jeho tajném scházení se s jejich dítětem dozvědí od někoho podezřívavě všímavého a způsobí tím škody na několika frontách.
I když jsme Hebešovi toto několikrát vysvětlovali, argumentovali jsme dlouhé hodiny na chatu, přesto si Hebeš stále jede svou. Skoro bych ho nyní chtěl přirovnat k jednomu zdejšímu bývalému uživateli, kterého jsme také neustále napomínali (Hebeše nenapomínáme, ale jen mu vysvětlujeme, proč jeho strategie není košer), a ten bývalý uživatel prostě na to, že si nevzal naše rady k srdci, nakonec dojel. Nemyslím teď, že by se Hebeš snad měl kvůli své strategii dostat do vězení, to určitě ne, ale spíš je zarážející to, že i když je to mladý kluk, nezměnil svoje názory stran rad od zkušenějších pedofilů ani o píď.
No a teď se k tomu navíc přidaly i ty potraty. Ano, je to složité kontroverzní téma, dalo by na hodiny diskuze. Ano, mě jako pedofilovi s křesťanským založením taky není příjemné, když se jen tak "vraždí" děti. Nebo že ve 24. týdnu těhotenství se v případě vývojové vady umožní nově vzniklý život ukončit, a když se dítě narodí s nějakými trvalými následky, které třeba vzniknou při komplikacích při porodu, tak už najednou ukončit život nejde… Nebo do 12. týdne můžu ukončit i zdravě vyvíjející se nový život, ale po 40. týdnu po porodu už je v podstatě stejné jednání vraždou, za kterou soudy dávají někdy i dost vysoké tresty. Na druhou stranu - toto není téma zde pro náš web. Myslím si, že je pro mnoho lidí umělý potrat morálním dilematem, morálním problémem. Myslím si, že důležitější by byla osvěta mezi mladými, kdy dnes je obecně mezi lidmi rozšířeno, že když mladá holka otěhotní a chtěla by si dítě nechat, tak si tím "zničí život". Že dost mladých (nebo i starších) holek je k potratu vlastně okolím tlačeno. To je podle mě mnohem větší problém, že tam vlastně není svobodné rozhodování. Tuhle "kulturu" by bylo dobré změnit. Pak samozřejmě apelovat na zodpovědnost, na používání antikoncepce a pak také upozorňování, že prostě žádná antikoncepce není stoprocentní a když s někým souložím, prostě může být počato dítě. Nicméně abych toto "cpal" do každého svého proslovu - nemá to význam a zbytečně to vyvolává diskuze, které nikdy neskončí. Náš web je o pedofilii, ne o potratech, a už vůbec nevidím přínos v tom, že se najdou mezi námi uživatelé, kteří opěvují nově zvoleného polského prezidenta, který vyznává "konzervativní" hodnoty, je proti LGBT komunitě a samozřejmě nebudu ani uvažovat, co si takový člověk nejspíš myslí o pedofilech a pedofilii.
Hebeš asi nevnímá, že uživatelé i administrátoři mu dávají zpětnou vazbu, nicméně tím, že ve svých téměř "ultra-konzervativních" názorech setrvává bez jediného náznaku změny, že je přesvědčený o své jediné pravdě - já jsem taky o některých věcech přesvědčený a jsem dost tvrdohlavý, ale opěvování polského prezidenta, tajné setkávání se s dětmi a žití v přetvářce s přáteli a manželkou, neustálé zdůrazňování potratů… to je hodné nějakého spíše "militantnějšího" křesťanského aktivisty jako je třeba Radim Ucháč. Hebeš omezil svoje vnímání na nějaký svůj zablokovaný svět. V SZ jsem mu psal, že si asi rozumíme čím dál tím méně. Čímž tak trochu naznačuji, že pokud chce vést strategii, kterou vede, byl by pro něj asi lepší nějaký jiný web.
Mě je jasné, proč jsi na něj reagoval. Tvou strategií v příspěvcích by i tak mělo být méně vysmívání a víc argumentování. Vyhnul bych se úsměvným (vysmívajícím se) smajlíkům, vykřičníkům, zvracejícím smajlíkům… Chápu, že tím, jak Hebeš píše, tak to vyvolává určité emoce, to i v administrátorském týmu. Je to mladý kluk, má dost prostoru pro to svoje názory ještě přehodnotit.
Já už jsem to prostě musel napsat takto otevřeně. i mezi pedofily platí určitý úzus, který na tomto webu máme, jsme schopní poradit, jsme schopní vést diskuzi, zamýšlet se nad různými aspekty, někdy námi ale také zmítají různé emoce, kdy nadáváme třeba na Klusáka (podle mého názoru přehnaně) apod. Nejsme schopní ale poradit člověku, který odmítá připustit, že na jeho názorech je něco "vadné". Podobně jako u Černobylu Rusové odmítali připustit, že by reaktor mohl mít nějakou vadu. Člověk musí být neustále ve střehu, aby se nedostal tam, kde jsou ti, do kterých se pouští a které kritizuje.