Cykle02 píše: ↑neděle 19. 7. 2020, 11:25:57
To jako opravdu? Tento pán
je senátor? A tento pán chce něco vytýkat webu ČEPEK?
Tak se podíváme na toho pána (zdroj Wikipedia):
Ivo Valenta Od roku 1998 je občanem státu Monako, je také daňovým rezidentem Monaka
Pročpak se původně čeští občané, resp. milionáři, "stěhují" do Monaka?
Stát nemá daň z příjmu a i jiné daně jsou nízké, často je Monako označované za daňový ráj to asi nebude hlavní důvod, že?
Zastává post předsedy představenstva kyperské společnosti
Ano, o Kypru se také dost často hovoří.
V minulosti zastával Kypr po dobu několika desetiletí roli daňového ráje ale není pro podnikatele hlavní důvod, proč zakládat své firmy na Kypru, že ne?
V roce 1994 založil s otcem projekt Fotbalové akademie, která vychovává špičkové fotbalisty (např. Michala Kadlece či Dušana Melichárka). V roce 2000 rovněž založil Nadaci SYNOT (dříve Nadace Děti-kultura-sport).[9] V období, kdy odvody na veřejně prospěšné účely nahrazovaly hazardním společnostem daň z příjmů,[10] společnosti skupiny SYNOT do nadace vkládaly např. v roce 2011 přes 160 milionů Kč[11], po zavedení standardního zdanění příspěvky do nadace výrazně poklesly a např. v roce 2012 činily příspěvky společností skupiny Synot 36 milionů Kč.[12]
{{ironie}}Aha, pro děti všechno.{{ironie}}
A teď k jeho námitkám proti webu ČEPEK. Pan Valenta se ptá
Jak je možné, že nekoná policie??. Nedivím se, když obyčejné ovce něco takového vykřikují, ale zaráží mne, že to vykřikuje i politik a navíc bohatý. Pokud si sám není schopen nastudovat zákony (já vím, je jich hodně), tak by si mohl zaplatit nějaké právníky, kteří mu vysvětlí, že na tomto webu se nic nezákonného neděje. Na rozdíl od
V roce 2004 byl obviněn z toho, že jakožto jeden ze spolumajitelů fotbalového klubu 1. FC Synot naváděl sportovního ředitele klubu Jaroslava Hastíka k trestnému činu podplácení. Za účast v korupční aféře byl potrestán v disciplinárním řízení zákazem činnosti ve fotbale na dva roky a pokutou 100 000 Kč. Soud mu za trestný čin uložil pokutu ve výši 350 000 Kč a čtyřměsíční podmíněný trest.[17][18] Později už jako politik se v pořadu DVTV ke kauze vyjádřil: „Já si myslím, že každej správej chlap má mít nějakej škraloup. Já to tak beru. Já jsem byl zvolenej lidma i s touto historií.“ Zároveň dodal, že by mu nevadilo, kdyby o zákonech ovlivňujících jeho život rozhodovali lidé s podobným „škraloupem“.[19][20]
Takže trestaný muž, kterého někdo zvolil do politiky (osobně bych do politiky trestance nevpouštěl, ale jak to tak vypadá, pak bychom měli možná jen 10% politiků), nám tady bude vykládat něco o tom, že se na ČEPEK webu provozuje trestná činnost, kterou za svojí existenci 10 let (nebo i těch 5 let) nikdo nezjistil, nenahlásil a neodsoudil? A policie web již kontrolovala. Teď ještě mohou lidé začít tvrdit, že jsme bohatá sekta, která si platí policii a všechny politiky, ne? A když je pro pana Valentu v pořádku, že
každej správej chlap má mít nějakej škraloup, tak nechápu, proč mu vadí, že pouze vystavujeme,
a to legálně, fotografie a videa dětí, které jsme někde na internetu,
legálně veřejně přístupné, našli. Nebo pan Valenta myslel, že lidé mohou mít jen ten stejný
škraloup, který má on? {{ironie}}V tom případě dotaz - kolik by asi tak pan Valenta chtěl od nás za kladné vyjádření na naší komunitu?{{ironie}}
Opravdu je nechutné, jak {{ironie}}chytré{{ironie}} politiky máme - nejenže opakují blbosti po hlupácích, aniž by si sami informace ověřili a zjistili pravdu, ale ani neznají zákony státu, ve kterém vykonávají politickou funkci.