Ruská školačka otěhotněla, otcem má být desetiletý hoch (Novinky.cz)
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 1
- ve věku do: 7
- Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Ruská školačka otěhotněla, otcem má být desetiletý hoch (Novinky.cz)
Neobvyklý případ řeší úřady v ruském městě Železnogorsk v Krasnojarské oblasti. Třináctiletá školačka otěhotněla, nastávajícím otcem má ovšem být desetiletý chlapec, napsal list Daily Mail.
Ačkoliv děti navštěvují různé školy, znají se delší dobu a přátelí se spolu, píše deník.
Dívka odmítla potrat a chce dítě porodit. Rodina její rozhodnutí podporuje, škola přislíbila žákyni veškerou možnou pomoc, aby dokončila základní vzdělání.
„Dne 13. ledna 2020 policie obdržela od lékařů informace o těhotenství 13leté školačky. Zahájili jsme vyšetřování případu,“ uvedla tamější policie v prohlášení.
O chlapci je minimum informací. V profilech na účtech na sociálních sítích se obě děti prezentovaly jako vdaná/ženatý.
Pediatr Nikolaj Skorobogatov pochybuje o tom, že je chlapec skutečně otcem. „Teoreticky to možné je, ale já osobně jsem se s žádným podobným případem nesetkal,“ řekl. Dosažení pohlavní dospělosti, tedy období, kdy jsou pohlavní orgány natolik zralé, aby byly schopny oplození vajíčka a rozmnožování, se u chlapců pohybuje v rozmezí 13 až 15 let.
Lékař se domnívá, že byl chlapec využit a obviněn někým, kdo je pravým otcem dítěte školačky. „To vše se samozřejmě velmi snadno ověří pomocí vyšetření,“ dodal.
V roce 2009 Velkou Británii šokoval případ, kdy tehdy dvanáctiletý chlapec Alfie Patten tvrdil, že má dítě se svou patnáctiletou přítelkyní Chantelle Steadmanovou. Testy DNA prokázaly, že dítě nebylo Pattena, ale patnáctiletého chlapce Tylera Barkera.
Statečná holka
Naposledy upravil(a) Allein dne sobota 18. 1. 2020, 18:38:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Do názvu tématu vkládejte i zdroj + mezi odstavce mezeru.
Důvod: Do názvu tématu vkládejte i zdroj + mezi odstavce mezeru.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Muži
- ve věku od: 18
- ve věku do: 40
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
- Dal: 716 poděkování
- Dostal: 613 poděkování
Re: Ruská školačka otěhotněla, otcem má být desetiletý hoch
Hebeš-Chápu tedy správně že ta holka (13) otěhotněla a dítě nechce potratit a rodina jí v tom ještě podporuje?!
To není statečnost to je šílenství....
Za 1. i když škola přislíbila že jí pomůže dokončit aspon základní vzdělání tak i když ho dokončí tak to bude se samími čtyřkami a kvůli dítěti s největší pravděpodobností nepůjde studovat dál i kdyby na to měla ale bez toho dítěte..
Za 2. Mít dítě je velká zodpovědnost a dost pochybuji že to bude zvládat ještě k tomu s tou školou a co když se jí narodí ještě postižené? Jako ano může ho dát mámě nebo do děcáku ale i když ho tam někam dá tak už jenom to že ho nechá porodit se dost možná podepíše na jejím fyzickým možná i psychickým zdraví protože místo toho aby její živiny šli do jejího těla a ona by rostla místo toho ty živiny půjdou do toho plodu který je možná ještě jen shluk buněk stejně jako před 4 miliardami let v moři... (nevím nebylo uvedeno v jakém týdnu nebo měsíci ten shluk buněk ,embrio nebo možná už i to dítě je)
Sakra kde to jsme aby 13 leté holky rodili děti. Možná že jí i zmanipulovali rodiče aby ho porodila a říkala že ho chce porodit a nechápu jak to někdo může považovat za statečnost...
To není statečnost to je šílenství....

Za 1. i když škola přislíbila že jí pomůže dokončit aspon základní vzdělání tak i když ho dokončí tak to bude se samími čtyřkami a kvůli dítěti s největší pravděpodobností nepůjde studovat dál i kdyby na to měla ale bez toho dítěte..
Za 2. Mít dítě je velká zodpovědnost a dost pochybuji že to bude zvládat ještě k tomu s tou školou a co když se jí narodí ještě postižené? Jako ano může ho dát mámě nebo do děcáku ale i když ho tam někam dá tak už jenom to že ho nechá porodit se dost možná podepíše na jejím fyzickým možná i psychickým zdraví protože místo toho aby její živiny šli do jejího těla a ona by rostla místo toho ty živiny půjdou do toho plodu který je možná ještě jen shluk buněk stejně jako před 4 miliardami let v moři... (nevím nebylo uvedeno v jakém týdnu nebo měsíci ten shluk buněk ,embrio nebo možná už i to dítě je)
Sakra kde to jsme aby 13 leté holky rodili děti. Možná že jí i zmanipulovali rodiče aby ho porodila a říkala že ho chce porodit a nechápu jak to někdo může považovat za statečnost...
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 27
- Dal: 1430 poděkování
- Dostal: 3292 poděkování
Bouře, možná jsi ve věku, kdy je pro tebe zabití dítěte přijatelnější, než ho porodit. To ale neznamená, že když se někdo rozhodne jinak, tak jedná špatně. Možná právě naopak.
Obecně s potraty nesouhlasím. Kdyby otěhotněla ve stejném věku moje dcera (ovšem nesmělo by se jednat o znásilnění, ale o dobrovolný pohlavní styk třeba s nějakým vrstevníkem), byl bych poslední, kdo by jí přemlouval, aby šla na potrat, naopak bych jí podpořil v tom, že člověk má přijmout zodpovědnost za svoje činy a že jí spolu s manželkou s dítětem pomůžeme. Dítě určitě není překážkou jakémukoliv dalšímu studiu, je hodně lidí, kteří mají dítě, přitom studují nebo vystudovali VŠ. To je jenom jakási divně vžitá představa, že když otěhotní mladá holka, tak to pro její budoucí život nutně musí znamenat katastrofu. Katastrofu z toho ale dělá okolí, ne samotný fakt, že otěhotněla, a už vůbec ne to, že se rozhodne nejít na potrat a dítě si nechat. Dítě je nový život a ze sobeckých důvodů tento nově začínající život ukončit - s tím prostě nesouhlasím.
Mimochodem, ty jsi taky jenom "shluk" několika biliard buněk...
Obecně s potraty nesouhlasím. Kdyby otěhotněla ve stejném věku moje dcera (ovšem nesmělo by se jednat o znásilnění, ale o dobrovolný pohlavní styk třeba s nějakým vrstevníkem), byl bych poslední, kdo by jí přemlouval, aby šla na potrat, naopak bych jí podpořil v tom, že člověk má přijmout zodpovědnost za svoje činy a že jí spolu s manželkou s dítětem pomůžeme. Dítě určitě není překážkou jakémukoliv dalšímu studiu, je hodně lidí, kteří mají dítě, přitom studují nebo vystudovali VŠ. To je jenom jakási divně vžitá představa, že když otěhotní mladá holka, tak to pro její budoucí život nutně musí znamenat katastrofu. Katastrofu z toho ale dělá okolí, ne samotný fakt, že otěhotněla, a už vůbec ne to, že se rozhodne nejít na potrat a dítě si nechat. Dítě je nový život a ze sobeckých důvodů tento nově začínající život ukončit - s tím prostě nesouhlasím.
Mimochodem, ty jsi taky jenom "shluk" několika biliard buněk...
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! 

-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 5
- ve věku do: 36
- Kontakt: telegram: @poutnick
- Dal: 905 poděkování
- Dostal: 160 poděkování
Nemyslím si, že by se kvůli nízkému věku dítě mělo narodit zrovna postižené. Naopak jsem zaznamenal názory pordníků, že je tomu naopak, holky v tomhle věku (u ní předpokládám, že to bude ve čtrnácti) rodí nejlépe a mají zdravé děti. Jen právě kvůli společnosti ve které žijeme je ten "správný" reprodukční věk nastaven výš, protože je nejdříve třeba nabýt schopnost se o sebe a rodinu postarat. Z biologického hlediska, tedy pouze z hlediska přírody je to OK.
-
- Člen skupiny ČEPEK
Zapart- Neříkám že se vždy musí národit postižené ale že se může narodit postižené (a to každé ženě/holce). Navíc by mě zajímalo kde jsi vzal to že je tak mladé holky rodí ještě zdravější. Chci vědět odkud jsi to vzal a i kdyby jak už jsem říkala i kdyby se jí narodilo ona by ztratila těch cca 9 měsíců vývoje nebo spíš růstu a nepříjde mi v pohodě aby bylo normální aby holky v tak malém věku jako uvádíš byli rodičemi a vychovávali dítě.
Kasz-Kdyby někdo otěhotněl v tak nízkém věku tak si myslím že dostatečný trest je už jen to že o tom vědí rodiče a že na ten potrat půjde a dost možná to vyplave napovrch v její třídě. To aby nesla následky na celí život kvůli tomu že jako puberták udělala chybu mi příjde naprosto ale naprosto nesmyslné navíc pokud je to embrio ještě k tomu do 12 týdne kdy nemá mozkovou aktivitu ani na úrovni mořského šneka....
Někteří lidé možná zvládaj se učit a zároven se starat o dítě ale není tomu vždy tak navíc když to dítě je ještě mimino o které se musí člověk starat 24/7.Potom to taky dopadá i tak že ty děti jsou zanedbávané a já moc dobře vím jak tito lidé dopadaj ze své zkušenosti.
Taky chci říct to že dost možná jí zmanipulovali rodiče aby ho porodila a ona to nazývá jako svím názorem protože boužel někteří z nás jsou celkem snadno zmanipulovatelné.. boužel.
Když se podívám ještě na to že otec má být prej ten 10 letý kluk... O tom dosti pochybuji protože sama neznám nikoho (kluka) kdo by byl plodný v 10 letech takže kdo ví jestli nešlo i o zneužití.
Kasz-Kdyby někdo otěhotněl v tak nízkém věku tak si myslím že dostatečný trest je už jen to že o tom vědí rodiče a že na ten potrat půjde a dost možná to vyplave napovrch v její třídě. To aby nesla následky na celí život kvůli tomu že jako puberták udělala chybu mi příjde naprosto ale naprosto nesmyslné navíc pokud je to embrio ještě k tomu do 12 týdne kdy nemá mozkovou aktivitu ani na úrovni mořského šneka....
Někteří lidé možná zvládaj se učit a zároven se starat o dítě ale není tomu vždy tak navíc když to dítě je ještě mimino o které se musí člověk starat 24/7.Potom to taky dopadá i tak že ty děti jsou zanedbávané a já moc dobře vím jak tito lidé dopadaj ze své zkušenosti.
Taky chci říct to že dost možná jí zmanipulovali rodiče aby ho porodila a ona to nazývá jako svím názorem protože boužel někteří z nás jsou celkem snadno zmanipulovatelné.. boužel.
Když se podívám ještě na to že otec má být prej ten 10 letý kluk... O tom dosti pochybuji protože sama neznám nikoho (kluka) kdo by byl plodný v 10 letech takže kdo ví jestli nešlo i o zneužití.
-
- Administrátor
Proč by to, že si dítě nechá, mělo nutně mít jen negativní následky?
Moc bych se nechtěl pouštět do nějakých odborných debat, na základě jak velké mozkové aktivity, nebo třeba aktivity srdce (které mimochodem začíná pracovat 3 týdny od početí) můžeme říct, že se ještě nejedná o člověka a kdy už ano, spíš si uvědomuju něco jiného - kdyby moji rodiče, přesněji tedy asi moje matka, využili svého "práva na potrat", tak bych tu nebyl. Kdyby ukončili vývoj toho shluku buněk, jehož vývoj směřuje k vytvoření nové lidské bytosti, prostě by tu žádný Kasz nebyl. Stejně tak to platí ale u všech z nás. Já prostě jen nevidím moc velký rozdíl v tom, jestli můj vývoj zastaví někdo ve 2. měsíci od početí, nebo ve 40 letech od početí. V obojím případě by prostě ukončil můj život. A můj život rozhodně nezačal porodem, ani 4. měsícem těhotenství mé matky. Začal početím. Početí - něco se počíná, něco nového začíná. V tom okamžiku začíná nový život.
Nesoudím člověka, který se rozhodne z různých důvodů využít možností, které jsou mu nabízeny. Nejsem pro zákaz potratů, neb ten by byl horší, než jaká je situace teď. Ale nejsem ani pro to, aby potrat bylo bráno něco jako "samozřejmost" v tom nebo v onom věku nebo stavu a aby automaticky při rozhodnutí, že si někdo dítě ponechá, bylo spekulováno o tom, že dotyčná nejspíš byla "přemluvena" v podstatě ve svůj neprospěch anebo že z toho určitě a zákonitě bude mít negativní následky na celý svůj život.

-
- Člen skupiny ČEPEK
Kasz-Protože třeba zjistí že výchova dítěte není tak jednoduchá jak si myslela a nebude zvládat školu.
To že LIDSKÝ život začíná početím je blbost. To vznikne akorát pár buněk které každý den zabíjíme když se třeba poraníme apod. Zvířata taky každý den zabíjíme a ty už maj aspon emoce cítí bolest a dokonce maj aspon primitivní inteligenci což embria nemají.
Každá žena by měla mít možnost potratit do určitého týdne (což aspon že to si uvědomuješ) někteří lidé jsou pro úplné zakázání potratů s výjmkou ohrožení života či znásilnění ale třeba v Alabamě je to čistý horor kde se za to lidé posílají více méně na doživotí a jsou tam zakázané...
Další věc je to že kdyby třeba mě tebe nebo kohokoliv jiného by matka potratila tak my bysme ani nevěděli že jsme mohli žít a ani ostatní ne takže i kdyby mě matka měla potratit tak at. Bylo to její rozhodnutí a to jí nesmíme brát.
To že LIDSKÝ život začíná početím je blbost. To vznikne akorát pár buněk které každý den zabíjíme když se třeba poraníme apod. Zvířata taky každý den zabíjíme a ty už maj aspon emoce cítí bolest a dokonce maj aspon primitivní inteligenci což embria nemají.
Každá žena by měla mít možnost potratit do určitého týdne (což aspon že to si uvědomuješ) někteří lidé jsou pro úplné zakázání potratů s výjmkou ohrožení života či znásilnění ale třeba v Alabamě je to čistý horor kde se za to lidé posílají více méně na doživotí a jsou tam zakázané...
Další věc je to že kdyby třeba mě tebe nebo kohokoliv jiného by matka potratila tak my bysme ani nevěděli že jsme mohli žít a ani ostatní ne takže i kdyby mě matka měla potratit tak at. Bylo to její rozhodnutí a to jí nesmíme brát.
-
- Administrátor
- ve věku od: 25
- ve věku do: 50
- Výkřik do tmy: Kasz ♥
- Dal: 437 poděkování
- Dostal: 442 poděkování
Zažívám určité déjà vu, neboť na téma potratů jsem již reagovala v jiném tématu a považuji tudíž za zbytečné zde psát dlouhé slohy se svým názorem, když si jej každý může přečíst zde: Jak vnímáte sexuální (pohlavní) styk? (od Allein » úterý 31. 12. 2019)
Avšak padlo zde několik vyjádření, na které bych chtěla reagovat.
@Bouře (na příspěvky 1 a 2):
Ve svém příspěvku v jiném tématu jsem psala:
Naléhat na ni, ať udělá jedno či druhé, by mi přišlo pokrytecké, a to ať už bych obhajovala variantu interrupce nebo variantu ponechání si dítěte, neboť moje tělo a moje děloha by to nebyly. To ona by v sobě měla nějaký shluk buněk, jenž má potencialitu stát se jednoho dne lidskou bytostí, nikoliv já. Snažila bych se jí, jak jsem psala, přednést všechny možnosti se všemi strastmi, vyjádřila bych jí, že jí případně pomohu, ale konečné rozhodnutí bych nechala na ni. A nedívala bych se na ni křivě, ať už by se rozhodla jakkoliv (i když bychom měly asi dost dlouhý pohovor o tom, proč vůbec k této patálii došlo).
Nicméně: Tento tvůj přístup, Bouře, kdy v podstatě danou dívku považuješ za hloupou (a to včetně jejích rodičů), že si dítě ponechá, považuji za chybný. Je to přesně to, co zmiňuji v citaci z mého příspěvku — společnost svým negativním postojem a chováním k mladým těhotným dívkám způsobuje, že i ty dívky, co by byly odvážné a schopné si dítě ponechat, půjdou na interrupci. Ale to ne proto, že by chtěly kvůli sobě samotným, ale proto, že to tak společnost považuje za dobré. V podstatě zmiňuješ to, že ji možná rodiče přiměli (či přinutili) k tomu, aby si dítě nechala (což považuješ za špatné, což bych i já považovala za hrozné), ale na druhou stranu děláš přesně to samé, ale v opačném měřítku - automaticky bys považovala za jediné správné řešení interrupci a svým postojem (kdyby si to třeba mohla daná dívka přečíst) bys vyjadřovala, že na interrupci jít má a žádné jiné správné řešení není.
Co se týče rizika, když si dívka dítě nechá, je samozřejmé, že to bude mít dopad na celý její život. Porod, fyzické změny na těle, psychické změny související s přípravou těla na mateřství, následně nutnost se o dítě postarat, nutnost zvládat tlak okolí… Ale obzvláště pokud jí pomohou rodiče, myslím, že možnost studia ještě není úplně mimo. Jsou lidé, kteří při škole děti mají a jsou schopní to zvládnout. Je to jen o odhodlání a o případné podpoře okolí. Automaticky to neznamená, že si zkazila život. (A tvrzení, že si automaticky zničila život, se navazuje k tomu, co říkám na konci předchozího odstavce.)
A co se týče ostatního citovaného - zodpovědnost, jak jsem psala výše, přijme tak či tak. Buďto tím, že dítě porodí a nechá si jej, nebo tím, že dítě porodí a odevzdá jej, nebo tím, že dítě ze své vůle potratí a podstoupí tak nepříjemný lékařský zákrok a bude se potýkat sama v sobě s tím, že to udělala. A pokud jí v takovém případě, že interrupci podstoupí, řekneš, že je v podstatě vrah, budeš v případě vlastní dcery opravdu otec roku.
To je tak vše, co k tomu vyjádřím. K interrupcím jsem se vyjadřovala, jak jsem zmiňovala výše, už jinde, takže nějaké opakování a zbytečné okecávání bych považovala za off-topic.
Avšak padlo zde několik vyjádření, na které bych chtěla reagovat.
@Bouře (na příspěvky 1 a 2):
Ve svém příspěvku v jiném tématu jsem psala:
Nevidím jako špatné, pokud se mladá dívka svobodně rozhodne dítě, jenž nosí, donosit. Nicméně by se muselo jednat o situaci, kdy to dělá plně dobrovolně, kdy na ni rodiče netlačí, že je to jediná správná možnost, kdy má skutečně na výběr a je seznámena se všemi možnostmi, které mohou následovat (ponechání si dítěte, BabyBox či adopce, interrupce), a to samozřejmě i s riziky, která každá z uvedených možností přináší. Zodpovědnost na ni leží už jen v tom, že si sama musí rozhodnout, jestli na sebe přijme celoživotní zátěž v podobě potomka (se kterým jí pravděpodobně pomohou její rodiče, a to minimálně do doby, než bude plně schopná postarat se o něj sama) a porodu, anebo pokud se rozhodne vzdát odpovědnosti za dítě, avšak jej donosí, anebo zda se rozhodne podstoupit lékařský zákrok v podobě interrupce, což také nebude nic příjemného. V každém případě si za nechráněný styk ponese odpovědnost.Allein v jiném tématu píše:[…] Ano, byla by možnost onoho BabyBoxu, ale buďme k sobě upřímní — těhotenství jde na většině žen vidět a devět měsíců je dlouhá doba na to, aby si okolí něčeho všimlo. Žena pak musí čelit otázkám, „kam zmizelo to dítě, které zjevně nosila“, nehledě na to, že pokud se jedná o nějakou -náctiletou dívku, která ještě chodí na základní nebo střední školu, tak by těchto devět měsíců vedlo k posměchu a označování v mnohých případech dívku za nějakou rozhoďnožku a horší označení. Až se změní společnost v tom ohledu, že nebude klást tlak na mladé dívky, jež otěhotní, pak se můžeme bavit o tom, že mladé dívky nebudou mít strach si dítě nechat, anebo jej donosit a do BabyBoxu dát. [...]
Naléhat na ni, ať udělá jedno či druhé, by mi přišlo pokrytecké, a to ať už bych obhajovala variantu interrupce nebo variantu ponechání si dítěte, neboť moje tělo a moje děloha by to nebyly. To ona by v sobě měla nějaký shluk buněk, jenž má potencialitu stát se jednoho dne lidskou bytostí, nikoliv já. Snažila bych se jí, jak jsem psala, přednést všechny možnosti se všemi strastmi, vyjádřila bych jí, že jí případně pomohu, ale konečné rozhodnutí bych nechala na ni. A nedívala bych se na ni křivě, ať už by se rozhodla jakkoliv (i když bychom měly asi dost dlouhý pohovor o tom, proč vůbec k této patálii došlo).
Nicméně: Tento tvůj přístup, Bouře, kdy v podstatě danou dívku považuješ za hloupou (a to včetně jejích rodičů), že si dítě ponechá, považuji za chybný. Je to přesně to, co zmiňuji v citaci z mého příspěvku — společnost svým negativním postojem a chováním k mladým těhotným dívkám způsobuje, že i ty dívky, co by byly odvážné a schopné si dítě ponechat, půjdou na interrupci. Ale to ne proto, že by chtěly kvůli sobě samotným, ale proto, že to tak společnost považuje za dobré. V podstatě zmiňuješ to, že ji možná rodiče přiměli (či přinutili) k tomu, aby si dítě nechala (což považuješ za špatné, což bych i já považovala za hrozné), ale na druhou stranu děláš přesně to samé, ale v opačném měřítku - automaticky bys považovala za jediné správné řešení interrupci a svým postojem (kdyby si to třeba mohla daná dívka přečíst) bys vyjadřovala, že na interrupci jít má a žádné jiné správné řešení není.
Co se týče rizika, když si dívka dítě nechá, je samozřejmé, že to bude mít dopad na celý její život. Porod, fyzické změny na těle, psychické změny související s přípravou těla na mateřství, následně nutnost se o dítě postarat, nutnost zvládat tlak okolí… Ale obzvláště pokud jí pomohou rodiče, myslím, že možnost studia ještě není úplně mimo. Jsou lidé, kteří při škole děti mají a jsou schopní to zvládnout. Je to jen o odhodlání a o případné podpoře okolí. Automaticky to neznamená, že si zkazila život. (A tvrzení, že si automaticky zničila život, se navazuje k tomu, co říkám na konci předchozího odstavce.)
Kasz píše: ↑sobota 18. 1. 2020, 13:16:40Bouře, možná jsi ve věku, kdy je pro tebe zabití dítěte přijatelnější, než ho porodit. […] Obecně s potraty nesouhlasím. Kdyby otěhotněla ve stejném věku moje dcera, [...] byl bych poslední, kdo by jí přemlouval, aby šla na potrat, naopak bych jí podpořil v tom, že člověk má přijmout zodpovědnost za svoje činy a že jí spolu s manželkou s dítětem pomůžeme. […] To je jenom jakási divně vžitá představa, že když otěhotní mladá holka, tak to pro její budoucí život nutně musí znamenat katastrofu. Katastrofu z toho ale dělá okolí, ne samotný fakt, že otěhotněla, a už vůbec ne to, že se rozhodne nejít na potrat a dítě si nechat. Dítě je nový život a ze sobeckých důvodů tento nový život zabít - s tím prostě nesouhlasím.
V prvé řadě k tučně zvýrazněným pasážím: Mně se velmi příčí to, že si dovolíš označovat interrupci za zabití dítěte. V době interrupce plod zdaleka není soběstačnou lidskou bytostí, pokud by prošel porodem, přirozeně nepřežije. V počátcích je to jen shluk buněk, který má jen potenciál stát se člověkem, dítětem - není jím. Dost dobře může dojít k samovolnému potratu, vzniku dvou či tří plodů a povaha těchto buněk není nepodobná buňkám rakovinovým… jediné, co dělají, tak parazitují na těle matky. Takže to pro mě není a nebude zabití. Ne, dokud se nebude jednat o prokazatelně samovolně života schopný plod, který dovede myslet a který lze tudíž považovat za člověka, za osobu a za dítě. Jediné, co tady děláš, je přesně to druhé, než co dělá Bouře - tvrdíš, že interrupce je každopádně špatná, že je to zabití, čímž bys dané dívce vyjevil, že jediné správné rozhodnutí je si dítě nechat a interrupce by bylo zavrženíhodné zabití. Nutit dívku k čemukoliv (a to nejen přímo, ale i těmito nepřímými vyjádřeními), a to ať už k interrupci nebo k tomu, ať si dítě nechá, považuji za podstatně nemorálnější než interrupci samotnou.Kasz píše: ↑sobota 18. 1. 2020, 18:05:45[…] Stejně tak to platí ale u všech z nás. Já prostě jen nevidím moc velký rozdíl v tom, jestli můj vývoj zastaví někdo ve 2. měsíci od početí, nebo ve 40 letech od početí. V obojím případě by prostě ukončil můj život. A můj život rozhodně nezačal porodem, ani 4. měsícem těhotenství mé matky. Začal početím. Početí - něco se počíná, něco nového začíná. V tom okamžiku začíná nový život. [...]
A co se týče ostatního citovaného - zodpovědnost, jak jsem psala výše, přijme tak či tak. Buďto tím, že dítě porodí a nechá si jej, nebo tím, že dítě porodí a odevzdá jej, nebo tím, že dítě ze své vůle potratí a podstoupí tak nepříjemný lékařský zákrok a bude se potýkat sama v sobě s tím, že to udělala. A pokud jí v takovém případě, že interrupci podstoupí, řekneš, že je v podstatě vrah, budeš v případě vlastní dcery opravdu otec roku.
To je tak vše, co k tomu vyjádřím. K interrupcím jsem se vyjadřovala, jak jsem zmiňovala výše, už jinde, takže nějaké opakování a zbytečné okecávání bych považovala za off-topic.
-
- Na trestné lavici
- Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Re: Ruská školačka otěhotněla, otcem má být desetiletý hoch (Novinky.cz)
Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=hB-lADRcL_Y
Zvláště doporučuji shlédnout video od třinácté minuty dál.
-
- Administrátor
Hebeši, já bych nerad, abychom z tohoto vlákna o těhotenství mladé dívky udělali antipotratovou propagaci. Určitě je to morálně citlivé téma a názory se budou napříč lidmi zkrátka lišit. Nicméně, co považuji za důležité, vyjádřila i Allein ve svém příspěvku:
Na Bouřině reakci mě právě nejvíc "vyděsilo", s jakou automatičností bere potrat jako jednoznačnou volbu a nepotrat jako zničený život pro tu mladou holku. Přitom to tak vůbec být nemusí.Allein píše: ↑sobota 18. 1. 2020, 18:35:52Tento tvůj přístup, Bouře, kdy v podstatě danou dívku považuješ za hloupou (a to včetně jejích rodičů), že si dítě ponechá, považuji za chybný. Je to přesně to, co zmiňuji v citaci z mého příspěvku — společnost svým negativním postojem a chováním k mladým těhotným dívkám způsobuje, že i ty dívky, co by byly odvážné a schopné si dítě ponechat, půjdou na interrupci. Ale to ne proto, že by chtěly kvůli sobě samotným, ale proto, že to tak společnost považuje za dobré. V podstatě zmiňuješ to, že ji možná rodiče přiměli (či přinutili) k tomu, aby si dítě nechala (což považuješ za špatné, což bych i já považovala za hrozné), ale na druhou stranu děláš přesně to samé, ale v opačném měřítku - automaticky bys považovala za jediné správné řešení interrupci a svým postojem (kdyby si to třeba mohla daná dívka přečíst) bys vyjadřovala, že na interrupci jít má a žádné jiné správné řešení není.
Co se týče rizika, když si dívka dítě nechá, je samozřejmé, že to bude mít dopad na celý její život. Porod, fyzické změny na těle, psychické změny související s přípravou těla na mateřství, následně nutnost se o dítě postarat, nutnost zvládat tlak okolí… Ale obzvláště pokud jí pomohou rodiče, myslím, že možnost studia ještě není úplně mimo. Jsou lidé, kteří při škole děti mají a jsou schopní to zvládnout. Je to jen o odhodlání a o případné podpoře okolí. Automaticky to neznamená, že si zkazila život.

-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 496 poděkování
Je třeba si uvědomit že není 13 letá školačka jako 13 letá školačka. Byly doby kdy se děvčata v tomhle věku vdávala zcela běžně a pokud ji to tělesně zdravotně výrazně neohrozí, tak si taky nemyslím, že je správné jít automaticky na potrat. Kdybych byl holka (jako že nejsem) tak by mi asi dost ubližovalo vědomí že jsem na potrat šel a když to vadí mně jako klukovi tak co teprve holce. V životě se může stát všelicos, jak hodně hezkého, tak setsakra hodně zlého a tragického. A dát život mrněti je podle mně v životě to hezké. Se starostmi pak obvykle pomohou rodiče či rodina obecně a pokud ne vždy je lepší dát dítě nějaké rodině co ho bude mít rádo...
Myslím že i v Rusku takových bude dost, tamější populace vymírá stejně jako naše.
Mimochodem vývoj v naší společnosti, kdy děvčata odkládají děti až po 30, kdy mají práci a "užily si mládí" je, podle mně, cesta do pekel.
Myslím že i v Rusku takových bude dost, tamější populace vymírá stejně jako naše.
Mimochodem vývoj v naší společnosti, kdy děvčata odkládají děti až po 30, kdy mají práci a "užily si mládí" je, podle mně, cesta do pekel.
-
- Na trestné lavici
Doplním: Když se bavíme o něčím životě či smrti, možná by nebylo od věci ukázat, jak dotyční, o jejichž životech se diskutuje, vypadají.
Takto vypadá dítě ve 12. týdnu svého života. Právě do tohoto týdne je interupce legální za jakýchkoliv okolností, pokud v tom nezamezuje zdravotní stav matky.
Takto vypadá dítě ve 24. týdnech. Právě do této doby je legální usmrcovat děti s Downovým syndromem, či jen s pouhým rozštěpem. Jen 8% evropských dětí s Downovým syndromem není potraceno. Již od 20. týdně dítě slyší.
Dále se k této diskusi nebudu vyjadřovat, jelikož svůj názor jsem již napsal a teď jsem to zavržil tím, že jsem předal informace, aby bylo zřejmé, o kom to vlastně diskutujeme.
Takto vypadá dítě ve 12. týdnu svého života. Právě do tohoto týdne je interupce legální za jakýchkoliv okolností, pokud v tom nezamezuje zdravotní stav matky.
Takto vypadá dítě ve 24. týdnech. Právě do této doby je legální usmrcovat děti s Downovým syndromem, či jen s pouhým rozštěpem. Jen 8% evropských dětí s Downovým syndromem není potraceno. Již od 20. týdně dítě slyší.
Dále se k této diskusi nebudu vyjadřovat, jelikož svůj názor jsem již napsal a teď jsem to zavržil tím, že jsem předal informace, aby bylo zřejmé, o kom to vlastně diskutujeme.
Naposledy upravil(a) Hebeš dne středa 22. 1. 2020, 19:32:13, celkem upraveno 1 x.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 496 poděkování
Ty odkazy mi nefungují nicméně stačí dát hledat 12 weeks baby do googlu a obrázků to nabídne hromadu a skutečně to dítě už vypadá "lidsky".
-
- Správce poradny
- ve věku od: 2
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 1342 poděkování
- Dostal: 644 poděkování
Stačí vymazat v URL adrese to lomítko na konci. To by mě zajímalo, jestli to tam takhle napsal Hebeš nebo to nějak zkonvertovalo förum.
-
- Na trestné lavici
Opravil jsem, odkazy na fotky dětí fungují.
-
- Mediální analytik
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 390 poděkování
- Dostal: 1779 poděkování
Případ třináctileté Darji a desetiletého Ivana z Ruska budí pozornost. Oba tvrdí, že spolu počali dítě. Lékaři však jejich tvrzení nevěří. Chlapec je podle nich pohlavně nevyspělý. Pár si však stojí za svým. Na příchod dítěte se oba těší a odhalili, že čekají holčičku.
Urolog a sexuolog Evžen Grekov po dohodě s chlapcovou matkou Ivana vyšetřil a provedl mu několik testů. Ty podle něj jasně prokázaly, že chlapec není schopen oplodnění ženy, protože se mu ještě netvoří spermie.
„Testy jsme kontrolovali v laboratoři třikrát. Já osobně jsem přesvědčen, že o výsledku není pochyb. To dítě není jeho, musel to udělat někdo jiný,“ sdělil lékař pro server Meaww.com. Děti však tvrdí, že je miminko jejich.
Prý spolu měly sexuální styk. „Udělali jsme to, když jeho máma nebyla doma. Zamkli jsme se a schovali pod peřinu. Seznámila jsem se s ním díky kamarádovi. Zamilovali jsme se do sebe a těšíme se na miminko,“ tvrdí dívka.
Před pár týdny se objevila informace, že pravým otcem dítěte mohl být patnáctiletý spolužák dívky, který ji měl údajně znásilnit. Ona však stále tvrdí, že tomu tak není. O pravém otci dítěte zřejmě rozhodnou až testy DNA po porodu.
„Nechci to už řešit. Ivan mě miluje, těším se na budoucnost. Užíváme si to. Chodíme na procházky a jsme šťastní,“ doplnila dívka. Darju nyní na sociální síti sledují statisíce lidí. Její příběh je pro mnohé neuvěřitelný a spousta lidí čeká na rozuzlení.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- Na trestné lavici
Statisíce? Já na jejím instagramovém profilu vidím 23,7 tisíce sledujících. Třeba má ještě jiné sociální sítě, kde ji sleduje více lidí, ale odkaz vede právě na Instagram. Každopádně statečná holka, měla by být příklad všem, kteří k životu vlastního dítěte nemají ani špetku respektu.Cykle02 píše: ↑úterý 28. 4. 2020, 13:29:29 Darju nyní na sociální síti sledují statisíce lidí. Její příběh je pro mnohé neuvěřitelný a spousta lidí čeká na rozuzlení.
Také moc nevěřím, že by otcem mohl být desetiletý kluk, leda by musel mít poruchu, díky které se dříve tvoří pohlavní buňky.
-
- Na trestné lavici
Není to jediná ruská hvězda sociálních sítí, která počala dítě ve třinácti. mama_v_13
-
- Člen skupiny ČEPEK
Hvězda?! Oni se tím ještě chlubí že to dávají na instagram?!