V co nebo koho věříte?
V co nebo koho věříte?
Všímám si, že je mezi pedofily spousta věřících lidí. Zajímalo by mě, kolik zhruba z nás věří v Boha, či v jinou bytost. Jestli chcete, tak se můžete vyjádřit k tomu, jak jste anketu vyplnili, ale jinak výsledky zůstanou anonymní. Později se také vyjádřím k tomu, jak jsem vyplňoval.
Každopádně rozhodně nechci, aby se tu strhla diskuze jestli to či ono existuje, na to si musí přijít každý sám, jestli chce nebo nechce věřit.
Každopádně rozhodně nechci, aby se tu strhla diskuze jestli to či ono existuje, na to si musí přijít každý sám, jestli chce nebo nechce věřit.
Naposledy upravil(a) Smazaný uživatel (gabajaza) dne úterý 31. 7. 2018, 16:54:38, celkem upraveno 1 x.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 3
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
- Dal: 590 poděkování
- Dostal: 374 poděkování
Re: V co nebo koho věříte?
Obecne sa považujem za agnostika a myslím si že po smrti naozaj nič nie je. Vlastne ani naša vlastná smrť nie je, je len smrť druhých ľudí.
"Věřím jen v to, co je jasně dokázáno. Nevěřím pohádkám."
Prepáč Setralin, ale toto je hlúposť. Veriť sa dá iba veciam, ktoré si nemôžeš overiť.
"Věřím jen v to, co je jasně dokázáno. Nevěřím pohádkám."
Prepáč Setralin, ale toto je hlúposť. Veriť sa dá iba veciam, ktoré si nemôžeš overiť.
Trochu jsem tu otázku upravil. V této nové formě vyzněje logičtěji, nežli ta předchozí.
Každopádně zastávám názor, že člověk nemusí věřit ani tomu, co si může ověřit.
Uvedu příklad: ty si myslíš, že máš v peněžence bankovky, které jsou pravé, ale nemůžeš si tím být stoprocentně jistý. Můžeš věřit tomu, že pravé jsou, ale nemusíš. Můžeš si ověřit v bance, že pravé jsou, ale to ti stále nedává stoprocentní důkaz, že tomu tak skutečně je. Může se jednat o velmi zdařilý padělek, který nedokáže popřít ani moderní zkoušeč bankovek...
Nikdy si nemůžeš být ničím stoprocentně jistý, můžeš akorát věřit, že tomu tak je.
Každopádně zastávám názor, že člověk nemusí věřit ani tomu, co si může ověřit.
Uvedu příklad: ty si myslíš, že máš v peněžence bankovky, které jsou pravé, ale nemůžeš si tím být stoprocentně jistý. Můžeš věřit tomu, že pravé jsou, ale nemusíš. Můžeš si ověřit v bance, že pravé jsou, ale to ti stále nedává stoprocentní důkaz, že tomu tak skutečně je. Může se jednat o velmi zdařilý padělek, který nedokáže popřít ani moderní zkoušeč bankovek...
Nikdy si nemůžeš být ničím stoprocentně jistý, můžeš akorát věřit, že tomu tak je.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 146 poděkování
- Dostal: 764 poděkování
Na něco se mi špatně odpovídalo. Třeba na otázku víry v Boha. Dle ankety jsem jediný kdo věří jen v Boha. Dal jsem sice ano, ale zároveň tím myslím spíše Ducha božího, boží přítomnost/vědomí, tedy vycházím z panteismu, víry v deperzonalizovaného Boha jež je nedílnou součástí všeho v tomto vesmíru.
Jestli žijeme v Matrixu jsem taky neuměl jasně odpovědět. Za jakýsi Matrix v přenesené podobě považuji systém naučených myšlenkových vzorců a přesvědčení, který překrývá podstatu oné boží přítomnosti. Dal jsem nakonec ne, protože symboliku Matrixu vnímám přeneseně, ne jako nereálnost světa, ve kterém žijeme.
Co se týče mimozemských civilizací, mám za velmi pravděpodobné, že někde ve vesmíru život existuje, ne nutně však jiná civilizace, dal jsem ale ano.
Co se náhod týče, podle mě každá svůj smysl a význam (jako součást boží přítomnosti, která není nahodilá) a tedy úplně náhodné nejsou, ale nevěřím ani na osud jako takový, tady jsem přesně ve středu a nehlasoval jsem.
Jestli žijeme v Matrixu jsem taky neuměl jasně odpovědět. Za jakýsi Matrix v přenesené podobě považuji systém naučených myšlenkových vzorců a přesvědčení, který překrývá podstatu oné boží přítomnosti. Dal jsem nakonec ne, protože symboliku Matrixu vnímám přeneseně, ne jako nereálnost světa, ve kterém žijeme.
Co se týče mimozemských civilizací, mám za velmi pravděpodobné, že někde ve vesmíru život existuje, ne nutně však jiná civilizace, dal jsem ale ano.
Co se náhod týče, podle mě každá svůj smysl a význam (jako součást boží přítomnosti, která není nahodilá) a tedy úplně náhodné nejsou, ale nevěřím ani na osud jako takový, tady jsem přesně ve středu a nehlasoval jsem.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Tady je moje vyjádření k tomu, v co nebo koho věřím.
Věřím v Boha i Ďábla. Věřím tedy na dobro i na zlo. Je to jako oheň a voda. Zároveň věřím na nadpozemské bytosti jako jsou andělé, archandělé, démoni, duchové a hluční duchové (v jiném označení poltergeisti).
Co se týče posmrtného života, tak věřím tomu, že smrtí nic nekončí. Smrt je pro mě začátek něčeho nového. Věřím tomu, že se po smrti oddělí duše od těla. Duše zemřelého podle mě může být na našem světě i uvězněna. Na našem světě ji mohou držet nejen místa, ale i lidé, na které je duše fixována.
Pokud duši zemřelého na našem světě už nic nedrží, tak je na základě svých skutků poslána do nebe/ráje (nevidím v tom moc rozdíl), očistce - kde se může napravit, nebo do pekla - za nenapravitelné skutky a hříchy.
Z těchto vyjmenovaných jiných světů si dokážu představit akorát peklo. Moje myšlenky na peklo jsou takové, že tam lidé dělají ty špatné věci, které dělali za svého života. Například vrah v pekle neustále zažívá situaci, kde má nutkání vraždit, ale jeho oběti pochopitelně neumírají. Nenapravitelný alkoholik zase v pekle zažívá situaci, kdy se chce zoufale napít alkoholu, ale kapalina mu vždy tělem jen proteče. Kousek opodál se může násilník pokoušet znásilňovat ženy, ale to mu jaksi bez hmotného těla nejde, navíc by stejně nic necítil. Je to jako by se pokoušel chytat do rukou mlhu. Takhle bych mohl pokračovat dál... Tohle je moje představa pekla.
Kdysi mi jeden kněz vyprávěl zajímavý příběh. Byl o tom jaký je rozdíl mezi nebem a peklem. Nebe i peklo jsem si měl představit jako nějakou místnost, kde byl stůl a na něm jídlo. Kdo se chtěl najíst, tak musel použít velmi dlouhou lžíci. Dala se držet jen na nejvzdálenějším konci rukojeti. V pekle se lidé u stolu pokoušeli najíst, ale pochopitelně jim to kvůli délce lžíce nešlo. V nebi naopak lidé nebyli tak sobečtí a jednoduše se krmili navzájem. Každý svou lžící nakrmil osobu naproti sobě. V nebi narozdíl od pekla lidé nehladověli a byli dosyta plní. Kdo nemyslí jen na sebe, nají se. Z tohoto pravděpodobně vznikl i zvyk u svatby, kde se novomanželé u hostiny krmí navzájem polévkou.
Jinak ještě věřím tomu, že má každý na světě svůj úkol nebo poslání. Nikdo není na světě jen tak.
Věřím v Boha i Ďábla. Věřím tedy na dobro i na zlo. Je to jako oheň a voda. Zároveň věřím na nadpozemské bytosti jako jsou andělé, archandělé, démoni, duchové a hluční duchové (v jiném označení poltergeisti).
Co se týče posmrtného života, tak věřím tomu, že smrtí nic nekončí. Smrt je pro mě začátek něčeho nového. Věřím tomu, že se po smrti oddělí duše od těla. Duše zemřelého podle mě může být na našem světě i uvězněna. Na našem světě ji mohou držet nejen místa, ale i lidé, na které je duše fixována.
Pokud duši zemřelého na našem světě už nic nedrží, tak je na základě svých skutků poslána do nebe/ráje (nevidím v tom moc rozdíl), očistce - kde se může napravit, nebo do pekla - za nenapravitelné skutky a hříchy.
Z těchto vyjmenovaných jiných světů si dokážu představit akorát peklo. Moje myšlenky na peklo jsou takové, že tam lidé dělají ty špatné věci, které dělali za svého života. Například vrah v pekle neustále zažívá situaci, kde má nutkání vraždit, ale jeho oběti pochopitelně neumírají. Nenapravitelný alkoholik zase v pekle zažívá situaci, kdy se chce zoufale napít alkoholu, ale kapalina mu vždy tělem jen proteče. Kousek opodál se může násilník pokoušet znásilňovat ženy, ale to mu jaksi bez hmotného těla nejde, navíc by stejně nic necítil. Je to jako by se pokoušel chytat do rukou mlhu. Takhle bych mohl pokračovat dál... Tohle je moje představa pekla.
Kdysi mi jeden kněz vyprávěl zajímavý příběh. Byl o tom jaký je rozdíl mezi nebem a peklem. Nebe i peklo jsem si měl představit jako nějakou místnost, kde byl stůl a na něm jídlo. Kdo se chtěl najíst, tak musel použít velmi dlouhou lžíci. Dala se držet jen na nejvzdálenějším konci rukojeti. V pekle se lidé u stolu pokoušeli najíst, ale pochopitelně jim to kvůli délce lžíce nešlo. V nebi naopak lidé nebyli tak sobečtí a jednoduše se krmili navzájem. Každý svou lžící nakrmil osobu naproti sobě. V nebi narozdíl od pekla lidé nehladověli a byli dosyta plní. Kdo nemyslí jen na sebe, nají se. Z tohoto pravděpodobně vznikl i zvyk u svatby, kde se novomanželé u hostiny krmí navzájem polévkou.
Jinak ještě věřím tomu, že má každý na světě svůj úkol nebo poslání. Nikdo není na světě jen tak.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
- Dal: 573 poděkování
- Dostal: 717 poděkování
Věřím v osobního boha, který stojí za vznikem našeho vesmíru, který dal našemu vesmíru zákony a řád a který do dění našeho světa výjimečně zasahuje. Věřím tomu, že člověk má nesmrtelnou duši, věřím v existenci posmrtného života a věřím ve věčný soud.
Trochu zavádějící je otázka, zda věřím v existenci mimozemských civilizací. Větu "I vytvořil Hospodin Bůh člověka, prach ze země, a vdechl mu v chřípí dech života" považuji za ekvivalentní větě "Bůh dal našemu vesmíru takové fyzikální a chemické zákony, které umožňují, aby v jisté fázi jeho existence došlo ke vzniku života včetně života inteligentního". Takže nevidím důvod, proč by jinde ve vesmíru nemohli existovat inteligentní bytosti. Pouze nevěřím tomu, že civilizace disponující technikou přiletět k Zemi by sem přiletěla jen proto, aby se telepaticky spojili s několika málo vyšinutými jedinci, nebo se nechali zajmout americkými tajnými službami.
Trochu zavádějící je otázka, zda věřím v existenci mimozemských civilizací. Větu "I vytvořil Hospodin Bůh člověka, prach ze země, a vdechl mu v chřípí dech života" považuji za ekvivalentní větě "Bůh dal našemu vesmíru takové fyzikální a chemické zákony, které umožňují, aby v jisté fázi jeho existence došlo ke vzniku života včetně života inteligentního". Takže nevidím důvod, proč by jinde ve vesmíru nemohli existovat inteligentní bytosti. Pouze nevěřím tomu, že civilizace disponující technikou přiletět k Zemi by sem přiletěla jen proto, aby se telepaticky spojili s několika málo vyšinutými jedinci, nebo se nechali zajmout americkými tajnými službami.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
-
- Správce poradny
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 2
- ve věku do: 40
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 1355 poděkování
- Dostal: 647 poděkování
Dal jsem jenom víru v existenci mimozemských civilizací, nevěřím v Boha a Nevěřím v existenci andělů a démonů. Ostatní u mě není tak jednoznačné:
- Věřím v Boha i Ďábla. - nevěřím v podání církve
- Věřím jen v Boha. - nevěřím v podání církve
- Věřím jen v Ďábla. - nevěřím v podání církve
- Věřím v existenci více bohů. - líbí se mi Wicca, kteří vyznávájí boha a bohyni, to bych si vybral jako svoje náboženství; líbí se mi řecká mytologie, ale nevěřím v to.
- Nevěřím v Boha. - toho církevního, ale nedokážu vyvrátit možnost existence nějaké vyšší bytosti
- Věřím na anděly nebo démony nebo obojí. - nevěřím, nedokážu si je představit, leda jako mimozemšťany
- Nevěřím v existenci andělů a démonů. - viz předchozí
- Věřím na reinkarnaci. - nevím, nevylučuju reinkarnaci, ale nedokážu si jí ani potvrdit a slepě nerad něčemu věřim
- Věřím v posmrtný život. - nevím, nevylučuju posmrtný život, ale nedokážu ani potvrdit a slepě nerad něčemu věřim
- Myslím si, že po smrti NIC není. - taky o té možnosti uvažuju, ale byl bych rád, kdyby něco bylo; osobně doufám (ne "věřím"), že se po smrti naše životní energie (někdo to nazývá "duchem") stane součástí energie vesmíru
- Myslím si, že neexistují náhody - věřím v osud. -- nevěřím, spíš věřím tomu, že existují alternativní vesmíry, ve kterých existují různé stavy, podle každého možného rozhodnutí
- Věřím tomu, že má každý na světě svůj úkol nebo poslání. -- jako u "osudu"
- Nevěřím pohádkám. Mám rád to, co se dá dokázat nebo racionálně vysvětlit. -- tady jsou dvě veci dohromady, nedokážu odpovědět :-) věřim vědcům, kteří pozorují a hledají vysvětlení pomocí přírodních zákonů a matematických výjádření (rovnic) a kteří dokáží většinu dějů tak prozkoumat, že jsou pak schopni tyto děje na základě vypracovaných teorií zopakovat. Ale "nevěřím pohádkám" nemůžu říct. Nedokážu např. potvrdit nebo vyvrátit astrální cestování a lucidní snění, ikdyž se o to pokouším, ještě jsem ani jedno nezažil, ale netvrdím, že to neexistuje. Takže některým "pohádkám" bych chtěl dát šanci.
- Věřím v existenci nebe, pekla, ráje nebo očistce. -- ne tak, jak to popisují církve. Vytvořil jsem si vlastní teorii, co je peklo (pokud by to někoho zajímalo). Podle mě, když někdo v životě dělá něco zlého a nedokáže pochopit, že je to špatné, tak má prostě nějak pokřivené vnímání. A podle mě to peklo přijde chvilku před, nebo při nebo po smrti. Když člověk umře, zbaví toho jeho pokřiveného vnímání a zůstane jen to čisté myšlení, ta energie, jak jsem psal u "po smrti NIC není", a tohle čisté vědomí si uvědomí to hrozné, co za života udělalo a to uvědomění toho špatného je to peklo.
- Věřím tomu, že tento svět není skutečný - žijeme v Matrixu. -- hehe :-)
- Věřím v existenci mimozemských civilizací. -- ano
- Věřím v Boha i Ďábla. - nevěřím v podání církve
- Věřím jen v Boha. - nevěřím v podání církve
- Věřím jen v Ďábla. - nevěřím v podání církve
- Věřím v existenci více bohů. - líbí se mi Wicca, kteří vyznávájí boha a bohyni, to bych si vybral jako svoje náboženství; líbí se mi řecká mytologie, ale nevěřím v to.
- Nevěřím v Boha. - toho církevního, ale nedokážu vyvrátit možnost existence nějaké vyšší bytosti
- Věřím na anděly nebo démony nebo obojí. - nevěřím, nedokážu si je představit, leda jako mimozemšťany
- Nevěřím v existenci andělů a démonů. - viz předchozí
- Věřím na reinkarnaci. - nevím, nevylučuju reinkarnaci, ale nedokážu si jí ani potvrdit a slepě nerad něčemu věřim
- Věřím v posmrtný život. - nevím, nevylučuju posmrtný život, ale nedokážu ani potvrdit a slepě nerad něčemu věřim
- Myslím si, že po smrti NIC není. - taky o té možnosti uvažuju, ale byl bych rád, kdyby něco bylo; osobně doufám (ne "věřím"), že se po smrti naše životní energie (někdo to nazývá "duchem") stane součástí energie vesmíru
- Myslím si, že neexistují náhody - věřím v osud. -- nevěřím, spíš věřím tomu, že existují alternativní vesmíry, ve kterých existují různé stavy, podle každého možného rozhodnutí
- Věřím tomu, že má každý na světě svůj úkol nebo poslání. -- jako u "osudu"
- Nevěřím pohádkám. Mám rád to, co se dá dokázat nebo racionálně vysvětlit. -- tady jsou dvě veci dohromady, nedokážu odpovědět :-) věřim vědcům, kteří pozorují a hledají vysvětlení pomocí přírodních zákonů a matematických výjádření (rovnic) a kteří dokáží většinu dějů tak prozkoumat, že jsou pak schopni tyto děje na základě vypracovaných teorií zopakovat. Ale "nevěřím pohádkám" nemůžu říct. Nedokážu např. potvrdit nebo vyvrátit astrální cestování a lucidní snění, ikdyž se o to pokouším, ještě jsem ani jedno nezažil, ale netvrdím, že to neexistuje. Takže některým "pohádkám" bych chtěl dát šanci.
- Věřím v existenci nebe, pekla, ráje nebo očistce. -- ne tak, jak to popisují církve. Vytvořil jsem si vlastní teorii, co je peklo (pokud by to někoho zajímalo). Podle mě, když někdo v životě dělá něco zlého a nedokáže pochopit, že je to špatné, tak má prostě nějak pokřivené vnímání. A podle mě to peklo přijde chvilku před, nebo při nebo po smrti. Když člověk umře, zbaví toho jeho pokřiveného vnímání a zůstane jen to čisté myšlení, ta energie, jak jsem psal u "po smrti NIC není", a tohle čisté vědomí si uvědomí to hrozné, co za života udělalo a to uvědomění toho špatného je to peklo.
- Věřím tomu, že tento svět není skutečný - žijeme v Matrixu. -- hehe :-)
- Věřím v existenci mimozemských civilizací. -- ano
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Výkřik do tmy: „Ve výseči mezi devíti a čtrnácti lety se setkáváme s dívkami, jež odhalují jistým očarovaným poutníkům, kteří jsou dvakrát i vícekrát starší než ony, svou pravou podstatu, která není lidská, nýbrž nymfická, tedy démonická…“
V. Nabokov Lolita - Příspěvky: 18
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 11 poděkování
Myslím si, že je veľmi málo pravdepodobné, že existuje nejaká vyššia entita, ktorá stvorila vesmír alebo mu dala nejaký rád a zmysel.Veda ponúka omnoho pravdepodobnejšie a racionálne zmýšľajúcemu človeku prijateľnejšie vysvetlenie toho ako vesmír funguje a ako bol stvorený.Problém je, že dokázať to je takmer nemožné.Práve kvôli tomuto pravdepodobnostnému charakteru tejto problematiky sa považujem za agnostika, teda som presvedčený, že to či niečo nadprirodzené existuje sa racionálne nedá ani potvrdiť ani vyvrátiť.Priznávam, že filozofia kresťanstva mi nie je cudzia priam sa s niektorými myšlienkami týkajúcich sa ľudských hodnôt stotožňujem ale to čo mi vadí je podstata a teda viera v iracionalitu.
Existencia mimozemských civilizácii je podľa mňa minimálne štatisticky takmer nutná.Stačí sa len pozrieť na snímok Hubblovho ultra hlbokého poľa.
Existencia mimozemských civilizácii je podľa mňa minimálne štatisticky takmer nutná.Stačí sa len pozrieť na snímok Hubblovho ultra hlbokého poľa.

-
- Nový člen
- Dostal: 1 poděkování
Také jsem podobného názoru, existence mimozemských civilizací je téměř jistá. Jinak, nehlasuji, protože souhlasím se třemi body. Věřím v existenci více bohů. Věřím na anděly nebo démony nebo obojí. Žijeme v Matrixu - s tím, že matrix je přece také skutečný, takže první polovina tohohle bodu nedává smysl. Věřím v existenci mimozemských civilizací. Věřím na reinkarnaci. Takže vlastně čtyři body, ale body věřím v existenci více bohů a věřím na anděly nebo démony nebo obojí, by se daly sloučit do jednoho.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 1
- ve věku do: 7
- Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Nevěřím v Boha, ďábla, anděly, duchy atd. Nechci to rozvíjet debatu proč nevěřím. Naopak je chvályhodné, že tu funguje tolerance mezi věřícími a ateisty.
Z uvedených bytostí věřím jen na existenci mimozemské života. Vzhledem k obrovskému množství galaxií, v nichž je obrovské množství hvězd z nichž mnohé mají planety je pro mě nepředstavitelné, že by jen na jedné jediné planetě vznikl život-
Z uvedených bytostí věřím jen na existenci mimozemské života. Vzhledem k obrovskému množství galaxií, v nichž je obrovské množství hvězd z nichž mnohé mají planety je pro mě nepředstavitelné, že by jen na jedné jediné planetě vznikl život-
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 7
- ve věku do: 12
- Dal: 154 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
Myslim, ze neexistuju nahody, verim, ze vsetko sa deje z urciteho dovodu a ze ludia, ktory prichadzaju do nasich zivotou prichadzaju z urciteho dovodu. Verim v zazraky. Verim v Boha. Verim, ze nekedy to Boh spravi tak, ze sa ocitneme niekde, kde v tom okamziku mame byt. Verim, ze kazdy tu ma nejake poslanie. Nieco bud urobit, niekomu bud pomoct alebo mozno zachranit zivot, alebo skratka len byt niekde v urcity cas. Verim, ze nic sa nedeje len tak.
Verim na duchov bez ohladu na to, co si kto o tom mysli. Pretoze kto nezazije, nikdy neuveri. Verim, ze existuje zivot po smrti.
Mam vela dovodou skutocne tomuto vsetkemu verit.
Verim na duchov bez ohladu na to, co si kto o tom mysli. Pretoze kto nezazije, nikdy neuveri. Verim, ze existuje zivot po smrti.
Mam vela dovodou skutocne tomuto vsetkemu verit.
Pro některé z vás teď budu znít jako hlupák...Já nikdy nevěřím něčemu, co není logicky vysvětlitelné nebo vědecky dokázané. Každopádně neodstuzuji věřící, kteří svojí víru nikomu nevnucují, rádi si vyslechnou názory druhých a případnou kritiku (samozřejmě konstruktivní) neberou ofenzivně. Fanaticky smýšlející věřící podle mě nemají ve společnosti co dělat...
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 6
- ve věku do: 14
- Výkřik do tmy: Nechceme aby nás všichni litovali. Bolest patří k životu. Učí nás, chrání nás a ukazuje nám správný směr. Ačkoliv se nám děti líbí :'( , tak ten kdo dává naším rtům úsměv tak dává našemu srdci život :) . V tomto světě existuje silné štěstí: milovat a být milován.
Každý život je těžký a každý z nás dostal lekce přesně na míru. Proto neodsuzuj druhé, protože nikdy nevíš s čím si prošli.
Jsem člověk, který když dělá něco pro děti nebo se s nima kamarádí tak jim dává i svůj čas. Největší dárek, který můžeš někomu dát, je tvůj čas, protože když někomu daruješ svůj čas, daruješ mu kousek svého života, který už nikdy nevrátíš.
At už člověk potká skvělou partnerku... nebo dítě či někoho kdo se nám líbí, tak v životě nepotkáváme lidi jen tak náhodou. Naše cesty se protínají z nějakého důvodu.
Mám rád lidi, kteří nepotřebují nikomu nic dokazovat. Kráčí tiše a směle životem a zvedají ty kteří jsou se svojí orientací na dně svých sil. - Příspěvky: 114
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 123 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 6
- ve věku do: 14
- Výkřik do tmy: Nechceme aby nás všichni litovali. Bolest patří k životu. Učí nás, chrání nás a ukazuje nám správný směr. Ačkoliv se nám děti líbí :'( , tak ten kdo dává naším rtům úsměv tak dává našemu srdci život :) . V tomto světě existuje silné štěstí: milovat a být milován.
Každý život je těžký a každý z nás dostal lekce přesně na míru. Proto neodsuzuj druhé, protože nikdy nevíš s čím si prošli.
Jsem člověk, který když dělá něco pro děti nebo se s nima kamarádí tak jim dává i svůj čas. Největší dárek, který můžeš někomu dát, je tvůj čas, protože když někomu daruješ svůj čas, daruješ mu kousek svého života, který už nikdy nevrátíš.
At už člověk potká skvělou partnerku... nebo dítě či někoho kdo se nám líbí, tak v životě nepotkáváme lidi jen tak náhodou. Naše cesty se protínají z nějakého důvodu.
Mám rád lidi, kteří nepotřebují nikomu nic dokazovat. Kráčí tiše a směle životem a zvedají ty kteří jsou se svojí orientací na dně svých sil. - Příspěvky: 114
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 123 poděkování
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 3
- ve věku do: 8
- Dal: 104 poděkování
- Dostal: 254 poděkování
Moje odpověď by zněla, že věřím v osud. Ono spíš věřím v zákony světa. Tedy matematika, fyzika. Vše, co se děje, jsou výsledky nekonečného množství rovnic, jež jsou dány přírodními zákony. Tedy vše má svůj řád. Pokud bychom měli kapacitu toto nekonečné množství rovnic spočítat rychleji, než se stanou, mohli bychom vidět svoji budoucnost. Tím ale vznikne možnost volby. (Já fakt miluji film Minority report). Ale to by již opět vše bylo výsledkem nekonečného množství rovnic. Nazval bych to tedy, že žijeme v takové pseudo-náhodě. Protože jelikož je nemožné spočítat budoucnost, i když by se to teoreticky dalo, tak se nám život jeví jako jedna velká náhoda. Díky tomu, že věřím, že neexistují náhody, tak zároveň v náhody věřím. Nakonec bych řekl, prostě dělejte si co chcete. Ať už uděláte cokoliv, nikdy v životě byste to jinak neudělali. Hádejte se, co je a co není správné, protože tak to máte dělat. Jezte co vám chutná nebo se klidně zapřete, protože přesně to máte udělat. Všechno, co uděláte, jsou vaše rozhodnutí a přitom nejsou. To je naprosto skvělé.
Co je ale opravdovou otázkou, jak vznikly tyto pravidla, díky kterým svět funguje tak, jak funguje? Proč není vodík těžší, než olovo....