přestože naši dobrovolníci, jež se budou tento rok účastnit průvodu Prague Pride, jsou již s touto situací obeznámeni, mám za to, že je potřeba vyjádřit se o tomto incidentu i touto veřejnou formou v sekci pro diskuzi s veřejností. Právě z oblasti veřejnosti nám totiž napsal někdo výhružný email, který tentokrát skutečně nevyzněl tak, že by bylo vhodné jej brát na lehkou váhu:
Z toho důvodu se komunita ČEPEK obrátila na Policii ČR a na dotyčného podala trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu Nebezpečné vyhrožování. Dnes dopoledne navíc kontaktovala policie jednoho z našich spolupracovníků, se kterým se dohodla na spolupráci a opatření pro zvýšenou ochranu naší skupiny v průběhu průvodu. Po dobu naší účasti bude tedy skupina našich dobrovolníků chráněna policejními složkami přímo v průvodu - dovoluji si tedy upozornit ať už pana Pavla z výše uvedeného emailu nebo kohokoliv jiného, že přibližovat se k nám za účelem ublížení na zdraví se určitě nevyplatí.Od: [email protected]
Komu: [email protected]
Předmět: Prague Pride
Zpráva: Jestli se zase objevíte na Prague Pride, tak vám rozmrdám hlavu o obrubník. Jen hlupák může propagovat pedofilii. Zasloužíte si lekci. Skopu vás do kulata až budete chcát krev vy mrdky tekutý. Schválně si počkám až mi některý z vašich píčusů nabídne letáček a pak ho polechtám nožem v žaludku. To co děláte děckám udělám já vám. Dovolit si na bezbrannou oběť umí každý ale kdo z vás pochcanejch kriplů si dovolí na mě, stodvacetikilovýho chlapa s nožem v ruce?
Radši běžte na akci hromadný skákání z mostu. Aspoň bude na světě o pár čuráků míň. A i děti si taky uleví.
Tohle je fakt drzost. Potřebujete seřezat řemenem od fotra. Prej na tu teplou akci chodíte každej zasranej rok. Pokud tam uvidím vaše z prdele vytažený pedofilní ksichty letos tak budete litovat že ste se vůbec narodily.
CHČIJU NA VÁS, PAVEL
Zároveň bych chtěla upozornit na to, že osvěta má zjevně smysl - v roce 2014 byli naši účastníci na průvodu předvedeni k podání vysvětlení, neboť tehdy policie měla za to, že pedofilie je zneužívání dětí. Letos je situace jiná, policie je zjevně již obeznámena o tom, co je pedofilie a kdo je pedofil, neboť letos nás nebudou zatýkat, ale naopak nás budou chránit před těmi, kdo by nám chtěli ublížit.
Děkuji proto policii za toleranci, pomoc i pochopení naší situace. Je vidět, že sousloví "pomáhat a chránit" není jen planým heslem.