MUDr. Antonín Brzek odpovídá:Josef píše:Dobrý den, je mi 16 let a chtěl bych se zeptat, v kolika letech se dá zjistit toto zaměření na dospívající v raném stadiu puberty. Věc se má totiž tak, že se mi už několik let líbí stejný věk holek. Přitahují mě holky v rozmezí 12-14 let, nejvíce však 13ti leté. Když mi bylo 13 let, líbila se mi holka ze stejného ročníku a když stárla přestávala se mi líbit. Teď se mi cca rok líbila holka, které bude brzo 15 let a taktéž mě přestala přitahovat. Tento rok jdu na střední školu a nejvíce mě na holkách přitahují malá prsa a ta neznalost a zvídavost, přednost dávám holkám menšího vzrůstu a/nebo velmi hubeným. Také se mi líbí, když se holka, které je 13, nosí například sexy spodní prádlo a tak… Psychicky mám rád, když mě holka uznává jako toho staršího, zkušenějšího, chytřejšího atd…(Ne, pedofil nejsem, to vím, ale předpokládám, že jsem hebefil…) a nejhorší je, že mě něco uvnitř od dětství říká, že se musím stát učitelem na 2. stupni ZŠ. Často mívám různé masturbační fantazie s určitými spolužačkami z nižších ročníků, občas i sadistické, ale myslím si, že jsem neškodný pro okolí. Je to tak, že prostě holky v raném stádiu puberty mě fascinují a mám je rád. Kdybych si mohl vybrat, rozhodně si vyberu styk s holkou okolo 13ti, než s holkou nad hranicí. (Samozřejmě to neudělám, znám následky, jak říkám jsem neškodný.)
Myslíte si, že jsem hebefil? V kolika letech se to dá "zjistit"? Moc děkuji za vyjádření, pomůže mi… Ještě bych rád zdůraznil, že mi moje případná orientace nevadí. Děkuji.
Milý příteli,
samozřejmě ve Vašem věku je na závěr moc brzy. Uvidíte, jak se bude Vaše preference měnit s věkem. Pokud byste skutečně preferoval 13 holky i po několika letech, pak by to hebefilii představovalo a bylo by dobré se poradit s odborníkem, jak si zařídit život bez malérů.
S pozdravy
MUDr. Antonín Brzek, Sexuologický ústav Praha