MUDr. Antonín Brzek odpovídá:Andrea píše:Dobrý den.
Právě dnes odvezli mého přítele na Ruzyn. 30 měsíců strachu jestli se mi vrátí když je odsouzený za pedofilii. Asi se potřebuju jenom vypovídat ze strachu. Mám panický strach že se mi nevrátí, že ho spoluvězni umlátí. Jak se mám chovat ve vězení na návštěvě? jak ho povzbudit? Prostě nevím jak se dát dohromady a být silná. Jenom brečím a zvracím. Nikomu z přátel ani z rodiny se nemohu svěřit s tím co mně trápí, nepochopili by to jak mohu milovat pedofila.
Děkuji Vám Andrea V.
Dobrý den, paní Andreo,
Chápu Vaše obavy. Nicméně vše nemusí být vždy tak černé. Znám mnoho pedofilů, kteří prošli kriminálem, a po celou dobu se jim podařilo utajit, za co byli odsouzeni. Pokud se Vašemu příteli nepodaří to utajit a došlo by k agresivnímu jednání ze strany spoluvězňů, pak je nutné, aby požádal ve věznici o ochranu. Dnes se na rozdíl od dřívějška velmi dbá na to, aby tito lidé byli ušetřeni násilí. Je možno je přeložit někam, kde budou mezi sobě podobnými, mezi vězni neagresivními, atd.
Přeji Vám, abyste těch 30 měsíců oba přežili ve zdraví.
Má Váš manžel nařízenu ochrannou léčbu po výstupu z výkonu trestu? Pokud ne, bylo by záhodno, aby se léčil dobrovolně. Aby se vyvaroval dalšího maléru.
S pozdravy
MUDr. Antonín Brzek, Sexuologický ústav Praha
Kuba „Myš“ odpovídá:
Hezký den, Andreo,
přeji Vám nastalé situaci hodně síly a doufám, že vás pan Brzek uklidnil. Dovolím si k vašemu textu jednu poznámku, která se tak trochu týká cílů České pedofilní komunity. Váš partner nemohl být odsouzen za pedofilii, protože samotná sexuální preference nemůže být trestná. Zřejmě myslíte, že byl odsouzen za zneužití.
Možná to zní jako detail, ale je pro nás důležité, aby se pojem pedofilie využíval správně a objektivně. Zaměňování pojmů pedofilie a zneužití dítěte bohužel přispívá k tomu, že lidé mají pedofily automaticky za zločince, který zneužívá děti, přitom mnozí pedofilové dítě nikdy nezneužili a nezneužijí a mají zájem se tomuto chování vyhnout.
S pozdravem
Kuba „Myš“