Pavel Fischer: Homosexuála bych ústavním soudcem nejmenoval

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Pavel Fischer: Homosexuála bych ústavním soudcem nejmenoval

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »


Prezidentský kandidát Pavel Fischer se na setkání v Katolickém domě v Blansku kriticky vyjádřil k údajnému rozbíjení rodiny, kterého se podle něj dopustil Ústavní soud (ÚS) přiznáním dvojího otcovství homosexuálnímu páru. Fischer dále uvedl, že by jako prezident ústavním soudcem nejmenoval homosexuála, lesbu nebo pedofila.

„Dnes je na Ústavním soudu paní, která udělala krok k rozbití rodiny takový, že bych jako prezident ji nemohl odvolat, ale nikoho takového bych tam už nejmenoval,“ komentoval Fischer rozhodnutí senátu ÚS v čele s Kateřinou Šimáčkovou ve věci homosexuálního páru, který žije v Kalifornii v USA.

Čech a Dán uzavřeli podle kalifornského práva sňatek a následně se domluvili s náhradní matkou, že jejich dítě odnosí. ÚS rozhodl, že české úřady musí otcovství obou mužů uznávat a není možné, aby po přistání v Česku jeden z nich přestal být otcem. „Šlo pouze o tento konkrétní případ v této konkrétní situaci a šlo především o zájem dítěte, ne o nějaké abstraktní principy,“ zdůraznila tehdy soudkyně Šimáčková.

Pedofila, homosexuála nebo lesbu bych nejmenoval

„Teď to řeknu jako prezident. Prezident jmenuje ústavní soudce,“ uvedl Fischer v Blansku. „Jako prezident tam mohu jmenovat pedofila. Nebo homosexuála, který žije v partnerství. Nebo lesbu. V dobré víře, aby to bylo vyrovnané. Tak takového člověka bych tam nikdy nejmenoval. Právě proto, že Ústavní soud je poslední instancí, která o těchto věcech bude rozhodovat,“ prohlásil.

Záznam besedy Pavla Fischera v Blansku, zmíněné výroky začínají v čase 29:10.


„Když zapomeneme, co je člověk, odkud přichází, že má nějakou budoucnost, tak to bude hrozné,“ myslí si prezidentský kandidát. „Jan Pavel II. hovořil o civilizaci smrti. Vím, že jako prezident to nezastavím, ale mohu to alespoň zbrzdit,“ dodal.

Výrok je vytržen z kontextu, tvrdí Fischer

Beseda v Blansku proběhla již na začátku prosince. Video z ní po internetu se začalo šířit teprve na konci tohoto týdne. Fischer proto mezitím na Facebooku své výroky mírnil. „Jedná se o výrok vytržený z kontextu otázky ohledně adopcí dětí,“ tvrdí s tím, že mezi homosexuály má přátele.

„Chtěl jsem poukázat na to, že ústavní soudce by neměl reprezentovat vlivovou skupinu, která současně usiluje o úpravu právních poměrů, a to kvůli možnému střetu zájmů,“ zopakoval nicméně.

„Omlouvám se za svůj nešťastný výrok. Rozhodně nehodlám diskriminovat žádnou skupinu občanů pro její původ či způsob života, to jsem ostatně nikdy nedělal a jako prezident nikdy nebudu,“ ujišťuje Fischer.

Někdejší velvyslanec ve Francii a současný ředitel výzkumné agentury STEM Pavel Fischer (52) oznámil splnění podmínek pro kandidaturu na Hrad v říjnu. Opírá se o podporu 17 senátorů napříč politickým spektrem. Pravděpodobnost jeho zvolení prezidentem je podle projektu výzkumníků Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Kdovyhrajevolby.cz v tuto chvíli 0,94 procenta.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Pavel Fischer: Homosexuála bych ústavním soudcem nejmeno

Nový příspěvek od Filip »

Tak v prípade že sa Fisher stane prezidentom, budúci kandidáti na ústavného sudcu, budú musieť prejsť komplexným sexuologickým vyšetrením. :D
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Pavel Fischer: Homosexuála bych ústavním soudcem nejmeno

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »


Kolem prezidentského kandidáta Pavla Fischera se o víkendu roztočil kolotoč marnosti, který ho z jeho slibné cesty na výsluní srazil zpátky do prachu mezi nevýrazné uchazeče o post hlavy státu. Stačilo k tomu jen to, aby si na malé besedě v Blansku nedal tak úplně pozor na to, co před kamerou vypouští z úst. Co všechno řekl a udělal Fischer špatně a komu by se měl především omluvit?

Pavel Fischer zprvu jistě nepatřil k velkým favoritům prezidentských voleb. Řada lidí, kterým je česká politika tak nějak ukradená, ale o prezidentskou volbu se přece jen zajímají, protože je to přece jen velká společenská událost, vlastně ani netušila, o koho jde.

Fischera se to drželo pěkně dlouho. V devítce uchazečů působil podobně jako Vratislav Kulhánek a Jiří Hynek trochu na způsob generické výplně, která jen dělá křoví skutečným hvězdám voleb, jako Miloš Zeman a Jiří Drahoš, a skutečným exotům, jako je Petr Hannig.

Na začátku prosince začalo obecné povědomí o bývalém členovi prezidentské kanceláře Václava Havla výrazně stoupat, ať už jeho profesionální výřečností zkušeného diplomata v předvolebních debatách, nebo prací kandidátova PR týmu. Absolutního vrcholu Pavel Fischer dosáhl 13. prosince díky prezidentské debatě DVTV v Brně, kde naprosto exceloval, obratně se vyjadřoval na všechny strany a nejednou sklidil potlesk publika.

Fischer svým charismatem, prozápadním přístupem a rozumným vyjadřováním oslovil mnoho nových lidí a to především z řad liberálních voličů, kteří se už několik měsíců marně přelévají mezi jednotlivými kandidáty a nemohou se rozhodnout, koho mají svým hlasem vyslat do boje proti tak nenáviděnému Zemanovi. Fischerova podpora se tak výrazně zvedla a mnohem více lidí začalo mluvit o tom, že je pro ně jasným kandidátem, kterému to v lednu bezesporu hodí. To netrvalo ani tři dny.

Aha, on je to konzervativec

"Můj hlas bude slyšet," tak zní heslo Fischerovy kampaně. Stojí to na jeho plakátech, na letácích v metru a ve stínu víkendových událostí je to poněkud úsměvné. Fischerův hlas byl v posledních dnech bezesporu hodně slyšet, ale nejspíš ne v takovém duchu, v jakém by si to sám kandidát přál.

Pomyslná rána, která obratem knockoutovala Fischerovu stoupající hvězdu, přišla během uplynulého sobotního odpoledne. Českým internetem prolétlo téměř hodinové video z Katolického domu v Blansku, kde měl kandidát 3. prosince besedu s občany. Pavel Fischer v něm mimo jiné dává jasně najevo své konzervativní názory, co se týče genderu, sexuality a rodiny a během toho se dopustí několika dost nepříjemných a dokonce lživých vyjádření, která nejsou omluvitelná ani pro jasně konzervativního kandidáta.

Nejvíce propíranou a kritizovanou částí se stala Fischerova hláška o tom, že homosexuální úředníci rozhodující o adopci dětí jsou jako pyromani pověření hašením domu a že by nejmenoval ústavním soudcem homosexuála. Bývalý diplomat se sice zprvu pokoušel spíše vymluvit než omluvit a svoje nešťastné tvrzení dovysvětloval na Facebooku.

Omluvy a výmluvy

"Jedná se o výrok vytržený z kontextu otázky ohledně adopcí dětí. Chtěl jsem poukázat na to, že ústavní soudce by neměl reprezentovat vlivovou skupinu, která současně usiluje o úpravu právních poměrů, a to kvůli možnému střetu zájmů," stojí na oficiálním facebookovém profilu Pavel Fischer - prezident 2018.

O vytržení z kontextu může pochybovat asi každý člověk, který měl dost trpělivosti na to, aby se podíval na celé video z besedy. Navíc se jen těžko představuje kontext, ve kterém by toto tvrzení bylo omluvitelné.

Fischer ve svém statusu použil také velmi otřepanou a prázdnou větu, že má mezi přáteli řadu homosexuálů, což je argument hodný štamgasta z třetí cenové, ale nikoli zkušeného diplomata a prezidentského kandidáta. Tento nepovedený pokus o zklidnění situace ve výsledku vyvolal ještě větší nevoli u Fisherových většinou čerstvých liberálních "fanoušků" a na kandidáta začala mířit řada vtípků a další vlna kritiky.

Od Fischera jsme si následně vyslechli několik dalších omluv a vysvětlení, ať už prostřednictvím médií, tak i na veřejných akcích, například když společně s dalším prezidentským kandidátem Markem Hilšerem nesl v neděli 17. prosince srdce na Hrad.

Je dost možné, že se na tohle téma od kandidáta dočkáme ještě několika omluv, svoje slova ale už neodpáře a pachuť z jeho vyjádření s námi zůstane až do prezidentské volby. A navíc je tu především jedna skupina, které by se měl výslovně omluvit, protože se v jejím případě dopustil nejhorších vyjádření, a to jsou pedofilové.

Dočkají se Fischerovy omluvy i pedofilové?

Je poněkud zvláštní, že se liberální internetový hon na Fischera prakticky vůbec nestočil k tématu pedofilů, na jejichž adresu se bývalý diplomat dopustil vůbec největšího přešlapu. Média se také zaměřila pouze na problémové výroky o homosexuálech a byla často slyšet dost nešťastná rétorika ve stylu "přece nemůžete házet homosexuály a pedofily do jednoho pytle", což jen podporuje další démonizaci pedofilů.

V tomto ohledu jsme všichni "v jednom pytli", ať už heterosexuálové, homosexuálové, nebo pedofilové. Jsme si všichni rovni a žádný politik nás nemá právo kádrovat na základě sexuální orientace, kterou si nevybíráme.

Je smutné, že žijeme v 21. století a řada lidí stále automaticky vnímá pedofily jako zlé prznitele dětí, přestože jsou dnes veřejně přístupné studie odborníků dokazující, že zneužívání dětí se dopouští především heterosexuální rodinní příslušníci. Ještě smutnější je, když toto nepříjemné stigma ubližující lidem, kteří to už tak nemají lehké, podporuje seriozně působící kandidát na prezidenta republiky.

Fischer je bezpochyby slušný člověk a podezírat ho z nenávisti vůči sexuální menšinám nejspíš není na místě. Problém ale je, že s touto problematikou není dostatečně seznámen a přesto se k ní zmateně vyjadřuje.

Když jedna z jeho posluchaček zmíní stránky Československé pedofilní komunity (ČEPEK), tak je na něm jasně vidět, že je zaskočen a vyveden z míry. Přesto se ale obratem lživě vyjádří, že takové stránky jsou přece za hranou zákona, což během svého následujícího dlouhého monologu i zopakuje.

Fischerovi by měl někdo vysvětlit, že být pedofilem není zločin, stejně tak nejsou ani za hranou zákona stránky ČEPEKu a prezidentský kandidát by se za své tvrzení měl omluvit.


Vzestup a pád

Fischer to teď rozhodně nebude mít moc lehké. Po přešlapu, kterým odpudil řadu svých liberálních příznivců, se k němu bude upírat velký počet pozorných očí, analyzujících každý jeho krůček a čekajících na další chybu. Takového nadšení kolem své osoby, jakého se nadál mezi brněnskou prezidentskou debatou DVTV a sobotním rozšířením videa z Katolického domu, se během těchto prezidentských voleb dočká už jenom stěží.

Pro liberální voliče, kteří Fischera ještě minulý týden div neoslavovali jako naprosto dokonalého kandidáta, budiž toto ponaučením, že i pán, který vypadá na první pohled jako nejslušnější a nejvzdělanější člověk na světě a na velkých debatách působí progresivně, vás může svými názory a vyjádřeními zaskočit a v malém okruhu konzervativních katolíků se prostě bude vyjadřovat poněkud odlišně.

Otázkou zůstává, zda na videu z besedy v Katolickém domě vidíme Fischera jednat zcela autenticky, nebo naopak jako populistu snažícího se co nejvíc přizpůsobit okruhu posluchačů. Těžko říct, co z toho je ve výsledku horší.



Video je v článku - kdyby se někomu chtělo v něm hledat zmínku o Čepku.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Pavel Fischer: Homosexuála bych ústavním soudcem nejmeno

Nový příspěvek od Jednorozec »

Já bych homosexuála taky ústavním soudcem nejmenoval. U ústavního soudce bych totiž řešil jeho vědomosti v oblasti práva a jeho životní zkušenosti, ne jestli je homosexuál, to pro mně není žádná kvalifikace...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jednorozec za příspěvek:
Ondřej
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

Re: Pavel Fischer: Homosexuála bych ústavním soudcem nejmenoval

Nový příspěvek od Cykle02 »


Senátor a kandidát na prezidenta Pavel Fischer v roce 2017 uvedl, že by „ústavním soudcem nejmenoval pedofily nebo homosexuály“. Za svůj výrok se omluvil. Podle iniciativy Jsme fér jeho omluvu kvůli jejímu způsobu nelze akceptovat.

Senátor Pavel Fischer v pondělí 3. října oznámil, že má v plánu znovu kandidovat na post prezidenta. Hned poté se internetem začal šířit článek zpravodaje iDnes z roku 2017, podle kterého Fischer v debatě s občany v Katolickém domě v Blansku uvedl, že by „pedofily nebo homosexuály nikdy nejmenoval ústavními soudci“. Za tento výrok se již v minulosti omluvil a pro Refresher jej označil za „nešťastný“.

Senátorova vyjádření z minulosti vzápětí využil šéf nejsilnější opoziční partaje Andrej Babiš (ANO). Koalice SPOLU totiž na tiskové konferenci označila Fischera za jednoho ze tří kandidátů či kandidátek na post hlavy státu, jenž má jejich podporu. Babiš jej následně označil za „pána, který by diskriminoval homosexuály“.



„Prezident jmenuje ústavní soudce. Já tam můžu jmenovat pedofila nebo homosexuála nebo lesbu, kteří žijí v partnerství, v dobré víře, aby to bylo vyrovnané. Tak takového člověka já bych tam nikdy nejmenoval, právě proto, že ústavní soud je poslední instancí, která bude rozhodovat,“ řekl Fischer během debaty s občany v Blansku.

Za svůj výrok se opakovaně omluvil

Za výrok se Fischer pár dní poté omluvil na svém Facebooku. „Jedná se o výrok vytržený z kontextu otázky ohledně adopcí dětí. Chtěl jsem poukázat na to, že ústavní soudce by neměl reprezentovat vlivovou skupinu, která současně usiluje o úpravu právních poměrů, a to kvůli možnému střetu zájmů. Mezi homosexuály mám osobně mnoho přátel. Také jsem pro mnohá média uvedl, že souhlasím s osvojováním vlastních dětí u homosexuálních párů,“ napsal.

„Omlouvám se za svůj nešťastný výrok. Rozhodně nehodlám diskriminovat žádnou skupinu občanů pro její původ či způsob života, to jsem ostatně nikdy nedělal a jako prezident nikdy nebudu,“ doplnil.

Poté, co senátor v pondělí oznámil, že se bude znovu ucházet o post prezidenta republiky, se internetem onen výrok začal opět šířit. Polévku si na něm přihřál i bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. „Kandidát pětikoalice na prezidenta? Nemají moc co nabídnout. Podpoří bývalého komunistického rozvědčíka řízeného zbrojařským lobbistou, pána, co by diskriminoval homosexuály, a nevýraznou dámu bez jasného názoru na cokoliv důležitého,“ tweetnul.



Refresher se senátora Fischera zeptal, jak se k onomu výroku staví dnes, po pěti letech. „Bylo to nešťastné uřeknutí. Nechal jsem se vehnat do extrémně vyhrocené diskuze a ujelo mi to. Sám nevím, jak jsem mohl takto reagovat. Omluvil jsem se za to už nesčetněkrát,“ omluvil se znovu.

Jsme fér: Výrok je homofobní a vysvětlení není omluvou

O vyjádření jsme požádali také iniciativu Jsme fér, která dlouhodobě hájí práva LGBTQ+ osob. „Vysvětlení homofobního výroku Pavla Fischera bohužel není omluvou, i když obsahuje slova ‚omlouvám se‘. Ve svém vyjádření pouze přednesl argumentaci toho, proč výrok vůbec zazněl a jak uvažuje o LGBT lidech. To není omluva. Stejnou optikou by nemohl o zákonech o rodinách složených z muže a ženy rozhodovat soudce heterosexuál. LGBT lidé ani heterosexuálové nejsou vlivové skupiny,“ řekl Filip Milde ze Jsme fér.

„Postoje zákonodárců a zákonodárkyň určují hlavně jejich činy, tedy především to, jaké navrhují zákony, jak o nich debatují a jak v závěru hlasují. Ve stejném vysvětlení Pavel Fischer uvádí, že souhlasí s osvojováním vlastních dětí stejnopohlavních párů. Když byl ale v Senátu v roce 2021 projednávaný zákon Václava Lásky, který by chránil děti a rodiče, kde by byl biologický rodič dítěte cizinec a jeho český/á partner/ka si podle legislativy toho státu, kde je cizinec občanem, dítě přiosvojil, také byl Pavel Fischer proti Láskově návrhu a hlasoval aktivně pro jeho zamítnutí. Svůj postoj k LGBT lidem tím svými výroky i hlasováním senátor Pavel Fischer ukázal hodnotově i legislativně,“ doplnil.

Zdroj: twitter.com, idnes.cz, facebook.com



To bude asi ta Twitterová novinařina. Dát do jednoho článku odkaz na jeden a ten samý Tweet 4x :D .
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů