Upozornění a varování všem uživatelům komunity ČEPEK!

Provozní informace o chodu fóra, uživatelských skupinách, hodnostech a sekcích. (V této části fóra mohou zakládat témata jen členové Týmu ČEPEK, ostatní registrovaní uživatelé mají možnost na již založená témata reagovat, noví uživatelé fóra zde mohou odpovídat až po schválení členem Týmu ČEPEK. Vlákna v této sekci bývají po čase zpravidla zamykány.)
Marco Freeman
Administrátor
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 2
ve věku do: 11
Kontakt: [email protected]
Wickr Me: MarekVolny
Dal: 1072 poděkování
Dostal: 1963 poděkování

Upozornění a varování všem uživatelům komunity ČEPEK!

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Vážení registrovaní uživatelé!

Na chatu se v posledních dnech objevili určití znepokojiví anonymové s ještě více znepokojivými odkazy, vedoucími buďto na podezřelé odkazy s koncovkami .exe (pod záminkou, že se jedná o fotky) nebo odkazy, které pravděpodobně fungují pro demaskování IP adresy uživatele.

Důrazně nyní apeluji na všechny registrované (a samozřejmě i neregistrované) uživatele, aby při rozklikávání odkazů od anonymních uživatelů nebo uživatelů, které neznají a jsou nově zaregistrovaní, byli obzvláště nyní opatrní. Netýká se to jen chatu. Může vám přijít klidně i soukromá zpráva nebo email s podobným obsahem.

V případě, že vám napíše někdo, koho neznáte, a zároveň vás vybízí k navštěvě na odkazy podobné výše uvedeným nebo jiným odkazům, kterými si sami nejste jistí:

1) neriskujte a neklikejte na něj;
2) v případě soukromé zprávy či emailu to neprodleně hlašte administrátorovi (nejlépe přímo mně);
3) v případě přítomnosti takového odkazu na chatu buďto zašlete SOS (to spíše jen v rozumných hodinách) nebo si zapamatujte čas zprávy či rovnou celou zprávu zkopírujte a zašlete ji přes SZ či email administrátorovi (nejlépe mně)

Není třeba se bát běžného docházení a komunikace na chatu či fóru, tato zpráva je jen upozorněním pro tyto časy a samozřejmě i časy příští. Jen je důležité nedělat zbytečné riskantní věci, jako je například právě rozklikávání podivných odkazů od lidí, jež vůbec neznáme.

Děkuji za pochopení!

Za tým ČEPEK,
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office

E-mail: [email protected]
________