Vážení registrovaní uživatelé!
Na chatu se v posledních dnech objevili určití znepokojiví anonymové s ještě více znepokojivými odkazy, vedoucími buďto na podezřelé odkazy s koncovkami .exe (pod záminkou, že se jedná o fotky) nebo odkazy, které pravděpodobně fungují pro demaskování IP adresy uživatele.
Důrazně nyní apeluji na všechny registrované (a samozřejmě i neregistrované) uživatele, aby při rozklikávání odkazů od anonymních uživatelů nebo uživatelů, které neznají a jsou nově zaregistrovaní, byli obzvláště nyní opatrní. Netýká se to jen chatu. Může vám přijít klidně i soukromá zpráva nebo email s podobným obsahem.
V případě, že vám napíše někdo, koho neznáte, a zároveň vás vybízí k navštěvě na odkazy podobné výše uvedeným nebo jiným odkazům, kterými si sami nejste jistí:
1) neriskujte a neklikejte na něj;
2) v případě soukromé zprávy či emailu to neprodleně hlašte administrátorovi (nejlépe přímo mně);
3) v případě přítomnosti takového odkazu na chatu buďto zašlete SOS (to spíše jen v rozumných hodinách) nebo si zapamatujte čas zprávy či rovnou celou zprávu zkopírujte a zašlete ji přes SZ či email administrátorovi (nejlépe mně)
Není třeba se bát běžného docházení a komunikace na chatu či fóru, tato zpráva je jen upozorněním pro tyto časy a samozřejmě i časy příští. Jen je důležité nedělat zbytečné riskantní věci, jako je například právě rozklikávání podivných odkazů od lidí, jež vůbec neznáme.
Děkuji za pochopení!
Za tým ČEPEK,
Upozornění a varování všem uživatelům komunity ČEPEK!
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 2
- ve věku do: 11
- Kontakt: [email protected]
Wickr Me: MarekVolny - Příspěvky: 1623
- Dal: 1072 poděkování
- Dostal: 1963 poděkování
Upozornění a varování všem uživatelům komunity ČEPEK!
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office
E-mail: [email protected]
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office
E-mail: [email protected]
________