Píseň Žofka

VLASTNÍ TVORBA slouží ke sdílení vlastní tvorby uživatelů – povídek, črt, básní, písní, kreseb, případně i fotografií a videoklipů zobrazujících veřejně známé osoby v současnosti starší 18 let (narozené do r. 2003 včetně).
Pravidla fóra
  1. Je povoleno vkládání vlastní tvorby uživatelů.
  2. Je přísně zakázáno vkládání tvorby, která je sexuálně explicitní či provokativní.
  3. V případě, že je v rámci vlákna uvedeno audiovizuální dílo zobrazující reálnou osobu, musí se jednat o osobu, která je veřejně známá či na veřejnosti se prezentující a která je v současnosti starší 18 let (narozena do r. 2003 včetně). Fotografie, obrázky a videa je zároveň možné vkládat jen formou odkazů (za využití URL, IMG či VIDEO tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj.
  4. Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
Uživatelský avatar
Daniel
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
Příspěvky: 525
Dal: 559 poděkování
Dostal: 721 poděkování

Píseň Žofka

Nový příspěvek od Daniel »

Tato píseň vznikla v době, kdy dcera chodila poslední rok do mateřské školky a učila se hrát na flétnu. Zvládala zahrát tóny A1, H1, C2, D2 a zrovna se učila G1. Když si vzala flétnu do rukou, pečlivě srovnala prstíky a foukla, tak G1 zahrála čistě. Pokud ale měla G1 zahrát jako součást melodie po nějakém jiném tónu, tak se jí to pořád nedařilo.

Tenkrát dostala jako dárek pleteného hada. Hned si ho oblíbila a dala mu jméno Žofka. Dostal jsem nápad napsat o Žofce písničku a abych dceru motivoval do hraní na flétnu, rozhodl jsem se pro jednoduchou melodii skládající se z tónů, které dokázala zahrát. A jako úplně poslední tón písně jsem dal G1.

Píseň Žofka

Žofka je had.
Ten had tě má rád.
Pořád leze, stále syčí,
po nikom se neopičí.

I když je had,
nemusíš se jí bát.
Nemá zuby jedovaté,
nekouše a srdce zlaté

má.


Notový zápis: zofka.pdf
Melodie písně: zofka.mid


Dceři se písnička zalíbila a hned souhlasila s tím, že si ji zkusí zahrát na flétnu. Vzala flétničku do rukou, hrála, hrála ... a poslední tón se jí nepovedl :(

Čekal jsem, jak to dopadne. A dopadlo to ještě lépe, než jsem čekal. Dcera se správným způsobem naštvala, vzala Źofku, flétnu a notový záznam písničky, zavřela se s nimi v pokojíčku, a tam cvičila tak dlouho, dokud se jí to nepodařilo zahrát čistě. A pak se mi okamžitě přiběhla pochlubit, že se už jí to jde. :)

Někdy si říkám, jestli jsem se neměl vybodnout na programování a jít raději dělat učitele do ZUŠky. ;)
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů