Menštruácia

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Uživatelský avatar
Cute Boys
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 10
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Možná trochu netradiční, bisexuální pedofilka, kterou zajímají jak dospělí jedinci obou pohlaví, tak se dokáže pokochat pohledem na krásné mladé chlapce :)
Příspěvky: 25
Dal: 64 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Re: Menštruácia

Nový příspěvek od Cute Boys »

Kasz píše:No, když budeš vyvíjet automobil a sestrojíš nejdřív nějakou čtyřkolku, která pojede... taky tomu ještě nejde říkat auto. Kdybys měl se svým vývojem dospět do stádia, kdy by se povozu, který vytvoříš, dalo začít říkat auto... taky to ještě nějakou chvíli potrvá.

To, že dívka menstruuje, neznamená, že je po biologické stránce dospělá, připravená a dovyvinutá k těhotenství. Ano, to tělo by to nakonec nějak zvládlo, ale s mnohem většími komplikacemi a riziky. Podobně jako tvoje vozítko by také jelo a něco uvezlo, ale s většími komplikacemi a riziky, než zcela konstruktéry dovyvinuté auto.
Tak to jsi vystihl naprosto přesně. Já jsem měla menarche opravdu velmi brzy. Dokonce tak brzy, že jsem ještě ani nevěděla, co to je, protože nikdo nepovažoval za nutné o tom se mnou hovořit. Já už bych asi vzhledem ke svým zkušenostem byla u své budoucí dcery více připravená a aspoň nějak jí to sdělila v nízkém věku, aby se pak nelekla, jako já.

Každopádně i když jsem vždycky působila na své okolí vyzráleji, než jsem ve skutečnosti byla (jak psychicky, tak fyzicky), tak se nedomnívám, že bych v tom věku, kdy moje první menstruace přišla byla připravená na těhotenství, nebo prostě nedej bože na vztah, svatbu a dítě, jak tomu bohužel v některých zemích opravdu bývá.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Menštruácia

Nový příspěvek od Jednorozec »

Jenže podle tohodle by na vztah/dítě atd. nebyla polovička lidí připravené nikdy...
Livrey
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 3
ve věku do: 9
Příspěvky: 34
Dal: 389 poděkování
Dostal: 25 poděkování

Re: Menštruácia

Nový příspěvek od Livrey »

Jednorozec píše:Jenže podle tohodle by na vztah/dítě atd. nebyla polovička lidí připravené nikdy...
Teď jsem tě asi zcela nepochopila. Přeci většina dívek někdy dospěje do stádia kdy můžou mít děti a jsou na to i připravené, ne? Nějak mi uniká, k čemu se to odkazuješ, co by tvrdilo opak.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Menštruácia

Nový příspěvek od Jednorozec »

Já myslím že ne. Rozhodně ne podle všech argumentovaných hledisek. Jinými slovy narážel jsem na to, že se stále spekuluje o nějaké připravenosti na dítě a podmiňuje se te nějakými psychickými a intelektuálními schopnostmi. Jenže prostě velká část lidí těchto schopností nenabyde nikdy. Naopak mně přijde že právě příchod dítěte na svět toho člověka významně změní i když ne vždy dostatečně. U děvčat na to má příroda dokonce k dispozici řadu hormonů kterými je pro tento účel nadopuje.

Přivedeno do krajnosti co všecko musí splňovat dívka někde v deštném pralese mimo civilizaci a co všechno v centru evropy aby se nám zdála dost vyspělá na dítě? Činí ten rozdíl skutečně jen požadavky přírody nebo naše vlastní arogantní společnost?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jednorozec za příspěvek:
Livrey
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů