http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/vystoupeni-v-arabskem-odevu-video-a-anonymni-zpravy-oblibeny-ucitel-konci-20160629.html
Velmi netradičně přivítal loni v září studenty prvního ročníku Masarykova gymnázia v Plzni třídní učitel Antonín Kolář. Přišel v arabském obleku a hovořil o toleranci a lidských právech. A právě kvůli tomu vznikl mezi ním a vedením školy vážný konflikt.
O kauze jsem se dozvěděl, protože mám pár kamarádů, kteří na zmíněnou školu chodili, nebo tam učili. Pana Koláře znali a postavili se za něj jako za nadstardantně kvalitního učitele, stejně jako část studentů. Ti dokonce, což článek nezmiňuje, vyhlásili na FB akci týkající se příchodu do školy v nějakém nekonvenčním kostýmu...
Učitel končí kvůli učení v arabském obleku
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 145 poděkování
- Dostal: 831 poděkování
Učitel končí kvůli učení v arabském obleku
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 504 poděkování
Re: Učitel končí kvůli učení v arabském obleku
Nechce se mi zdát, že by skutečným důvodem měl být oblek z arabského světa (který tu navíc snad ani žádný arab nenosí). Moje zkušenost mi říká že podobné důvody bývají povětšinou jen záminka....
Mimochodem ta snaha po "potlačování rasizmu a xenofobie" v našich vzdělávacích institucích mi taky přijde poněkud přehnaná. Osobně bych spíš volil formu senázmení se s nějakým skutečným arabem. By mě zajímalo co by si oblékl kdyby chtěl demonstrovat křováky :0)
Mimochodem ta snaha po "potlačování rasizmu a xenofobie" v našich vzdělávacích institucích mi taky přijde poněkud přehnaná. Osobně bych spíš volil formu senázmení se s nějakým skutečným arabem. By mě zajímalo co by si oblékl kdyby chtěl demonstrovat křováky :0)
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Učitel končí kvůli učení v arabském obleku
Na běžně slýchanou obhajobu islámu a imigrace jsem velmi citlivý a tak jsem pana učitele poslouchal s nastraženýma ušima, ale opravdu jsem v jeho řeči nic takového nenašel; vůbec o takových věcech nemluvil. Ano, vyjádřil se proti předsudkům, ale proti předsudkům v tom nejobecnějším možném smyslu — v podstatě proti neschopnosti podívat se na vědecký problém netradičně, nikoli proti předsudkům v politické oblasti. Nejde o jednu z těch běžných kauz, kdy do školy přijde učitel či student v arabském obleku a vyjadřuje tím nějaký politický názor, za který je oprávněně kritizován — načež někdo nažene studenty před kameru, aby dotyčnému trapně vyjádřili "solidaritu". Toto na propuštění opravdu není; očividně to je jen záminka, přičemž v pozadí stojí něco jiného.