Komentář Martina Konvičky na Facebooku
Pod komentářem zajímavá diskuze. Co dřív (tak před 10 lety) nebývalo - docela dost lidí se nás tam zastává.
Komentář Martina Konvičky na Facebooku
Pravidla fóra
PRAVIDLA POUŽÍVÁNÍ IKON:
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
PRAVIDLA POUŽÍVÁNÍ IKON:
– dobrý článek
– ucházející článek
– špatný článek
– článek z dezinformačního média
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1721 poděkování
- Dostal: 3601 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 504 poděkování
Re: Komentář Martina Konvičky na Facebooku
Koukám že reaguje na http://www.bezpolitickekorektnosti.cz/?p=8269.
Kde je spousta nesmyslů.
Tvrdit například že : "probíhají snahy, aby byla pedofilie vyškrtnuta ze seznamu mentálních chorob"
nevím proč by se mělo něco vyškrtávat ze seznamu kde to pokud vím ani není...
nebo: "patrně brzy dočkáme hollywoodských filmů o vztahu padesátníka k desetiletému chlapci "
Nevím v čem by to mělo být jiné oproti vztahu k děvčeti ve filmu lolita...
Je velmi pravděpodobné, že homosexuální aktivisté, kteří se již v Nizozemsku musí nudit, přijdou pedofilům na pomoc. Tyto dvě skupiny k sobě totiž nikdy neměli daleko
No jestli mají v holandsku podobný vztah jako u nás tak těžko...
V tom komentáři mi přijde že reagoval vcelku velmi zkráceně a umírněně i když některá jeho tvrzení jsou zjevně nesmyslná, jako třeba představa že tím že je člověk dospělý tak se dokáže bránit, nebo že si nelze představit že existuje rodič, který by schvaloval/toleroval vztah jeho svěřence s dospělým...
Kde je spousta nesmyslů.
Tvrdit například že : "probíhají snahy, aby byla pedofilie vyškrtnuta ze seznamu mentálních chorob"
nebo: "patrně brzy dočkáme hollywoodských filmů o vztahu padesátníka k desetiletému chlapci "
Nevím v čem by to mělo být jiné oproti vztahu k děvčeti ve filmu lolita...
Je velmi pravděpodobné, že homosexuální aktivisté, kteří se již v Nizozemsku musí nudit, přijdou pedofilům na pomoc. Tyto dvě skupiny k sobě totiž nikdy neměli daleko
No jestli mají v holandsku podobný vztah jako u nás tak těžko...
V tom komentáři mi přijde že reagoval vcelku velmi zkráceně a umírněně i když některá jeho tvrzení jsou zjevně nesmyslná, jako třeba představa že tím že je člověk dospělý tak se dokáže bránit, nebo že si nelze představit že existuje rodič, který by schvaloval/toleroval vztah jeho svěřence s dospělým...
Naposledy upravil(a) Jednorozec dne středa 23. 3. 2016, 14:48:03, celkem upraveno 1 x.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 145 poděkování
- Dostal: 831 poděkování
Tohle zrovna nesmysl není, pedofilie je skutečně uvedená jak v DSM-IV tak v MKN-10. Nevím o tom, ž by se měla vyškrtnout, ale probíhají tam změny v jejím pojetí. Např. jeden z vědců podílejících se na tvorbě DSM-V považuje pedofilii za sexuální orientaci, možná na to naráží zmíněný web.Jednorozec píše:Koukám že reaguje na http://www.bezpolitickekorektnosti.cz/?p=8269.
Kde je spousta nesmyslů.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
DSM-IV už neplatí, od roku 2013 platí DSM-V, kde pedofilie v seznamu "diagnóz" již uvedená není.Myš píše:Tohle zrovna nesmysl není, pedofilie je skutečně uvedená jak v DSM-IV tak v MKN-10. Nevím o tom, ž by se měla vyškrtnout, ale probíhají tam změny v jejím pojetí. Např. jeden z vědců podílejících se na tvorbě DSM-V považuje pedofilii za sexuální orientaci, možná na to naráží zmíněný web.
Nutno také podotknout, že současný MKN-10 platí od roku 1992, je to tedy už poněkud starý dokument (přesněji 24 let starý), který by také zasluhoval v určitých ohledech revizi. Lidstvo se neustále vyvíjí.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
- Dal: 565 poděkování
- Dostal: 723 poděkování
Za sebe říkám, že jsem rád, že pedofilie na tom seznamu je. A to z toho čistě praktického důvodu, že pokud přijdu za sexuologem a řeknu mu, že jsem pedofil, a že mi moje sexualita působí problémy v osobním životě, tak nejenom, že se mi dostane péče, ale navíc vyšetření, léky i konzultace platí zdravotní pojišťovna.Myš píše:Tohle zrovna nesmysl není, pedofilie je skutečně uvedená jak v DSM-IV tak v MKN-10.Jednorozec píše:nevím proč by se mělo něco vyškrtávat ze seznamu kde to pokud vím ani není...
Pokud bych přišel k sexuologovi s tím, že jsem homosexuál, ale že s náboženských důvodů homosexualitu praktikovat nechci a že si se svou sexualitou nevím rady, pak se obávám, že bych měl smůlu.
A jestli někdo říká pedofilii sexuální orientace nebo mentální choroba, to je mi srdečně jedno. Pedofilie může být obojím. Záleží jenom na mě, jak se k ním postavím a jak ji přijmu.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
-
- Administrátor
Pedofilní porucha v DSM-V je, takže pokud přijdeš s diagnózou pedofilní poruchy, tak to máš hrazené ze zdravotního pojištění (kdyby snad něco obdobného bylo i v případě MKN). V tom problém nevidím. Pedofilie sama o sobě by tam ale být neměla.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!