Co dělají děti po večerce na lyžáku

Diskuze o problematice dětí.
Forst Jan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767
Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
Dal: 529 poděkování
Dostal: 370 poděkování

Co dělají děti po večerce na lyžáku

Nový příspěvek od Forst Jan »

http://ona.idnes.cz/co-se-deje-na-lyzacich-po-vecerce-dn9-/deti.aspx?c=A160225_093535_deti_haa
Co se děje na školních lyžařských kurzech po večerce? To se honí hlavou asi všem rodičům, jejichž potomek odjel se školou na hory. Zeptali jsme se učitelů i studentů na jejich zkušenosti.
Děkuji
Forst Jan
ve věku do: 11
Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767
Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
Dal: 529 poděkování
Dostal: 370 poděkování

Re: Co dělají děti po večerce na lyžáku

Nový příspěvek od Forst Jan »

A co vy? Jaké máte zkušenosti z lyžařských kurzů, školních výletů, nebo táborů?

Já osobně jsem jako dítě byl "slušňák" po večerce jsem byl na svém pokoji, maximálně si četl. Alkohol nepil.
Děkuji
Scopi
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!!
Dal: 141 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Nový příspěvek od Scopi »

Jestli se bavíme o ZŠ tak to bylo ještě v pohodě, po večerce jsme maximálně hráli nějakou hru (samozřejmě v klidu a potichu aby jsme si nedělali problémy). V článku se ale více řeší SŠ a tam už jde přece jenom o něco jiného. Když si vzpomenu na ty tříděnáky, tak bez narvané tašky alkoholem bych to nebral jako pořádnej školní výlet. :D A neprojít mi tam pořádná zásoba cigaret tak asi radši zůstanu doma. :D
Amor non est sanabilis
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku od: 4
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Forst Jan píše:Já osobně jsem jako dítě byl "slušňák" po večerce jsem byl na svém pokoji, maximálně si četl. Alkohol nepil.
Taky jsem byl slušňák.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Myš
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 145 poděkování
Dostal: 831 poděkování

Nový příspěvek od Myš »

Živě si vybavuji, jak jsme si vzali na skautský tábor několik flašek různého tvrdého alkoholu. Nám, starší skautům, bylo tehdy 13-15. Většina si to koupila sama u Vietnamců. Flašky jsme zakopaly na stráni a občas tam chodívali, ale byli natolik rozumní, že alkoholová intoxikace nebyla na nikom z nás vidět :) Zdaleka jsme nevypili vše, část našeho pokladu jsme vykopali na stejném místě další rok :D

Na lyžáku jsem nebyl a oslavu konce deváté třídy jsem vynechal, protože mi bylo jasné, jak bude vypadat. Stal jsem o něco rozumnějším a s alkoholem se rozhodl dál neexperimentovat. Jenom si pamatuji, že mého stejně starého bratrance z podobné události vezla sanitka, protože to s alkoholem silně přehnal.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Marco Freeman
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2046 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

V tercii jsem na lyžáku byl jeden z těch slušných, chodil jsem spát na čas a vstával hodinu a půl před, přičemž jsem se učil z učebnic, které jsem si na lyžák vzal. :D Společnost mi byla celkově nepříjemná, nesnáším při usínání hluk. Takže jsem spolužákům naznačil, že bych byl rád, kdyby nedělali takový bordel.

Jelikož jsem byl jeden z těch spolužáků, kteří jsou divní vždy a pro všechny a navíc jsem díky sebepoškozování vypadal bez trička dost zbídačeně, tak se uvolili a chodili spát brzo společně se mnou. Tudíž můžu spokojeně říct, že za dobu lyžáku byl náš pokoj od alkoholu a jiných pro nás nelegálních látek čistý jako lilie - což se o ostatních pokojích říct nedá. :)

V kvintě jsem se na lyžák už nedostal, protože jsem v době, kdy měl proběhnout, měl nalomenou ruku. Celých pět dnů jsem místo lyžáku blbnul s Prckem a musím říct, že mi lyžák ani nechyběl. :D
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 504 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Asi jsem taky "divnej" protože jsem ani na základce, ani na střední na lyžáku nechlastal ani nesouložil se všema okolo. Nicméně vím, že někteří spolužáci si vážně s sebou vezli placatici alkoholu a plánovali flámování a že se vážně i jeden opil (na základce) :0)
Livrey
Registrovaný uživatel
ve věku do: 9
Dal: 389 poděkování
Dostal: 25 poděkování

Nový příspěvek od Livrey »

Já právě přijela z lyžáku a musím říct, že všichni byli tak unavení, že dodržovali i večerku... V tercii jsme byli rozhodně hlučnější, přestože nikdo moc alkoholu neměl. No jde to s námi z kopce :D
Co však bylo horší byl odpolední klid, kdy jsme měli být všichni na svých pokojích a nesměli jsme se ani chodit sprchovat (geniální...). Já jsem toto pravidlo pravidelně porušovala a to buď tím, že jsem si šla číst na chodbu (jsem větší rebel než se zdá!), anebo jsem šla navštívit spolužákův pokoj, kde jsme poté celou dobu hráli poké karty :D
Co se alkoholu týče, tak vím jen o několika plechovkách Birellu, který byl oficiálně také zakázán a vypit, protože jinak by se určitě zkazil! :D
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 504 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Birell, šmarja to někomu chutná, nebo to bylo zatrest?
MR_Xguard
ve věku do: 8
Dal: 117 poděkování
Dostal: 319 poděkování

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Co já si pamatuji, tak v 7. třídě ZŠ někteří hned po ubytování se uchlastali do němoty, že málem ještě ten samý den jeli zpět. Také si vzpomínám na hodně blbý kanadský žertík, kdy jednomu účastníkovi dali do pití jar. Tento účastník potom málem skončil na JIPce.
Paulie86

Nový příspěvek od Paulie86 »

Jednorozec píše:Birell, šmarja to někomu chutná, nebo to bylo zatrest?
Náhodou, dneska (resp. posledních pár let) už je to pitelné a docela v pohodě. Občas si to dávám, když mám chuť na pivo a zároveň z nějakého důvodu nemůžu "normální".
Dřív to ale bývalá neskutečná močka, to je fakt.
Paulie86

Livrey píše:Co se alkoholu týče, tak vím jen o několika plechovkách Birellu, který byl oficiálně také zakázán a vypit, protože jinak by se určitě zkazil! :D
Nevím, co myslíš tím "oficiálně zakázán", ale podle současné legislativy není Birell alkoholický nápoj, tudíž je to volně prodejné bez ohledu na věk a děcka si to mohou kupovat i pít jak chtějí.
Je to úplně to samé, jako kdyby učitelé zakazovali někomu pít colu nebo kafe.
Návštěvník

Nový příspěvek od Návštěvník »

Paulie86 píše:
Livrey píše:Co se alkoholu týče, tak vím jen o několika plechovkách Birellu, který byl oficiálně také zakázán a vypit, protože jinak by se určitě zkazil! :D
Nevím, co myslíš tím "oficiálně zakázán", ale podle současné legislativy není Birell alkoholický nápoj, tudíž je to volně prodejné bez ohledu na věk a děcka si to mohou kupovat i pít jak chtějí.
Je to úplně to samé, jako kdyby učitelé zakazovali někomu pít colu nebo kafe.
Nejsem si jistý jestli nedošlo k nějaké změně, tak jsem raději trochu zagůglil. Nicméně podle třeba tohoto odkazu je to tak jak to znám. Pivo je považováno za alkohol vždy bez ohledu na obsah alkoholu. To že to může být nesmyslné anebo s tím někdo nemusí souhlasit, nic nemění na pokutě, kterou by takový prodejce dostal, pokud by takový alkohol nezletilému prodal.

Takže Livrey by měla ihned zdělit ve které večerce si pochybný nápoj zakoupila aby mohlo dojít k tvrdému potrestání. Livrey trest nehrozí, jednala totiž v dobrém úmyslu, zbytečně neplýtvat.

:[ *girl_devil*
Cava19
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 11
ve věku do: 16
Výkřik do tmy: většinou je daleko dráždivější zahlédnout než vidět
Dal: 53 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Nový příspěvek od Cava19 »

Sládkova limonáda je dětem kupovat umožněna. Nealko pivo ne.
Ale k tématu: moooc, opravdu moc chlastu sem vypil od třinácti. A historky z lyžáků, apod tady vypisovat nebudu, je jich příliš mnoho, jsou často vtipné, no dnes mám jiný rozum a nepiju.
Návštěvník

Nový příspěvek od Návštěvník »

Cava19 píše:Sládkova limonáda je dětem kupovat umožněna. Nealko pivo ne.
Otázkou je, zda je Sládkova limonáda oficiálně pivo (ochucené samozřejmě), nebo zda jde o druh limonády. V tom prvním případě by se i na ni vztahoval zákaz prodeje nezletilým, což neznamená že prodejce nemůže z neznalosti takový výrobek trvale opakovaně v dobré víře prodávat dětem. V druhém případě by to bylo v pořádku. Jen taková poznámka, jak je důležité rozlišovat mezi míněním a danými stanovenými zákony. Hlouběji se mi to ale nechce studovat, jen mě zaujala tvá reakce, kdy pravděpodobně vycházíš z jediného hlediska a to je, že ty jako nezletilí sis tuto pochoutku pravidelně bez problémů kupoval či kupuješ. Já ale taky pravidelně chodím na červenou a není to nijak nebezpečné když se rozhlédnu a v okruhu mnoha stovek metrů nejede auto. Jen to zakazuje zákon. ;)
Mathias8
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Nový příspěvek od Mathias8 »

Jednorozec píše:Asi jsem taky "divnej" protože jsem ani na základce, ani na střední na lyžáku nechlastal ani nesouložil se všema okolo.
Nie, to ja som divný. Pretože som nikdy na žiadom lyžaráku ani v tábore nebol :D Vlastne ano bol som v tábore, ale nie zo základky. Klamal by som ak by som tvrdil opak. To bolo tak. Kedysi otec pracoval v jednej firme no a z tej firmy mohli ísť všetky deti zamestnancov na detský tábor. Bol som velký introvert ako dieta a táto introverzia ma sprevádzala dlhé roky. No a preto som na ten tábor ani nechcel ísť. Ale išiel som, pretože som nechcel vybočovať z normálu... teda vedel som, že lepšie by bolo ísť ako neísť.

No a v tom tábore bolo jedno dievča ktoré sa mi velmi páčilo. Ja som mal 12 či 13? Bože ani neviem a ona mala 9 to viem nabetón a stále som za nou lozil. Otravoval som ju a ona ma ignorovala, nadávala mi hovorila, že som debil :D sprostý a tak proste. Ona vedela, že sa mi páči... pochopitelne...

Spomínam si, že každý večer sme hrali v jedálni takú hru. Rozdali nám každému papieriky a na ten papierik sme mohli napísať niekomu správu alebo odkaz anonymne a meno toho, komu to píšem. A tie papieriky sa hádzali potom do klobúka. Na druhý deň keď sme boli v jedálni to vedúci porozdával.
Prvý večer, keď sme túto hru hrali a ona nevedela ešte, že sa mi páči, som sa jej snažil dať najavo to, že sa mi páči a tak som jej písal. Už neviem, čo som tam písal ale myslím, že niečo také akože si pekná, páčiš sa mi a podobne. Ona zo začiatku netušila, že to písem ja, ale potom jej to po dvoch večeroch došlo a priznám sa, že bolo velmi príjemne a krásne vidieť ako reaguje na to, keď niekto javí o nu záujem a páči sa jej to. Lenže raz večer (teraz to mám pred očami ako živé) držala ten papierik v ruke a usmievala sa. Potom sa na mna pozrela a úsmev jej zmrzol. To akým sposobom sa na mna pozrela ma ranilo. Mal som pocit, že som jej ublížil, že som ju oklamal. Oklamal v tom, že nie som ten koho si predstavovala. Nemal som sa rád a ten pohlad mi ublížil.
Došlo mi tak zle, že som išiel do izby a nevyšiel odtial ani na druhý deň. Oni išli niekam sa prejsť a ja som tam zostal sám v izbe zatvorený. Potom prišli dve také 19-stky(lebo vedúci zistili, že im chýbam, tak volali im na základnu, či tam niesom) a že poď sa opalovať :D Tak som sa opaloval snimi na balkóne ale priznám sa, že to so mnou ani nehlo. Nulové pocity.

Potom som sa dozvedel, že ma toto dievča hladalo a že bola hotová z toho. Následne nato som nevedel, čo si mám o tom myslieť, že či ma má rada alebo nemá. Potom sme písali znova lístočky. Ja som jej prestal písať. Mne žiadny lístoček od nikoho neprišiel ani raz. Znova mi došlo zle. Tentokrát z toho, že mi nikto nenapísal. Mali večer diskotéku a ja som povedal tomuto dievčati, že idem do izby, že mi nieje dobre. Ona sa ma opýtala, či má zavolať vedúceho. Nie nevolaj nikoho chcem byť sám som jej povedal a šiel som do izby. Ona po pol hodine prišla zamnou že čo mi je :D nič som jej povedal a ona - "Zavolám vedúceho" a odišla
Za chvilku prišiel vedúci a dal mi tabletku. Potom ma prišla ešte raz skontrolovať.

Spomínam si, že som ju nahánal okolo chaty a ona sa smiala a kričala "Nechytíš ma, nechytíš". No ale keď som ju chytil kričala aby som ju pustil. "Pusti ma, ty úchil" alebo "Uchilak jeden" a znova utekala okolo chaty a smiala sa a ja som ju znova nahánal. Bolo to zvláštne. Celý ten čas v tábore ale aj počas toho ako som ju nahánal som sa jej bál dotknúť napriek tomu som za nou bežal. keď som ju chytil bolo to také nesmelé. Nevedel som či sa jej možem dotknúť. Bál som sa jej dotknúť a keď som sa jej dotkol tak kričala aby som ju pustil. (chytil som ju za ruku, ona sa mi otočila chrbtom a ja som ju objal zozadu okolo pása, potom sa mi vyšmykla)

Ale to je teraz už jedno. Hladal som ju na fb dávnejšie aj som ju našiel... zmenila sa. Už vyrástla.

Pokial sa jedna o chlast žiadne také. Boli sme deti a niečo také sme pomaly ani nevedeli čo je ani cigarety.
Na lyžaráku som nikdy nebol a na chate ako stredoškolák takisto nie. Niečo také ako žúrky alebo chata s babami a ktomu chlast nepoznám takže nemožem povedať ako to tam chodí, kedže neviem.

A toto bol jediný tábor v ktorom som bol. Keď sa na to teraz pozerám spatne.. napriek tomu s akými pocitmi som tam šiel a ako som sa tam cítil musím povedať, že tam byť bol jeden z najkrajších zážitkou aké ma postretli v živote.
Paulie86

Husky:
Mýlíš se, protože ke změně došlo a zákon 379/2005 Sb. už neplatí, protože tento byl zrušen v celém jeho rozsahu a nahrazen novým zákonem č. 65/2017 Sb. s účinností od 31.5.2017. A ten v § 2 písm. f) říká, že "alkoholickým nápojem se rozumí nápoj obsahující více než 0,5 % objemových ethanolu." Tečka, nic víc, žádná další specifikace. Změna oproti předchozímu stavu, kdy do té doby § 2 písm. k) zákona 379/2005 říkal, že "alkoholickým nápojem se rozumí lihovina, víno a pivo; alkoholickým nápojem se rozumí též nápoj, který není uveden ve větě první, pokud obsahuje více než 0,5 objemového procenta alkoholu" je tedy taková, že byla vypuštěna slova "lihovina, pivo a víno" a to v případě Birellu zásadně mění situaci - zákon už hovoří pouze obecně o nápojích jako takových bez jakéhokoliv upřesňování nebo dělení na pivo, víno apod.

Jinými slovy, současná právní úprava je taková, že jakákoliv tekutina, která neobsahuje více než 0,5% alkoholu, se za alkoholický nápoj ve smyslu zákona nepovažuje a tudíž se na její prodej nevztahuje žádné věkové omezení. Jestli je to v pořádku z etického hlediska, aby nezletilá děcka lemtala Birell, to už je věc druhá.