Pedofilie a psaní

Diskuze o problematice pedofilie a pedofilů.
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Příspěvky: 607
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Pedofilie a psaní

Nový příspěvek od Dan »

Je to náhoda, že se mezi známými spisovateli vyskytuje tolik pedofilů? Carroll, Andersen, snad Foglar, znáte třebas další? Nemám podklady, abych podezíral Saint-Exupéryho, ale ten vztah dítěte a dospělého a filosofie, kterou vystihl v Malém princi je přec jen něco úžasného a niterně procítěného. Samozřejmě, že vždycky se tyto „stanovení diagnóz“ u historických osobností budou spíš pohybovat na území dohadů, ale přesto proč právě tolik spisovatelů? Inu, asi se dá říct, že je snazší hledat paralely k pedofilii v práci spisovatele než v práci světoznámého chemika, či matematika, ale stejně.
Ono to asi věru k tomu psaní svádí. Vybudovat si vlastní fikci, irealitu, do které se dá schovat před světem, v které se dá svobodně snít. Jistě ne náhodou jsou výše zmínění hlavně tvůrci pohádek. Samozřejmě jednak proto, že je pohádka dětskému světu nejblíže, ale i proto, že právě pohádka dává největší prostor vlastnímu snění. V další rovině si může spisovatel do písmenek vylévat i své stesky, beznaděj, může nahlas přemýšlet slovy. Pak se vlastně takové snění ve psaní může stát pedofilně orientovanému kompenzací všeho, čeho nemůže, nesmí nebo nedokáže dosáhnout.
Ale zároveň varuji, když se člověk uzavře ve vlastním světě, ten se mu rázem může stát vlastním vězením. To právě když si uvědomí, co mu v tom reálném světě uniká. A jak jednou někdo ve vlastním světě zabloudí, už nemusí najít cestu ven. A pohádky je konec.
Uživatelský avatar
Fx100d
Administrátor
Bydliště: ČR
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Příspěvky: 1061
Dal: 383 poděkování
Dostal: 715 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedofilie a psaní

Nový příspěvek od Fx100d »

Neřekl bych, že mezi spisovateli je mnoho pedofilů (přesněji lidí, kteří vykazují mnoho nespecifických příznaků pedofilie). Když si vezmu odhady kolik je pedofilů ve společnosti, nedá se ani říci, že by většina pedofilů měla nějaké tvůrčí schopnosti a věnovala se psaní. Spíš bych řekl, že přítomnost pedofilie u jedince vyvolává jisté problémy a spousta pedofilů se pokouší ventilovat svá traumata pokusy o tvůrčí psaní. Toto je pozorováno i u lidí v těžkých psychických situacích, jako třeba ve vězení. Takoví lidé se o psaní často pokouší, ale výsledek nebývá vždy tak výjimečný jako u zmíněných spisovatelů. Je to jakási forma sdělení, jelikož většinou tito lidé nemají komu to říci, nebo se o tom bojí mluvit, tak často píší deníčky, básničky a podobně.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Příspěvky: 607
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Re: Pedofilie a psaní

Nový příspěvek od Dan »

Rozhodně máš pravdu. Přesto bych uvedl ještě svůj názor, že sexuální nestandardnost by mohla teoreticky vést k vyšší ale i kvalitnější tvůrčí aktivitě. Vzal bych výrazný příklad z jiného odvětví a to homosexuality. Když si vezmu určité období, například začátek století a něco, co se dá nazývat evropskou literární modernou, to zjištění je docela pozoruhodné. Z vrcholných spisovatelů své doby je Woolfová zřejmě lesbicky orientovaná, dále pak homosexuálně Proust, Gide, Thomas Mann (a pak i jeho syn Klaus Mann a to je taky zajímavé zjištění vzhledem k možné dědičnosti sex orientace a vlastně i literárních schopností). Toho je mezi vrcholnými představiteli jedné generace daleko víc než ony magické 4 procenta. Jak říkáš, problémy s psychikou, sexualitou můžou vést k větší snaze o tvůrčí aktivitu o vyjádření sebe sama. A právě vzhledem k tomu, že takoví lidé jinak často musí své sklony skrývat, vymezovat se proti společnosti a mít také ne tak jednoduché uvažování o světě, protože znají i pohled z toho, co ostatní označují jako odvrácená strana světa, to všechno může vést k zvýšení snahy ale i kvality tvůrčí aktivity. V neposlední řadě, takový člověk má opravdu o čem psát, sám sobě poskytuje bezpočet dost hlubokých témat. A to mi přijde vlastně jako optimistické, využít tvůrčí činnost jako terapii anebo i jako snahu o vlastní realizaci, když realizace v jiných odvětvých života není možná.
Uživatelský avatar
lsiv
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Pedofilie-dar,nebo prokleti?
Příspěvky: 208
Dal: 2 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Pedofilie a psaní

Nový příspěvek od lsiv »

Zajimave tema a pekne nazory!

Myslim,ze jste to probrali temer vycerpavajicim zpusobem.

A je samozrejme,ze mnozi z tech slavnych spisovatelu museli byt od prirody neobycejne talentovani ci dokonce genialni lide,u kterych ta nestandartni orientace mohla tyto vrozene schopnosti jeste vice umocnit.
Pedofilie,homosexualita apod. "zostruje" vnimani sveta a umoznuje takovym lidem,dostat se do hlubsich oblasti lidske duse a psychiky,nez je to treba u tech "uplne normalnich" lidi.

Kazdopadne ten dar od Boha,tedy talent hraje ulohu nejmarkantnejsi.

S pozdravem

lsiv
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů