Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Diskuze a porada registrovaných uživatelů ohledně situací a problémů z jejich života.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 293 poděkování
Dostal: 516 poděkování

Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Teenbl »

Opět trochu problematické téma k diskuzi či k nějaké radě. Jednoduše, když je všechno +- v normě, tak jsem celkem klidný a nekonfliktní. Naproti tomu, když věci nevycházejí, tak roste určitá agrese či nesnášenlivost k lidem a s tím související chuť jim ubližovat a moc už nevím co s tím.
Navíc je to vždy vůči lidem, u kterých si to dokážu něčím lépe či hůře obhájit, vůči komukoliv rozhodně ne. Přitom to i tak můžou být lidé, kterým bych si měl spíš vážit a neničit takto ten vztah s nim. Problém je ale v tom, že ono obhájit se dá skoro cokoliv a aktuálně mají tyto nálady silně zhoršující se tendenci a nenapadá mě vůbec žádná rozumná cesta, jak to řešit.
Nic jako psychology či psychiatrymi z principu neraďte, znám jich dost, Jeden vedle druhého lže v medíích, další nedodržuje opakovaně lékařské tajemství, další má čekačku 3 měsíce a 20 minutové sezení. Takže to opravdu není cesta.
Ale jakékoliv řešení mě už nenapadá. Ani to nejde nazvat vztek, dokážu být u toho dost "klidný". Navenek určitě.
Uživatelský avatar
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 1685
Dal: 1093 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Ahoj Teenbl,

jen bych měl poznámku. Myslím si (a ostatní, kdo s tím mají osobní zkušenosti, mi to potvrdili), že pokud máš problém spíše obecně s psychikou a ne sexuální orientací, tak je mnohem lepší normální psychiatr či psycholog. Jak píšeš, sexuologové mají velmi malý čas, jelikož je po nich větší sháňka, proto to taky pak vypadá.

Čím procházíš, tomu tak úplně nerozumím. Sám snáším nespokojenost se sebou samým a deprese trochu odlišným způsobem. Nejsem sice nijak agresivní, ale naopak dané pocity obracím proti sobě samému - tendence k sebepoškozování, problémy s anorexií, neustálé tiché přesvědčování sama sebe, že nestojím za nic, workoholismus a podobně.

V poslední době jsem začal navštěvovat sám psychiatra. Dnes jsem již na chatu zmiňoval, že jsem na příště dostal úkol vypsat si na papír všechny své pozitivní vlastnosti (nebo vlastnosti, které já sám hodnotím jako pozitivní). Tak mezi námi proběhl lehčí rozhovor, u kterého jsem se trochu usmál:

Já: "A dá se pedofilie hodnotit jako vlastnost?"
On: "Ne, to bych neřekl. Ale láska k dětem již ano."
Já: "A je láska k dětem pozitivní vlastnost?"
On: "To musíte vědět vy. Jestli vám a dětem přináší láska k dětem spíše pozitivní nebo negativní pocity."
Já: "Myslím, že pozitivní."
On: "Tak vidíte. To máte již jednu pozitivní vlastnost, teď v tom jen nadále pokračovat!"


Musím říct, že ne, ani antidepresiva (sedativa), které mám předepsané, a ani pravidelné docházky, mi nepomohly natolik, abych se všech problémů zbavil. Protože prášky nevyřeší všechno a vše je jen o vůli. Psychiatr má najít v člověku jen tu vůli a poradit mu, jak na ni, když jí člověk nenajde dostatek, tak s tím nezmůže nikdo nic.

V současné době mi jinak pomáhá se zaměstnávat, a to hlavně prací, co mě baví. Ačkoliv ne vždy to jde, jelikož se musím soustředit i na tu, co mě například nebaví vůbec. Vzhledem ke svým tendencím k sebepoškozování musím mít zaměstnané ruce i mysl, abych nemyslel tolik na to, co mě trápí, celý den. Raději na to myslím večer, když jsem již dost unavený a klidný na to, abych uvažoval racionálně a ne zbytečně pesimisticky, nedej Bože abych dostal tu "chuť" si něco udělat.

Druhá pozitivní věc k tomu je ta, že zároveň udělám mnohem více práce, než bych udělal jindy. :)

Hodně štěstí!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marco Freeman za příspěvek:
Teenbl
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jediný funkční e-mail / The only e-mail: [email protected]

Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 293 poděkování
Dostal: 516 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Teenbl »

No, ono v mém případě k jakýmkoliv lékařům bude už ted i problém trochu v tom, že když jim položím 10 otázek z právní oblasti, které se týkájí přímo výkonu jejich práce, tak většina z nich nebudu vědět správně ani polovinu :D Pokud nezná dobře, ani předpis, kterého se je povinen držet, jak mu mohu věřit a svěřit se ? Jednoduše nemůže.
Jinak děkuji za zajímavý příspěvek k zamyšlení.
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Filip »

Myslím že je to normálna vec, mnoho ľudí keď niečo trápi, alebo sa im nedarí tak sú voči ostatným agresívnejší, alebo sa utápajú vo vlastných myšlienkach. Veľmi často je to spojené, čiže sa človek utápa vo vlastných myšlienkach aj je agresívny voči ľuďom. A ako sa toho zbaviť? Nič iné, iba vyriešiť problém čo ťa trápi. Problémom je, ak sa ten problém vyriešiť nedá. No ale ak sa vyriešiť nedá, tak sa nemá cenu nad ním trápiť.
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Plyšáček »

Teenble, velice oceňuji Tvoji zvýšenou činorodost v poslední době pro naši komunitu, zejména však to, že jsi našel vnitřní sílu a svěřil se nám, již ve druhém tématickém vláknu, se svým trápením, se svými bolestmi.

Myslím, že rozhodující krok máš již za sebou. Tím, že jsi problém pojmenoval, tím sis jej přiznal. A teď s ním tedy můžeš efektivně pracovat. Po pravdě jsem dle jistých náznaků a zpráv cítil z Tebe přesně to, co píšeš:
"Nespokojenost a potřebu ubližovat."

Chápu, proč řešení u psychologů nehledáš. Také bych tyto pány nenavštívil. Zkus se třeba sejít s někým z nás, koho máš rád a ke komu cítíš důvěru. Možná právě setkání s Marcem by Vás oba mohlo vzájemně obohatit. Nevím, zda bych tě jako GL nějak více zajímal, ale dobře víš, že u mne máš dveře otevřené. Hlavně, prosím, svoji zlost neobracej vůči komunitě dovnitř. Ničemu by to nepomohlo, ale mnoho lidí by to mohlo citelně zasáhnout.
S objetím Plyšáček
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Uživatelský avatar
asce
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 13
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Ascendent:
Padáme dolů ač stoupáme výš,
zítra buď zhasneš nebo uhoříš...
Descendent:
Za nepřekonatelným mořem, tam za vlnkou poslední, lásko, jak je ti...
Příspěvky: 442
Dal: 90 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od asce »

teenbl píše:No, ono v mém případě k jakýmkoliv lékařům bude už ted i problém trochu v tom, že když jim položím 10 otázek z právní oblasti, které se týkájí přímo výkonu jejich práce, tak většina z nich nebudu vědět správně ani polovinu :D Pokud nezná dobře, ani předpis, kterého se je povinen držet, jak mu mohu věřit a svěřit se ? Jednoduše nemůže.
Většina těch pánů (dam), které by člověka napadlo jít navštívit, jsou prostě zaměstnanci a chodí do práce. Toť vše. Víc od nich obvykle čekat nelze. Jistě existují výjimky, ale osobně bych s tím také moc nepočítal.

Pokud by ti šlo o to se jen ze své bolesti vypovídat a vyslechnout si názor člověka, který už přeci jen něco prožil, mohu ti nabídnout sebe. Jsem velmi tolerantní, jsem zvyklý, že se mi lidé svěřují a žádají jakési "rozhřešení", přitom nejsem žádný moralista. Jsem sice GL, ale to je jen o sotva znatelný kousek blíže mainstreemu než BL. Řešil jsem už také leccos - třeba sklon k sebepoškozování mojí dcery. Co se týká právní oblasti, tím sloužit nemohu, ale třeba zareaguje nějaký člen naší komunity, který je fundovaný.
 ! Zpráva od: Marco Freeman
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity, viz ZDE. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 293 poděkování
Dostal: 516 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Teenbl »

Filip píše:. A ako sa toho zbaviť? Nič iné, iba vyriešiť problém čo ťa trápi. Problémom je, ak sa ten problém vyriešiť nedá. No ale ak sa vyriešiť nedá, tak sa nemá cenu nad ním trápiť.
No to je právě ten problém, všechny ty problémy mají teoreticky velmi jednoduché řešení, které ale v praxi zatím nefungovalo, takže teoreticky řešitelné, prakticky nikoliv. V podstatě nejde o nic krátkodobého, jen jsou období, kdy mě to trápí víc a kdy méně, a kdy téměř vůbec. Někdy je i období jako teď, kdy se ničím jiným než těmi problémy nedokážu zabývat.
Plyšáček píše:Zkus se třeba sejít s někým z nás, koho máš rád a ke komu cítíš důvěru.
No to je taky aktuálně problematická věc trošičku. Znám odsud cca 35 lidí osobně.
Většinu z nich ale neznám pořádně. Pak je tu pár lidí, kteří si na mě ten čas udělají, ale pomoci mi nedokážou, protože sami mají svých problémů víc než dost. Pak jsou lidé, kteří mi radí věci s kterými nesouhlasím a nejsem jich schopen. Pak jsou tu lidé, které jsem považoval za přátelé ale vykašlaly se na mě a v podstatě přestali komunikovat. Ono většina těch problémů by se dala v pohodo překonat, ale jejich kumulace se už tak úplně zvládat nedá.
Zlost vůči komunitě vážně nemá smysl, zlost vůči konkrétním lidem možná v něčem ano.
Uživatelský avatar
nowhere
Registrovaný uživatel
Bydliště: severní Sever Čech
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 7
ve věku do: 15
Kontakt: mám skype
Výkřik do tmy: Hope in reality is the worst of all evils because it prolongs the torments of man.
Příspěvky: 15
Dal: 14 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od nowhere »

Ahoj, tvůj problém asi bude v dostatku času :D, potřebuješ víc práce :) . I když se to určitě nevztahuje na všechny, pro některé ano, odkážu tě na článek, který jsem zrovna včera četl
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/36505-svet-po-konci-prace
Vypadá to že je na něm něco pravdy.
Co se týče psychiatrů a psychologů, moje zkušenost (cca desetiletá + ) je taky negativní, ani jejich předepisování medikamentů ani jejich "rady" nikam nevedly a nikterak zvlášť mi nepomohly.
Pokud jde o svěření se někomu, to bych řekl že dosti pomáhá, zvlášť pokud má ten druhý člověk podobné problémy. Ale spíše bych neočekával že je někdo jiný než ty vyřeší, být řešení jednoduché, snadné, či rychlé vyřešíš se sám, tam máš asi přehnanou představu . Moje problémy taky nikdo jen tak nevyřeší, to by musel změnit mojí osobnost a to by vyžadovalo změnit mi vzpomínky :P.
Pokud se chceš někomu svěřit, věřím že je tu dost vhodných lidí, včetně mě.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 293 poděkování
Dostal: 516 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Teenbl »

nowhere píše:Ahoj, tvůj problém asi bude v dostatku času
To jen velmi relativně, mám toho na práci opravdu hodně, ale už v ničem nevidím příliš velký smysl, abych tomu ten čas věnoval, dělám jen to, co už opravdu nesnese odkladu. Ale kdybych chtěl, tak se následující měsíc v kuse nezastavím.
No ono já nemám problém se svěřit, ale už to pomáhá jen velmi krátce, svěřím se, ten člověk mě na chvíli uklidní, řekne mi svůj názor - řešení není. Ale za pár hodin se cítím stejně, ne-li hůř.
Svěřil jsem se už hodně lidem, to nic neřeší.
Uživatelský avatar
nowhere
Registrovaný uživatel
Bydliště: severní Sever Čech
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 7
ve věku do: 15
Kontakt: mám skype
Výkřik do tmy: Hope in reality is the worst of all evils because it prolongs the torments of man.
Příspěvky: 15
Dal: 14 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od nowhere »

dělám jen to, co už opravdu nesnese odkladu.
Nevím jestli sis ten článek četl, ale moje pointa nebyla v tom že nemáš dost práce kterou bys mohl dělat, ale že nemáš dost práce kterou musíš dělat, kdyby si musel celý den dřít aby sis vydělal na jídlo a slušný bydlení a zbytek času pak chtěl mít pohodlí a relax, pak by ti na nic jiného nezbyl čas.
Což byla i z části obsahová náplň zmíněného článku.

Když ti nepomáhá svěření a řešení není, tak je na řadě smíření se se svojí situací, a nebo jestli ti pomáhá stěžování si... taky možnost.
Uživatelský avatar
Neptun
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 6
ve věku do: 40
Příspěvky: 102
Dal: 42 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Neptun »

Tobě by možná pomohl bůh. To je takový parazit v mozku, který se tváří, jako že se o tebe pořád zajímá a hlídá tě. Do mozku ho umějí dostat asi s 12% úspěšností třeba na kurzech alfa: kurzyalfa.cz. o:)
Uživatelský avatar
Jeremy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 12
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Příspěvky: 490
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Jeremy »

Neptun píše:Tobě by možná pomohl bůh. To je takový parazit v mozku, který se tváří, jako že se o tebe pořád zajímá a hlídá tě. Do mozku ho umějí dostat asi s 12% úspěšností třeba na kurzech alfa: kurzyalfa.cz. o:)
Na spomínané "kurzy" som videl reklamné pútače v troleji a pôsobilo to na mňa dojmom, že ak by som sa tam odhodlal zavítať, zrejme len zo zvedavosti, keďže som už od prírody zvedavý tvor. Neviem ani akých parazitov tam človeku implantujú, ale nejaký relevantný výklad zmyslu života by som tam asi nehľadal. Asi rovnako ako u mnohých pouličných zvestovateľov "čohokoľvek", veľkého množstva "duchovných otcov" a podobne. Vlastne to na mňa z veľkej časti pôsobí odpudivo a často mám pocit, že to vlastne vôbec nemusia myslieť zle, ale v konečnom dôsledku zasejú do človeka buď práve odpor, alebo spomínaných "parazitov".

Tým ale rozhodne nechcem povedať, že hľadanie hlbšieho duchovného zmyslu je zbytočné. Naopak, považujem to za veľmi dôležité a vlastne nevyhnutné. A áno, mnohým ľuďom vrátane mňa to dosť pomáha vidieť zmysel tam, kde ho iní nevidia. Ale tento zmysel najčastejšie nachádzam v sebe samom a v ľuďoch, ktorí nemajú potrebu ma presviedčať o univerzálnej pravdivosti svojej pravdy, ale nechávajú mi právo na vlastnú cestu. Ak niečo také človek nachádza, vlastne nie je dôležité, aby to nazýval Bohom, ale hlavne aby si to strážil a rozvíjal.

A ešte malá poznámka k Teenbl. Pochopil som, že sa stretávaš s množstvom ľudí a napriek tomu žiadny vnútorný pocit "nasýtenia" nenachádzaš. Možno bude dobré hľadať hlbšie v nich, ale aj v sebe samom ...možno... :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jeremy za příspěvky (celkem 2):
Plyšáček, Forst Jan
Uživatelský avatar
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 1685
Dal: 1093 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Neptun píše:Tobě by možná pomohl bůh. To je takový parazit v mozku, který se tváří, jako že se o tebe pořád zajímá a hlídá tě. Do mozku ho umějí dostat asi s 12% úspěšností třeba na kurzech alfa: kurzyalfa.cz. o:)
To mi připomnělo, že něco podobného mi navrhovala i moje duchovně založená kamarádka, když jsem jí vyprávěl svůj pohled na svět. Ta mi teda navrhovala, že s ní mám třeba pomalu začít chodit do kostela, začít hledat, jestli v Boha uvěřím. To jsem celkem jasně zamítl. Ne, že bych občas do kostelu nezašel, je to krásné místo a rád tam někdy zavítám, ale už zřejmě nikdy neuvěřím.

Dal jsem si pár dní na rozmyšlenou, abych jí pak mohl lépe sformulovat odpověď. V životě jsem měl a mám spoustu potíží, jak ve zdravotním a psychickém hledisku, tak i kolem sebe mám dost bolesti, na kterou mě pohled v minulosti dost zruinoval. A zruinoval mě právě v době, kdy jsem v Boha věřit přestal - tzn. v době, kdy jsem byl proto dost sklíčený a zranitelný. Přece jen, člověk něčemu věří, a... :)

Životem proplouvám jak to jde, snažím se, abych to nějak zvládal, i když to někdy je dost těžké. A dělám to s vírou v to, že se to bohužel stalo. Že jen shodou náhod, shodou okolností se mi stalo tolik blbých věcí. Je to taková zlatá střední cesta. Věřit v to, že tímhle vším měl "ten nahoře" na mysli nějaký účel, tohle pomyšlení by mě ničilo.

"Jestli tam nahoře někdo je, tak mě nemá vůbec rád. Pak tedy nevím proč. Ale pokud tam je, nemám ho rád ani já, protože nemám, proč bych ho rád měl."

Myslím, že víra by mi ve finále způsobovala ještě větší deprese, jako tomu bylo v minulosti.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marco Freeman za příspěvky (celkem 2):
Teenbl, Allein
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jediný funkční e-mail / The only e-mail: [email protected]

Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Plyšáček »

A co připustit možnost, že to tzv. "negativní", to tzv. "zlo", které prožíváme, na nás nikdo nesesílá, že jeho tvůrci jsme my sami díky "zlu", které máme sami v sobě. Není to zlo, je to jistá nevědomost o tom, kdo jsme, co je Život, jaké jsou jeho přirozené zákonitosti a smysl.

Co připustit, že tzv. "zlo" není negací, ale že je příležitostí - výzvou od Života (Boha do toho motat nemusíte, když nechcete, a hlavně ne Boha Syna nebo Boha na nebesích). Vše nepříjemné, co vnímáme subjektivně jako "zlo na nás seslané", je příležitostí k duchovnímu růstu, k vyššímu poznání, k práci na sobě, k hledání skutečného smyslu života.

Co připustit, že Bůh, o jakém mluví jednotlivá (všechna) náboženství vskutku neexistuje. Že jejich výklad jejich představ o Bohu je více než naivní a u-bohý. V takového boha (ale nemluvíme o Bohu, ale o představě - konceptu boha) také nevěřím. Je mi k smíchu. Ale směji se potichu, abych poslušné ovečky a jejich pastýře neurážel a nehnal proti sobě.

Co když Bůh je zkrátka Život, kterým jsme, Láskou, kterou prožíváme, vědomou existencí, kterou projevujeme skrze lidská těla jako jedinečné duše.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Uživatelský avatar
Jeremy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 12
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Příspěvky: 490
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Jeremy »

Marco Freeman píše:Jestli tam nahoře někdo je, tak mě nemá vůbec rád. Pak tedy nevím proč. Ale pokud tam je, nemám ho rád ani já, protože nemám, proč bych ho rád měl."
Prepac Marco, rozumiem, že sa Ti v zivote vstalo veľa zlých vecí, ale takéto chápanie Boha je naozaj velmi plytké. Skoro to vypadá, že ak by sa Ti diali iba dobre veci, veriť by si nikdy neprestal. A ja by som povedal, že napriek tomu si nikdy veriť ani nezačal.
Jeden z veľkých darov, ktoré človek dostal, je slobodná vôľa. Môže sa rozhodnúť sám, čo spraví, ako sa zachová, či bude milovať, alebo nenávidieť. Bez slobodnej vôle by všetka láska stratila zmysel a ak by nejaká bola, bola by vynútená láska niekoho, kto ju nikdy neprecitil a nerozhodol sa pre ňu. Máš pravdu, že ak Niečo vložilo do človeka slobodnú vôľu, je to zodpovedné za všetko zle, čo sa človek rozhodol spáchať, za všetko zle, čo Ti kto kedy spravil. Ale rovnako musí byť zodpovedný za všetko to dobré, všetku lásku a všetko, za čo stojí žiť. Bez slobodnej vôle by nebolo nič z toho a človek by bol bábkou, ktora si nezasluhuje byť milovaná a sama je neschopná milovať. Bol by praxdny, rovnako ako jeho život.

Nebudem to ďalej rozvádzať, pretože sa cítim trochu nepatrične. "Duchovná sekcia" bola zdá sa zamietnutá a sem sa to zase velmi nehodí ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jeremy za příspěvek:
asce
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Filip »

Jeremy píše:Jeden z veľkých darov, ktoré človek dostal, je slobodná vôľa. Môže sa rozhodnúť sám, čo spraví, ako sa zachová, či bude milovať, alebo nenávidieť.
Slobodná vôľa je značne obmedzená. Sme ovládaní vlastnou genetikou, svojim pudmi, svojou sexualitou, svojím nevedomým, našou kultúrou a aj výchovou. Myslíme si, že sa rozhodujeme slobodne, ale nie je to tak. A vášne ako lásku, či nenávisť rozhodne pomocou slobodnej vôle neovládame.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3501 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Kasz »

Filip píše:Slobodná vôľa je značne obmedzená. Sme ovládaní vlastnou genetikou, svojim pudmi, svojou sexualitou, svojím nevedomým, našou kultúrou a aj výchovou. Myslíme si, že sa rozhodujeme slobodne, ale nie je to tak. A vášne ako lásku, či nenávisť rozhodne pomocou slobodnej vôle neovládame.
Dovolím si nesouhlasit. Možná nemůžeš úplně ovlivnit, do koho se zamiluješ, ale můžeš ovlivnit, jak se k němu pak chováš. Totiž až zamilovanost, která byla způsobená těmi "pudy", opadne, zjistíš, co je to láska. Láska není jen nějaký pocit, ale je to aktivní hledání způsobů, jak druhého člověka dělat šťastnějším, jak pro něj chtít dobro. Spousta lidí si myslí, že "láska nejde vůlí ovlivnit"... a tak opouštějí rodiny kvůli jiným, do kterých se zamilovali, tedy tam, kam je žene ten pud. To není láska. Že někoho budu milovat, na tom musím pracovat, musím se snažit. Když se nebudu snažit, když budu dávat přednost pohodlí před tím, že půjdu do obchodu koupit dáreček nebo květinu, tak tím lásku brzy zadupu. A k tomu, co budu dělat, jak se budu k druhému člověku chovat, jestli ho navštívím a nebo ne, co mu řeknu nebo neřeknu, k tomu se rozhoduji zcela svobodně a dobrovolně. Tedy i to, že někoho budu milovat, je moje svobodné rozhodnutí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 3):
Teenbl, Daniel, Jeremy
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3501 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Kasz »

Ještě k tomu, co psal Jeremy. Přesně tak, Bůh nechtěl mít otroky dobra. Pokud má být člověk svobodnou bytostí, pak musí mít svobodnou vůli. Jak by se nám líbilo, kdyby naše děti dělaly jenom to, co jim řekneme? (A upřímně, líbilo by se nám to opravdu, kdybychom odpověděli "ano"? Možná někomu by se to líbilo... Hitler apod.) To by ale byli malí roboti, a ne lidé. Boj dobra se zlem, to je na celý život. Jinak sdílím názor, že pokud se někdo upne na Boha jako na někoho, kdo člověka zachrání v každé špatné situaci, tak tak to samozřejmě nefunguje. Proti svobodné vůli jiného člověka a jeho rozhodnutí Bůh nemůže udělat vůbec nic. Ani není nějaká slibotechna, která má splnit cokoliv, o co se člověk "pomodlí", a nebo která člověka ochrání před veškerým zlem ze strany jiných lidí.

Vždycky, když bych měl začít pochybovat o tom, jestli existuje Bůh, zapřemýšlím o tom, jak je možné, že rostlina roste zrovna takhle, a proč její květ vznikne zrovna v tom místě, ve kterém vznikne. Jak je možné, že je lidské tělo zrovna takové, jaké je, kdo "naprogramoval", že zrovna tady bude lebka jako ochrana mozku, a nebo díra pro oko, jak je možné, že máme dvě oči, abychom dobře rozpoznali vzdálenosti, jak je možné, že z jedné jediné buňky vznikne dělením 5 bilionů buněk a že se to nějak dál nemnoží, že prostě v určitém okamžiku si ty buňky řeknou "stop, už je nás moc, už se nebudem množit, ale jenom obnovovat"? Jak je možné, že při replikaci DNA se nově vytvořená DNA třikrát kontroluje, jestli je správně nakopírovaná, a když by náhodou nebyla, tak prostě buňka sama sebe zničí apoptózou? (A pokud se nezničí, je tu rakovina.) Nedokážu pochopit, jak je prostě možné, že tohle všechno by vzniklo jen nějakou náhodou, samovolnou evolucí. A kde se vzal v těch všech ústrojných i neústrojných látkách život? Když by vědci sestavili nějakou buňku přesně atom po atomu, v té uměle vytvořené buňce se život sám "nezažehne". Pokud chtějí něco zkoumat, musejí použít jinou již živou buňku a na ní zkoumat biochemické reakce a pochody. A nebo atomy a molekuly, celý vesmír je složený z pouhých 100 druhů atomů, které jsou ze stejných protonů, neutronů, elektronů... takže všichni jsme jen jinak uspořádané protony, neutrony, elektrony - celý viditelný vesmír v podstatě tvoří tyto tři částice (temné hmoty je nejspíš víc, ale o ní toho moc zatím nevíme). I tento příspěvek píšu jenom proto, že ty částice vyvolávají nějaké interakce mezi sebou...?

Tohle všechno a mnoho jiných věcí mi dává jedinou odpověď - podle mě musí existovat něco, co člověka přesahuje. Je jedno, jak to nazveme (jestli Bůh a nebo nějak jinak), dobro, zlo... plus, mínus, hmota, antihmota, i v tom vesmíru kolem nás to takto je. A i kdyby Bůh nebyl, tak pořád bude mnoho lidí podvědomě cítit, že má cenu se snažit být dobrým člověkem, snažit se o dobro. A koneckonců, i podle bible je Bůh nejvyšší dobro. Takže nakonec i "nevěřící v Boha", pokud usiluje v životě o dobro, tak také věří "v dobro", stejně jako nějaký věřící. A těžko říct, co bude po smrti, nikdo to neví, je pár lidí, kteří měli možnost nahlédnout prostřednictvím "klinické smrti", ale i jejich zážitky a popisy jsou pro mne důkazem, že zkrátka nás něco přesahuje.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Filip »

Lenže aj to ako sa správame k druhým ovplyvňuje naša genetika. Slobodná vôla je ilúzia. http://www.kzamysleni.cz/slobodna-vola-existuje/
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3501 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlastní nespokojenost a potřeba ubližovat

Nový příspěvek od Kasz »

Nemůžeš se rozhodnout, že budeš mít 6 prstů (ano, to určuje genetika), ale můžeš se rozhodnout, co s těmi prsty uděláš. Genetika dává určitý základ, ale pokud chceš něco dokázat, tak většinou se k tomu větší nebo menší snahou dopracuješ svou vlastní svobodnou vůlí.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů