Má cenu to hlásit? (Sen)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
Sen

Má cenu to hlásit? (Sen)

Nový příspěvek od Sen »

Má cenu to hlásit? - dotaz v poradně
Sen píše:Dobrý den.
Jako dítě mě bilo a zneužívalo jiné dítě. Dívka, o tři roky starší. Vše se odehrálo před jejími patnáctými narozeninami, šlo ale o dlouhé a bolestné období, které mi patřičně změnilo život. Zajímalo by mě, jestli má smysl to někde ohlašovat. Mám strach, že se mi lidé vysmějí, když řeknu, že mě zneužívala dívka. Doma jsem se o tom dříve pokoušela mluvit, ale máme to tu poněkud zvláštně uspořádané co se týče hodnoty slova, takže nad tím ostatní mávli rukou. Navíc jsou její rodiče celkem vlivní oproti mým.

Bude někdo považovat bití a zneužívání za reálné, pokud by měla být pachatelem v podstatě malá holka? Jaký trest by ji čekal? Jak by to probíhalo?

Děkuji, Sen.
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Milá slečno,

pokud tyto Vaše skutečnosti jsou minulostí, asi nemá smysl do toho tahat policii. Ostatně pachatelka zmíněného násilí, jak říkáte, byla mladší 15 let, takže by stejně nebyla trestně odpovědná.

Pokud z toho všeho máte nějaké trauma, bylo by dobré vyhledat nějakou psychoterapeutickou pomoc.

S pozdravy
MUDr. Antonín Brzek