Stanoviska soudního znalce

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Plyšáček »

Toto odborné vlákno bude sdružovat OFICIÁLNÍ VÝPOVĚDI SOUDNÍCH ZNALCŮ Z OBORU SEXUOLOGIE na naše dotazy.
Prosím jakékoliv reakce v tomto vláknu vážně zvažujte. Poznáte-li se mezi citovanými, dejte pozor, abyste se do toho nezapletli a sami sebe dále nepřímo neusvědčovali!



Mám tu čest být v kontaktu s renomovaným soudním znalcem v oboru sexuologie MUDr. Slavojem Brichcínem, zřejmě nejčastěji citovaným odborníkem, pokud jde o téma pedofilie a sexuální zneužívání dětí. Dal jsem mu nahlédnout zcela do svého nitra. Také jsem si dovolil položit mu řadu zajímavých otázek, některé zde uvádím. Jsme spolu domluveni na další důvěrné spolupráci pro potřeby ČEPEKu.

Slavoj Brichcín sídlí v Psychiatrickém ústavu Bohnice, většinu svého naplněného života věnoval práci se sexuálními devianty, zejména pedofily, které má upřímně rád. Přednášel i na policejní akademii a těžko bychom hledali fundovanějšího sexuologa. Napsal například knihu Sexuální delikventi z pohledu psychiatrické sexuologie. Je o něm nádherný dokumentární film Požehnaný podzim života.

Obrázek Obrázek
Slavoj Brichcín, zdroj obr.: zdravi.e15.cz - Aleš Kolářský, zdroj obr.: FB
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Plyšáček »

Delší dobu se v některých vláknech zabýváme problémem EREKCE PŘI INTERAKCI S DĚTMI. Vlákno shrnující tuto tématiku a připravující čtenáře na rozhodující stanovisko soudního znalce je Sexuální zneužívání - co za ně považujeme. Letmo jsem pana MUDr. Slavoje Brichcína seznámil s tímto tématem a poté jsme vedli tento konkrétní rozhovor. Přísedícím byl dokonce PhDr. Aleš Kolářský, Ph.D.(dále i pod zkratkou AK).

Plyšáčka (P) budu citovat modře, soudního znalce Slavoje Brichcína (SB) červeně. Zkuste zároveň sledovat vlákno výchozí:
Sexuální zneužívání - co za ně považujeme, 1.část O erekci.


Pánové. Na začátku tematického vlákna Sexuální zneužívání cituji výpověď jednoho z uživatelů, jak si posadil svoji tříletou sestřenici na klín a obdivně se kochal pohledem na její rozevřený genitál. Cituji:
Plyšáček čte citaci z vlákna SZ, kde píše:Prý, zatímco s námi psal, běhala kolem nahatá. Vzal si ji na klín, měla roztaženou "prcinu" (jeho vlastní pojmenování) a on celý vzrušený popisoval, jak si ji prohlíží, jak je nádherná a že by jí tam chtěl sahat. Neřešili jsme erekci, vzrušení může muž prožívat i bez erekce a erekce není (jediným) ukazatelem nepatřičného jednání.
SB vstoupil do citace: To je správné, co říkáte.
Po předložení Plyšové definice hodnotí: No, ale teď to "sexuální vzrušení"... To je takový pojem. Musíte definovat...
Ladili jsme obrat z dodatků definice, "vzrušení u dospělého, ale také u dítěte". SB se dotazoval, jak to bylo myšleno a Plyšáček vysvětluje, že má na mysli samozřejmě i případy, kdy dospělý bude vzrušen a dítě nikoliv. A i ty, kdy dospělý nebude vzrušen a dítě ano. SB: Souhlas.
Z dalších zajímavých výroků SB uvedu například:
Když pedofil vidí klín (dítěte), tak nutně, nutně nateče krev (do penisu), i když on to nevnímá.
Ale oni tam teď řeší, že když jí tam nesahá, ale jen se obdivně dívá, že ji nezneužívá.
Tak to je jasné, že se dopouští zneužití...
Že jo...?
No samozřejmě!... Vždyť ten člověk sám sebe ohrožuje. Musí si uvědomit, že když už se mu překrvuje genitál, i když si to neuvědomuje, tak je strašně blízko tomu, aby to pokračovalo.
Pozn.: Tzv. "překrvení genitálu" může být i nepatrná změna objemu, zachytitelná pouze PPG. Tedy penis "nestojí" a daný objekt si ani tuto reakci "neuvědomuje".
SB na Aleše Kolářského: Ten člověk sám sebe ohrožuje. Je na hraně. Může sklouznout strašně snadno. No jakou si dá hranici, když už má překrvený genitál? To je hrozně těžké pak brzdit...
Tady ale řešili, že pokud jí tam nesahá, ale pouze se dívá, tak že ji nezneužívá.
No samozřejmě že ji zneužívá - ke svému vzrušení.
A já píši, že i těmi jinými smysly... (ne jen hmatem).
No samozřejmě.
Takže píši: Stačí čichání...
Určitě.
Poslouchání... kdyby hekala třeba...
Určitě.
Dívání. To vše za účelem vzrušení.
Jistě.
I kdyby zhasli, byli potmě a vzrušovala ho myšlenka, že mu sedí roztažená na klíně, zneužívá ji...
Samozřejmě.
Třeba by ho za to neodsoudili, ale zneužití to je.
Určitě.
Dělá něco s dítětem, aby se vzrušil či uspokojil.
Hm, to jo... On ji zneužívá.

Aleš Kolářský dodává:
"To je otázka pro právníka. Oni (právníci) to chápou tak široce, že za naplnění skutkové podstaty pohlavního zneužití berou už to, že dotyčný se podívá na děvčátko, třeba oblečené, a vzruší-li se, je to již pohlavní zneužití. To je otázka pro právníky."

A někdo dále píše: "Pokud si tu holčičku dám na klín, protože ji mám rád, je to v pořádku ... pokud si ji tam dám proto, abych se vzrušil, je to zneužití ..."
Aleš kolářský: "To "mít rád" je neurčité. Všichni normální lidí, i pedofilové, mají rádi děti. Jenže u toho pedofila je to ještě napájené z jiného zdroje... sexuálního zdroje. Takže to "mít rád" je takové neurčité."
A co byste mu poradil, když ji má rád eroticky a ona je nahá a chce si ji vzít na klín? Asi si ji nebrat nahou na klín, že?
No samozřejmě! Určitě. Já vím, že to myslí tak, že když je mezi nimi nějaký vztah..., ale jak říká tady kolega, je to napájené z téhož (sexuálního) zdroje. U pedofila určitě.
A je to pak zneužití, když on tam třeba vyloženě nemyslel na to, že chce být vzrušen a udělal to třeba podvědomě?
Když má pedofil dítě na klíně, tak samozřejmě jsou to pro něho libé pocity. A on přece nemůže svému organismu, svému pudovému pohybu, klást nějaké hranice. ("Nemůže" ve smyslu "těžko bude tak činit".)
Takže pokud říká, že ji má rád, tak já nevím, zda je všechno v pořádku.
Ale vždyť riskují ti kluci! Jak může ten nezkušený zajíc to zabrzdit, když si ji posadí na klín. Někteří to zvládnou. Zkušený muž to zvládne, ale od sedmnáctiletého pedofila chtít, když si holku posadí na klín, aby to zastavil...

Aleš Kolářský k problematice postupného odhalování vlastní sexuality u lidí a k nebezpečí prvního deliktu říká: "Podívejte, sebenalezení trvá u různých lidí různou dobu." Pak uvádí příklad pedofilního pedagoga, který si svoji orientaci neuvědomuje, a zmiňuje, že společnost je "spoluvinna" tím, jak jej chválí a žene do ještě většího zájmu o děti. "Až jednoho dne, když je s nějakou holčičkou sám, tak sáhne jemně, něžně jen jedním prstem na její labií a dost. Je to pro něj vrcholný zážitek. A to už je trestný čin. A to on do té doby nevěděl... Takže už ten zájem..." (Zřejmě chtěl dopovědět: Již zájem může být nebezpečný - pro neuvědomělého.)

Potom sexuologové kárají Plyšáčka za to, že někoho v textu označil za "prase". K jakékoliv deviaci přistupují jako profesionálové s úctou.

Oni se ale vymlouvají, že jim erekce někdy může nastat i mimovolně, třeba když jedou v autobuse a dítě tam není... Oni tam šermují s tím, že i když dostanou erekci v okamžiku, když mají holčičku na klíně, tak že ji dostali z jiného důvodu...
Tak ať sundají děvče z klína...
A oni na toto říkají: Proč bych ji sundával, já v tu chvíli nemám erekci z ní, ale z něčeho úplně jiného...
To je blbost!
Oni se na to ale odvolávají. A jak vehementně...
No jistě...
Aleš Kolářský: "Měl by se držet (zřejmě, snad myslel jen v té dané chvíli) od těch dětí co nejdál."
Na citaci, že někdo nemusí o své erekci ani vědět, říká SB toto:
To je nesmysl. Každý muž o své erekci ví.
A jako pedofil si při interakci s dítětem nebudu racionalizovat nesmyslné jiné vnější příčiny...
Hm, jistě. Píšete to dobře. Ale "nenadávejte" jim tolik...
Co tedy k tomu řeknete obecně?
Nejpodstatnější informace, z mého hlediska tedy, pro pedofila je:
Dej si bacha i na nepozorované vzrušení. Dej si bacha na překrvení genitálu, které nevnímáš...
I tzv. platonický vztah je vždycky napájen - z našeho hlediska - biologicky.

Obecně tedy, jako znalec, byste hodnotil erekci při interakci s dítětem už jako naplnění podstaty trestného činu sexuálního zneužití dítěte?
AK: "To je právnická otázka..."
Pokud by se mě právník zeptal, tak bych odpověděl "ano". Jakmile u sebe zjistí erekci, musí v tu chvíli veškerou interakci přerušit! Jakmile u sebe zjistí tělesné znaky toho zájmu o dítě, což je samozřejmě až dost pozdě u některých lidí, že to zjistí... Už tam má krev, a pořád ještě neví, že bude erekce...
On to může racionalizovat, že to má jiné důvody...
Tak samozřejmě bych věděl, že pokud je muž pedofil, tak je tam za tím vždycky ten zájem biologický...

Zpracování tohoto textu bylo pro mne mimořádně náročné. Snažil jsem se uvést pouze to nejpodstatnější pro naše další potřeby, musel jsem vypouštět mnoho přátelských a osobních poznámek, navíc audiozáznamu bylo někdy špatně rozumět. Brzy doplním stanovisko k tématu Erotické líbání s dětmi.
Naposledy upravil(a) Plyšáček dne sobota 22. 8. 2015, 11:33:46, celkem upraveno 1 x.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Kasz »

Po letmém přečtení si dovoluji konstatovat, že vnímám určitou odtažitost těchto dvou pánů od skutečných situací, které mohou nastat, uvádějí mnoho krkolomných vyjádření k něčemu, co nikdy nezažili, oni nemůžou vědět, co přesně pedofil cítí, zda si celou dobu uvědomuje erekci, nebo z jakého důvodu má dítě na klíně.

Pro mne je důležitý úmysl, s jakým k dítěti přistupuji, ne to, co se domnívají naši věhlasní soudní znalci. Záměrné vyhledávání situací, aby na mě mohlo sedět dítě, nebo záměrné ponechání dítěte na klíně z toho důvodu, abych se vzrušoval, je pro mě zneužití. Jiné úmysly, kdy se mi při kontaktu s dítětem mimovolně dostaví erekce a kdy vzrušení není hlavní motiv mého jednání, pro mě zneužití není. Nemůžu za to, že i přes čisté úmysly se mi dostaví erekce. V takové situaci si k dítěti stejně nedovolím nic nepatřičného. A to je pro mě klíčové k posuzování, co je, nebo co není v pořádku.

Zároveň si myslím, že toto vlákno patří do sekce Pedofilie, protože ta je zde na webu představitelkou odbornějších diskuzí o čemkoliv, co s ní souvisí, takže vlákno tam přesouvám.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 2):
Plyšáček, asce
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
fenix

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od fenix »

Ten rozhovor pro mě moc význam nemá. Nehledě na to, že některé věci co jsme tu řešili jsou tam dost zjednodušené. Ono je jasné, že pokud jsou sexuologové proti tomu aby byl pedofil s dětma budou brát erekci jako něco nepřípustného. Nic jiného jsem ani nečekal. Souhlasím s tím co psal Kasz a v krátkosti bych řekl, že pro mě je důležité na co v tu chvíli myslím, erekce moje pocity neovládá a pak to jak mé chování k holčičce berou její rodiče. Naopak narovinu říkám a nechci tím nikoho urazit, že názor někoho kdo s tím žádné zkušenosti nemá a ani se nezamyslí jak by to mohl vnímat v takové situaci je mi k ničemu.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 296 poděkování
Dostal: 517 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Teenbl »

Děkuji za počin. nicméně mi opravdu připadá, že minimálně pan doktor Kolářský, se jasně vyhýbá právním otázkám a v tomto ohledu mi připadá, že i pan doktor Brichcín je trochu zdrženlivější, když je otázka položena nikoliv z psychologického/psychiatrického/sexuologického hlediska, ale z hlediska právního. Jasně přitom naznačuje, že u právníků může docházet i k opačnému extrému. Tedy, že za zneužití považují něco, co sexuologové ne.
To je otázka pro právníky."
Tohle se mi velmi líbí, protože to hezky poukazuje na to, že zmínění pánové jsou hlavně odborníci přes sexualitu jako takovou, ale právní otázku by nechali jiným. Další odpověď pana Brichcína taky vyznívá tak, že danou otázku moc nevítá, protože odpověď ve stylu, pokud by se právník zeptal, poukazuje na to, že takhle otázky nejspíš kladeny nebývají.
Celkem by se taky hodilo v daném tématu pořádně vysvětlit, jaká je úloha soudních znalců v trestním řízení u soudu , aby někdo nebyl mystifikován. Našel jsem jeden docela jednoduše psaný článek o této problematice, nejspíš udělám menší výpis z daného článku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Teenbl za příspěvky (celkem 2):
Plyšáček, Forst Jan
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 296 poděkování
Dostal: 517 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Teenbl »

Nakonec se mi podařilo najít dané problémy zmíněné přímo v Trestním řádu, takže bude přímo citovat z zákona o trestním řízení soudním.
Už jen samotné přibrání znalce:
Přibrání znalce
§ 105 odst 1. Je-li k objasnění skutečnosti důležité pro trestní řízení třeba odborných znalostí, vyžádá orgán činný v trestním řízení odborné vyjádření. Jestliže pro složitost posuzované otázky takový postup není postačující, přibere orgán činný v trestním řízení znalce.
K samotnému posudku pak:
§ 107 odst 1. Znalci, který je pověřen úkonem, se poskytnou potřebná vysvětlení ze spisů a vymezí se jeho úkoly. Přitom je třeba dbát toho, že znalci nepřísluší provádět hodnocení důkazů a řešit právní otázky
Z čehož i plyne to, co jsem si pochvaloval výše.
Ještě dodám, že dané "vymezí se jeho úkoly" má podle všeho trochu na mysli pan doktor Brichcín, znalec by měl totiž odpovídat čistě na otázky, které je při vypracování posudku tázán.
Časem možná doplním, zatím jsem zmínil jen to nejnutnější.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Teenbl za příspěvky (celkem 2):
Plyšáček, Forst Jan
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Plyšáček »

Kaszi, v podstatě s tebou souhlasím.
Fenixi, děkuji za názor. Jsem rád, že tvůj vztah s maličkou držíš ve správných mezích.
Teenble, děkuji za věcné zapojení do tématu. Tvůj vstup může obohatit diskusi. Možná by stál za samostatné doprovodné vlákno.

Oba odborníci jsou moudří, uvážliví pánové.
Doktor Kolářský se na problematiku dívá hodně z pohledu tzv. náhledové terapie, sleduje již první impulzy v psychice devianta a považuje je za klíčové v otázce, zda se vzájemná erotická interakce rozvine do dalších sexuálnějších fází. Je dosti tolerantní, co se zákona týče - spíše kritizuje přehnané posudky některých právníků. Ale právě od něj zaznělo, že pedofil by se měl od dítěte držet co nejdále. Snad měl na mysli pouze situace, kdy je ve stavu sexuálního zrušení.
Doktor Brichcín, který je renomovaným soudním znalcem, má velice vyvážený přístup k problematice. Dokáže přesně popsat situace, které jsou již zneužitím - jako takovým. I on nechává spíše na právnících, co označí za trestný čin. Na tzv. plyšovou definici toho, co je SZ, nereagoval kriticky, pouze se zmínil, že by bylo potřeba lépe definovat onen pojem "sexuální vzrušení". Snad na tom příště společně zapracujeme. Jemu je to za ta léta praxe s devianty jasné, jen to budeme muset společně dát do slov. Snad až tak nevadí, že to nezná "z praxe jako zneužívač".
Je velice tolerantní k pedofilům pracujícím s dětmi, pokud se dokáží ovládat. Mě například potěšil a nesmírně povzbudil pochvalou za moji práci. Zná absolutně vše o mém aktuálním i minulém psychosexuálním vnímání a činech a považuje mne za odborníka na svém místě. O dvojsmyslech jsme se také bavili - vlastně slyšel i ostřejší, a rovněž jemu jsem slíbil toho zanechat.
Cítím z něho, že si za svůj život prošel také mnohým utrpením, je vyrovnaný a miluje lidi obecně, k pedofilům má jistou přirozenou úctu a obdiv, pokud se ovládají.
Jeho vyjádření "pokud by se právník zeptal" bylo projevem pokory, ale cítil jsem z jeho řeči, že by bez rozmýšlení deviantův čin označil za sexuálně motivovaný - ať by to sváděl na cokoliv jiného. Právník by pak zřejmě postupoval ve svých úvahách tak, že jelikož se muž zachoval ve vztahu k nezletilému sexuálním způsobem, jednalo se o trestný čin sexuálního zneužití dítěte.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Uživatelský avatar
fenix

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od fenix »

Plyšáčku tvůj text se hemží pojmem deviant. A předpokládám, že se právě setkávají hlavně jen s lidmi co dětem ublížili, právě to že sledují něco v psychice takových lidí zřejmě dost ovlivní jejich názor na všechny a v tom vidím ten zásadní problém.
Plyšáček píše:Snad až tak nevadí, že to nezná "z praxe jako zneužívač".
Mě jde právě o úplný opak. Problém je v tom, že to nezná z praxe pedofila co nezneužívá. Jak jsi psal tak za léta praxe s devianty, je mu toho jasné určitě mnoho, ale třeba těžko ví co cítím, když mám na klíně dítě já. Podle myšlení devianta to posuzovat nemůže.
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Plyšáček »

Sexuologové, a i ti bohničtí, se za svůj život setkají s mnoha devianty (úchyly, co se sexuálního chování týče), a jistě i s mnoha nekriminálními, kteří přijdou dobrovolně.

Ale máš pravdu, Fenixi, že znají asi mnoho nebezpečných a kriminálních deviantů, kteří k nim byli dovedeni násilím. Tito dva odborníci potkali za svůj život i mnoho sexuálních deviantů s pedofilní orientací, neboli pedofilů.

Je pravda, že svobodných a úplných výpovědí nekriminálních pedofilů se jim moc nedostává. Teď mají alespoň jednu plyšovou, maximálně detailní. Má-li někdo zájem poučit sexuology a nabídnout jim "cestu do pedofilovy duše", jistě vás uvítají - nevím, zda v Bohnicích - tam jsou nadmíru zaměstnáni, ale jiní jistě. Jen dejte pozor, aby vás nehospitalizovali nebo do vás hned necpali drogy či sondy...
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 296 poděkování
Dostal: 517 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Teenbl »

Kolik je mnoho Plyšáčku? Já teda vždy od všech sexuologů slyšel, že počet nekriminálních pedofilů je v ordinacích opravdu velice malý a že je to velmi ojedinělé. Samozřejmě, že sexuolog s mnohaletou praxí potká nekriminálních více než nějaký nezkušený, ale i tak se prý pořád jedná velmi velmi malá čísla. Soudím tak i dle toho s jakými reakcemi jsem se setkal v ordinacích já, když jsem to měl čistě jako můj zájem a ne jako povinnou nařízenou léčbu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Teenbl za příspěvek:
Forst Jan
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Kasz »

Když jsem byl před lety u p. MUDr. Vilče v Opavě na PPG (výsledek vyštření zde), ptal jsem se ho, kolik lidí takhle za ním dobrovolně přijde, zajímal mě konkrétní počet. Na opakovaný dotaz, kolik lidí ročně, odpověděl: "Jste jako bílé vrány."

Viděl někdy někdo z vás bílou vránu?

Myslím si, že jen tak dobrovolně přijde opravdu minimum lidí, natož aby měli sexuologové zájem s dotyčným probírat nějaké věci kolem pocitů či situací, které nekriminální pedofil zažívá. Byl jsem u tří sexuologů a zájem o nějaké pocity, dotazy apod. nebyly v podstatě žádné.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 296 poděkování
Dostal: 517 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Teenbl »

Já teda zájem o pocity a dotazy zažil u tři sexuologů z pěti, se kterými jsem blíže diskutoval o své osobě. Ale pravda je, že jsem si pečlivě vybral a ti tři sexuologové spolu spolupracují, takže to bude do určité míry i tím. Dokonce mi jeden z nich nadhodil, že i když nepotřebuji žádnou léčbu, tak že by byl celkem zvědavý, jak to budu mít za pár let, a ať se klidně někdy zastavím jen tak na pokec.
Uživatelský avatar
asce
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 13
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Ascendent:
Padáme dolů ač stoupáme výš,
zítra buď zhasneš nebo uhoříš...
Descendent:
Za nepřekonatelným mořem, tam za vlnkou poslední, lásko, jak je ti...
Příspěvky: 442
Dal: 90 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od asce »

Zažil jsem psychologické, popř. sexuologické, popř. psychiatrické vyšetření v mládí, kdy se mi stala jistá nemilá příhoda (plyšáček ví...), v dospělosti, kdy jsem stanul před soudem (nastíněno v mém úvodním příspěvku), ve firmě, než jsem byl povýšen do významné funkce, během rozvodu (získal jsem do své péče 3 malé děti), u rozvodu posudek druhé strany (oponentura na posudek bývalé manželky), některá vyšetřování byla opakovaná.
Z toho, co jsem zažil, jsem si udělal následující obrázek:
a) Tito pánové (dámy), pokud se své profesi opravdu věnují a jsou slušní lidé - což ani zdaleka není samozřejmé - jsou jako onen odborník na Sandonorico z Nekonečného příběhu. Ví totiž naprosto všechno - o povrchu věci. Ovšem podstata je pro ně neznámá. A kdyby ji byli schopni vnímat, pak by jim stejně přišla nepravděpodobná, nepatřičná a nehodná zřetele. S tou podstatou je opravdu neseznámí sadistický a zbabělý úchyl, který ublížil dítěti, ale raději by ublížil dospělému, jenže ten by ho mohl zmlátit.
b) Pokud tito pánové (dámy) nejsou na výše naznačené úrovni, pak jde o zaměstnání snů, které bych mohl dělat "levou zadní" při své běžné práci. Jen si tlacháte svoje názory, ale ne zadarmo, jako ostatní spoluobčané, ale za plat. Když je vám někdo nesympatický, tak ho sejmete. Za nic nezodpovídáte...
 ! Zpráva od: Marco Freeman
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity, viz ZDE. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Plyšáček »

Ve vláknu Sexuální zneužívání - co za ně považujeme jsme se rovněž věnovali problematice: EROTICKÉ LÍBÁNÍ S DĚTMI. Letmo jsem pana MUDr. Slavoje Brichcína seznámil s tímto tématem a poté jsme vedli tento konkrétní rozhovor. Přísedícím byl opět PhDr. Aleš Kolářský, Ph.D.. Ačkoliv se jednalo o velice přátelský a uvolněný rozhovor, prosím nepřehlédněte jednoznačná tvrzení.

Plyšáčka (P) budu citovat modře, soudního znalce (SB) červeně. Zkuste zároveň sledovat vlákno výchozí - odkaz viz. výše.


Otázka zní, zda tzv. francouzské líbání je již sexuálním zneužitím dítěte?
Samozřejmě!
Ale oni říkají, že ne.
Ale prosím vás, když se mluví o sexuálním styku, tak mnozí lidé si myslí, že se jedná jen o soulož. Ale vždyť to vůbec není pravda, ani podle právníků.
On (dříve citovaný pedofil) si tedy myslí, že když to dělá jiným způsobem - ten kontakt, který mu přináší libost, tak že to není sexuální kontakt.

A pokud bude pedofil líbat dítě na otevřená ústa a jazyky se nebudou dotýkat, také je to zneužití?
No jistě...
Aleš Kolářský doplňuje: "Záleží na tom, co se děje v organismu toho líbajícího. Jestli se ta krev hrne do genitálu nebo ne - při tom... Třeba dýchání z úst do úst není sexuální kontakt."
Aleši, on může začít namítat, že to nevnímá, že je vzrušen. On si to (jemné nepatrné překrvení genitálu) nemusí uvědomovat. Podle toho subjektu to potom není zneužívání... Ale já si myslím, že to je tak jasné zneužívání, když se někdo líbá s dítětem a má otevřenou pusu... (smích).
Oni píší, že i kdyby se líbali francouzským způsobem s použitím jazyků, že by to soud nehodnotil jako sexuální zneužití dítěte, ale jako ohrožení mravní výchovy mládeže.
To je možné, že by se to tak hodnotilo... Ale každopádně to je zneužití.
Dále jsme s odborníky probírali problematiku osahávání a tzv. probouzení erotogenních zón u dětí.
(Pedofil) nemá právo tyto zóny rozehrávat.
Aleš Kolářský: "Podívejte, já vím, že ti lidé se snaží nějak vměstnat do mezí zákona, ale toto není moc plodná diskuse..."
AK začal žadonit o Plyšáčkovy detailní záznamy z jeho masturbačních fantazií, ale musel jsem jej utnout, jelikož jsem chtěl nejprve dobrat toto obecně přínosné téma.
Plyšáček cituje anonyma C, který píše:Líbáním se člověk vzruší (logicky), ale jak jsem psal - je to výraz maximální důvěry, oboustranné. A z morálního hlediska, pokud s líbáním kutík (pozn: vysvětlen pojem kutík) začne sám, nevím, proč bych ho měl odstrčit a tím celou důvěru pohřbít.
AK reaguje se smíchem: "Samozřejmě, že by ho měl odstrčit! On třeba vidí, jak se na něj zadívá..."
Dále sugestivně vypravuje: "Když jsem jednou ve sprchách na koupališti oslovil malé chlapce, tak oni, mrchy, zbystřili, mysleli si, že jsem nějaký homosexuál, ze kterého by mohlo něco kápnout..."
A dále tvrdí: "Když na homosexuálního pedofila se ten chlapeček podívá, usměje, no tak on už v tom vidí kdoví co..."
No právě. Velkou důvěru, intimitu. Přece ji nebude ničit...
AK: "Jo jo. No tak to je jasné!"
Brichcín se smíchem: Oni si tam při tom chatování navzájem potvrzují, že "o nic nejde"... Jak ošidit ty znalce, jak ošidit ty právníky...
Plyšáček cituje Kasze, který píše:Myslím si, že s žákyní, kterou učím, bych se mohl líbat jen jednou v životě... pak by mě zavřeli. Teda resp. asi bych dostal podmínku, ale taky zákaz činnosti. Už je jedno, jestli za ohrožování mravní výchovy a nebo za zneužití.
Ano, to je úplně fuk, jak to právník rozhodne, podle kterého paragrafu...
Ten Kasz píše ale na úrovni. Velice.
Ano. Ten se vyzná.
Ještě to shrňme.
Líbání (pedofila) s klukem nebo holkou je prostě průser. Určitě to je pohlavní zneužívání.
SB na AK, který se opět těšil na osobní záznamy Plyšáčka: Aleši, pro ně (pedofily) je to ale otázka života a smrti!
Pánové, děkuji za rozhovor.

Myslím, že i přes neformálnost této diskuse je jasné, jak to vidí znalci - sexuologové. Hlavně je mi líto, že postřehli, že... "oni si tam při tom chatování navzájem potvrzují, že "o nic nejde"... Jak ošidit ty znalce, jak ošidit ty právníky..."
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Uživatelský avatar
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Příspěvky: 960
Dal: 310 poděkování
Dostal: 240 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Silesia »

omlouvám se za jemné off topic ale mám z toho všeho pocit že podle pana doktora je pro pedofila trestné i dýchat. Bylo by fajn kdyby své teze aplikoval nľjakou dobu i na sebe ve vztahu k ženám je li heterosexuální a nebo mužům je li homosexuální. Pak by jistě mluvil trochu jiným tónem
zya sebe cokoli co kutíkům neublíží ani psychicky ani fyzicky ani eticky považuji za možné (o tom zda vhodné je možné diskutovat)

nicméně nepovažuji za nerozumné projevit kutíkovi sympatie, pochválit mu oblečení, ohodnotit jeho údměv, vyjádřit mu radst z toho že spolu jsme a nebo ho obejmout když to potřebuje. jenže podle pana doktora ni z toho nesmím. takže pardon ale je to trochu out
Naposledy upravil(a) Silesia dne neděle 23. 8. 2015, 10:31:19, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Kasz »

Plyšáček píše:Brichcín se smíchem: Oni si tam při tom chatování navzájem potvrzují, že "o nic nejde"... Jak ošidit ty znalce, jak ošidit ty právníky...
Plyšáčku, zkus našim milým sexuologům při příštím sezení sdělit, že pedofilové na ČEPEKu se navzájem neutvrzují v tom, že o nic nejde (vždyť šlo jen o rozdílné názory a nezdá se mi, že bychom se v té diskuzi utvrzovali v tom, že líbat děti s jazykem je v pořádku), ale taky bych pánům sexuologům rád sdělil, že jako pedofilové vaříme z vody - nemáme žádnou specifickou literaturu, která by byla určená pro pedofily a ve které by tedy bylo přesně napsáno, co smíme nebo nesmíme a proč.

Pan doktor Brichcín se směje našim debatám, jenže v těch debatách mají slovo vysokoškolsky vzdělaní lidé (právníci, učitelé aj.), a protože nemáme žádnou literaturu, musíme si na spoustu věcí přijít sami svým přemýšlením a uvažováním. Jenže ani právníci mimo ČEPEK, ani lékaři, a prostě ani my (nebo snad jsme něco víc, než jiní lidé??) nemáme na věci stejný názor a nedokážeme se jednoznačně shodnout. Snažíme se však v diskuzích logicky uvažovat.

Sexuologové jsou zvyklí, že se jejich pedo-delikventi snaží své jednání a úmysly omlouvat, vymlouvat se atd., ale kolikrát byli na chatu a zažili naše diskuze? Kdo nám jednoznačně řekne, jestli je animovaná DP trestná a byli bychom i po posouzení Ústavním soudem nakonec odsouzeni například za její přechovávání? To neví nikdo z lidí, a může být sebelepším znalcem z oboru sexuologie nebo práva. Dokáží naši milí sexuologové připustit, že i jako pedofilové jsme schopní akademické debaty a prezentování různých názorů? Nelíbí se mi, že za naší debatou o tom, jestli je líbání zneužití, vidí jen snahu o utvrzení se v tom, že to je v pořádku. Tito sexuologové se nám nikdy nijak nevěnovali, nepracovali s námi, v podstatě o nás nic nevědí, resp. vědí jen to, co jim sdělí jeden nebo dva návštěvníci, kteří je v ordinaci navštíví, ale i ti jim řeknou vždy jen svůj subjektivní pohled. Proč nepřijdou sexuologové zde na fórum a proč se nezapojí do našich debat? Proč nám nesdělí své stanovisko k různým našim tematickým vláknům, kde rozebíráme nějakou problematiku a kde se naše názory liší? Vždyť bychom je uvítali s otevřenou náručí, a řekli bychom si: Konečně se nám, pedofilům, někdo začal věnovat!

Budu rád, Plyšáčku, když tento můj text našim milým odborníkům na příštím sezení přečteš.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 6):
Silesia, Filip, asce, Scopi, Marco Freeman, Slav
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od simgiran »

Připojuji se k tomu, co říkal Kasz a dodávám, že to téma líbání mi přijde vytržené z kontextu. Kolik lidí tu obhajovalo francouzské líbání s dětmi? Kolik lidí se stavělo proti tomu? Kolik lidí se nevyjádřilo, protože už viděli, že se k tomu vyjádřili jiní? Musím tu udělat anketu, kolika lidem připadá francouzské líbání s dětmi přijatelné? Pokud vím, tak většina lidí tady schvaluje možná tak letmý polibek s dítětem a spíš na tvář než na ústa. Ne nějaké delší líbání. Prostě běžný fyzický kontakt přiměřený věku dítěte.

Plyšáčku, doufám, že to neprezentuješ tak, jako že ty výroky jsou reprezentativním výběrem toho, co se tu na fóru probírá.
Tito uživatelé poděkovali autorovi simgiran za příspěvky (celkem 2):
Kasz, Silesia
Uživatelský avatar
fenix

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od fenix »

Tydle rozhovory jsou opravdu dost jednostraně vedeny a od plyšáčka jsou diskuze z webu upraveny tak aby se mu to hodilo. Nebo nevím jak jinak si to vysvětlit. Ono se tu často na chatu řešilo líbání, ale až po čase se ukázalo, že plyšáček tím myslí francouzské. Ono vůbec i jiné věci si vykládal špatně a úchylněji.
Možná si Plyšáčku myslíš, že je to přínosné téma, možná to snad i děláš s dobrým úmyslem, ale ono je to spíše naopak.

A ještě mě tak napadlo k tý erekci, když teda musí být způsobená holčičkou na klíně...
Opravdu se mi to naštěstí stane jen vyjímečně, ale zajímalo by mě teda jak je to možné, že ta erekce po krátkém čase sama odezní, ikdyž mám pořád holčičku na klíně a děláme pořád stejnou činost. Že by nějaká porucha erekce? :D
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 296 poděkování
Dostal: 517 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Teenbl »

Aneb Plyšáček se opět předvedl, souhlasím s tím, že rozhovor je špatně a nekorektně veden. Opět jde vidět, že není očividně odlišené, zda se baví o právní nebo psychologickém hledisku. Už jen to, že dané téma vzniklo jako řešení právní otázky by se hodilo zmínit, nezmíněno.
To, že nejde u zneužití jen o soulož jsem opakoval xkrát. I pan doktor uznává, že by se mohlo zneužití hodnotit,tak jak říkám. Jako ohrožování mravní výchovy mládeže. Výrok pana doktora o našich snahách Měl by si uvědomit, že tady jsou lidé v naprosto různých situací a jakákoliv paušalizace je problém.
Konkrétně na pana Brichcína nemám dvakrát nejlepší reference a teď to nemyslím po stránce odborné, ale po stránce lidské, osobní.
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Stanoviska soudního znalce

Nový příspěvek od Plyšáček »

Pokud chcete znát stupeň nezaujatosti a objektivity při vedení celého rozhovoru s odborníky, dohledejte si prosím celou citaci oné zmiňované diskuse z chatu. Oba odborníci byli seznámeni s celkovou situací. Snažil jsem se o naprostou neutralitu a objektivnost. Jejich úsměv vyvolal až citovaný úsek, kdy uživatel prosazoval přirozenost líbání s chlapcem, který tím prý vyjadřuje intimitu a důvěru ke staršímu příteli...

Kaszi, rád oběma pánům přečtu tvé výstižné vyjádření s pádnými prohlášeními. I já bych uvítal nějakého aktivnějšího sexuologa v našich diskusích.
Fenixi, znevažuješ moji činnost a nestrannost, u tebe mě to ani už nepřekvapuje. Téma o líbání jsem začal na chatu řešit až tehdy, kdy mě doslova šokovaly některé výroky.
Teenble, diskuse začala řešením trestně právních otázek, ale poté jsem ji přesměroval na debatu o psychosexuálním chování, tedy řešili jsme především zneužití jako takové. A tak jsme k tomu přistupovali i se sexuology - i když občas jsme zmínili i pohled právnický.
Celkově vidím dosti zoufalý stav - na straně pedofilů - některých, sexuologů - některých, ne těch, které znám, právníků - některých, a hlavně dětí - těch zneužitých - i když třeba devianty, kteří to mysleli dobře.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti