Adolescentofilie? (Dagmarila)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
Dagmarila

Adolescentofilie? (Dagmarila)

Nový příspěvek od Dagmarila »

Adolescentofilie? - dotaz v poradně
Dagmarila píše:Žiji s přítelem(40) již 8 let, nikdy s ním nebyl žádný problém, včera mi však moje dcera(17) oznámila že ji přítel v noci osahával. Při jejich konfrontaci to přítel přiznal. Řekl, že ji hladil po vlasech, zádech, líbal ji na rty a pak ji sahal na prsa. Řekl na svoji obranu, že jí chtěl pomoci, že ví že se rozešla se svým chlapcem a že měl pocit, když jí přišel dát dobrou noc, že ho objala jinak než jindy, intenzivněji a že měl dojem, že potřebuje dotyky „chlapa“,říká, že u toho nepocitoval svoje vzrušení, říká že viděl, že se jí to líbí a proto ji hladil dál a dál, že ji chtěl jakoby nějak „nahradit“ toho jejího chlapa a jakoby to šlo mimo něho…. říká, že to dělal pro ni, aby jí bylo dobře, ne pro sebe.Říká, že ji nevidí jako objekt svojí touhy…….Mohu říci, že spolu měli vždycky velmi dobrý vztah, choval se k ní jako otec. Probíhalo u nich i mazlení typu, že si k němu přilehla na gauč a dívali se na televizi, on ji hladil po zádech nebo jen tak objímal. Nikdy jsem v tom neviděla nic nenormálního. Nerozumím tomu všemu ale nějak nemohu pochopit to co říká: „chtěl jsem jí pomoct, chtěl jsem jí dát to, po čem jsem si myslel že v tu chvíli potřebuje,hladil jsem jí, mazlil a ano i osahával na prsou a líbal, ( což jsou přeci prvky sexuality a ničeho jiného?) necítím v tom ale sexualitu, nebyl jsem vzrušený“…..má problém?
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Vážená paní,
z toho, co jste napsala o incidentu Vašeho přítele, rozhodně nic nenasvědčuje tomu, že by měl být pedofil. Vaše dcera je přece již rozhodně normálně vyvinutá žena, nikoliv bezpohlavní dítě. Takže je jistě přitažlivá pro normálního dospělého muže.

Nicméně chápu, že jak pro ni, tak pro Vás to muselo být nepříjemné. Myslím, že je docela dobře možné, že i Váš partner mluvil pravdu. Ono může v takových situacích dojít k nedorozumění, že takovou situaci oba vnímají odlišně. Myslím, že by bylo dobré to řešit jako jakýkoliv prohřešek proti partnerské morálce, a pokud se s partnerem máte rádi, měla byste mu odpustit, stejně tak dcerka. Nic nenasvědčuje nějaké sexuální patologii (nenormalitě) u Vašeho partnera.

Opakování bych se neobával, protože tím, že se věc ventilovala, by měl získat dostatečnou korektivní zkušenost, aby se dokázal podobným situacím do budoucna vyhnout.

Zdravím
MUDr. Brzek

MUDr. Želmíra Herrová odpovídá:

No tak to zneužil to že spala, nevlastní dceru 17 letou…on jí zná od 9 let. Matky si někdy nevšimnou, že jejich dcery jsou zneužívány jejich partnery…proože celá jejich životní energie je zaměřena na vztah nový a na potenciální potomky v tomto novém vztahu. Pokud chcete pošlete pána k nám na hospitalizaci, kde by proběhla diagnostika sexuality, edukace a návrh jak realizovat případnou sexuální zvláštnost v mezích zákona S pozdravem dr. ZH

Petr Kasz odpovídá:

Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Uvidíme, co odpoví sexuolog, nicméně nemůžu nereagovat, takže poslyšte laický pohled heterosexuálního pedofila:

V prvé řadě je třeba říci, že je úplně jedno, zda je Váš partner adolescentofil (I, II nebo III), nebo pedofil, nebo gynefogil a nebo androfil nebo… jiný -fil. U Vašeho partnera se dle mého názoru jedná o prostou nezdrženlivost (což nezapřičiňuje žádná, ať už většinová nebo menšinová sexuální orientace) vůči osobě, která je na něm navíc závislá. Ve své podstatě, pokud Vaše dcera s jeho jednáním nesouhlasila, se pravděpodobně dopustil trestného sexuálního nátlaku, kde mu dle 3. odstavce hrozí dle horní sazby až 5 let odnětí svobody, protože se tohoto činu dopustil na dítěti – osobě mladší 18 let. To jsou tedy fakta, partner by si měl uvědomit, že uvedené jednání je trestné!

Jeho slova vidím jen jako pouhou výmluvu. Vy mu věříte, že ji sahal na prsa, aniž by cítil sexuální vzrušení? Možná si to ze strachu neuvědomoval, nebo možná si vůbec nic neuvědomoval, měl v té chvíli zatemněný mozek… protože to, co jste popsala, to zdravý člověk zkrátka neudělá, bez ohledu na sexuální orientaci. Váš partner se chtěl svým zdůvodněním před Vámi akorát obhájit.

Na druhou stranu máte výhodu – dcera už je v podstatě dospělá, takže kdyby se jeho jednání mělo znovu opakovat, rozhodně zvažte jeho setrvání u vás doma (já být na Vašem místě, tak v případě opakování jsem nekompromisní) a také případně v případě opakování zvažte, zda jej spolu s dcerou nenahlásit policii – protože v případě opakování je jasné, že ten člověk potřebuje léčení, a jediná možnost, jak ho k léčení donutit, pokud nebude chtít sám, je postup přes PČR a následnou soudně nařízenou léčbu. To vše by ale rozhodoval až soud na základě znaleckých posudků.

Je samozřejmě možné, a taktéž bych to doporučoval, nyní zajít s partnerem k sexuologovi, který s ním a s vámi jeho situaci probere. Partner si musí uvědomit, že co udělal, nebylo v pořádku, a že pokud by měl jednání opakovat, opět bude vnímáno negativně.

S pozdravem
Petr Kasz, heterosexuální pedofil
email: [email protected]
Web: http://kasz.sweb.cz