Sexuální zneužívání - co za ně považujeme

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
Scopi
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!!
Dal: 141 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Sexuální zneužívání - co za ně považujeme

Nový příspěvek od Scopi »

Plyšáček píše: Scopi, Ty dneska zlobíš! Asi dostaneš na prdku. :D
]:> ne díky, jsem pedofil a ne masochista :D
Scopi
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!!
Dal: 141 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Nový příspěvek od Scopi »

Plyšáček píše: Jo? Zajímalo by mě:
1. zda jsi se již líbal
2. z jakých jiných důvodů, než erotických - jako projev zamilovanosti, jako vyjádření blízkosti a intimity
1. Ano
2. Například to vyjádření blízkosti (nevím z čeho usuzuješ že je to erotický důvod)
Tori
Registrovaný uživatel
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Dal: 44 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Nový příspěvek od Tori »

Jsem autor "géčka", takže pro mě je líbání zneužitím. (Pro některé. Mám na mysli francouzáky.)

A abych to upřesnil. Pro mě je to stejné jako osahávání. Může být stejně tak dobrovolné, nedobrovolné či dítětem i vyhledávané a stejně je to pořád zneužití a může ublížit, pokud to ta zodpovědná osoba nezastaví a využívá toho pro vlastní uspokojení. Tak jako u všeho se můžou najít vyjímky. To ale neopravňuje riskovat, že to výjde. Toť můj názor.
Plyšáček
Na trestné lavici
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Nový příspěvek od Plyšáček »

Scopi píše:Například to vyjádření blízkosti (nevím z čeho usuzuješ že je to erotický důvod)
Blízkých je mi hodně lidí, ale neprolíbávám je.
Scopi, jsi mi hodně blízký. Půjdeme se líbat?
Nebo líbáš eroticky snad svého tátu, dědu, babičku, učitelku, sousedku - jen proto, že Ti jsou hodně blízcí?
Co víš o erotičnu? Vždyť i malé děti vnímají líbání jako projev čehosi hodně intimního, tajemného, a obvykle reagují velice výrazně na jakékoliv odchylky od normálu (norma - líbání mezi dospělým mužem a dospělou ženou, kteří se důvěrně znají). Už ony onu "erotičnost" z líbání vyciťují. Taky poměrně brzy rozumí slovu sex - i když mívají často asi velice omezené a zkreslené představy o jeho podstatě a významu.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Jestliže líbání automaticky znamená francouzské líbání, proč se tam teda dává ten zbytečný přívlastek "francouzské"? Že by zbytečný nebyl?
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Plyšáček
Na trestné lavici

Gabriel Svoboda píše:Jestliže líbání automaticky znamená francouzské líbání, proč se tam teda dává ten zbytečný přívlastek "francouzské"? Že by zbytečný nebyl?
Automatické to samozřejmě není a zvláště, pokud to chceme řešit na odbornější úrovni, je dobré užívat celá terminologická sousloví a odborné pojmy. Ale pokud je polovina vlákna zatím věnována EROTICKÉMU LÍBÁNÍ (možná lidověji "francouzskému" líbání), neuváděj prosím čtenáře do nepochopení a nezdržuj naše úvahy takovými klukovskými poznámkami. Čteš to dnes od 9 hodin a najednou chceš "líbat rodiče". Zlobíš. Takového Tě neznám. Nedělejte z toho bajku, prosím.

Má někdo nějaký opravdu zajímavý postřeh k dosud napsanému nebo mám již napsat další část naší chatové diskuse? :)
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
asce
Na trestné lavici
ve věku do: 13
Výkřik do tmy: Ascendent:
Padáme dolů ač stoupáme výš,
zítra buď zhasneš nebo uhoříš...
Descendent:
Za nepřekonatelným mořem, tam za vlnkou poslední, lásko, jak je ti...
Dal: 91 poděkování

Nový příspěvek od asce »

Plyšáček píše: Má někdo nějaký opravdu zajímavý postřeh k dosud napsanému nebo mám již napsat další část naší chatové diskuse? :)
Já jsem taková ztracená duše. Vždycky se totiž v plyšáčkových vývodech ztratím...

Pro sebe to rozlišuji takto:
1) pusinka - pusinkování (sevřené rty, rychlý akt) - kdokoliv (vlastní dítě, teta, sestřenky, až po - a to uznávám, to je perverzní - bývalá manželka);
2) hezká pusinka (návodná otázka : budeme se hezky pusinkovat?) - sevřené rty, ale zůstanou u sebe delší dobu - to už vnímám eroticky; jen s někým, ke komu už mám eroticky blízko;
3) polibek - líbání - pootevřená ústa, delší doba trvání - vnímám to eroticky;
4) francouzák - zapojen i jazyk - nemám to rád, nedělám to, ale nechám si to dělat od jedné přítelkyně (zasvěcení ví...)

ad 1) není určitě a za žádných okolností v mých očích špatné, natož trestné, spíše naopak...
ad 2 až 4) pro mne v této řadě závažnost stoupá - od téměř zanedbatelné (2) až po zneužívání (4)
 ! Zpráva od: Marco Freeman
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity, viz ZDE. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Plyšáček
Na trestné lavici

Budeme pokračovat v rozboru chatové diskuse ze dne 11.8.
Místo většiny písmenek budeme uvádět přezdívky - účastníci s tím souhlasili v předchozích příspěvcích či na chatu následující den, což bude pro ty, kteří je znají, jistě jednodušší a zajímavější.

A - Teenbl
B - Marco Freeman
D - max1 alias Ksoft
E - Kasz
G - Tori

Pokusím se z dlouhé a mnohatématové diskuse vybrat to nejzajímavější, co vyjadřuje jedinečné názory pedofilů na otázku líbání.
Pokud někdo začal číst vlákno v těchto místech, doporučuji začít číst zde: EROTICKÉ LÍBÁNÍ S DĚTMI
Plyšáček píše:Závěrem, než půjdu spát. Mohli byste se v krátkosti vyjádřit k tomu líbání? JE EROTICKÉ LÍBÁNÍ S OTEVŘENÝMI ÚSTY A PŘÍPADNĚ JAZYKY ZNEUŽITÍM DÍTĚTE? Z psychosexuálního hlediska, soudní systém a zákon neřešíme.
uživatel F Plyšáčkovi píše:Záleží na definici dítěte, i tam se můj názor různí.
max1 Plyšáčkovi píše:V tom případě jo.
anonym C Plyšáčovi ve třech vstupech píše:Záleží na věku dítěte a na okolnostech.
A pokud je dítě (z mého pohledu je i puberťák/puberťačka dítě) starší, a začne s líbáním samo - why not?
A ještě dodatek - líbání je důkazem maximální důvěry, líbat se můžeš klidně i půl hodiny v kuse... a je to krásné.
Plyšáček anonymovi C píše:Půl hodiny - můžeš? No právě řešíme, ZDA můžeš.
host I anonymovi C píše:To jo no. Je rozdíl dítě a dítě. Tříleté, osmileté a dvanáctileté - ohromné rozdíly tam jsou...
uživatel H Plyšáčkovi píše:Záleží na věku obou, viděl jsem jednou dvě asi 9leté holky se líbat, a nepřipadalo mi, že by se k tomu nutily.
host I anonymovi C píše:Heh. Tak to je potom pěkné, jestli to je důkaz maximální důvěry. Protože na jednu pusu od jedné holčičky nikdy teda nezapomenu.
host I Plyšáčkovi píše:Prosím tě, šlo jen o obyčejnou dětskou pusu, nic víc, jo. Aby z toho zase nebylo někde kdo ví co, jak tady je zvykem.
Plyšáček hostovi I píše:Pusu od holčičky - a věk? Nesnáším, když se o školačkách píše jako o holčičkách.
host I Plyšáčkovi píše:Myslím že 9.
Plyšáček hostovi I píše:A obyčejný či erotický polibek?
host I Plyšáčkovi ve dvou vstupech píše:Tak obyčejná pusa na pusu (i když teda obyčejná vůbec nebyla). Těžko se to popisuje, protože i když to byla obyčejná pusa, tak tam náboj jisté erotičnosti byl (ale takové té dětské). Těžko říct, co ta holčička ke mně cítila, ale erotické to v jistém smyslu bylo. Ale takové pedoerotické, ne heteroerotické.
Nebo to spíš byla rozlučková pusa asi, ale jako pěkná. Nejdřív jsme se objímali jen na dobrou noc a potom jen stočila hlavu k mým rtům a dala mně pusu (a to už byla noc, takže ta tma to jen tak docela pěkně podtrhovala), ale spíš jsem se divil, že se odvážila to udělat. Ale to jsou děti, no. I když teda ona byla spíš mentálně víc jak na 10.
Marco Freeman Plyšáčkovi na klíčovou otázku píše:Podle mě ano, ale záleží na věku dítěte a na vztahu dítěte k dospělému. Ale i kdyby byl vřelý a dítě by mělo třeba čtrnáct, tak považuji za nezodpovědné s ním provozovat líbání... Tak snad když miluji, jsem schopný počkat a vést to pro dobro dítěte v legálních mezích.
Teenbl píše:Jako čistě po té stránce, kterou řeší Plyšáček, jde zneužít i 15leté dítě.
uživatel F píše:Já mám obecně moc názorů na všechno, proto se raději neúčastním diskusí a podobně. Záleží na věku obou v první řadě, ve druhé řadě závisí na psychické vyspělosti dítěte a ve třetí řadě na situaci. Ještě bych se mohl zeptat na definici zneužití, ale budu to brát jako tu, kde je dítěti vědomě či nevědomě ublíženo jakýmkoli způsobem. V případě, že je dítě na podobné myšlenky nezralé, jedná se o zneužití takřka vždy, v ostatních případech, kdy je líbání vzájemné, tudíž není proti vůli ani pocitům (když i dítě cítí potřebu), se dle mého skromného názoru nejedná o zneužití až do chvíle, kdy situaci přestane vnímat dítě jako příjemnou. A myslím, že o věku druhé osoby není tedy nutné dále mluvit, neboť ovlivňuje již řečené pocity dítěte. (Mimochodem, toto je můj první souvislý názor na cokoliv zde.)
Kasz uživateli F píše:Zneužití je úmyslný trestný čin, tedy nevědomě někoho zneužít nelze... (píšeš o nevědomém ublížení).
uživatel F Kaszovi píše:Myslím psychické ublížení, trauma, které si dítě neuvědomí hned, ale časem, například.
Kasz uživateli F ve třech vstupech píše:Ublížit můžeš i něčím, co není zneužití.
Jenže zneužít nemůžeš nevědomě... tedy ublížit nevědomě... Chápeš?
Resp. můžeš, ale to jen když se spleteš, že daná osoba už měla 15 let... Pak jednáš ve skutkovém omylu, ale tím pádem to není zneužití. Zatímco pokud máš sexuální aktivity s dítětem pod 15, a víc, že té osobě je pod 15, pak je to zneužití... tak praví zákon. A toto zneužití je vždy vědomé.
text do závorky pro lepší pochopení vložil P.: uživatel F Kaszovi ve dvou vstupech píše: Jistě že můžeš (ublížit), pokud si neuvědomíš, že to druhé osobě ubližuje.
A myslím, že Plyšáček řekl, že "soudní systém a zákon neřešíme".
Kasz uživateli F píše:Zákonu je fuk, jestli si to uvědomíš, dítě chrání bez ohledu na to, co si pachatel uvědomuje nebo neuvědomuje. Prostě sex s osobou pod 15 let je hodnocen jako zneužití vždy.
uživatel F Kaszovi ve dvou vstupech píše:Kdybych bral zákon v úvahu tak bych to napsal rozhodně jinak, reagoval jsem na otázku.
Můj názor kompletně vynechal zákon, samozřejmě, že vím, že tu je, ale pro Plyšáčkovy potřeby jsem to napsal bez toho.
Kasz uživateli F píše:Největší problém bude s tou psychickou vyspělostí dítěte. To nikdo nebude umět objektivně posoudit.
uživatel F Kaszovi píše:Ano, to je ten problém, proto je to z psychologického hlediska individuální.
Plyšáček Teenblovi píše:Jak je tam puberta, není to dítě. Fakt neřeším takové obludnosti jako je zneužití třinácti, čtrnácti či víceletých. To je normální zralá sexualita.
Kasz Plyšáčkovi píše:Třinácti, čtrnáctiletí nemají ještě zralou sexualitu.
Plyšáček Kaszovi píše:Někteří snad mohou. Chci fakt řešit jasné zneužití - z psychosexuálního hlediska.
host I píše:Najdou se stoprocentně země, kde takové líbání je naprosto normální, například.
Poté se řešil ještě dotaz na jednoho člena, zda se líbal s holčičkou, ale to sem přepisovat nebudu. Co je komu do toho. Není nad to, když člověk zkoumá věci, které osobně zažil.
Potěšíte mne, pokud teď budeme pokračovat v naší diskusi o líbání.
Chce-li někdo z citovaných upřesnit svůj současný názor, sem s tím.
Pokud to někdo čte poprvé, může se podělit o svůj pohled, případně minulé zkušenosti.
Prosím nedělejme z toho nějakou chatovou diskusi, kdy napíšete vždy jednu laškovnou větu a budete čekat na smršť poděkování.
Svůj plyšový názor jsem vyjádřil asi nejpřesněji zde. Celkem si za ním stojím.

Velice brzy bych to celé měl konzultovat s renomovaným soudním znalcem. Potom to teprve bude mít "šťávu"...
*punisch* :o *scare*
fenix

Nový příspěvek od fenix »

Plyšáček píše:Prosím nedělejme z toho nějakou chatovou diskusi, kdy napíšete vždy jednu laškovnou větu a budete čekat na smršť poděkování.
Opravdu si nemůžeš ty svoje zbytečné připomínky odpustit?

A teď krátce k líbání.
Nepovažují dobrovolné líbání za sexuální zneužívání.
Podle mě to tu hezky rozdělil asce zde v příspěvku. Také je to ale důležité rozlišovat podle věku dítěte. Je rozdíl pokud dám pusu 4 letý nebo 12ti letý. A hlavně to musí vycházet od dítěte, rozhodně by se do toho holčičky neměly tlačit. Jsou holčičky které o to nestojí, ale i vyloženě holčičky pusinkovací.(nebo líbací)
Plyšáček píše:Velice brzy bych to celé měl konzultovat s renomovaným soudním znalcem. Potom to teprve bude mít "šťávu"...
Pro mě je teda mnohem důležitější co si o tom myslí rodiče té holčičky. U těch pusinkovacích je to zrovna asi to nejdůležitější. A to platí pro všechny druhy líbání.
Nesmysly

Nový příspěvek od Nesmysly »

Co to tady melete za nesmysly? Za sexuální zneužití je možné považovat pouze VĚDOMÉ zneužití? Doporučuji vám přečíst si trestní zákoník i s výkladem. On vás potom přejde humor. Jak pozoruji, tak spousta zdejších by nejraději byla státním zastupitelem. Ach jo. Měli by jste se vzpamatovat. Utvrzujetě tady jeden druhého v polopravdách a omylech.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

§ 13
Trestný čin
...
(2) K trestní odpovědnosti za trestný čin je třeba úmyslného zavinění, nestanoví-li trestní zákon výslovně, že postačí zavinění z nedbalosti.

U žádného sexuálního trestného činu není napsáno "byť i z nedbalosti", takže je lze spáchat pouze úmyslně, nikoli z nedbalosti.

§ 15
Úmysl
(1) Trestný čin je spáchán úmyslně, jestliže pachatel
a) chtěl způsobem uvedeným v trestním zákoně porušit nebo ohrozit zájem chráněný takovým zákonem, nebo
b) věděl, že svým jednáním může takové porušení nebo ohrožení způsobit, a pro případ, že je způsobí, byl s tím srozuměn.
(2) Srozuměním se rozumí i smíření pachatele s tím, že způsobem uvedeným v trestním zákoně může porušit nebo ohrozit zájem chráněný takovým zákonem.

§ 16
Nedbalost
(1) Trestný čin je spáchán z nedbalosti, jestliže pachatel
a) věděl, že může způsobem uvedeným v trestním zákoně porušit nebo ohrozit zájem chráněný takovým zákonem, ale bez přiměřených důvodů spoléhal, že takové porušení nebo ohrožení nezpůsobí, nebo
b) nevěděl, že svým jednáním může takové porušení nebo ohrožení způsobit, ač o tom vzhledem k okolnostem a k svým osobním poměrům vědět měl a mohl.
(2) Trestný čin je spáchán z hrubé nedbalosti, jestliže přístup pachatele k požadavku náležité opatrnosti svědčí o zřejmé bezohlednosti pachatele k zájmům chráněným trestním zákonem.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Petr klíč

Nový příspěvek od Petr klíč »

Přesně tak, jak jsem psal. Utvrzujete jeden druhého ve své vyjímečnosti a to i citací trestního práva. Vy jste úžasní odborníci na všechno.

Že jste sexuálně zneužili někoho NEVĚDOMĚ, tak to by jste museli u soudu prokázat, že trpíte psychózou nebo mentální demencí.

Tetelíte se ve vašich nesmyslech a ve zdání vlastní vyjímečnosti. Hoši, probuďte se.
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2046 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Petr klíč píše:Že jste sexuálně zneužili někoho NEVĚDOMĚ, tak to by jste museli u soudu prokázat, že trpíte psychózou nebo mentální demencí.
Nevědomě někoho zneužiji už když se vyspím se čtrnáctiletou holkou, která vypadá starší a lhala mi o svém věku. Jo, je to zneužití. Ale taky nevědomé. A to nemusím trpět ani demencí. :)

Tetelíme se vlastní výjimečnosti? Mluvíte vskutku zcestně, téma ani zdaleka není o tom, zda jsme nebo nejsme výjimeční, ale bavíme se o sexuálním zneužívání.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1715 poděkování
Dostal: 3597 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Když se vyspíš se 14letou holkou, o které nevíš, že má 14, protože na 14 nevypadá a zalže ti, že je starší, jednáš ve skutkovém omylu a o zneužití se podle trestního práva nejedná. Právě proto, že zneužít nelze nevědomě. :)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Teenbl
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 542 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

Státní zastupitel? Opravdu mě člověk, který nezná základní pojmy patřící do 2. stupně základní školy, chce poučovat o trestním právu. Na tohle nemá význam reagovat.
Petr Klíč

Nový příspěvek od Petr Klíč »

teenbl píše:Státní zastupitel? Opravdu mě člověk, který nezná základní pojmy patřící do 2. stupně základní školy, chce poučovat o trestním právu. Na tohle nemá význam reagovat.
Přesně tak, souhlasím. Je zbytečné reagovat na toho, kdo nemá dostatečné znalosti, dosahující vašich kvalit.

Vaše příspěvky potvrzují to, co tady píšu od začátku. Jste tak fundovaní, že místo toho, aby jste žili podle obecně platných morálních pravidel naší společnosti, tak k ukojení svých sexuálních pudů balancujete na hraně zákona.

Nic jiného zde, na tomto fóru k nalezení není. Jenom ubohé rady typu: ano, líbat děti je dovoleno, ale když, budete chtít strčit jazyk do jejich pusy, tak to musíte udělat nevědomě...
Teenbl
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 542 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

To byla kritika Vašich znalosti pane Klíči.
Morálka je velmi relativní pojem, každý chápe pod morálním jednáním a žitím něco jiného.
Tvrdit, že někdo balancuje na hranici zákona, pokud pro to nejsou podklady je značně hloupé.
Pokud na foru nenacházíte jiné příspěvky, tak pravděpodobně jen VY.....
simgiran
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

@Petr Klíč: Přijde mi, že záměrně mlžíte a manipulujete. První nadhodíte právní tvrzení, které je jasně chybné a čekáte, až ho někdo vyvrátí, abyste ho mohl obvinit z pocitů nadřazenosti. (Není pocitem nadřazenosti naopak přijít sem s výzvou, ať si přečteme zákon od někoho, kdo to pořádně neudělal?) Zdá se mi, že cíl nebyl zjistit, jaký postoj mají pedofilové, cíl byl přijít sobě a ostatním dokázat, že jsou pedofilové šmejdi, co se snaží si omlouvat zneužívání dětí.
Jste tak fundovaní, že místo toho, aby jste žili podle obecně platných morálních pravidel naší společnosti, tak k ukojení svých sexuálních pudů balancujete na hraně zákona.
Před 25 lety bylo v ČR dost společensky nepřijatelné, aby spolu sexuálně žili dva muži. Před 200 lety bylo v USA přijatelné otrokářství. Společenské normy se vyvíjí a mohou existovat společenské normy, co jsou škodlivé. Mnohé společenské normy nejsou dobře odůvodněné. Třeba spoustě lidí by připadal nepřijatelný sex se silikonovou pannou, která by měla podobu dítěte. Očividně totiž i silikon má svá práva... Přitom kvůli čemu by něco takového mělo být nepřijatelné? Řekl bych, že pro mnoho lidí je to nepřijatelné ze dvou důvodů: 1) instinktivní reakce, která nebere v úvahu, že silikonová panna není člověk a přenáší odpor ke zneužívání dětí k odporu využívání neživých objektů; 2) odpor k přestavě, že lidé, které považují za zrůdy, by měli mít nějaké sexuální potěšení. Obojí jsou špatné důvody. Nemůžeme jednoduše vzít jako pravidlo, kterým bychom se měli řídit, to, co většina lidí v dané době na daném místě považuje za správné. Tohle vlákno mimo jiné slouží i k tomu, že se lidé upozorní na možná rizika a negativní důsledky nějakého jednání, které by někdo mohl přehlédnout.
Nic jiného zde, na tomto fóru k nalezení není. Jenom ubohé rady typu: ano, líbat děti je dovoleno, ale když, budete chtít strčit jazyk do jejich pusy, tak to musíte udělat nevědomě...
Někdo nevidí na fóru jiné příspěvky, než svoje vlastní? Vypadá to tak totiž...