Jsem příliš slušný a diplomatický?

Diskuze a porada registrovaných uživatelů ohledně situací a problémů z jejich života.

Měl bych být méně slušný, diplomatický a mluvit méně spisovně?

Ano.
0
Žádná hlasování
Ne.
13
68%
Ne, naopak ve slušnosti apod. bys měl ještě přidat.
1
5%
Tohle téma je vtip?
5
26%

Celkem hlasů: 19
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Dal: 360 poděkování
Dostal: 289 poděkování

Jsem příliš slušný a diplomatický?

Nový příspěvek od Kuba »

Nedělám si srandu (alespoň tedy ne úplně, protože to beru celé dost s nadhledem), ale během terapií v léčebně mně bylo některými pacienty již několikrát vyčteno, že jsem příliš slušný, diplomatický a mluvím spisovně a používám v řeči cizí slova a jim toto vše u mě leze na nervy a tak po mně chtějí, abych byl méně slušný, diplomatický a používal nespisovné a vulgární výrazy, protože to tak normální lidé přeci dělají. Ptám se nejen těch, co mě osobně znají, máte ze mně taky takový pocit? Neměl bych začít mluvit a jednat více obhrouble a méně kultivovaně?
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
MR_Xguard
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 118 poděkování
Dostal: 320 poděkování

Re: Jsem příliš slušný a diplomatický?

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Úroveň vyjadřování se snoubí s úrovní jedince, který se tak vyjadřuje. :)
Fx100d
Administrátor
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 408 poděkování
Dostal: 748 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

Já osobně slušné vystupování raději. Nevadí mi, když někdo mluví (píše) nespisovně a hovorově, dokážu překousnout závažné pravopisné chyby, ale vulgarity rád příliš nemám. Je sice pravdou, že spousta vulgarit je už dlouho používána většinou populce do takové míry, že už se za vulgarity ani neberou (například zde již probírané slovo vole) a ojedinělé použití takových vulgarit také dokážu strávit. Na druhou stranu tyto vulgarity nemám rád. Je to ze dvou důvodů.

1. Je to velmi nakažlivé a pokud se člověk pohybuje ve skupině lidí, kteří takové vulgarity používají, rychle se "nakazí" a používá je také. Proto mi to vadí především tehdy, když takto někdo mluví před dětmi.

2. Když se člověk "nakazí" a začne věty co říká prokládat takovým slovem, často to přeroste únosnou mez. Znal jsem kolegu, který už byl před důchodem a v naší firmě pracoval na pozici mistra. Ten slovo vole vkládal za každé druhé (někdy i za každé) slovo. Je pak hrozné poslouchat od chlapa kolem padesáti: "Hele vole, vem si dole vole ve skříni vole olejničku vole, a jdi vole promazat čerpadla vole, ostatní šchty na to vole kašlou vole a už jedpu vole čerpadla vole skoro na sucho vole." Neznat toho člověka, asi bych si říkal, že je to nějaký dlaždič nebo člověk pracující u lopaty a že jeho inteligence je na nule, ikdyž tomu tak nebylo.

I proto jsem rád, že na tomto fóru jsou moderátoři, kteří tyto vugarity, které se časem staly jen pohou slovní výplní, eliminují a uživatele za taková slova napomínají. Někomu to může být sice trochu nepříjemné, ale především u psaného projevu jsou tyto vsuvky úplně zbytečné a člověk si opětovným čtením textu může taková slova ze svého textu vymazat. Rád bych tu viděl diskuze na úrovni a nemusí být ta úroveň zbytečně snižována vulgaritami. Samozřejmě je někdy taková vulgarita i na místě, když píšu třeba o tom, že jsem něco popkazil a napíšu třeba ...řekl jsem si, že jsem pěkný vůl... ale za každým slovem taková vsuvka spíše obtěžuje.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

MR_Xguard píše:Úroveň vyjadřování se snoubí s úrovní jedince, který se tak vyjadřuje. :)
Přesně to si také myslím. Pokud bych jim ale takto odpověděl, sneslo by se toho hněvu na mě ještě víc. :)

Mimochodem, přizná se, kdo hlasoval, že bych měl být méně slušný? :D
leonid jumper

Nový příspěvek od leonid jumper »

Ahoj,
vzhledem k tomu, že mám zkušenosti se skupinovou terapií, připadá mi to jako projev ponorkové nemoci, ty výtky. Taky si myslím, že v každé takovéto skupině se najde někdo, komu na druhém vadí i to, kterým směrem mu rostou chlupy na ruce.:-) Tak bych to tak vážně nebral a zůstaň takovým, jaký jsi.
simgiran
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Nehleď na to, co říkají ostatní, protože není nic špatného na tom, že mluvíš spisovně a slušně. Možná se někomu může zdát, že se nad ně povyšuješ, tak je spíš zkus jinými cestami přesvědčit, že tomu tak není. Nebo jim prostě vadí, že se od nich někdo odlišuje, ale to mají smůlu, to už tak v životě bývá. Nemám rád, když někdo dělá vědu z nějakého silnějšího slovíčka, ale mělo by se takovými slovy šetřit.

Mimochodem, všiml sis, že jsi napsal souvětí o (pokud dobře počítám) deseti větách? Já také rád používám dlouhá souvětí, ale některým lidem mohou dělat problémy.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 509 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Myslím že problém u tebe není moc velká/malá slušnost a spisovnost, ale od "určité doby" vyjadřování skoro ve stylu odborného ošetřovatele v bohnicích, což podle mého názoru působí trošku odtažitě. :0)
Jinak každý ať se vyjadřuje jak je mu vlastní.
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 259 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

Podle mě je téma už off topic ale tak tedy ano vyjádřím se k němu též. Kbo tvá kultivovaná, inteligentní mluva jest tvou ozdobou a chloubou a kdodkoli kdo jí haní by se nejprve měl zamyslet sám nad sebou. Toliko z mojí strany, těším se vždy na tvá inteligentní, slušná, věcná slova.
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Děkuji, ale tak já někdy dovedu být i neslušný a drzý. :D :D

Ono tu ale opravdu jde tak trochu o tu ponorkovou nemoc, jak psal Leonid. Lidi jsou z mnoha důvodů v léčbě nervózní a o to více na sebe vzájemně alergičtí.
Silesia
Registrovaný uživatel

Kuba píše:Děkuji, ale tak já někdy dovedu být i neslušný a drzý. :D :D

Ono tu ale opravdu jde tak trochu o tu ponorkovou nemoc, jak psal Leonid. Lidi jsou z mnoha důvodů v léčbě nervózní a o to více na sebe vzájemně alergičtí.
nemělo by to tam z nich spíš spadnout? asi si to představuji příliš idilicky
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Lidi v léčbě jsou přeci jen pod velkým tlakem - tráví hrozně moc času s lidmi, které si nijak nevybrali a většinou by s nimi za normálních okolností nechtěli být vůbec, jsou v nervech, kdy a zda vůbec se dostanou zase zpátky, většina z nich má problémy v osobním životě (dluhy, vztahové problémy apod.) u nichž jim mnohdy léčba komplikuje snahu o jejich řešení, nemohou se často oddávat aktivitám, kterými si dříve zpříjemňovali čas (popíjení alkoholu apod.), jsou pod tlakem, aby otevřeně před ostatními mluvili o velice osobních a citlivých záležitostech a dalo by se toho napsat ještě asi hodně. Být v ochranném léčení je rozhodně nápor na nervy a někdo to zvládá lépe, jiný hůře... Často se tu ale stává, že lidi zdánlivě bezdůvodně vybouchnou.
Silesia
Registrovaný uživatel

to se dá pochopit napadá mě k tomu spousta věcí ale ted pro změnu už ZASE není ani vhodný čas a ani místo