jak překonat strach z pedofílie?

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
zvědavá
Nový člen
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 14
ve věku do: 55
Výkřik do tmy: nevadí mi křičet do tmy, nikdy nevíš, kdo tam bloudí ...
Dostal: 3 poděkování

jak překonat strach z pedofílie?

Nový příspěvek od zvědavá »

Ahoj všem,

na různých forech jsem se setkala se zpověďma mladých pedofilních mužů, kteří se rozepisovali o tom, jak s "jejich" Aničkou mají krásný vztah, že chodí na zmrzlinu, pusinkují a mazlí se atd. Jednalo se o holky okolo 10 let. To mě nakoplo, abych začala o tomto tématu zjišťovat víc.
Díky své výchově mám strach z mužů s bonbonky, čekajícími před školkou, číhajícími na dětském hřišti.
Momentálně uvažuji o početí vlastních drobečků, a snažím se ten vnitřní strach vyřešit. Na jednu stranu to co je tu psáno vše chápu, o zakázané lásce atd. Musí to být hrozné někoho milovat a nesmět. Na druhou stranu se mi hrozně příčí a rozčiluje, když čtu, jak si dospělý muž myslí, že má s dítětem nějaký "vztah", že zneužívá jeho dětské "naivity" a mazlí se s ním, pusinkuje, osahává a obhajuje se tím, že to dítě do ničeho nenutí, že je taky šťastné atd. Uplně chápu, že k tomu patří nějaká touha, ale nedokážu si představit že vůbec by někdo mohl brát mé dítě jako "svého partnera" :-(
Jinak mi přijde, že může být pedofil i prospěšný dítěti, může mu být kamarádem a někým, kdo mu rozumí. Nevadilo by mi, kdyby se nějaký pedofil s mým dítětem kamarádil, ale jen kamarádil.
Mám dvě snachy kolem 10 let, bydlí s přítelem jejich matky a mě teď trápí nejrůznější noční můry a mám hrozné nutkání je ochraňovat. Bojím se, že s vlastníma to bude mnohem horší.

Chci se tedy zeptat jak to je? Jestli pedofil vnímá dítě jako sobě rovného, nebo si uvědomuje tu výchovnou stránku věci a to, že na to dítě působí a může mu ovlivnit pohled na život i do budoucna, a že dítě nemiluje romanticky, ale dospělého "rodičovsky"?

PS. Mimochodem, já si pamatuji, že jsem měla dost drsný erotický představy už od 6 let, takže netvrdím, že děti nejsou nějaké květinky, ale v dospělém přeci jen vidí důvěru.
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 117 poděkování
Dostal: 319 poděkování

Re: jak překonat strach z pedofílie?

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Hezký den.
V první řadě neměl bych strach z pedofilů a pedofilie, ale z toho, že může kdokoliv sexuálně, psychicky či jakkoliv jinak zneužít dítě. Zvláštěpak, když cca 90% případů pohlavního zneužití dítěte není pedofilem (zdroj)

Mohu Vám odpovědět jedině za sebe. Protože za jiné to neumím. Představa pedofila číhajicího před školou, školkou nebo u hřiště se sladkostmi nebo čímkoliv jiným, je podle mě docela naivní. Proč by to dělal tak složitě a hlavně by tím ohrožoval i sám sebe a vůbec zkoušel někdo, jestli to funguje? :) Za ten risk to podle mě nestojí. Neberte to jako návod, jak se dostat k dětem. Já jsem se k nim dostal jaksi spontánním způsobem, protože jelikož jsem znal jejich sourozence jako mé spolužáky ze škol, kamarády z táborů, tak se postupně začaly ty děti a kamarádi těch dětí ke mně hlásit sami. V okolí mě snad všichni znají a věřím, že kdyby se někomu něco nelíbilo, tak by za mnou přišel a řekl mi to. U toho pusinkování, mazlení a podobně to je trochu složitější. Tam si musí člověk dávat pozor, od koho jde iniciativa, jestli od staršího kamaráda nebo od toho dítěte. Já se například snažím dávat si pozor a ptám se "proč to dítě chci pohladit?" Protože je nutné uvědomit si, zda-li to dělám jenom proto, abych si udělal dobře, nebo abych to dítě pochválil za něco, co se mu povedlo nebo když to očekává.

Nakonec bych chtěl dodat, že každý člověk je ve svém chování jiný, což platí nejen i pro pedofily a nejenom z vlastní zkušenosti vím, že nejnebezpečnější pedofil sobě a svému okolí, je takový, který to o sobě neví, nebo to v sobě potlačuje, ale hlavně nemá ty správné informace.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1724 poděkování
Dostal: 3602 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Ono se to hodně těžce vysvětluje... ale prapůvodní otázka zní, jak překonat strach z pedofilie. Tak tedy:

1) Studovat dostupné informace o pedofilii.
2) Ptát se pedofilů na životní zkušenosti prostřednict ím tohoto fóŕa.
3) Přijít večer na chat popovídat si s pedofily... (ale pozor, i mezi námi jsou lidé velmi různí!)
4) Setkat se s pedofilem osobně. (Nelze ale zaručit, moc se bojíme...)

Třeba já právě před chvílí přišel z práce, kde jsem se mimojiné v rámci jedné ze suplovaných hodin na 1. stupni bavil s dětmi o rizicích, které je můžou potkat na internetu. Až mi bylo mdlo, kolik čtvrťáků říkalo zážitky typu "zastavilo auto, vystoupil chlap, ptal se, jestli si nás může vyfotit, a nabízel peníze..." Povídali jsme si o tom skoro celou hodinu. Slovo pedofil jednou padlo, ale ještě jsem se nedostal k vysvětlení, co to pedofil je. To možná někdy příště, a jen velmi okrajově, spíš, až jsou starší, tak jim vysvětluju, že pokud je někdo pedofil (tj. líbí se mu děti, nebo taky "je na děti"), ještě to neznamená, že bude těm dětem ubližovat, stejně jako pokud je někdo na dospělé ženy neznamená, že je bude obtěžovat nebo znásilňovat.

No, a taky se těším na pátek a na víkend, protože půjdeme s Markétkou slavit to, že se dostala na gympl. :-) Jinak Markétku znám od jejích asi 8 let, zamiloval jsem se do ní, když jí bylo 10 a letos má 15... nikdy jsme se nemazlili ani nepusinkovali, a taky už téměř od začátku o všem ví její mamka, které jsem se svěřil, když měla Markétka 11 roků. Kamarádskému vztahu nikdy nebránila - a zrovna ona je dost ostrá, takže kdybych se k Markétce někdy choval i jen trochu nevhodně, tak by mi to dost důrazně vytkla. Což zatím nikdy nic vytýkat nemusela, dávám si hodně pozor na to, jak se k Markétce chovám, nechtěl bych jí být ničím nepříjemný (ani třeba přehnanou pozorností nebo přehnanými dárky apod.). Vídáme se pravidelně asi jednou týdně. No, chtělo by to mít asi osobní zkušenost s pedofilem, pak člověk asi opravdu začne uvažovat i jinak. Jsme docela normální lidé, a pokud to máme v hlavě srovnané, nejsme dětem o nic nebezpečnější než kdokoliv jiný, a naopak mnozí z nás mohou být dětem velkým přínosem. Důkazy těchto tvrzení se však druhým lidem velmi špatně dokládají...
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
zvědavá
Nový člen

Hezký večer (nebo spíš noc),

děkuji moc za odpovědi a v podstatě ve všem s vámi souhlasím.

MR_Xguard - určitě je to o osobě. Ještě by mě zajímalo, jestli mladý a nezkušený pedofil by právě mohl být hrozbou právě pro svou nezkušenost? Přeci jenom je rozdíl v sygnálech které vydává dospělá žena(muž) a dítě, a u nezkušeného "poblouzněného" zamilovaného mladého pedofila, to může být matoucí, protže třeba ty sygnály co dítě dává, si může vyložit jinak, třeba i "dospělácky", protože žena která už je v podstatě dospělá (cca od 14 let) už rozpozná co je dobře a co špatně, dokáže nevhodným návrhům říci ne a případně se bránit, ale děti se stydí, když cítí nějaký nátlak nevhodného návrhu ze strany dospělého tak to nedají znát a řeší to jaksi vnitřně. To je z mé vlastní zkušenosti, když mi bylo 7 let, tak mi můj strýc, který mě s tetou hlídal řekl, že jestli se nepůjdu koupat sama, tak přijde a umyje mě . Mě to hrozně vnitřně vyděsilo a hrozně sem se bála aby tam fakt nepřišel, a bylo to hodně nepříjemé, přitom to bylo ještě nedávno, kdy mi to nepřišlo divné, že mě někdo umývá, možná to je ten zážitek, co ve asi ten můj strach probudil *tired* ...

Kasz - právě to študuju tady a odhodlala jsem se napsat :-) Já si o pedofiflech, jako o lidech nemyslím nic špatného, myslím že by nevadilo, kdybych měla kamráda, který by jím byl a myslím že by mi ho spíš bylo líto, protože postoj společnosti se jen tak nezmění. Myslím, že je to přirozené, protože toto se nedá přijmout jako neškodná věc, kvůli těm lidem, kteří nedokážou svojí touhu zvládnout.
To musí být hrozně těžké vysvětlovat to dětem? Taky si myslím že je asi třeba dát si pozor co těm dětem říkat, protože aby to pak nepochopili špatně.
Také souhlasím s tím, že může být dětem rozumný pedofil prospěšný, kdybych v dětství potkala nějaké rozumného, tak bych třeba nebyla tak úzkostné dítě *tired*

Takže na závěr trocha pochvaly těm "hodným" :D líbí se mi, že jste k dětem tolik vnímavý, pomáháte jim, jste na ně hodní a máte je rádi, protože já jsem jako dítě tohle od nikoho nepocítila (měla jsem moc mladé rodiče) a myslím že je to potřeba, a děkuji, že se tak zamýšlíte nad tím, než se toho dítěte dotnete *gl*
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

zvědavá píše:...postoj společnosti se jen tak nezmění. Myslím, že je to přirozené, protože toto se nedá přijmout jako neškodná věc, kvůli těm lidem, kteří nedokážou svojí touhu zvládnout.
Víš, ale tady mi vadí něco trochu jiného - přibližně 90% případů pohlavního zneužívání dětí nemají na svědomí pedofilové, přitom obecně názor "společnosti" (řekněme spíš většinový, protože společnost tvoří jednotlivci) praví, že děti zneužívají pedofilové. A to není pravda. Proč se lidé bojí pedofilů, a nebojí se většinově orientovaných gynekofilů nebo androfilů, kteří mají na svědomí 90% případů pohlavního zneužívání dětí? A co ta možná většina pedofilů, kteří dítě nikdy nezneužijí? V tomto cítím velkou nespravedlnost a velkou křivdu. Proč - ačkoliv jsem se nikdy zneužití nedopustil - cítím ze strany společnosti odsouzení? "Neměl bys pracovat s dětmi, měl by ses dětem vyhýbat, měl by ses léčit..." v tom lepším případě, v tom horším by mě i tak někteří raději vymazali z tohoto světa. Myslím si, že náhled společnosti by se měl v tomto směru změnit, protože jinak sama sobě dělá medvědí službu. Pedofil, který cítí odsouzení, aniž by cokoliv udělal, je nebezpečnější... protože co získá tím, když celý život žádnému dítěti neublíží, a co ztratí, když si přece jenom třebas na nějaké dítě "sáhne"? Nezíská nic, protože lidé jej stejně budou odsuzovat, a tím pádem vlastně ani nic neztratí, když pak třeba zneužije dítě, protože tak jak tak je už předem odsouzen.... Teď to říkám hodně zjednodušeně... mám kolem sebe mnoho lidí, kteří mají pochopení, kteří mě mají rádi, i když o mě ví, že jsem pedofil, a kvůli nim samozřejmě má smysl snažit se žít dobrý a bezúhonný život. Ale co pedofil, který takové lidi - přátele kolem sebe nemá? O tom je ale psáno i v článku Karla Žáka o rizikových situacích: http://www.pedofilie-info.cz/odborna-knihovna/rizikove-situace/

To je třeba si uvědomit. I pan doktor Brzek v rozhovoru pro MF DNES řekl: "Předsudečné opovrhování pedofily zvyšuje riziko trestné činnosti. Kdyby si jich společnost uměla vážit za to, že se s deviací úspěšně perou, žilo by se jim líp a riziko by bylo menší." Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zpoved-mf-dnes-jsem-pedofil-a-ucim-dl0-/domaci.aspx?c=A071109_152603_domaci_ton

Jinak děkuji za dalšího člověka, který se alespoň snaží pochopit, nastudovat si informace... Mimochodem, nechceš se u nás zaregistrovat? Dal bych tvému příspěvku "like", ale u neregistrovaných to nejde. :-)
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

zvědavá píše:To musí být hrozně těžké vysvětlovat to dětem? Taky si myslím že je asi třeba dát si pozor co těm dětem říkat, protože aby to pak nepochopili špatně.
Těžké to snad ani není, naopak, ony jsou schopny nějakou informaci přijmou relativně ještě bez předsudků a nekriticky, spíš pak záleží, jaký si později utvoří názor. On totiž při těch debatách s dětmi dost často pojem pedofil zazní - takže není těžké se toho chytit, napsat na tabuli a zeptat se, co ten pojem vlastně znamená. A pak už není problém reagovat na to, co si myslí, že znamená. Nejlepší je, když někdo řekne, že to je člověk, který je "na děti". Toho jsem se minule chytil a hned to na tabuli připsal... pak jsem napsal další pojem, který neznají - gynekofil. :-) A vysvětlil jsem jim, že to je člověk orientovaný "na dospělé ženy". A pak co takový gynekofil - co si myslíte - většina gynekofilů obtěžuje-znásilňuje ženy? Asi většinou zazní, že ne. Tak stejnou paralelu pak použiju pro pedofily: Pokud je někdo "na ženy", neznamená to, že je obtěžuje, znásilňuje, stejně tak pokud je někdo na děti, neznamená to, že je obtěžuje, znásilňuje. Ale jak víme, někteří gynekofilové i někteří pedofilové občas někomu ublíží... A ještě řeknu tu statistiku, kterou samozřejmě uvedu otázkou: Co si myslíte: Kdo nejčastěji zneužívá děti? Pravděpodobně můžu očekávat, že se ozve "pedofilové", tak pak uvádím tu statistiku, že 90% případů pohlavního zneužívání dětí mají na svědomí nikoliv pedofilové, ale právě gynekofilové (zjednodušeně je to samozřejmě, patří tam i androfilové) -samozřejmě s vysvětlením "proč" - náhradní dostupnější objekt. Pak ještě chvilku mluvím o tom, jak se asi pedofil pozná a hlavně jak to ten člověk pozná - že se mu líbí děti, a že se do nich zamilovává. A dám příklad, třeba že 15tiletý kluk se zamiluje do 7mileté holčičky nebo kluka, nebo 30tiletý dospělý muž se zamiluje do 10tileté holčičky nebo kluka... Že se to prostě stává a takoví lidé mezi námi žijí. Když je někdo do někoho zamilovaný, chce mu ubližovat? Zase asi většinou odpoví, že nechce... takže nějak touto formou. Já si myslím, že kdybychom si odmysleli dospělé lidi a informace z médií, které jsou všem podsouvány, tak dětem je - dle mého názoru - mnohem jednodušší vysvětlit, kdo je to pedofil a co je to pedofilie. A od učitele hodně věcí berou prostě jako fakt, tzv. "učitel má pravdu, asi o tom ví víc, než my".

A ještě o tom, že je to snazší vysvětlit dětem nebo prostě mladým lidem: Když jsem se svěřoval bráchovi Markétky, tak to bylo v podstatě takové velmi snadné svěření - on mě dobře zná nějakých 5-6 let, od svých asi 11 let, a zná mě celou tu dobu, co jsem zamilovaný do jeho sestry. Když přicházím k nim domů, tak většinou je tam přítomen i on... Takže když jsem se mu svěřoval, vlastně jsem mu ani nemusel nic moc vysvětlovat - např. jak se chovám, co bych si přál, to on všechno ví, to už jsme dávno prodiskutovali, protože samozřejmě v běžné konverzaci přišla nejrůznější témata dávno na přetřes. Vzal to jako fakt a jako v podstatě běžnou věc, a myslím si, že je mu zcela jasné, co je to pedofilie, protože má tu nejlepší dlouhodobou zkušenost - přímo s pedofilem. Kéž by bylo tak jednoduché to vysvětlit i všem ostatním lidem... To je bohužel mnohem těžší a vlastně takový i můj celoživotní úkol a cíl - osvěta mezi veřejností, byť tedy jen formou anonymní přezdívky na internetu, ale také v reálných vztazích s lidmi, ale i v té škole v rámci učitelství... což jsou reálné vztahy s lidmi vlastně. :-)
VANAX
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
ve věku do: 11
Dal: 4 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Nový příspěvek od VANAX »

Kasz, ty dávaš deťom návod, ako rozpoznať, či je niekto pedofil? Nestáva sa ti občas po takejto prednáške, že sa ťa tvoji žiaci priamo na hodine opýtajú, či aj ty si "na deti"? :D A ak si už náhodou takúto otázku dostal priamo v triede, ako si na ňu reagoval?
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

VANAX píše:Kasz, ty dávaš deťom návod, ako rozpoznať, či je niekto pedofil?
Nedávám. Jenom apeluji na to, že to může být kdokoliv, a že to neznamená, že děti zneužívá. Znamená to, že se mu děti líbí, že ho přitahují a že se do nich zamilovává. Ale z vnějšku to poznat není. Ublížit dětem může kdokoliv - z 90% dítě pohlavně zneužije člověk, který není pedofil. A říkám i to, že nejčastěji jsou to rodiče nebo příbuzní (dědečkové, strýcové) - stručně psychopati (asi nemá cenu rozebírat podrobněji). Rozhodně jim ale neříkám (proč taky?), jak poznat člověka, který je orientovaný na děti. To je, myslím si, zbytečné, oni hlavně potřebují vědět, jak poznat, jestli je cizí dospělý nějak jenom nebalamutí, kdy opravdu hrozí nebezpečí, a taky si myslím, potřebují vědět, co je pohlavní zneužívání a co mají dělat v případě, že je někdo pohlavně zneužívá. Vždycky jim říkám: "I mezi vámi tady může být někdo, kdo je doma pohlavně zneužívaný, jen to o něm nevíme a ani to na něm nepoznáme." Nakonec zjistíš, že jediná možnost, jak se vymanit z pohlavního zneužívání v rodině, je někomu se svěřit. Nijak jinak to nejde. Takže apeluji na to, aby - pokud je někdo zneužívá - se s tím někomu svěřili, byť to pro ně může být sebetěžší (různé strachy, např. z rozpadu rodiny apod.).
VANAX píše:Nestáva sa ti občas po takejto prednáške, že sa ťa tvoji žiaci priamo na hodine opýtajú, či aj ty si "na deti"? :D A ak si už náhodou takúto otázku dostal priamo v triede, ako si na ňu reagoval?
Otázku jsem dostal, ale spíš v rámci jakési "srandy" nebo provokace ze strany dětí... Přešel jsem ji bez povšimnutí a hovor jsem stočil k tomu, že to může být kdokoliv z jejich kamarádů nebo oni sami, tak aby se toho nelekli a věděli, že to neznamená, že ti dotyční ubližují nebo budou ubližovat dětem. Že se jim může stát, i to, že se jim třeba někdy v budoucnu svěří kamarád... Tohle je podle mě důležité, aby věděli.
zvědavá
Nový člen

Kasz píše:
zvědavá píše:...

To je třeba si uvědomit. I pan doktor Brzek v rozhovoru pro MF DNES řekl: "Předsudečné opovrhování pedofily zvyšuje riziko trestné činnosti. Kdyby si jich společnost uměla vážit za to, že se s deviací úspěšně perou, žilo by se jim líp a riziko by bylo menší." Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zpoved-mf-dnes-jsem-pedofil-a-ucim-dl0-/domaci.aspx?c=A071109_152603_domaci_ton

Jinak děkuji za dalšího člověka, který se alespoň snaží pochopit, nastudovat si informace... Mimochodem, nechceš se u nás zaregistrovat? Dal bych tvému příspěvku "like", ale u neregistrovaných to nejde. :-)

Tak jsem se raregistrovala :D Tak jsem si přečetla ten článek co jsi posílal odkaz. Určitě by to bylo jednodušší kdyby to ve společnosti fungovalo tak, že by se to vědělo ale hned neodsoudilo. Ale ten pojem je už tak zažitý, děti ho znají a tak asi přijde rodičům snadnější říkat "pozor na pedofili", nebav se s nikým dopsělým, neber bonbonky... Já jsem tak strašená byla, ve škole nám to tloukly do hlavy, že pak jsem nad tím přemýšlela, že jsem nikdy nikoho s bonbonama nepotkala, kromě otce našeho faráře před kostelem :-D Ale asi mám to štěstí že takovéhle věci na mě vliv neměli ani v dětství - byla jsem strašně skeptikcé dítě a dosud taková jsem, proto jsem se tady zaregistrovala a rozhodla se prolomit to co mi bylo vtloukáno, alespon sama pro sebe a rošířit trochu "osvětu" mezi své kamarády, i když si dokážu představit, jak to asi bude vypadat :| :D
Tak mě napadlo, že by asi bylo jednodušší vymyslet nové odborné pojmy, protože když se řekne pedofil - tak je to skoro jako říct násilník na dětech, je to tak prostě hrozně vryté, ale těžko se s tím bojuje *tired*

Tak ať si užijete oslavu s Markétkou a nezlobte ;D
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

zvědavá píše:Tak mě napadlo, že by asi bylo jednodušší vymyslet nové odborné pojmy, protože když se řekne pedofil - tak je to skoro jako říct násilník na dětech, je to tak prostě hrozně vryté, ale těžko se s tím bojuje.
To já jsem názoru jiného - ty pojmy, které se používají ve špatném významu, je potřeba očistit. Nebo se o to aspoň pokoušet, dělat osvětu. Vymýšlením nových pojmů se nic nespraví, to bychom mohli vymýšlet donekonečna nové pojmy. Dřív to byly sexuální deviace, dnes to jsou parafilie, sexuologové navrhují, aby se používal pojem sexuální variace... ale pořád to označuje jedno a to samé - tak proč vymýšlet nové a nové pojmy? Spíš aby se správně chápal rozdíl mezi pedofilem/deviantem/parafilikem a mezi tím, kdo zneužívá dítě = delikventem.
zvědavá
Nový člen

Kasz píše:
zvědavá píše:Tak mě napadlo, že by asi bylo jednodušší vymyslet nové odborné pojmy, protože když se řekne pedofil - tak je to skoro jako říct násilník na dětech, je to tak prostě hrozně vryté, ale těžko se s tím bojuje.
To já jsem názoru jiného - ty pojmy, které se používají ve špatném významu, je potřeba očistit. Nebo se o to aspoň pokoušet, dělat osvětu. Vymýšlením nových pojmů se nic nespraví, to bychom mohli vymýšlet donekonečna nové pojmy. Dřív to byly sexuální deviace, dnes to jsou parafilie, sexuologové navrhují, aby se používal pojem sexuální variace... ale pořád to označuje jedno a to samé - tak proč vymýšlet nové a nové pojmy? Spíš aby se správně chápal rozdíl mezi pedofilem/deviantem/parafilikem a mezi tím, kdo zneužívá dítě = delikventem.

pravda, pravda
Mato
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 6
ve věku do: 12
Dal: 68 poděkování
Dostal: 64 poděkování

Nový příspěvek od Mato »

No hej no, keby sme to chceli inak pomenovať, asi by sme sa aj tak nakoniec vrátili k starému dobrému pedofilovi. Podla mňa by bolo najefektívnejšie, keby sa do očisťovaní slova pedofil, zapojila nejaká slávna osoba, ktorú všetci uznávajú. Potom by to myslím išlo ľahšie...
Otvor srdce pre druhých a nájdeš radosť :)
VANAX
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
ve věku do: 11
Dal: 4 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Nový příspěvek od VANAX »

Mato píše:No hej no, keby sme to chceli inak pomenovať, asi by sme sa aj tak nakoniec vrátili k starému dobrému pedofilovi. Podla mňa by bolo najefektívnejšie, keby sa do očisťovaní slova pedofil, zapojila nejaká slávna osoba, ktorú všetci uznávajú. Potom by to myslím išlo ľahšie...
Napríklad Fico alebo Slota? :D
Mato
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od Mato »

no, politiku som zrovna nemal na mysli :D :D ale myslim tym nejakeho spevaka, alebo showmena, alebo nekoho, kto by sa mohol postavit za prava pedofilov, ale pochybujem, ze taky niekto existuje...
zvědavá
Nový člen

no, to by asi musela být silná osobnost...

první co mě s tímhle napadlo je Michael Jackson.... ale ten to zrovna spíš asi zhoršil
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 506 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

zvedava:

Ad: M. Jackson no oni umělci (rozuměj skuteční umělci co něco dokáží, nikoli každý, kdo stvoří nějakou čmáranici) bývají často kontroverzní lidé, takže ani tam bych nehledal. Možná nějaký významný vědec, ala Einstein..

Ad: upozorňování dětí, typu nebav se s cizími, pozor na bonbónky je navíc vcelku mimo pokud si uvědomíme, že většina těch co dětem ublíží pochází přímo z rodiny, nebo blízkého okolí...
Obzvláště mě jednu dobu mohly vytočit debaty na téma "zavedeme registr pedofilů"......

Navíc pokud množství podobných špatných činů je v hystorii +- stejné, ale většina rodičů je díky mediální masáži přesvědčená, že "tohle dřív nebývalo". Prostě dřív neměli rodiče strach poslat děti do školy, protože jim neustále někdo v TV nepouštěl reportáže na téma zavražděné dítě a neoznačoval pachatele automaticky za pedofila.

Sám si nedovedu představit, že bych se nechal vést rodiči do školy "za ruku" (ta potupa) už ve druhé třídě..
Na druhou stranu dětem dneska na ulici hrozí daleko větší nebezpečí než dříve, díky mnohonásobně většímu automobilovému provozu, ale toho si bohužel nikdo moc nevšímá.
Mato
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od Mato »

presne tak. AKonehle je dietatu ublizene, okamzite je to pedofil a to sa hromadne riesi. ale akonahle je dieta zavrazdene autom, alebonehodou, nedavaju tomu taku katastrofu, ako pedofilii a to pedofil vobec byt nemusel. Ale ked si to tak vezmete, na auto sa ludia stazovat nemozu, ale na pedofila ano. to je ta vec, ktoru si zvolili za spolocneho nepriatela.
zneuživani od pedofilů

Nový příspěvek od zneuživani od pedofilů »

1 z 10 případů zneuživaji pedofilové - to znamená že je jenom 10x větší pravděpodobnost že pedofil zneužije, na místo 100 :D boha jeho.. jo to naštve
efix
Čestný člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Dětský smích je stejně nejkrásnější zvuk :)
Dal: 62 poděkování
Dostal: 178 poděkování

Nový příspěvek od efix »

To je nějaká moc divná matematika...
Dítě je úžasná bytost. Dej mu najevo lásku, ale opatrně. Zájmy dítěte jsou důležitější než tvoje. I když bys měl možná rád víc než jen pusu, nemůžeš. Nesmíš. Zradil bys sám sebe a ublížil tomu, koho jsi miloval. Nepodporuj tedy ubližování dětem ani jeho produkty, dětskou pornografii.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

zneuživani od pedofilů píše:1 z 10 případů zneuživaji pedofilové - to znamená že je jenom 10x větší pravděpodobnost že pedofil zneužije, na místo 100 :D boha jeho.. jo to naštve
Ono záleží, z jakého úhlu pohledu se na to podíváme. Je 10x větší pravděpodobnost, že dítě zneužije nepedofil. Tak nevím, kdo je na tom líp...