Je coming out dobrý nápad?

Diskuze a porada registrovaných uživatelů ohledně situací a problémů z jejich života.
Marco Freeman
Administrátor
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 2
ve věku do: 11
Kontakt: [email protected]
Wickr Me: MarekVolny
Výkřik do tmy: And beyond the Elysian Fields and the Garden of Eden I will look for the path that leads to your heart.
Dal: 1054 poděkování
Dostal: 1925 poděkování

Je coming out dobrý nápad?

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Žiji s taťkou, taťkovou novou přítelkyní a malým bráchou. A už delší čas mi přijde, že tátova přítelkyně to o mně tuší... Je to i pravděpodobné, protože se mi povedlo "pár bot", jako například, že jsem usnul s noťasem na hrudi a když ho ze mě oddělávala, rozsvítil se jí monitor, kde byla složka plná malých kutíků. Nebo nedávno jsem od kutíka, do kterého se pomalu asi zamilovávám, dostal na půjčení plyšáka (který ním byl krásně načichnutý :D ), tak jsem se s ním logicky mazlil. A když se mě zeptala, od koho to je, že se s tím tak mazlím, tak jsem popravdě odpověděl, že je od synka češtinářky. Neřekla nic, ani se nepodivila. A když jsem nedávno kupoval Prckovi plyšáka, tak se mě ani neptala, pro koho je, a rovnou: "To je proto prcka tý češtinářky?".
Dokonce se mě jednou zeptala: "A až budeš trochu starší, nechtěl by ses zapojit do nějaké dobrovolnické organizace pro děti, třeba Skauta?" Na což jsem popravdě odpověděl, že ne. Ale proč by se mě na to normálně ptala, zničehonic?
Podle mě něco tuší, vlastně mi přijde, že je nepravděpodobný, aby nic netušila... Říkám si, že by bylo fajn, říct jí, jak to mám, když už to asi ví. Ale zase na druhou stranu, nenamlouvám si to? Co když to neví a já to řeknu, a dopadne to zle? Takže otázka zní, tuší to podle vás?
A předem říkám, že by to byl můj první coming out, tak jsem z toho dost nervózní.
Díky za případné odpovědi,
zdraví Marco
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1176 poděkování

Re: Je coming out dobrý nápad?

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Možná tátova přítelkyně ví, že máš rád děti, ale neví, že jsi pedofil. Pro většinu lidí je to obrovský rozdíl. Takže bych žádný coming out nepodnikal.
Naposledy upravil(a) Gabriel Svoboda dne neděle 26. 10. 2014, 19:34:35, celkem upraveno 1 x.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 27
Dal: 1394 poděkování
Dostal: 3221 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Z těch příznaků, co jsi napsal, bych to viděl tak, jako Gabriel. Tj. všimla si, že máš nějakým způsobem rád děti, proto to propojení "syn češtinářky", když jsi kupoval plyšáka, proto ta nabídka práce s dětmi v rámci skauta. Lidi si neuvědomují, že zájem o děti může být projevem pedofilie, na druhou stranu proč by to tak měli vnímat? Mě taky mamka, když mi bylo 15, řekla po jedné z návštěv u známých, kde jsem se věnoval dětem: "Jednou budeš dobrý otec."

Co se týká coming outu, to je na zvážení, raději se svěř někomu, u koho budeš tušit, že by to mohl pochopit. Ale obavy z negativních následků většinou bývají větší, než jaké pak jsou. Většina lidí je schopná pochopit a neodsoudit.
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! ❤️💙
Marco Freeman
Administrátor
Výkřik do tmy: And beyond the Elysian Fields and the Garden of Eden I will look for the path that leads to your heart.

Děkuju, asi máte pravdu a případný coming out odložím na dobu neurčitou. :) Díky.
Daniel
Člen skupiny ČEPEK
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
Dal: 573 poděkování
Dostal: 708 poděkování

Nový příspěvek od Daniel »

Ahoj Marco, omlouvám se, že reaguji trochu opožděně. Souhlasím s tím, co napsal Gabriel a Kasz. Na světě je hodně lidí, kteří mají rádi děti, a pro které děti představují náplň jejich života. Jenom na rozdíl od pedofilů není jejich zájem o děti motivován sexuálně.

Je pravda, že když ve svém okolí zaslechnu něco ve stylu "když on je pořád sám, pořád si nemůže najít holku, ale on to přitom s těmi dětmi tak umí, a on si těmi neteřemi tak krásně hraje, a ony se na něho úplně lepí, no z něj by byl tak skvělý táta", tak mi zbystří uši a v duchu si říkám "že by?". Nicméně kolik lidí napadne to samé co mě a kolik by jich v dotyčném hledalo pedofila? A když jsme u toho, kolik lidí z mého okolí by hledalo pedofila ve mě? Myslím že nikdo. A nebýt toho, že jsem se několika lidem svěřil, tak to dodneška nikdo neví.

Myslím si, že jsou situace, kdy coming out má smysl, považoval jsem třeba za férové říci o tom svojí nastávající manželce. Nebo hlavnímu vedoucímu dětského oddílu, kam jsem sám nastupoval jako vedoucí. Nicméně ve tvé situaci tak jak ji popisuješ se mi coming out také jeví jako zbytečný.

Jen poznámka na závěr, nechceš si to rozmyslet s tím skautem? Nebo s nějakou podobnou činností? Pokud můžu mluvit z vlastních zkušeností, tak si myslím, že nejlepší věc, kterou může pedofil udělat pro svoje duševní zdraví, je trávit čas s dětmi a trávit ho nějakým smysluplným způsobem. Samozřejmě, aby se mohl k dětem přiblížit, je potřeba smířit se se svou orientací a vzdát se svých nesplnitelných snů. Ale nakonec stejně není nic krásnějšího, než když na schůzce oddílu děcko místo pozdravu se k tobě rovnou rozeběhne a skočí ti do náruče :)
Naposledy upravil(a) Daniel dne čtvrtek 30. 10. 2014, 16:18:06, celkem upraveno 1 x.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Marco Freeman
Administrátor

daniel píše:Jen poznámka na závěr, nechceš si to rozmyslet s tím skautem? Nebo s nějakou podobnou činností?
Ahoj, no, víš, on hlavní problém není ani to, že jsem pedofil, jako spíš to, že mám ten problém s fyzickým kontaktem. Jak sám píšeš, případné skákání do náruče nebo objímání, tulení nebo jen normální otírání se při hraní her by mi nedělalo zrovna příjemné pocity a připadal bych si mizerně, pokud by se nějaké dítě tulit chtělo a já byl nucen ho odstrčit... co bych potom byl za vedoucího?
Přece jen, raději zůstanu u kontaktu s dětmi, tak jak jsem, jen příležitostně. Teď jsem dokonce i měl štěstí a docela pravidelně v některé dny v týdnu potkávám na nějakou hodinu, hodinu a půl, syna jedné učitelky, který se mi nejenom líbí, protože je to hodné zlatíčko, ale jsem na dobré cestě k novému zamilování se. :D S trochou štěstí se mi ho sem tam povede pozvat na čokoládu, když jeho mamča nebude mít čas (porady, atd.) a myslím, že to je dost. Vždycky se na schůzku s ním těším, ale už chvilku před rozloučením cítím, že nastává chvíle, kdy už bych zase chtěl být chvilku sám. :) Myslím teda, že je to tak akorát.
A díky ti za odpověď :)
Zdraví Marco
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Varování: 19
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Dal: 451 poděkování
Dostal: 390 poděkování

Nový příspěvek od Tim »

Ono je lepší nechat coming out až na dobu kdy člověk není na rodině existenčně závislý. Ono to právě i rodině dá víc prostoru pro to aby si to mohli v klidu srovnat. Říct jim to v tuto chvíli by od nich nepřímo vyžadovalo okamžitou reakci a v tom lidé nebývají moc dobří.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Myslím si, že čekat na dobu, až člověk bude existenčně nezávislý, není rozhodující. Rozhodující je okamžik, kdy má člověk se svým nejbližším rodinným příslušníkům svěřit. Zjištění, že jsem pedofil, bylo pro mě v mých 20 letech natolik převratné, že mě uvrhlo do chmurných nálad, a kdybych čekal na dobu, než bych se existenčně osamostatnil, doposud bych se rodičům nesvěřil a možná bych doposud žil v neklidu: Co když to o mně zjistí? Nejsem moc nápadný? Při každém odchodu od stolu schovávat notebook, a při každém příchodu rodiče přepínat na stránku iDnes... Z dnešního pohledu hrozná představa. A navíc tak důležitou věc by o mně mamka nevěděla, ta neustálá přetvářka před nejbližšími...

Vzhledem k tomu, jak mamka reagovala (6 let jí trvalo, než se s tím plně smířila), jsem rád, že toto už mám za sebou. Nedovedu si představit, že by to o mě v současné době nevěděla. Myslím si, že to není o existenční závislosti, rodiče mají ze zákona vyživovací povinnost tak jak tak, a i po svěřením zůstáváme jejich potomky, jejich dětmi, které - většinou - automaticky z principu mají rádi. Cítím, že já osobně bych velmi uškodil sobě i svým rodičům, kdybych se řídil Timovou radou. Naopak si myslím, že čím dřív to zjistí, tím dřív se s tím srovnají.

Díky svěření mám nyní v mamce velkou oporu a jsem velmi rád, že jsem se jí svěřil, když mi bylo 20.
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Varování: 19
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Dal: 451 poděkování
Dostal: 390 poděkování

Nový příspěvek od Tim »

Vyživovací povinnost je věc jedna, atmosféra v rodině pak jiná. Rodiny mají často problém již z přijmutím homosexuality jako takové, takže bych řekl že je poměrně zatěžko odhadovat jak to asi vezmou v tomto případě ale chce to podle mne zvážit jestli mít klid na duši, nebo v rodině. Koneckonců, průměrný věk mužů v ČR je 71... zase není úplně kam spěchat :D
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Jasně, ale na druhou stranu když pročekáš na dobu, než budeš existenčně nezávislý... tak se taky nemusíš dočkat, a tím později (a tím pádem také kratší dobu) ti rodiče budou oporou v případě, kdy bys to třeba potřeboval.
Plyšáček
Na trestné lavici
ve věku od: 1
Dal: 640 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Nový příspěvek od Plyšáček »

Marco Freeman píše: Podle mě něco tuší, vlastně mi přijde, že je nepravděpodobný, aby nic netušila... Říkám si, že by bylo fajn, říct jí, jak to mám, když už to asi ví. Ale zase na druhou stranu, nenamlouvám si to?
Pokud bych se měl do toho zapojit já...
Připadá mi nanejvýš pravděpodobné, že to tuší až ví. Z těch foteček a očichávání plyšáčka. A dalších Tvých zřejmě ne plně uvědomovaných gest, reakcí ap. Pokud máš pocit, že něco tuší, dej na svůj pocit. Pokud se máte rádi nebo se alespoň respektujete, najděte si na sebe čas a postupně to řekni. Ale určitě na závěr ZDŮRAZNI (pokud to budeš tak vnímat), ŽE NA BRÁŠKU BY TĚ NIKDY NENAPADLO ANI SÁHNOUT (v negativním). Asi bych si vzal oba rodiče najednou. Možná že by se při tom oba více psychicky podpořili. A už to, že jsi měl odvahu jim to říci na rovinu, jistě vezmou jako Tvůj slib chovat se v mezích vyššího zájmu milovaných chlapečků.
Ať se rozhodneš jakkoliv, přeji Ti jen to dobré.
Plyšáček (ne od Tvé češtinářky)
Naposledy upravil(a) Plyšáček dne úterý 25. 11. 2014, 20:45:36, celkem upraveno 1 x.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
MarkM
Registrovaný uživatel
ve věku od: 3
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
Dal: 156 poděkování
Dostal: 102 poděkování

Nový příspěvek od MarkM »

Jestli se jim svěřit ? To záleží jen na tom, jak se na to citíš hlavně ty a potom také na tom jak jim moc věříš.

Já bych ti to moc nedoporučoval, může to mít hodně blbé následky oproti tomu si myslím, že méně pozitiv. Záleží jen na tobě jakou ty máš povahu a jestli by jsi potom unesl to, kdyby to dopadlo špatně, jsou lidé co se svěřují teměř na potkání, ale myslím, že to je hodně dáno jejich povahou a hlavně sebejistotou. Když se potom něco semele dokážou s toho vybruslit a dopadne to potom relativně dobře.

Já se osobně radši nikomu nesvěřuju, je to tak pro mě lepší. Takže rozhodnutí je jen na tobě, ale mysli na to, že to rozhodnutí potom už nejde vzít zpět a s následky se budeš potom muset umět vypořádat. ( co tady kdo psal, tak to ve většině případů dopadlo dobře, ale také to dopadlo v pár případech hodně, hodně moc blbě. )
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
cauda
Nový člen
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: Slovy klasika "Prirodo , Prirodo , kam chodis na ty napady"
Dal: 1 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od cauda »

Prosim te odloz to ono je coming out a coming out. Moje dospela dcera je lesbicka zije s pritelkyni. Jeji co byl v pohode protoze spolecnost v pripade homosexuality neni uz tak puritanska. V pripade pedofilie je naopak az hystericky katovska.Ver mi nestoji to za ten risk ze muzes i totalne rozlozit svou rodinu svy zazemi svoje vsechno. Kdyz uz to mas v klidu si to potaji uzivej a vyhybej se selhani. A hlavne se moc nepitvej v tom jaky jsi. Venuj se svym konickum zabave a uvidis ze ten problem neni tak horkej. A jestli jsou tvi blizci trosku vnimavi a rozumni dojde jim samo jak to s tebou je doopravdy. Memu synovi bude 23 a je to pedofil jak vysitej a ani o tom sam nevi. Nebo mozna i vi kdovi. Ale me jako tatovi staci jeho vyber partnerek vsechny kolem 15 male utle postavy ...dal netreba popisovat . Nech tomu volny prubeh ochrana casova lhuta treba rok pak se k tomu tematu vrat a znovu prehodnot. Uvidis to jinak a s odstupemt
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1176 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

cauda píše:Memu synovi bude 23 a je to pedofil jak vysitej a ani o tom sam nevi.
V tom případě bys mu to měl co nejrychleji říct. Pedofil, který to o sobě neví, může být nebezpečný (dítěti i sobě), když se dostane do nějaké rizikové situace.
Plyšáček
Na trestné lavici

Milý Caudo. Jsem rád, že jsi z chatu zavítal i na naše forum a těším se na diskuse s Tebou.
Tvůj vnitřní coming out až ve stáří je pro mne něco zcela nepochopitelného.
Já to o sobě věděl snad už ve školce... :)

Jelikož Marco svůj rodinný - rodičovský coming out již uskutečnil (jsem za to moc rád, viz. mé příspěvky výše), jakékoliv rady jsou již jen ukazatelem, kdo má jaké zkušenosti se svěřováním. Já jsem velkým propagátorem rodičovského coming outu, ale vím, že mnoho lidí jej nedoporučuje - jako Ty.

Marco, dle mého je chyba, že jsi do tohoto vlákna nenapsal alespoň pár povzbuzujících vět, jak bezvadně to rodiče přijali a jak s Tebou tatínek volá na ulici na kutíky.
:D

Caudo, neznám Tvého syna, ale podle toho, co píšeš, to nemusí být pedofil. Slečny kolem 15. roku věku se pedofilům rozhodně nelíbí. Možná některé mlaději vypadající, ale i tak je to spíše "nouzovka". Tito na "starší" školačky (11-15) se nazývají hebefilové.

Tak na Tvém místě bych s ním rozhodně promluvil, ale začal bych o své vlastní pedofilii. Schválně uvidíš, jak bude reagovat. Třeba Ti padne kolem ramen a řekne: "Pojď, ukážeme si svoje sbírky foteček, zrovna teď jsem objevil nádhernou modelku od Plyšáčka." Jen s DP buďte opatrní...
:D
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Plyšáček píše:Slečny kolem 15. roku věku se pedofilům rozhodně nelíbí. Možná některé mlaději vypadající, ale i tak je to spíše "nouzovka". Tito na "starší" školačky (11-15) se nazývají hebefilové.
Jak kterým pedofilům. Mně se třeba velmi líbí... i když dost záleží kus od kusu. :)
Marco Freeman
Administrátor

cauda píše:Prosim te odloz to ono je coming out a coming out. Moje dospela dcera je lesbicka zije s pritelkyni. Jeji co byl v pohode protoze spolecnost v pripade homosexuality neni uz tak puritanska. V pripade pedofilie je naopak az hystericky katovska.Ver mi nestoji to za ten risk ze muzes i totalne rozlozit svou rodinu svy zazemi svoje vsechno. Kdyz uz to mas v klidu si to potaji uzivej a vyhybej se selhani. A hlavne se moc nepitvej v tom jaky jsi. Venuj se svym konickum zabave a uvidis ze ten problem neni tak horkej. A jestli jsou tvi blizci trosku vnimavi a rozumni dojde jim samo jak to s tebou je doopravdy. Memu synovi bude 23 a je to pedofil jak vysitej a ani o tom sam nevi. Nebo mozna i vi kdovi. Ale me jako tatovi staci jeho vyber partnerek vsechny kolem 15 male utle postavy ...dal netreba popisovat . Nech tomu volny prubeh ochrana casova lhuta treba rok pak se k tomu tematu vrat a znovu prehodnot. Uvidis to jinak a s odstupemt
Ahoj Caudo,
jak zde psal už Plyšáček, coming out rodičům už mám kompletně za sebou. A musím říct, že dopadl velmi pozitivně a úspěšně. :) Nemám na tom ani tak zásluhy já. Jak jsem psal, bylo velmi pravděpodobné, že Helča něco tuší. Nemýlil jsem se. A tak jsem jednou přišel ze školy, ona zrovna měla velice přemýšlivou náladu, a tak když jsme zasedli k jídelnímu stolu, váhavě začala s tím, že by se mě chtěla na něco zeptat. Vybafla na mě s tím, jestli se mi líbí holky, protože ona vnímá, že asi ne.
Začal jsem s tím, že holky se mi nelíbí, že má pravdu. "Líbí se mi kluci... mladší... o dost mladší než jsem já," začínala myslím další věta, kterou jsem řekl. Musím říct, že když už jsem jednou začal, věděl jsem, že musím taky říct, co pedofilie je, a že nikdy nechci těm klukům ublížit. Poměrně jsem to ze sebe vychrlil. Mezi první reakce patřilo to, že se zajímala a ptala. Tudíž jsem věděl, že pokud jí chci objasnit, jak to mám, mám volnou cestu. Jen se musím snažit.
A tak jsem se snažil. Odpovídat jí na dané dotazy, říct jí to, co jí chci říct sám... A nakonec jsem řekl, že jestli chce, může se na ČEPEKu podívat, co se píše ve článcích, že jí dám odkaz. A ona na to... "Než věřit nějaké neznámé stránce, tak budu věřit raději tobě." :) Ještě chvíli jsme si o tom povídali, než jsem viděl, že je opět v nějakém klidu. Následně se mě zeptala, jestli by nebylo vhodné říct to i tátovi, že mi pomůže s tím se mu svěřit. A když mu to vysvětlím jako jí, tak to pochopí.
Táta je pohodář, ještě ten večer na to měl blbé vtipné narážky, ale i tak mě stejně jako Helča dost podržel. Odstupem času se mě stále ještě jeden z nich na něco zeptá. Jsou rádi, že jsem jim to řekl, protože je to podstatná část jejich syna... a taky to tak berou.
Jsem jim hodně vděčný. Jestli něco mohlo zpevnit naše vztahy ještě více, tak to bylo právě tohle a ta důvěra.

S přáním pěkně stráveného Velikonočního pondělí,
Marco F.
Flatron
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 14
Dal: 6 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Nový příspěvek od Flatron »

Tak už se konečně také mohu přidat k těm, kteří se svěřili rodičům. Musím na úvod říct, že jsem v životě ještě na nic nesbíral tolik odvahy, jako na to, svěřit se s pedofilií rodičům (mamince).

Obecný "funkční" návod se určitě napsat nedá, vše záleží na mnoha okolnostech. Svojí mamce se chci svěřit již cca 5 let, ale povedlo se mi to až v těchto dnech. Dohnala mě k tomu nesnesitelná tíha (psychická) a otázky typu: "Už máš nějakou holku? Líbí se ti nějaká?"... Musel jsem už s pravdou ven.

Žiji s matkou, 12letým bratrem a nevlastním otcem, se kterým mám příšerný vztah. Svěřit jsem se tedy chtěl pouze matce. V první řadě jsem si položil několik otázek a odpovědí.

Tuší to mamka o mě? - Ano. Od mého dětství až do mých 21 let u mě nebyl na návštěvě nikdo jiný než kluk <=15let. Moje mamka jednou u mě našla stolní kalendář, který byl trochu upravený... původně to byl kalendář s motorkama, ale já fotky motorek přelepil fotkama kutíků. Jednou jsem před ní na PC otevřel složku s fotkama kutíků, když jsem ji chtěl něco ukázat. Nikdy se mě ale na nic neptala.

Mohu si s mamkou o všem popovídat? - Ano. Moje mamka mi vždy říkala, že ať se kdykoliv cokoliv stane, můžu za ní kdykoliv přijít a popovídat si s ní o tom. Ať už jde o průšvih ve škole, průšvih za 2 milióny, nebo nedejbože něco horšího.

Staví se mamka k lidem s odlišnou sexuální orientací kladně? - Ano. Vyloženě mi jednou řekla, že i kdybych byl na kluky (myslela dospělé) tak by ji to prý nevadilo. Prý to jednou řešili mezi přáteli - co kdybych jejich děti byly homosexuální...Přišlo jí to povídání prý vtipné a zajímavé, chtěla mi to říct.

Máme s maminkou hezký vztah? - Ano. Vyloženě máme nádherný vztah. Oba jsme k sobě upřímní, podporujeme se a víme, že se jeden na druhého můžeme spolehnout.

Věděl jsem, že to bude v pohodě, jen jsem nevěděl, kde sebrat odvahu a jak to říct.
Teď k tomu, jak to probíhalo...

Ke svěření jsem se rozhodl spíš večer (všichni spí, nikdo vás neruší, nikdo nevolá, apod..). Sedli jsme si s mamkou ven na terasu, byla tma, jen na obloze svítili červánky. Nešlo tomu druhému ani pořádně vidět do obličeje, což mi trochu pomáhalo. Asi prvních 15 minut jsme se bavili o něčem příjemném, pak jsem začal být nervózní a usmál jsem se na mamku. Ta hned poznala, že jí chci něco říct. Řekl jsem, že úplně nevím, jestli je to vhodná doba a místo na to, co jí chci říct.
"Ale jo, pověz mi to."
"Víš, je to hrozně těžké..."
"Ty jo, dělej, ty mě napínáš"
"No... chtěl bych navázat na to, jak jsem se bavili předevčírem o těch holkách"
"Ty už jsi si nějakou našel?"
"No... Víš... já žádnou holku nemám a asi ani mít nebudu..."
"Takže kluka??"
"No.. jo.. ale není to tak, jak si myslíš.."
" ... "
"Líbí se mi kluci... ale tak kolem 12 let"
"Ty jo... tak.. to je.."
"no..."
"Jsem moc ráda, že jsi mi to řekl!"
"Už se o to pokouším asi 5 let, mami"
"Noo.. a proč jsi mi to neřekl někdy dřív? Ty jsi se bál, že bych to nepochopila?"
"Né, já jen... neměl jsem odvahu ti to říct. Věděl, jsem, že to pochopíš"
.....
Pak se mě mamka snažila poučit, jak se tomu odborně říká... Vysvětlil jsem jí, že vím úplně všechno - že znám snad i čísla paragrafů, podle kterých by mě mohli zavřít. Brali jsme to ke konci trochu z humorem. Mamku akorát trápilo, jak to budu do budoucna zvládat (po sexuální stránce), abych se nedostal do problému se zákonem.

Můj coming out proběhl určitě dobře, přesně dle mých očekávání. Pokud jste slyšeli v poslední době velkou ránu, tak to byl kámen, co mi spadl ze srdce... přijde mi, že vážím o 50 kilo méně.
Plyšáček
Na trestné lavici

Milý Flatrone, ze srdce Ti děkuji za to, že jsi našel odvahu a svěřil se své mamince.

A také za Tvé nádherné sdílení s odborným rozborem. Oceňuji i sepsání přímého rozhovoru. Hned po ránu jsem zaslzel. Děkuji za velký zážitek.

Přeji Ti, aby případné další coming outy proběhly podobně zdařile a abys dokázal svoji orientaci vyjadřovat vždy tím vhodným způsobem.

Působíš na mě jako nesmírně inteligentní člověk. Byl bych rád, kdybys začal na našem Foru více přispívat. Jistě máš co sdělovat ostatním lidem...
Naposledy upravil(a) Plyšáček dne neděle 14. 6. 2015, 16:53:34, celkem upraveno 1 x.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Flatrone, když to čtu, tak nějak bych si představoval téměř "ideální" reakci při svěření. Ještě by mě zajímalo - proč si myslíš, že to tvoje mamka vzala tak "snadno"? Buď mohla už někde něco číst a být trochu vzdělaná ohledně toho, že její syn může být všelijaký, a nebo je natolik otevřená různým možnostem v životě, že to vzala zcela automaticky jako jeho součást.

Já to tedy píšu na více místech, ale pro mě bylo svěření mamce jedno z těch těžších, dlouhou dobu (6 let) trvalo, než plně pochopila. Teď je mou velkou oporou. Doufám, že to tak budeš mít i ty. Moc bych to přál všem, je to velká psychická úleva.