http://youbo.iprima.cz/video/socialni-experiment-kouknete-se-jak-desive-lehke-je-unest-dite-tohle-vas-dostane-21405
Netrvalo mu dlouho je přesvědčit, otázka dvou minut.
You.bo: Koukněte se, jak děsivě lehké je unést dítě
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
You.bo: Koukněte se, jak děsivě lehké je unést dítě
Naposledy upravil(a) Kasz dne čtvrtek 7. 5. 2015, 17:59:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněna tečka z nadpisu.
Důvod: Odstraněna tečka z nadpisu.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Re: You.bo: Koukněte se, jak děsivě lehké je unést dítě.
Zajímavý experiment.
A to byl "amatér".
Nebyl to však přímo "únos".
Jen by mě zajímalo:
1. Kolik případů z celkového množství takto vyšlo.
2. Zda dítě třeba nevidělo, jak se experimentátor vybavuje s jejich matkou.
První kontakt - přímé pozdravení a konverzace mi přijde příliš akční.
Také hned nabízení ruky od cizího člověka může být zádrhel.
V ČR by to dle mého nebylo tak snadné.
A to byl "amatér".
Nebyl to však přímo "únos".
Jen by mě zajímalo:
1. Kolik případů z celkového množství takto vyšlo.
2. Zda dítě třeba nevidělo, jak se experimentátor vybavuje s jejich matkou.
První kontakt - přímé pozdravení a konverzace mi přijde příliš akční.
Také hned nabízení ruky od cizího člověka může být zádrhel.
V ČR by to dle mého nebylo tak snadné.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 7
- ve věku do: 11
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
Tak aby bolo jasné... Chalanovi sa nepodarilo uniesť ani jedno jediné dieťa. Ak to bolo všetko so súhlasom, tak nikoho neuniesol a nič tým nedokázal. Okrem toho je nereálne, aby takto pochodil u každého jedného dieťaťa. Ak nabudúce skutočne unesie nejaké dieťa bez súhlasu ktorejkoľvek z matiek a bez kameramana priamo spred zraku všetkých okolostojacich matiek, uznám, že je dobrý. Takto to bolo iba divadielko, čo bolo jasne vidieť aj podľa reakcií matiek stojacich pri ihrisku.
Na druhej strane, keby mňa chcelo uniesť to dievčatko z prvej scénky, nemal by som ani najmenšiu šancu odolať a moja mama by si mohla za mnou oči vyplakať...
Na druhej strane, keby mňa chcelo uniesť to dievčatko z prvej scénky, nemal by som ani najmenšiu šancu odolať a moja mama by si mohla za mnou oči vyplakať...
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 3
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
- Dal: 586 poděkování
- Dostal: 376 poděkování
Na tomto sociálnom experimente nie je nič prekvapujúce. Výsledky sa dali očakávať. Malé deti sa dajú ľahko zmanipulovať. Ak by nejaké dieťa odmietlo ísť, tak pravdepodobne kvôli tomu že je hanblivé. Rodičia im síce môžu hovoriť aby nešli s cudzími deťmi, ale oni aj tak pôjdu. Najmä keď im niekto sľúbi šteniatko. Našťastie sú takéto únosy veľmi vzácne, hoci vďaka masmédiám sa zdá že sú na dennom poriadku. Zaujímalo by ma ako by dopadol sociálny experiment so staršími deťmi, hlavne deťmi čo navštevujú prvý stupeň ZŠ.
Po tomto sociálnom experimente očakávam, že pedofilom zo zákona zakážu kupovať šteniatka a mačiatka, aby ich nezneužili na únosy detí.
Dobrý by bol, keby povedal že ide o sociálny experiment, povedal matke že ide akože uniesť jej dieťa a už by sa nevrátil.VANAX píše:Tak aby bolo jasné... Chalanovi sa nepodarilo uniesť ani jedno jediné dieťa. Ak to bolo všetko so súhlasom, tak nikoho neuniesol a nič tým nedokázal. Okrem toho je nereálne, aby takto pochodil u každého jedného dieťaťa. Ak nabudúce skutočne unesie nejaké dieťa bez súhlasu ktorejkoľvek z matiek a bez kameramana priamo spred zraku všetkých okolostojacich matiek, uznám, že je dobrý. Takto to bolo iba divadielko, čo bolo jasne vidieť aj podľa reakcií matiek stojacich pri ihrisku.
Po tomto sociálnom experimente očakávam, že pedofilom zo zákona zakážu kupovať šteniatka a mačiatka, aby ich nezneužili na únosy detí.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Filipe, zkus to.Filip píše:Zaujímalo by ma ako by dopadol sociálny experiment so staršími deťmi, hlavne deťmi čo navštevujú prvý stupeň ZŠ.
Myslím, že to je pro devianty dobrý návod - novinka mezi praktikami.Filip píše:Dobrý by bol, keby povedal že ide o sociálny experiment, povedal matke že ide akože uniesť jej dieťa a už by sa nevrátil.