Pokud jsi o té fotce nevěděl, trestní stíhání ti nehrozí. Pořád platí ta podmínka "kdo se hodnověrným způsobem dozví ..."Filip píše:Ak teda budem vedieť že je nejaké dieťa sexuálne zneužívané a ja to nenahlásim, napriek tomu že je to moja morálna povinnosť, a vyšetrovatelia nájdu čo i len jednu inkriminovanú fotku tak mi hrozí trestné stíhanie za to že som to nenahlásil?
Sexuolog Jaroslav Zvěřina: Neskandalizujme případy ...
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1176 poděkování
Re: Sexuolog Jaroslav Zvěřina: Neskandalizujme případy ...
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 3
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
- Dal: 589 poděkování
- Dostal: 365 poděkování
§ 367 Nepřekažení trestného činu. Tam sa pohlavné zneužívanie spomína. Čiže ak mám podozrenie, alebo viem že je dieťa pohlavne zneužívané, tak je mojou povinnosťou tomu zabrániť, prekaziť, ale musím si pritom chrániť vlastné zdravie. A ako tomu najlepšie zabránim? Tak že to nahlásim, najlepšie na políciu. Ak už bolo dieťa zneužité, ale už sa to nedeje, tak to hlásiť nemusím. Ale ak tomu dieťaťu počas zneužívania, bolo ublížené na zdraví, pričom môže ísť aj o poškodenie duševného zdravia a nie len fyzického, tak to musím nahlásiť.
Aj tak nepoznám prípad kedy za nenahlásenie trestného činu niekto išiel do vezenia. To by ti najprv museli dokázať že si o niečom takom vedel.
Aj tak nepoznám prípad kedy za nenahlásenie trestného činu niekto išiel do vezenia. To by ti najprv museli dokázať že si o niečom takom vedel.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci a muži
- ve věku od: 13
- ve věku do: 25
- Kontakt: [email protected]
- Dal: 291 poděkování
- Dostal: 509 poděkování
No ale není to ohlašovací povinnost, nahlášení policii, je jen z variant z možných variant. Nejlepší varianta je to jen v některých případech. A o to v základu jde. Samotné vyšetřování může dítěti ublížit víc než ono zneužití . Příkladů takových případů, kdy vyšetřování škodilo víc než samotné zneužití najdeš dost.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 3
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
- Dal: 589 poděkování
- Dostal: 365 poděkování
Naprosto súhlasím s tým že to vyšetrovanie môže v niektorých prípadoch dieťaťu ublížiť viac ako už skončené pohlavné zneužívanie. Inak je zaujímavé že kňaz ani advokát nemusia ohlásiť trestný čin ale lekár musí. Zjavne advokátske a spovedné tajomstvo je nad lekárske tajomstvo.teenbl píše: Samotné vyšetřování může dítěti ublížit víc než ono zneužití . Příkladů takových případů, kdy vyšetřování škodilo víc než samotné zneužití najdeš dost.
Ďalšiou z možných variant je vtrhnúť tam s AK-47.teenbl píše:No ale není to ohlašovací povinnost, nahlášení policii, je jen z variant z možných variant.