Mathias8 píše:Myslim že je spravne aby boli vnutri arelu a nepohybovali sa mimo neho...
Já jsem například jeden z těch, kdo na obědy ve škole nechodí, takže se sem tam zajdu projít do města do sámošky, když mám hlad, koupit si nějakou svačinu, když nestíhám tak nějakou rychlovku jako párek v rohlíku. Co bych bez toho dělal, ten den třeba bez snídaně, asi bych umřel hlady. (Přece jen, jídlo z domova je od rána už odpoledne řádně zteplalé a takový salám v letních vedrech po tolika hodinách bych vážně jíst nechtěl.) Navíc, když chodíš na základku a máš hodně hodin, dejme tomu už takových sedm (pět hodin, obědní pauza a dvě hodiny), což jsem měl už v tercii (osmé třídě), tak jsi rád, když z těch zdí můžeš na chvíli vypadnout a načerpat elánu na další dvě hodiny. Představ si, že kdybych chodit ven na tu chvíli nemohl, tak bych ve škole strávil zavřený zhruba od 7.45 hodin až do 14.45 hodin. To máš sedm hodin po šedesáti minutách. Cítit se tolik hodin jako zavřený v kleci... Ne, díky. Nehledě na to, že když jsem šel poté ještě na doučování, které začínalo ve tři, tak jsem končil ve čtyři. V zimě už je za chvíli tma, to bych si toho dne moc neužil. Buďme rádi za tu půl hodinku volna. Nemůžeme ze školy dělat vězení.
Mathias8 píše:Ja by som tu policiu volal do pol hodiny a nie až za hodinu a pol....
Do půl hodiny? To se může stát všelicos, ujede jí autobus, tak půjde na druhý, přijede o půl hodiny později a už ji bude nahánět policie? To by ti ani policie, ani taková holčička moc nepoděkovala.
Co se týče článku samotného, moc mě mrzí, když si někdo tak mladý sáhne na život... je to velká škoda...