iDnes: Trenér dostal za zneužívání dospívajících svěřenců 9
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 13
- ve věku do: 26
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 289 poděkování
iDnes: Trenér dostal za zneužívání dospívajících svěřenců 9
Trenér dostal za zneužívání dospívajících svěřenců devět let
Ukázka, že se soudy nerozpakují dávat i tvrdé tresty. Ty dva roky navíc nejspíš dostal kvůli znaleckému posudku, že není nositelem žádné sexuální deviace a tedy přišel o významnou polehčující okolnost (sníženou příčetnost v době deliktu).
Ukázka, že se soudy nerozpakují dávat i tvrdé tresty. Ty dva roky navíc nejspíš dostal kvůli znaleckému posudku, že není nositelem žádné sexuální deviace a tedy přišel o významnou polehčující okolnost (sníženou příčetnost v době deliktu).
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 5
- ve věku do: 15
- Výkřik do tmy: Holčičky, miluji to slovo, miluji tu roztomilou krásu. Miluji holčičky.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZFiaxGcnNw - Příspěvky: 241
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 37 poděkování
Re: iDnes: Trenér dostal za zneužívání dospívajících svěřenc
Bylo to i v televizi, a tam říkali, že podle sexuologů, v době páchání těchto trestných činů, neprokazoval žádnou deviaci, a že je zcela zdraví. Copak pedofilie je nějaká deviace?
Naposledy upravil(a) Angelo dne úterý 4. 9. 2012, 23:34:17, celkem upraveno 1 x.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Tak pedofilie je deviace, a homosexualita taky, to si zas nesmíme nalhávat opak. Nicméně "deviace" je technický termín, ne hodnotící výraz.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 5
- ve věku do: 15
- Výkřik do tmy: Holčičky, miluji to slovo, miluji tu roztomilou krásu. Miluji holčičky.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZFiaxGcnNw - Příspěvky: 241
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 37 poděkování
Tak podle mě je deviace něco násilného a agresivního, a 98% pedofilů nic takového není. Spíš bych řekl, že pedofilie je úchylka nebo tak něco. A homosexualita je přeci sexuální orientace, za niž může být považována právě i pedofilie.Gabriel Svoboda píše:Tak pedofilie je deviace, a homosexualita taky, to si zas nesmíme nalhávat opak. Nicméně "deviace" je technický termín, ne hodnotící výraz.
-
- Na trestné lavici
Tenhle dojem asi pochází z těch samých médií, která za něco násilného a agresivního považují i pedofilii. Deviace a úchylka jsou synonyma (lat. deviare = odchylovat se).Tak podle mě je deviace něco násilného a agresivního
Rozhraničit, co je ještě sexulní orientace a co už úchylka, dost dobře nejde. (Stejně jako třeba nejde objektivně určit, co je jazyk a co nářečí, nebo jestli je azurová samostatná barva či odstín modré.) Jakž takž objektivní by mohlo být buď považovat heterosexualitu za sexuální orientaci a všechno ostatní za úchylku, anebo heterosexualitu, homosexualitu, pedofilii a vše ostatní za sexuální orientaci a o úchylkách vůbec nemluvit. Současný "oficiální" stav, kdy homosexualita je (úctyhodná) sexuální orientace, zatímco pedofilie (jen) úchylka, je paskvil.
-
Zpráva je to už starší, ale v Lidovkách jsem k tomu našel pro mě poměrně překvapivé vyjádření od p. Brzka.
Lidovky: Trenér znásilňoval své svěřence. Není deviant, proto si odsedí víc
Lidovky: Trenér znásilňoval své svěřence. Není deviant, proto si odsedí víc
Lékař Brzek, který Jarocha za devianta označil, již dříve uvedl, že sexuální deviaci nezjistil, nicméně pokud by se prý alespoň část skutků prokázala, pak by podle něho nepochybně o deviaci šlo. "Prostě když se nic nezjistí, není možné spekulovat. Jsou to alibistické závěry, které nechávají rozhodnutí na soudu," uvedl na Brzkovu adresu psychiatr Jiří Schwarz z bohnického ústavu. Dodal, že je nepravděpodobné, ne však vyloučené, že by se heterosexuální člověk činů uvedených v obžalobě dopustil.
-
- Na trestné lavici
-
Divný, viď.Gabriel Svoboda píše:Jako že deviace se pozná podle skutků?
-
- Na trestné lavici
Novinky.cz: Válková se zastala trenéra odsouzeného za znásilnění, oběti se domlouvaly na výpovědích
Exministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) podala před odchodem z funkce stížnost ve prospěch florbalového trenéra Marka Jarocha, který si odpykává devět let vězení za znásilnění a pohlavní zneužití svěřenců. Podle ní soudy porušily zákon v Jarochův neprospěch mimo jiné tím, že se nevypořádaly s námitkami obhajoby.
Exministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) podala před odchodem z funkce stížnost ve prospěch florbalového trenéra Marka Jarocha, který si odpykává devět let vězení za znásilnění a pohlavní zneužití svěřenců. Podle ní soudy porušily zákon v Jarochův neprospěch mimo jiné tím, že se nevypořádaly s námitkami obhajoby.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Ženy
- ve věku od: 0
- ve věku do: 90
- Výkřik do tmy: Cítím se spasen :D
- Dal: 82 poděkování
- Dostal: 39 poděkování
No právě dostal o dva roky na vrch což je porušením zákona. Pretože se odvolával on nikoliv státní zástupce...... Také mu bylo odepřeno právo na spravedlivý proces. Acera by měli okamžitě propustit z kriminálu.Kuba píše:Trenér dostal za zneužívání dospívajících svěřenců devět let
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 504 poděkování
Deviace a úchylka je to samé jen řečeno v jiném jazyce, respektive převzatým slovem...
A úchylka je umne cokoli co se významně liší od "normálu" což je u mne většinově akceptovaná záležitost, případně funkční či biologická nutnost.
Odchylka u sexuality, z biologického hlediska, je tím u mne vše mimo žena+muž schopní mít děti...
Ze společenského pak můhou z definice vypadnout homosexuálové a naopak tam přibýt kombinace obsahující hodně mladé jedince, kteří sice už biologicky mohou mít děti ale společensky to není akceptované..
Zajímavou skupinu mi tam pak tvoří jedinci "po menopauze" tam je to zbiologického hlediska k ničemu ale ze společenského je to ok.
A úchylka je umne cokoli co se významně liší od "normálu" což je u mne většinově akceptovaná záležitost, případně funkční či biologická nutnost.
Odchylka u sexuality, z biologického hlediska, je tím u mne vše mimo žena+muž schopní mít děti...
Ze společenského pak můhou z definice vypadnout homosexuálové a naopak tam přibýt kombinace obsahující hodně mladé jedince, kteří sice už biologicky mohou mít děti ale společensky to není akceptované..
Zajímavou skupinu mi tam pak tvoří jedinci "po menopauze" tam je to zbiologického hlediska k ničemu ale ze společenského je to ok.