Jenže tak to právě nebylo. Holčičku vyšetřovala soudní znalkyně, která až následně případ nahlásila a nikdo jim děti nesebral, jen zakázali kontakt otci. Ale protože to doma nechtěli zajistit dohodli se že děti půjdou k tetě.FlyInRoom píše:Toto považuji za stručný, ale vcelku výstižný popis událostí ke kterým došlo.
Koupu se s tatínkem. Nevinná dětská věta vedla k sebevraždě
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Re: Koupu se s tatínkem. Nevinná dětská věta vedla k sebevra
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 5
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Jsem na holčičky.
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Sebral nebo muset dát děti k příbuzným, v tom je malý rozdíl. Kdyby odmítli děti "odevzdat" stejně by jim byly pravděpodobně "zabaveny". Ten citát popisu byl nadsázka, a chytl si se, čeho si se chytat neměl. Podstatné je (a i v mém příspěvku bylo), jak je snadné přijít o děti, respektive jak lehce a snadno (a rychle) dokáže rozpoznat (zřejmě) nekvalifikovaná kriminalistka vydávající se za "logopedku" případ zneužívání. Některé děti jsou zneužívané celé roky, a mnohem brutálněji než "společnou koupelí" s otcem. To celé je důkaz neschopnosti našeho státu ochránit bezbranné. Když se někomu zachce být aktivní, zničí celou rodinu. Ale když někdo nechce vidět podlitiny, opakováné otřesy mozku, úzkostný strach z dotyku, prostě to nevidí (pediatr, učitel, soused, rodiče kamarádů). "Ta naše holka každej měsíc padá ze schodů, to je ale nešika." A okolí jen s úsměvem přikývne. Vážně jsme tak pokrytecká společnost lidí, že kdejaký blb je ochotný nahlásit špatné parkování, ale nejsme ochotni se věnovat důležitým věcem? Necháme to na odbornících, kteří po každé větě kterou jim dítě řekne, vytahují příručku, a z ní se dozví že se jedná o zneužívané dítě? (Pokud jste někdy někdo podobné věci studovali, víte že, dítě může zneužití popsat jako nevinnou koupel a hru. Psycholog pak musí situaci vyhodnotit, a sociálka, policie, soud se pak musí správně zachovat. Jak je možné, že tady vše proběhlo bez zádrhelů, ikdyž se, pravděpodobně, nic nedělo???!!!???)
Proto jsem taky psal, aby tito lidé podílející se na tomto neštěstí, vyšetřovali neuzavřené kriminální případy z historie. Agatha Chritie by se divila, jak lehce lze odhalit pachatele, když se do toho pustí český "úředník"..... (podle hesla "Někomu to přišijem.")
Proto jsem taky psal, aby tito lidé podílející se na tomto neštěstí, vyšetřovali neuzavřené kriminální případy z historie. Agatha Chritie by se divila, jak lehce lze odhalit pachatele, když se do toho pustí český "úředník"..... (podle hesla "Někomu to přišijem.")
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 3
- ve věku do: 11
- Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767 - Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
- Dal: 529 poděkování
- Dostal: 370 poděkování
Bohužel to platí i o tobě. "Logopedka"pouze zdělila podezření psycholozce, a dal s tímto případem neměla nic společného. U tohoto případu a u většiny podobných je velký problém zdroj informací. Já nevím vše, co se dělo, ty to nevíš a neví to nikdo tady. Jak je to s tou další svedkyni? Co se řeklo u výslechu? Co přesně řekla jeho dcerka psycholozce?FlyInRoom píše:... chytl si se, čeho si se chytat neměl...
Nikdy žádná společnost nebyla dokonalá a nikdy ani nebude. Vždy se najdou špatní lidé kteří nejsou potrestáni a vždy se najdou lidé kteří jsou potrestáni nespravedlivě. Určitě je dobře se snažit počet takových případů snižovat, ale na nulu se nedostaneš nikdy. Ale pro zachování zdravého rozumu je ale i nutné umět věřit systému, protože pokud nevěříš, jak.pak můžeš si být jistý, že ty potraviny v obchodě nejsou otrávené? Že ten vlak nebo autobus je v dobrém technickém stavu? Že když jsou děti ve škole, tak o ně nemusíš mít starosti? Bez víry, že lidé dělají to co mají by se celá společnost rozpadla...
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 5
- Výkřik do tmy: Jsem na holčičky.
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Omyly jsou běžné, nemyslím si že logopedka "vraždila" (ikdyž v určitém smyslu ano, protože to celé rozjela), ale hlavní chybu udělala společnost lidí, kteří se případem zabývala. Protože za 1. Jak je možné že se objevují informace (potvrzené), které tvrdí že děvče psycholožce nezopakovalo to, co mělo údajně říct logopedce? za 2. Jak mohl zafungovat (sepnout, zapnout se) systém, ve kterém mají být chráněny děti, když dále neexistoval důvod pro taková předběžná opatření? Tohle jsou otázky které si kladu, a upřímně, odpověď nečekám. Jak může fungovat systém, závislý na tolika lidech, od psychologa, přes sociální pracovníky, až po soudní rozhodnutí takto? Ano, ideální společnost neexistuje, počítám s tím že se jednou skutečně otrávím rohlíkem, ale nepočítám s tím, že někdo chybně vyhodnotí situaci, a ostatní se jen povezou.
Jsem zvědav, zda bude mít nějakou dohru. Je v tom "malém pochybení" totiž namočeno více institucí. Budou padat hlavy znalců kteří rozhodovali, bude proveden audit úředníků sociálních služeb, poučí se někdo? A hlavně (po tom volám stále!) budou stejně aktivní při skutečných případech zneužívání? (asi se opakuju, ale zase se Jan.F trošku chytl čeho neměl, a promiň, ale o tom můj příspěvek opravdu nebyl)
Jsem zvědav, zda bude mít nějakou dohru. Je v tom "malém pochybení" totiž namočeno více institucí. Budou padat hlavy znalců kteří rozhodovali, bude proveden audit úředníků sociálních služeb, poučí se někdo? A hlavně (po tom volám stále!) budou stejně aktivní při skutečných případech zneužívání? (asi se opakuju, ale zase se Jan.F trošku chytl čeho neměl, a promiň, ale o tom můj příspěvek opravdu nebyl)
Pokud píšeš takový blbosti tak se toho pak i někdo chytne ...
Teď neřešíme jiné případy, kdy někdo nejedná tak jak má, to mě taky štve, ale ono když to zrovna všechno zafunguje, tak stejně akorát dokáží všichni zase jen nadávat. Hlavně i díky těm prvním hodně zkresleným článkům.
Právě že podezření ze zneužívání nahlásila až soudní znalkyně, psycholožka, na základě vlastního vyšetření. A taky jasně řekla, že se nejedná jen o společné koupání. Nikdo nevíme přesně kdo co komu řekl a co se přesně stalo.
Ty tvoje ověřené informace pocházejí ze stejných médií, které tak pravdivě informují i o pedofilii a které se nám nelíbí a pak máme věřit že o jiných věcech píšou jen pravdu?
Teď neřešíme jiné případy, kdy někdo nejedná tak jak má, to mě taky štve, ale ono když to zrovna všechno zafunguje, tak stejně akorát dokáží všichni zase jen nadávat. Hlavně i díky těm prvním hodně zkresleným článkům.
Právě že podezření ze zneužívání nahlásila až soudní znalkyně, psycholožka, na základě vlastního vyšetření. A taky jasně řekla, že se nejedná jen o společné koupání. Nikdo nevíme přesně kdo co komu řekl a co se přesně stalo.
Ty tvoje ověřené informace pocházejí ze stejných médií, které tak pravdivě informují i o pedofilii a které se nám nelíbí a pak máme věřit že o jiných věcech píšou jen pravdu?
V tom je velký rozdíl a ani je nemuseli dát k příbuzným, mohli zůstat s matkou. Zákaz platil jen pro otce, což je snad při takovém podezření pochopitelné. Jenže to sami rodiče zajistit nechtěli a dohodli se, že děti půjdou k tetě.FlyInRoom píše:Sebral nebo muset dát děti k příbuzným, v tom je malý rozdíl.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 501 poděkování
Ne nechtěli zajisti. Ale nemohli zajistit, tatínek prostě neměl kam jít...
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 6
- Výkřik do tmy: miluji holky i zeny a porad cekam na tu pravou lasku
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 9 poděkování
To že 5 leté dítě múže naznačit,že je zneužívané je nepravděpodobné,protože 5 leté děti i když nejsou asexuální tak neberou nějaké dotýkání mezi nohama ze strany rodičú za sexuální akt.Děti v tomto věku jsou bezprostřední a jakýkolyv dotek,ze strany rodičú berou jako hru či dúkaz rodičovské lásky a že k sobě fyzicky i emocionálně patří.Takové dotyky múžou být dítěti i velmi příjemné.
Samozřejmě něco jiného je,když se dítěti při dotýkání ubližuje nebo se ho dopouští cizí osoba,na které dítě není zvyklé.
U 99% všech dětí do desíti let,se jejich rodiče dotýkají pohlavních orgánú a jsou ktomu rúzné dúvody a tou hlavní je hygiena.Skoro žádné dítě v tom nevidí něco sexuálního a UŽ VÚBEC NE PĚTILETÉ dítě.
Kdysi jsme každou blbost kopírovaly z východu,dneska antipedofilní hysterii kopírujeme z USA,VB a Německa.Kdyby jsme radši trošku byly chytřejší a zústaly sami sebou.
Dokonce i múj brácha říká,že to jsou blázni,ty v tých některých médiích,jak vyvolávají v lidech strach,to aby se člověk vůbec bál dotknout se svý dcerky.
Múj názor je ten,že to je uměle vyvolané,tady to informování o zneužívání,možná tím chce někdo zakrýt, pravé problémy tohoto světa.
Samozřejmě něco jiného je,když se dítěti při dotýkání ubližuje nebo se ho dopouští cizí osoba,na které dítě není zvyklé.
U 99% všech dětí do desíti let,se jejich rodiče dotýkají pohlavních orgánú a jsou ktomu rúzné dúvody a tou hlavní je hygiena.Skoro žádné dítě v tom nevidí něco sexuálního a UŽ VÚBEC NE PĚTILETÉ dítě.
Kdysi jsme každou blbost kopírovaly z východu,dneska antipedofilní hysterii kopírujeme z USA,VB a Německa.Kdyby jsme radši trošku byly chytřejší a zústaly sami sebou.
Dokonce i múj brácha říká,že to jsou blázni,ty v tých některých médiích,jak vyvolávají v lidech strach,to aby se člověk vůbec bál dotknout se svý dcerky.
Múj názor je ten,že to je uměle vyvolané,tady to informování o zneužívání,možná tím chce někdo zakrýt, pravé problémy tohoto světa.
On je taky rozdíl v nějakém normálním dotýkání a "dotýkání". Pokud si s ní nějak "hrál" a ji to bylo nepříjemné, nevidím důvod proč by to musela brát jako normální věc a něco říct mohla. Pětileté dítě taky neni až tak maličký. Jasně že to neuměla pojmenovat, jen naznačila co se jí děje.
Jedna věc je co se stalo a druhá jak o tom informovala média, ale o tom si tu můžeš přečíst dost.
Jedna věc je co se stalo a druhá jak o tom informovala média, ale o tom si tu můžeš přečíst dost.
-
- Registrovaný uživatel
Taky záleží v jaké rodině to dítě vyrústá. Pokud je to v rodině kde je nahota a tělesný mazlení časté tak to ani tomu dítěti tak nepříjde že se ho někdo dotkne mezi ve hře mezi nohama. Něco jiného je když dítě vyrústá v rodině kde je nahota tabuizována a tělesný kontakt minimální. Když dítě najednou pocítí snahu dospělího o rúzné mazlení i mezi nohama tak to bere jako něco nenormálního.
Dítěti múže být taky nepříjemné-když ho někdo nutí k mazlení-nebo trošku dospělího provokují že se stydí,aby dospělího trošku vyprovokavyly k dalšímu mazlení ale to že se děti chtějí mazlit je normální a ani jim nevadí i pokud se jich dospělí někde dotkne.
Samozřejmě že dnešní-nedotýkat se-kampan múže i u malích dětí vyvolat averzi k dotykúm at už jsou kdekoliv.
Dítěti múže být taky nepříjemné-když ho někdo nutí k mazlení-nebo trošku dospělího provokují že se stydí,aby dospělího trošku vyprovokavyly k dalšímu mazlení ale to že se děti chtějí mazlit je normální a ani jim nevadí i pokud se jich dospělí někde dotkne.
Samozřejmě že dnešní-nedotýkat se-kampan múže i u malích dětí vyvolat averzi k dotykúm at už jsou kdekoliv.
Jenže tady nejde o nějaký náhodný dotek mezi nohy při normální hře nebo blbnutí, ale o zneužívaní. Na náhodném doteku není nic špatného a ani ho tak dítě brát nebude. Zneužívaní ať už probíhá jakoukoli formou bude každé dítě vnímat jinak, ale to nemění nic na tom, že je to špatné a jednou mu to stejně dojde.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 501 poděkování
Zajímalo by mne kolik z nás si něco pamatuje z 5 let a méně a jaké má kdo nejstarší vzpomínky.
Mně osobně se vybavuje jedna kratičká vzpomínka, kdy jsem seděl v kočáře (to mi mohly být tak max 3 roky?) ale jinak z ranného dětství naprosté minimum, spíš nic, sem tma něco až tak ze školky v 6 letech.
Mně osobně se vybavuje jedna kratičká vzpomínka, kdy jsem seděl v kočáře (to mi mohly být tak max 3 roky?) ale jinak z ranného dětství naprosté minimum, spíš nic, sem tma něco až tak ze školky v 6 letech.
-
- Registrovaný uživatel
Tady jde hlavně o to,že dítě v pěti letech nezná něco jako sexuální dráždění ze strany rodičú. Když by se stalo něco negativního,jako lehký pohlavek,tak u psychologa taky dítě nenakreslý v malovánkách,že tatínek je zlý medvěd nebo tak. Dítě v pudu sebezáchovy své rodiče miluje a druhým si na zacházení ze strany rodičú nestěžuje. Něco jiného je,když už by bylo skutečně fyzycky týráno,rodiče by se nahlas hádaly,či by slyšelo že by se rodiče mohly rozvést či odchod jednoho z rodičú od dítěte.fenix píše:Jenže tady nejde o nějaký náhodný dotek mezi nohy při normální hře nebo blbnutí, ale o zneužívaní. Na náhodném doteku není nic špatného a ani ho tak dítě brát nebude. Zneužívaní ať už probíhá jakoukoli formou bude každé dítě vnímat jinak, ale to nemění nic na tom, že je to špatné a jednou mu to stejně dojde.
V tom případě múže dítě naznačit druhým že není něco v pořádku. Všechno ostatní jako hlazení-někde-ze strany rodičú,je pro pěti leté dítě normální.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Malou. Pro mě osobně jsi opravdovou záhadou.
Nechápu, jak to, co píšeš, jakkoliv souvisí s tématem.
Nechápu ani to, co vlastně neustále vytrvale obhajuješ.
Nechápu, co Tvé výroky znamenají.
Nechápu ani to, z jakých všech svých zkušeností asi tak vycházíš.
Přijdeš mi jako z úplně jiné planety, než jsem já. Nevadí.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
Priznávam, že celú túto diskusiu sledujem trochu povrchne, takže sa ospravedlňujem ak budem niekoho parafrázovať.
Najväčší problém v celom peípade vidím hlavne v tom, že otec spáchal samovražu v situácii, ktorá síce určite nebola jednoduchá, ale 99,99% populácie by na samovraždu ani nepomyslela. Celá kauza sa zbytočne vyhrocuje na základe skratového chovania otca. Nech už si o údajnom zneužívaní myslíme čokoľvek, najväčšie šrámy na detsej duši, ale aj dušiach najbližších zanechal otec svojím rozhodnutím takto skoncovať s vlastným životom. Ak by situáciu riešil štandardne, je celko možné, že celá kauza sa skončí nepotvrdením podozrenia, dieťa by si z celej veci odnieslo minimálne následky a rodina by naďalej fungovala spoločne. Samovražda je úplne najkrajnejším "riešením" a ja osobne si dokážem predstaviť, že by sa k tomu odhodlal na základe vlastných výčitiek či dôsledkov, ak boli obvinenia pravdivé. Ak bolo obvinenie nepravdivé a on jednal hlavne s ohľadom k tomuto obvineniu, beriem to ako akt minimálne veľmi nevyrovnaného človeka. V oboch prípadoch ale zrejme nedomyslel, ako ublíži svojej dcérke, manželke a rodine.
AK opomenieme nezmyselný akt samovraždy, celý prípad by vyvolával iba zlomok súčastných emócií a neporovnateľne nemšiu traumu pre všetkýc zainteresovaných.
Najväčší problém v celom peípade vidím hlavne v tom, že otec spáchal samovražu v situácii, ktorá síce určite nebola jednoduchá, ale 99,99% populácie by na samovraždu ani nepomyslela. Celá kauza sa zbytočne vyhrocuje na základe skratového chovania otca. Nech už si o údajnom zneužívaní myslíme čokoľvek, najväčšie šrámy na detsej duši, ale aj dušiach najbližších zanechal otec svojím rozhodnutím takto skoncovať s vlastným životom. Ak by situáciu riešil štandardne, je celko možné, že celá kauza sa skončí nepotvrdením podozrenia, dieťa by si z celej veci odnieslo minimálne následky a rodina by naďalej fungovala spoločne. Samovražda je úplne najkrajnejším "riešením" a ja osobne si dokážem predstaviť, že by sa k tomu odhodlal na základe vlastných výčitiek či dôsledkov, ak boli obvinenia pravdivé. Ak bolo obvinenie nepravdivé a on jednal hlavne s ohľadom k tomuto obvineniu, beriem to ako akt minimálne veľmi nevyrovnaného človeka. V oboch prípadoch ale zrejme nedomyslel, ako ublíži svojej dcérke, manželke a rodine.
AK opomenieme nezmyselný akt samovraždy, celý prípad by vyvolával iba zlomok súčastných emócií a neporovnateľne nemšiu traumu pre všetkýc zainteresovaných.
Malou taky moc nechápu co se snažíš obhájit. Chceš snad tvými argumenty říct, že zneužívat pěti leté dítě je vlastně v pořádku a úplně normální? Aspoň mi to tak připadá podle toho jak píšeš.
Jeremy souhlasím s tebou a pak to ještě dost zhoršila média, která ze začátku informovala dost nepravdivě.
Jeremy souhlasím s tebou a pak to ještě dost zhoršila média, která ze začátku informovala dost nepravdivě.
-
- Registrovaný uživatel
Ty jsi mě taky záhadou.Celý život je záhada.Já nesnáším když se ubližuje dětem.Mnohem víc než-takzvaní moralisti.Plyšáček píše:Malou. Pro mě osobně jsi opravdovou záhadou.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Novinky.cz: Důkazů, že oběšený otec zneužíval dceru, je málo. Nestačily by ani na stíhání
Policie poslala k ledu případ, v němž byl otec rodiny z Klatovska podezřelý ze sexuálního zneužívání své pětileté dcery. Muž se pod tíhou kauzy oběsil. Policie měla ale důkazů tak málo, že by nestačily ani na zahájení trestního stíhání.
Policie poslala k ledu případ, v němž byl otec rodiny z Klatovska podezřelý ze sexuálního zneužívání své pětileté dcery. Muž se pod tíhou kauzy oběsil. Policie měla ale důkazů tak málo, že by nestačily ani na zahájení trestního stíhání.
Novinkám zrovna nevěřim, už i kvůli tomu že píšou něco jiného než sama znalkyně uvedla v rozhovoru v televizi. Ani to že jim sociálka odebrala děti není pravda. A hned po smrti otce bylo jasné, že se případ odloží kvůli jeho smrti. Akorát dělají z lidí blbce.
Smazáno - Kazs má nedostatek místa v databázi.
Naposledy upravil(a) vokoun dne čtvrtek 12. 3. 2015, 18:30:08, celkem upraveno 1 x.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Vokoune, děkujeme na sdílení toho, jak to chodí ve vaší domácnosti.
Jen nevím, proč oslovuješ přímo mě a proč cituješ dlouhý, ne přímo související, text.
Nevyjadřuji se k tomu, zda je dobré nebo není koupat se s dětmi či chodit před nimi nahý.
Jen nevím, proč oslovuješ přímo mě a proč cituješ dlouhý, ne přímo související, text.
Nevyjadřuji se k tomu, zda je dobré nebo není koupat se s dětmi či chodit před nimi nahý.