Můžu už v sedmi letech poznat, že je syn gay?
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 9
- ve věku do: 13
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 17 poděkování
Můžu už v sedmi letech poznat, že je syn gay?
Článek na ona.idnes.cz:
Můžu už v sedmi letech poznat, že je syn gay? ptá se Apolena
Můžu už v sedmi letech poznat, že je syn gay? ptá se Apolena
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2046 poděkování
Re: Můžu už v sedmi letech poznat, že je syn gay?
Nechápu, co je učitelce do toho, co nosí děti za oblečení (pokud nechodí oblečené nějak tak, že porušují školní řád). To, do čeho se oblékne nebo do čeho ho obléknou rodiče, je čistě a pouze jeho věc, i kdyby přišel do školy v růžovém tričku s Hello Kitty. Jaké barvy jsou holčičí a jaké klučičí je poměrně diskutabilní, už jen proto, že v 21. století nosí muži i ženy jaké barvy chtějí, a škatulkovat je do barev holčičích a klučičích mi přijde poměrně zbytečné.Péťovou oblíbenou barvou je červená a růžová, za což se stal terčem posměchu ve škole. Překvapivě ne ze strany dětí, které žádné hloupé předsudky ještě nemají, ale přímo od paní učitelky. Když jsem od Péti zjistila, že mu učitelka řekla, že červené kalhoty (které si sám vybral) jsou „pro holky“, tak jsem za ní hned zašla na do kabinetu a vysvětlila jí, že jí to nepřísluší hodnotit.
Osobně, kdybych byl matka, tak jí řeknu, ať už nenosí žádné modré, zelené ani černé věci s argumentem, že přece jako žena nebude nosit "klučičí barvy".
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 504 poděkování
Hmm tak ono něco jako rozlišovaní mužské a ženské role už od raného dětství je podle mne normální vývoj a není to ve společnosti "jen tak".
Co se týká toho co je a není "holčičí barva", to záleží na dané společnosti. Podle mne není červená "holčičí" ale taková růžová ano. :0)
Co se týká toho co je a není "holčičí barva", to záleží na dané společnosti. Podle mne není červená "holčičí" ale taková růžová ano. :0)
-
Mám doma i růžovou košili a musím říct, že na "holčičí" košili tedy nevypadá, takže říkám opět, že je škatulkování barev zbytečná záležitost. Svět, kde by děvčata nosila jen růžovou, červenou a fialovou a kluci jen zelenou, modrou a šedou, by byl poměrně jednotvárný.Jednorozec píše:Co se týká toho co je a není "holčičí barva", to záleží na dané společnosti. Podle mne není červená "holčičí" ale taková růžová ano. :0)
Každý má právo nosit co chce, a co se mu líbí. A pokud paní učitelka nedokáže zkousnout červené kalhoty u sedmiletého chlapce, poměrně lituji její potencionální děti, obzváště syny, kteří budou (a možná jsou) zjevně nuceni trávit čas v modré a jiné "klučičí" barvě. A to jen proto, že červená barva je "holčičí".
-
- Registrovaný uživatel
Jo můžeš si nosit co chceš, ale v růžové s volánkama prostě nebudeš vypadat moc mužně :0)
-
Ale myslím, že u toho sedmiletého nesejde, jestli vypadá mužně nebo ne.Jednorozec píše:Jo můžeš si nosit co chceš, ale v růžové s volánkama prostě nebudeš vypadat moc mužně :0)
Takový malý kutík s dlouhýma vláskama v růžový ...
No radši nic.
No radši nic.
-
- Registrovaný uživatel
No tím bych si nebyl jistý.Marco Freeman píše:Ale myslím, že u toho sedmiletého nesejde, jestli vypadá mužně nebo ne.Jednorozec píše:Jo můžeš si nosit co chceš, ale v růžové s volánkama prostě nebudeš vypadat moc mužně :0)
Pamatuji si na příhodu v 6 letech, kdy se mi snažili vnutit růžovou košili místo modrého pyžama. Taky si mysleli že u malého dítěte na tom nesejde, tedy prvních 30 minut, pak to vzdali a šli pro pyžamo :0))
Tak to je zas něco úplně jiného než když to ten kutík chce nosit.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
Celkom nerozumiem, čo vlastne riešite. V tomto prípade chápem chlapcovu záľubu v červených nohaviciach ako jasný dôkaz toho, že sa chlapcovi páčia červené nohavice. No a reakcia učiteľky vypovedá hlavne o tom, že ako pedagóg zlyhala, čo je aspoň pre mňa najpodstatnejšie zistenie celého prípadu.
-
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 13
- ve věku do: 26
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 289 poděkování
Snad mi prominete, článek jsem nečetl, ale hrozně mě zaujal titulek. Domnívám se, že v sedmi letech nikdo není schopen poznat, zda je syn gay - ostatně by mě vůbec udivovalo, kdyby už někdo v sedmi letech syna měl.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
-
- Registrovaný uživatel
Pravda ta pětiletá indiánka prý měla holčičku..Kuba píše:Snad mi prominete, článek jsem nečetl, ale hrozně mě zaujal titulek. Domnívám se, že v sedmi letech nikdo není schopen poznat, zda je syn gay - ostatně by mě vůbec udivovalo, kdyby už někdo v sedmi letech syna měl.