Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji, zoufá si maminka (idnes.cz)
Životní příběh rodiny Karešových je jen pro otrlé. Když už si myslíte, že si rakovina vzala své, následují další tragédie. Kde brát sílu a dál čelit tak bolestivému osudu? „V Boha nevěřím,“ říká rezolutně maminka Jana, která už pochovala své dvě děti.
Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 501 poděkování
Re: Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji
Mají oba s manželem genetickou vadu(jen jako přenašeči, tj. je nezabije, ale mohou ji získat jejich děti), která způsobuje, že je 60% šance v daném roce onemocnět nějakou formou rakoviny. Protože to mají oba, tak jejich děti to získávají automaticky (nemůže se ta vadná část informace opravit kodem druheho rodiče) :0(
Ve výsledku děti umírají do 3 let ne rakovinu. To je něco strašného, toto zažít u svých dětí. Proto jsem pro aby si rodiče na podobné nemoci nechali dělat genetická vyšetření...
Ve výsledku děti umírají do 3 let ne rakovinu. To je něco strašného, toto zažít u svých dětí. Proto jsem pro aby si rodiče na podobné nemoci nechali dělat genetická vyšetření...
Ono pokud se dva milují a chtějí dítě nenapadne je dělat si na všechno vyšetření a ani bych tak přemýšlet nechtěl. Todle se stát může, ale dělat to takhle je pro mě jak to jen nazvat ... takový zabíjení lásky.
-
- Registrovaný uživatel
Ono stačí si to udělat "uvědomněle" u jednoho člověka a pouze pokud se na nějaký problém narazí, udělat kontrolu i u druhého (a pokud ne druhého tím netrápit)...
Navíc v naprosté většině případů problém nebude a přijde mi pro pár naopak povzbuzující a uklidňující vědět, že v tomto ohledu je vše v pořádku...
Navíc v naprosté většině případů problém nebude a přijde mi pro pár naopak povzbuzující a uklidňující vědět, že v tomto ohledu je vše v pořádku...
Jenže pokud nemám nějaké problémy o kterých vím, prostě nemám důvod takové vyšetření si dělat.
-
- Registrovaný uživatel
Do budoucna to snad bude jinak. Už nyní je možné to provést, pokud má člověk obavy, či problém v rodině...
Časem to snad bude levnější a rychlejší.
Časem to snad bude levnější a rychlejší.