Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji

Diskuze o problematice dětí.
fenix

Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji

Nový příspěvek od fenix »

Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji, zoufá si maminka (idnes.cz)
Životní příběh rodiny Karešových je jen pro otrlé. Když už si myslíte, že si rakovina vzala své, následují další tragédie. Kde brát sílu a dál čelit tak bolestivému osudu? „V Boha nevěřím,“ říká rezolutně maminka Jana, která už pochovala své dvě děti.

:(
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 501 poděkování

Re: Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji

Nový příspěvek od Jednorozec »

Mají oba s manželem genetickou vadu(jen jako přenašeči, tj. je nezabije, ale mohou ji získat jejich děti), která způsobuje, že je 60% šance v daném roce onemocnět nějakou formou rakoviny. Protože to mají oba, tak jejich děti to získávají automaticky (nemůže se ta vadná část informace opravit kodem druheho rodiče) :0(
Ve výsledku děti umírají do 3 let ne rakovinu. To je něco strašného, toto zažít u svých dětí. Proto jsem pro aby si rodiče na podobné nemoci nechali dělat genetická vyšetření...
fenix

Ono pokud se dva milují a chtějí dítě nenapadne je dělat si na všechno vyšetření a ani bych tak přemýšlet nechtěl. Todle se stát může, ale dělat to takhle je pro mě jak to jen nazvat ... takový zabíjení lásky.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Ono stačí si to udělat "uvědomněle" u jednoho člověka a pouze pokud se na nějaký problém narazí, udělat kontrolu i u druhého (a pokud ne druhého tím netrápit)...
Navíc v naprosté většině případů problém nebude a přijde mi pro pár naopak povzbuzující a uklidňující vědět, že v tomto ohledu je vše v pořádku...
fenix

Jenže pokud nemám nějaké problémy o kterých vím, prostě nemám důvod takové vyšetření si dělat.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Do budoucna to snad bude jinak. Už nyní je možné to provést, pokud má člověk obavy, či problém v rodině...
Časem to snad bude levnější a rychlejší.