Češka v Norsku bojuje o své děti, které jí odebraly úřady

Diskuze o problematice dětí.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 509 poděkování

Re: Češka v Norsku bojuje o své děti, které jí odebraly úřad

Nový příspěvek od Jednorozec »

fenix píše:To stejně nemůže nikdo přesně vědět a nauč se číst, nebo čti všechno, je tam a ...
...osobou v evidenci (osobou vedenou v evidenci osob, které mohou vykonávat pěstounskou péči na přechodnou dobu) a osobou pečující, tedy osobou:
1.která je pěstounem (nikoli na přechodnou dobu),
Nárok na odměnu pěstouna má osoba pečující a osoba v evidenci
Já to na rozdíl od tebe čet...
osoba v evidenci tam byla vysvětlena u pečování o staršího jedince.
Jenže to na co v tom článku o kterém jsem mluvil bylo, že se speciálně lidé hlásí na pěstounství na přechodnou dobu, protože za to dostanou prý více zaplaceno a to z téhle tabulky nikde nevyplývá ani tam nic takového není vyčísleno...
fenix

Nový příspěvek od fenix »

Tak ještě jednou, jo prý. Prý sousedovy rostou modrý hrušky na leknínech asi se půjdu podívat.
Jako pěstounská péče se pro účely dávek pěstounské péče posuzuje péče o dítě poskytovaná osobou v evidenci (osobou vedenou v evidenci osob, které mohou vykonávat pěstounskou péči na přechodnou dobu) a osobou pečující, tedy osobou ...

Nárok na odměnu pěstouna má osoba pečující a osoba v evidenci (osoba pečující i po dosažení zletilosti dítěte ...

v té tabulce je přesně bod c odstavec 3, který se vztahuje na osobu v evidenci
jde-li o osobu v evidenci, a to i v případě, že nepečuje o žádné dítě
fenix

Hlavně jsou osvojení (adopce) a pěstounská péče tzv. na přechodnou dobu úplně odlišné věci. A ani nejdou moc srovnávat. Po osvojení je to dítě v podstatě jako moje vlastní a to na celý život. Nejde jen o to že vytvořím rodinu jemu, ale i sobě.

Ale profesionální pěstounství je spíše povolání o dítě se starám doma, místo toho aby bylo v ústavu. A mělo by to být pouze po nezbytně nutnou dobu, než se třeba bude moct vrátit do rodiny nebo si ho někdo osvojí.
Starám se o něj třeba měsíc nebo půl roku a pak ho zase musím odevzdat a sám nerozhoduju o tom, kdy a proč k tomu dojde.

Expertka: Pěstounská péče nemůže být byznys, kritici se mýlí (rpp.cz)

http://www.rpp.cz/inpage/co-je-pppd/
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Orgány státní správy mají maximálně rok na to, aby situaci dítěte vyřešily a dítě mohlo přejít do původní, osvojitelské či jiné trvalé rodiny.

Anebo do jiné přechodné pěstounské rodiny na další rok, a tak dokola až do 18 let. Mýlím se?
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
fenix

Předání do jiné rodiny by vůbec nic neřešilo a jen by všem uškodilo, hlavně díteti, proto pevně doufám, že pokud by k takové situaci došlo soud by ponechal dítě prozatím ještě ve stávající rodině. Nebo rozhodne o klasické pěstounské péči.

Zákon o SPOD, díl první: Pěstounská péče na přechodnou dobu
Dále je nově také stanovena maximální doba, po kterou může být dítě v péči pěstouna na přechodnou dobu. Je to jeden rok. Důvodová zpráva k novele k tomu uvádí, že pěstounská péče na přechodnou dobu je ze své podstaty institutem krizovým a překlenovacím, protože dítě se má co nejdříve vrátit do péče svých rodičů. Maximální možnou dobu pěstounské péče na přechodnou dobu lze prolomit, pokud je ke stejnému pěstounovi svěřen sourozenec již umístěného dítěte. V takovém případě maximální doba uběhne všem dětem až s dobou naposled umístěného sourozence.

K tomuto je třeba ještě poznamenat, že prvotní návrh MPSV zahrnoval tříletou maximální dobu umístění dítěte v péči pěstounů na přechodnou dobu. Ke zkrácení maximální doby došlo na základě komplexního pozměňovacího návrhu, se kterým přišel poslanecký výbor pro sociální politiku.

Ani z důvodové zprávy, ani z dosavadních komentářů odborné veřejnosti není zcela jasné, co se stane po uplynutí jednoho roku s dítětem umístěným do pěstounské péče na přechodnou dobu.
fenix

Ještě jsem hledal a podle mě se s tím, že by pěstouská péče na přechodnou dobu trvala déle opravdu nepočítá. Přímo zákon to nijak neřeší.
Takže pokud není možné dítě vrátit zpět do rodiny, mělo by se rozhodnout o přechodu do dlouhodobé náhradní rodinné péče.

Přikládám odkaz na dopis s metodickou informací k umisťování dětí do pěstounské péče na přechodnou dobu.
Sám jsem ho spíše jen rychle prolít.
http://www.mpsv.cz/files/clanky/14851/umistovani_deti_PPPD.pdf
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Takže, zdá se že na internetu se zázračně objevili lidé bránící norsko s tím, že ve skutečnosti je odebraných dětí jen asi 250 a že je to méně než v čr a že ta čísla Bernebernetu jsou souhrnná a jsou tam opakované případy atd. (skoro jako by je za tro někdo platil..)

Využil jsem tedy odkazované (samozřejmě špatně, snad ne úmyslně...) vlastní statistiky norů:

https://www.ssb.no/en/sosiale-forhold-og-kriminalitet/statistikker/barneverng

Skutečně přiznávají že řešili v roce 2013 53150 případů ale pochybuji že se jedná o nejaké x let rozpracované, opakující se, případy, protože sami uvádějí 52553 "udání" (ten rok) a většina případů byla prý řešena v rámci 7 dní....
Domluva v rodině měla stačit pro skoro 80%, nicméně 9078 skončilo v "děcáku" (těch mají 110 a mají menší velikost) či u pěstounů/adopci atd.

Dále za děti považují i jedince do 22 let.... (trošku se tím rozloží statistika).
Vtipné je že tvrdí že se ta opatření týkala jen 26 promile dětí do 22 let, což by odpovídalo tomu že tam mají dva miliony dětí (takže nevěřím statistice co si sám nezvalšuji...)

Taky tvrdí že do konce roku 2013 bylo mimo rodinu jen 14500 dětí. Je ale otázka jestli to znamená, že větší část dětí do roka vrátí rodině, nebo naopak trvale nechají u pěstounů/v adopci a ty pak považují za jejich novou rodinu (takže by se pak do statistiky nepočítali...)
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Dnešní reportáž v pořadu 168 hodin (hned na začátku): http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/215452801100201/
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

I kdyby byla pravda, to co se naznačuje v tom dokumentu, že otec matku a snad i děti bil, tak zbytek stejně nic nemění na tom, že norové "kradou děti".

Pořád by platilo, že ty děti nejsou norové, ale češi. Že je rozdělili. Že brání v kontanktu s jejich rodinou (nejen matkou), že je defakto "převychovávají na nory". Jako zásadní chyba mi přijde, že nemáme s norskem smlouvy, které by jasně řekli, že případný problém českých občanů bude řešit český stát (kromě kriminálních činů)...
A jestli se matka tak vehementně, několik let bije o svoje děti, tak nevěřím, že o nejevila zájem...
fenix

Odebíráním dětí bojuje Norsko s následky incestu, uvedla litevská televize
Norské úřady odebírají děti cizincům a dávají je do pěstounské péče norským rodičům kvůli tomu, že tímto způsobem bojují s „největším příbuzenským křížením na světě”, uvedla litevská televize. Pořad nazvaný Hodina s Rutou se zabýval záležitostí kontroverzní norské sociální služby Barnevernet.

Deník The Local v souvislosti s kontroverzním odebíráním zahraničních dětí norskou sociální službou zmínil i nedávný výrok českého prezidenta Miloše Zemana. Ten prohlásil, že se Norové chovají "jako nacisté", když nedovolují Češce Evě Michalákové mluvit při schůzkách se dvěma odebranými syny česky.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Tak vím, že s příbuzenským křížením mají/měli problémy na islandu. Kde byla natolik malá populace, že je to geneticky poznamenalo. Mimo jiné měli problémy s větším výskytem některých druhů rakoviny atd. Ale norů je poněkud víc než islanďanů ne?
Navíc aby ten problém vyřešili, tak nemusejí krást děti, stačí si do populace přivést pár procent cizinců a nechat je asimilovat..
Mně spíš přijde že mají skutečně "nacistické manýry" kecat rodičům do výchovy víc než je zdrávo.
Forst Jan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767
Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
Dal: 529 poděkování
Dostal: 370 poděkování

Nový příspěvek od Forst Jan »

SMAZÁNO
Děkuji