Každý rok se koná spousta sbírek na dárky pro potřebné děti. Loni to byly například tyto a předpokládám, že letos budou zase:
Projekt Milý Ježíšku — pro děti v dětských domovech
Darujte dětem úsměv s Černou Horou — pro děti v dětských domovech a ústavech sociální péče
Daruj hračku - Český rozhlas — pro handicapované děti v dětských domovech a jiných ústavech
Vánoce patří dětem — pro děti v Klokáncích
Než ale něco darujete, zvažte to. K zamyšlení nabízím tento kontroverzní článek od Petra Hampla:
Jen idiot může podporovat dětské domovy (blog.ihned.cz)
Chápu, že s tím třeba nebudete souhlasit, ale každopádně je fakt, že potřebné děti nejsou jen v dětských domovech. Jsou také Klokánky a azylové domy pro matky s dětmi. Jsou i chudé pěstounské rodiny, chudé adoptivní rodiny a chudé klasické rodiny. Kdyby všechny dary, které směřují do dětských domovů, směřovaly k rodinám, možná by spousta dětských domovů nebyla vůbec potřeba, protože děti by nebyly z rodin odebírány z ekonomických důvodů.
Vánoční dárky pro potřebné děti
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Vánoční dárky pro potřebné děti
Tak určitě běží Daruj hračku - Český rozhlas (2014)
a Darujte dětem úsměv s Černou Horou (2014)
Je i spousta dalších místních akcí.
Ale souhlasím, to je fakt, že děti v dětských domovech jsou na tom po materiální stránce mnohdy líp než v některých rodinách.
a Darujte dětem úsměv s Černou Horou (2014)
Je i spousta dalších místních akcí.
Ale souhlasím, to je fakt, že děti v dětských domovech jsou na tom po materiální stránce mnohdy líp než v některých rodinách.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Děti si v domovech žijí jako vyšší střední třída, odchod ale nezvládají
Na dítě v dětském domově (DD) stát vyplácí měsíčně téměř 40 000 korun. Rozpočet rodinných skupin se podobá rodině s měsíčním příjmem 60 tisíc korun a dvěma dětmi. Jenomže když domov opustí, nedokážou si udržet navyklý standard. Trestné činnosti se pak dopouští až 56 % z nich.
Na dítě v dětském domově (DD) stát vyplácí měsíčně téměř 40 000 korun. Rozpočet rodinných skupin se podobá rodině s měsíčním příjmem 60 tisíc korun a dvěma dětmi. Jenomže když domov opustí, nedokážou si udržet navyklý standard. Trestné činnosti se pak dopouští až 56 % z nich.
Tomu se nedivím (spíše teda o těch problémech vím), ale ono to není nic jednoduchého takový přechod.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 7
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
Tiež súhlasím stým, že deti v DD sú po materialnej stránke na tom lepšie ako v niektorých rodinách... najma tie deti ktoré sú sociálne na tom zle, alebo je im inak ubližované. Z vlastnej skúsenosti viem, že stačí velmi málo na to aby sa deťom poškodila psychika. tzv. zanechalo šrámy na duši. Detska psychika je ako tenká niťka alebo cverna. Sú velmi citlivé....
Moj sen bol už odmalička dostať sa do nejakého DD ako zamestnanec alebo upratovač proste hocičo len aby som bol nablízku im a psychicky im nejako pomáhal, ale sám neviem, či by som na to mal. Napr: keby mi taká holčina rozprávala svoj príbeh, ktorý by bol plný bolesti, či by som to psychicky zvládal a nerozreval sa tam ako idiot ale napriek tomu ten sen stále mám.. lebo to je jedine čo chcem, pomáhať, aby boli šťastné alebo o trošku veselšie ... snaď sa mi to podarí
Ja posielam na "Dobrý anjel" a "Srdce pre deti" tie sa mi zdajú také doveryhodné aj keď je síce pravda, že v dnešnej dobe človek nemože veriť nikomu ani ničomu ...
Moj sen bol už odmalička dostať sa do nejakého DD ako zamestnanec alebo upratovač proste hocičo len aby som bol nablízku im a psychicky im nejako pomáhal, ale sám neviem, či by som na to mal. Napr: keby mi taká holčina rozprávala svoj príbeh, ktorý by bol plný bolesti, či by som to psychicky zvládal a nerozreval sa tam ako idiot ale napriek tomu ten sen stále mám.. lebo to je jedine čo chcem, pomáhať, aby boli šťastné alebo o trošku veselšie ... snaď sa mi to podarí
Ja posielam na "Dobrý anjel" a "Srdce pre deti" tie sa mi zdajú také doveryhodné aj keď je síce pravda, že v dnešnej dobe človek nemože veriť nikomu ani ničomu ...
Myslím, že sis organizace vybral dobře Mathiasi8.
DARUJTE DĚTEM ÚSMĚV - DD HOLICE a DD PARDUBICE (facebook)
I těmto malým dětem jste splnili jejich vánoční přání!
Pěkné fotky.
DARUJTE DĚTEM ÚSMĚV - DD HOLICE a DD PARDUBICE (facebook)
I těmto malým dětem jste splnili jejich vánoční přání!
Pěkné fotky.