Poloha dětí při sezení na klíně
Poloha dětí při sezení na klíně
Chtěl jsem reagovat už na jeden Plyšáčkův příspěvek, kde se o tom zmiňoval. A pochopil jsem to tak, že sezení holčičky obkročmo bere jako něco sexuálního, ale smazal ho dřív než jsem to stihnul.(hlavně to neber zase jako zášť )
Ovšem opět se to nakouslo v Dědově tématu Jak šel život a jak probíhaly mé první lásky
Nikdy mě nenapadlo takhle přemýšlet o tom, že na posedu obkročmo by mělo být něco neslušného nebo sexuálního. Ani, že by to tak brali rodiče. Nevím jak to vnímaj ostatní tady, ale mě to přijde jako normální věc.
Ovšem opět se to nakouslo v Dědově tématu Jak šel život a jak probíhaly mé první lásky
Nikdy mě nenapadlo takhle přemýšlet o tom, že na posedu obkročmo by mělo být něco neslušného nebo sexuálního. Ani, že by to tak brali rodiče. Nevím jak to vnímaj ostatní tady, ale mě to přijde jako normální věc.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2046 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 3
- ve věku do: 11
- Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
- Dal: 156 poděkování
- Dostal: 102 poděkování
Re: Poloha dětí při sezení na klíně
Tak tohole nějak neřeším Jak si sedne, tak si sedne Nebo se mi i často stává, že když holčičku držím ve stoje, tak jí zas neudržím moc dlouho, tak si s ní někam sednu a to potom logicky skončí v téhle poloze.
Ani teda jako nevím, jak ostatní, ale na tomhle nevidím nic špatného, ani to neberu něco jako víc sexuálního. Je mně teda úplně jedno, v jaké pozici zkončí. Ale přece jen možná to má jednu dost velkou výhodu a to, že v téhle pozici jí můžete koukat do oček Ale do ted mě teda nad tímhle nějak nenapadlo přemýšlet
Když už sem se teda nad tím zapřemýšlel, tak většinou, když si chtějí jen sednout, sednou si normálně (nebo když potřebují vidět dopředu), ale když chtěj spíš blbnout, nebo se věnovat jen mě, tak si vlezou opačně nic jiného mě teda nenapadlo, takže by bylo i logické kdyby většinu času skončili obkročmo
Ani teda jako nevím, jak ostatní, ale na tomhle nevidím nic špatného, ani to neberu něco jako víc sexuálního. Je mně teda úplně jedno, v jaké pozici zkončí. Ale přece jen možná to má jednu dost velkou výhodu a to, že v téhle pozici jí můžete koukat do oček Ale do ted mě teda nad tímhle nějak nenapadlo přemýšlet
Když už sem se teda nad tím zapřemýšlel, tak většinou, když si chtějí jen sednout, sednou si normálně (nebo když potřebují vidět dopředu), ale když chtěj spíš blbnout, nebo se věnovat jen mě, tak si vlezou opačně nic jiného mě teda nenapadlo, takže by bylo i logické kdyby většinu času skončili obkročmo
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1721 poděkování
- Dostal: 3601 poděkování
Pokud není situace pedofilem zmanipulovaná záměrně tak, aby holčička seděla obkročmo, protože ho to "vzrušuje"... tak si také myslím, že sezení na klíně je v pořádku, v podstatě v jakékoliv poloze.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Na trestné lavici
- Dal: 11 poděkování
Tohle ja taky nikdy nerešil takove hlouposti nekdo i reši? No kdo jinej jak Plyšaček že jo ...
Mam rad když deti taky blbou na kline ...
Mam rad když deti taky blbou na kline ...
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Tak, pánové, dáme se do toho...
V podstatě s Vámi se všemi zatím souhlasím. Dobrá. Ale chci to vzít trošku detailněji - když už Fenix přišel s tímto tématem. Občas totiž i nepedofilní lidé dělají věci, které jsou divné a dětem mohou škodit. Možná namítnete, že zaplať pánbůh, že se alespoň dítěti věnují a dobře za každé pohlazení či pochování. Souhlas. Ale přesto, podívejme se na to zevrubněji.
Ve starším příspěvku jsem zmiňoval něco v tom smyslu, že mi přijde nevhodné, aby žákyně zaujímala na učiteli pozici rozkročmo na klíně. Dozvíte se dále více objasňujícího nejen k tomuto případu.
Toto je výborné téma, ke kterému mám opravdu co říci.
Mohl bych napsal stostránkovou brožurku nebo poskytnout pětihodinovou přednášku s ukázkami (těmi vhodnými).
Něco mám ze zkušeností jako otec, něco jako učitel, něco z vyprávění dospělých žen, mnoho vysledováno z interakce rodičů s dětmi, něco z literatury ap. Nepátrejme po každém jednotlivém zdroji a zaměřme se alespoň na velice stručný a věcný rozbor.
Poloh na tzv. klíně je bezpočet. Definujme si klín jako prostor u sedícího dospělého na celé ploše stehen, která jsou v přibližně vodorovné poloze. Dva lidé - zde uvažujeme sedící dospělý a na něm dítě, mohou zaujmout minimálně tyto základní pozice (ostatní polohy jsou spíše kombinacemi uvedených, různým kroucením, tulením, mazlením či válením se):
1. Dítě sedí zboku na obou stehnech.
2. Dítě sedí zboku na jednom stehnu s nohama směrem ven.
3. Dítě sedí zboku na jednom stehnu s nohama směrem dovnitř mezi stehna dospělého.
4. Dítě sedí na stehnu dospělého rozkročmo (pravém nebo levém) tváří od dospělého.
5. Dítě sedí na stehnu dospělého rozkročmo (pravém nebo levém) tváří k dospělému.
6. Dítě sedí zadkem na stehnech (u sebe) dospělého s pohledem od dospělého, kolena pokrčená, chodidla na stehnech dospělého.
7. Dítě sedí zadkem na stehnech (u sebe) dospělého s pohledem na dospělého, kolena pokrčená, chodidla na stehnech dospělého.
8. Dítě sedí rozkročené přes obě stehna dospělého, pohled od dospělého.
9. Dítě sedí rozkročené přes obě stehna dospělého, pohled na dospělého.
Snad jsem probral alespoň ty nejzákladnější varianty. Dále je podstatné poznamenat, zda dospělý má stehna u sebe, či jak hodně od sebe. Jak blízko ke kolenům či k rozkroku (klínu v užším slova smyslu) je dítě posazeno.
Zda se dotýká svým pohlavím (i přes oblečení) těla dospělého či zda se některou částí svého těla dotýká pohlaví dospělého. Jak se dotýkají či objímají rukama. Zda se mačkají, tisknou či tlačí.
To je krátký rozbor (který mě teď napadl). Jen co se týče "poloh" - základních. Nerozebíráme ležení, záklony ani pohyby na klíně. Pouze polohy - viz. název příspěvku.
Chceme-li řešit 1. příjemnost či nepříjemnost, 2. vhodnost či nevhodnost (mravní otázka), 3. běžnost či neobvyklost, 4. přirozenost či nepřirozenost - úchylnost, 5. přiměřenost či nepřiměřenost (přehnanost), 6. bezúhonnost či trestnost (nebezpečí překročení zákonných mezí, tzv. bezpečných "hranic"),
musíme dále řešit spíše následující otázky - parametry konkrétního případu:
1. O koho se v dané dvojici jedná - dospělý muž - dívka, dospělá žena - chlapec, dospělý muž - chlapec, dospělá žena - dívka, dále jejich věk
2. V jakém jsou vzájemném vztahu - neznámí lidé, příbuzní, učitel-žák, chůva-miminko, pediatr-pacient, dětský gynekolog-pacientka, strážník-raněné či ztracené dítě, dospělý kamarád-dítě kamarád, skautský vedoucí-skaut,...
3. V jakém jsou stavu - psychickém, fyzickém.
4. Jak jsou oblečeni.
5. V jaké chvíli - při jaké příležitosti spolu sedí.
6. Jak dlouho trvá jejich vzájemný kontakt.
7. Zda jsou sami či na veřejnosti.
8. Jaké je okolní prostředí - interiér, exteriér, teplota, zvuky - hudba ap.
9. Především s jakým záměrem na sebe "lezou" - z jakého důvodu se kontakt uskutečňuje.
10. Kdo kontakt inicioval - kdo byl aktivní v nabídce kontaktu.
11. Zda sedí klidně či se nějak při tom pohybují.
Jistě Vás teď napadají tisíce situací - spíše šílených (např. strážník v pláštěnce a dítě v plavkách, v noci, na břehu rybníka, za zpěvu ptáčků, za účelem záchrany tonoucího ap., že?).
Chtěl jsem na úvod jen naznačit, že pokud to máme rozebrat opravdu do detailu, je třeba k tomu přistoupit trochu zodpovědně. Ale zpátky na zem.
Z hlediska přiměřenosti a vhodnosti si myslím, že kontakt by měl vycházet spíše vždy od dítěte (babičky by neměly někdy tak tlačit a mohly by trpělivě vyčkat, jak se dítě rozhodne). Nutit dítě můžeme pouze tehdy, pokud je v ohrožení života (ne abyste se snažili sehrát situaci tak, aby ohrožení hrozilo).
Velice záleží na tom, zda jste rodič, zda vlastní či nevlastní, zda chováte syna či dceru a kolik jim je let. Dále je velice důležité oblečení.
Jelikož by holčičky měly být vedeny od malička k jisté přirozené cudnosti (nemám na mysli ani puritánskou přísnost, ani přehnanou stydlivost), neměly by (ač by samy přišly) být posazeny na muže (vlastně ani na ženu či dítě) rozkročmo, navíc těsně a čelem k sobě, když jsou nazí či polonazí. (Opravdu mi vadilo, když si nahý tchán posadil moji dceru na klín za těchto podmínek). Pokud jsou oblečeni, záleží hodně na daném okamžiku, proč a jak těsně si sedají a zda se chtějí tulit či více mazlit. Jelikož se jedná i o sexuální polohu pro dospělé, měl by každý - i tatínek, zvážit, zda se bude s dcerou mazlit (pohybovat v této poloze) či ne. Nejde jen o jeho prožitky (on to třeba vůbec neřeší), ale nemůže vědět (pokud není vyladěn na dceru), jak to ona může či nemusí cítit, prožívat, vnímat. Nerad by se jistě (nevědomě, "jako že" nevědomě či vědomě) dopustil incestu.
Záleží samozřejmě hodně na zvyklostech dané kultury, na pravidlech v dané rodině, na tom, nakolik je dítě od přírody mazlivé či odtažité (zdrženlivější). Také je rozdíl, zda si otec bere na klín plačící miminko či násilím dospívající dceru. I kdyby si ji nebral se záměrem sexuálního kontaktu, může ji to velice ranit.
Proto to chci právě probrat trochu detailněji.
Pokud se na to budeme dívat z hlediska trestně právního, souhlasím s Kaszem, nesmí docházet ke vzrušení, vydráždění či vyvrcholení dospělého ani dítěte. Dle mého nesmí každopádně dojít u muže k erekci, ale i bez tohoto projevu může jít o trestný čin sexuálního zneužití. Cituji Plyšáčka z jiného příspěvku:
Ve starším příspěvku jsem spíše pro zábavu uváděl jednu dětskou hru:
Co se týká profesí, kde vstupuje do vztahu dospělý - zvláště muž (od kterých se neočekává taková vlídnost jako od žen a navíc patří mezi "podezřelejší", bohužel), a dítě, měly by (toto je mé doporučení, nikoliv nařízení) být hranice ještě poněkud "přísnější" a vzdálenější všeobecným "společenským normám a zvyklostem" - aby tam byla nějaká "rezerva". Nejen co se chování na klíně týče, samozřejmě. Více samostatný příspěvek v budoucnu.
Možná se zeptáte proč. Inu:
1. Neznáte dané dítě natolik, abyste mohli posoudit jeho jednotlivé vlastnosti či odhadnout jeho záměr.
2. Neznáte do detailu rodinné poměry - nakolik je doma zvykem se mazlit, zda je otec cholerik či psychopat, co dítěti zakazují ap.
3. Nemůžete odhadnout, jak to dítě bude vnímat a jak to bude či nebude interpretovat doma, případně nedej bože při výslechu. Pokud by se zmínilo, že cítilo "něco tvrdého", nezachrání Vás asi už vůbec nic. A mohlo by třeba i básnit, jak jste úžasní.
4. Ač se bude sebevíce vnucovat, stejně vy jste zodpovědní za vše, co mezi Vámi proběhne. Nevíte, jak si daný kontakt zpětně vyloží.
5. Ačkoliv bude Váš kontakt sebevíce čistý a nezávadný, nevíte, jak v očích jiných (kteří to mohou vnímat už ze svého, třeba "deviantního", pohledu jinak) to bude vypadat, jaké záměry Vám tam budou připisovat.
U profesionálů pracujících s dětmi, zvláště však u těch, kteří jsou pedofilně orientováni, už jenom proto, aby nemohli být ani obviněni z něčeho nekalého, doporučuji udržovat jistý profesionální odstup (je rozdíl mezi pediatry, učiteli v MŠ, učiteli na ZŠ, plavčíky, trenéry, skautskými vedoucími ap.). A pokud dovolíte dítěti, aby Vám vyjádřilo svoji lásku nějakým fyzickým kontaktem (např. posazením na klín), je vždy určitě lepší (ne nezbytné, ale lepší, "bezpečnější"), když bude přítomen nějaký další dospělý (nemusí Vás přímo sledovat - kontrolovat) nebo alespoň několik (pokud možno starších a rozumnějších dětí). Svědek je potom velkou výhodou při případném nepříjemném vyjasňování proběhlé situace.
Tento můj nedokončený rozbor mohu dále vyjasňovat v závislosti na případných věcných dotazech či připomínkách.
Nechci nikoho strašit ani mu nic vyčítat - co dělal, dělá či chce dělat.
Spíše se nebojím řešit věci do detailu.
Toto je pouze můj osobní náhled na danou problematiku, respektuji Vaše právo na vlastní přístup.
Těším se na další diskusi.
V podstatě s Vámi se všemi zatím souhlasím. Dobrá. Ale chci to vzít trošku detailněji - když už Fenix přišel s tímto tématem. Občas totiž i nepedofilní lidé dělají věci, které jsou divné a dětem mohou škodit. Možná namítnete, že zaplať pánbůh, že se alespoň dítěti věnují a dobře za každé pohlazení či pochování. Souhlas. Ale přesto, podívejme se na to zevrubněji.
Ve starším příspěvku jsem zmiňoval něco v tom smyslu, že mi přijde nevhodné, aby žákyně zaujímala na učiteli pozici rozkročmo na klíně. Dozvíte se dále více objasňujícího nejen k tomuto případu.
Toto je výborné téma, ke kterému mám opravdu co říci.
Mohl bych napsal stostránkovou brožurku nebo poskytnout pětihodinovou přednášku s ukázkami (těmi vhodnými).
Něco mám ze zkušeností jako otec, něco jako učitel, něco z vyprávění dospělých žen, mnoho vysledováno z interakce rodičů s dětmi, něco z literatury ap. Nepátrejme po každém jednotlivém zdroji a zaměřme se alespoň na velice stručný a věcný rozbor.
Poloh na tzv. klíně je bezpočet. Definujme si klín jako prostor u sedícího dospělého na celé ploše stehen, která jsou v přibližně vodorovné poloze. Dva lidé - zde uvažujeme sedící dospělý a na něm dítě, mohou zaujmout minimálně tyto základní pozice (ostatní polohy jsou spíše kombinacemi uvedených, různým kroucením, tulením, mazlením či válením se):
1. Dítě sedí zboku na obou stehnech.
2. Dítě sedí zboku na jednom stehnu s nohama směrem ven.
3. Dítě sedí zboku na jednom stehnu s nohama směrem dovnitř mezi stehna dospělého.
4. Dítě sedí na stehnu dospělého rozkročmo (pravém nebo levém) tváří od dospělého.
5. Dítě sedí na stehnu dospělého rozkročmo (pravém nebo levém) tváří k dospělému.
6. Dítě sedí zadkem na stehnech (u sebe) dospělého s pohledem od dospělého, kolena pokrčená, chodidla na stehnech dospělého.
7. Dítě sedí zadkem na stehnech (u sebe) dospělého s pohledem na dospělého, kolena pokrčená, chodidla na stehnech dospělého.
8. Dítě sedí rozkročené přes obě stehna dospělého, pohled od dospělého.
9. Dítě sedí rozkročené přes obě stehna dospělého, pohled na dospělého.
Snad jsem probral alespoň ty nejzákladnější varianty. Dále je podstatné poznamenat, zda dospělý má stehna u sebe, či jak hodně od sebe. Jak blízko ke kolenům či k rozkroku (klínu v užším slova smyslu) je dítě posazeno.
Zda se dotýká svým pohlavím (i přes oblečení) těla dospělého či zda se některou částí svého těla dotýká pohlaví dospělého. Jak se dotýkají či objímají rukama. Zda se mačkají, tisknou či tlačí.
To je krátký rozbor (který mě teď napadl). Jen co se týče "poloh" - základních. Nerozebíráme ležení, záklony ani pohyby na klíně. Pouze polohy - viz. název příspěvku.
Chceme-li řešit 1. příjemnost či nepříjemnost, 2. vhodnost či nevhodnost (mravní otázka), 3. běžnost či neobvyklost, 4. přirozenost či nepřirozenost - úchylnost, 5. přiměřenost či nepřiměřenost (přehnanost), 6. bezúhonnost či trestnost (nebezpečí překročení zákonných mezí, tzv. bezpečných "hranic"),
musíme dále řešit spíše následující otázky - parametry konkrétního případu:
1. O koho se v dané dvojici jedná - dospělý muž - dívka, dospělá žena - chlapec, dospělý muž - chlapec, dospělá žena - dívka, dále jejich věk
2. V jakém jsou vzájemném vztahu - neznámí lidé, příbuzní, učitel-žák, chůva-miminko, pediatr-pacient, dětský gynekolog-pacientka, strážník-raněné či ztracené dítě, dospělý kamarád-dítě kamarád, skautský vedoucí-skaut,...
3. V jakém jsou stavu - psychickém, fyzickém.
4. Jak jsou oblečeni.
5. V jaké chvíli - při jaké příležitosti spolu sedí.
6. Jak dlouho trvá jejich vzájemný kontakt.
7. Zda jsou sami či na veřejnosti.
8. Jaké je okolní prostředí - interiér, exteriér, teplota, zvuky - hudba ap.
9. Především s jakým záměrem na sebe "lezou" - z jakého důvodu se kontakt uskutečňuje.
10. Kdo kontakt inicioval - kdo byl aktivní v nabídce kontaktu.
11. Zda sedí klidně či se nějak při tom pohybují.
Jistě Vás teď napadají tisíce situací - spíše šílených (např. strážník v pláštěnce a dítě v plavkách, v noci, na břehu rybníka, za zpěvu ptáčků, za účelem záchrany tonoucího ap., že?).
Chtěl jsem na úvod jen naznačit, že pokud to máme rozebrat opravdu do detailu, je třeba k tomu přistoupit trochu zodpovědně. Ale zpátky na zem.
Z hlediska přiměřenosti a vhodnosti si myslím, že kontakt by měl vycházet spíše vždy od dítěte (babičky by neměly někdy tak tlačit a mohly by trpělivě vyčkat, jak se dítě rozhodne). Nutit dítě můžeme pouze tehdy, pokud je v ohrožení života (ne abyste se snažili sehrát situaci tak, aby ohrožení hrozilo).
Velice záleží na tom, zda jste rodič, zda vlastní či nevlastní, zda chováte syna či dceru a kolik jim je let. Dále je velice důležité oblečení.
Jelikož by holčičky měly být vedeny od malička k jisté přirozené cudnosti (nemám na mysli ani puritánskou přísnost, ani přehnanou stydlivost), neměly by (ač by samy přišly) být posazeny na muže (vlastně ani na ženu či dítě) rozkročmo, navíc těsně a čelem k sobě, když jsou nazí či polonazí. (Opravdu mi vadilo, když si nahý tchán posadil moji dceru na klín za těchto podmínek). Pokud jsou oblečeni, záleží hodně na daném okamžiku, proč a jak těsně si sedají a zda se chtějí tulit či více mazlit. Jelikož se jedná i o sexuální polohu pro dospělé, měl by každý - i tatínek, zvážit, zda se bude s dcerou mazlit (pohybovat v této poloze) či ne. Nejde jen o jeho prožitky (on to třeba vůbec neřeší), ale nemůže vědět (pokud není vyladěn na dceru), jak to ona může či nemusí cítit, prožívat, vnímat. Nerad by se jistě (nevědomě, "jako že" nevědomě či vědomě) dopustil incestu.
Záleží samozřejmě hodně na zvyklostech dané kultury, na pravidlech v dané rodině, na tom, nakolik je dítě od přírody mazlivé či odtažité (zdrženlivější). Také je rozdíl, zda si otec bere na klín plačící miminko či násilím dospívající dceru. I kdyby si ji nebral se záměrem sexuálního kontaktu, může ji to velice ranit.
Proto to chci právě probrat trochu detailněji.
Pokud se na to budeme dívat z hlediska trestně právního, souhlasím s Kaszem, nesmí docházet ke vzrušení, vydráždění či vyvrcholení dospělého ani dítěte. Dle mého nesmí každopádně dojít u muže k erekci, ale i bez tohoto projevu může jít o trestný čin sexuálního zneužití. Cituji Plyšáčka z jiného příspěvku:
Rovněž je rozdíl ve stavbě chlapeckého a dívčího těla. Zatímco řada poloh pro chlapce je nedráždivá, děvčátka může určitým způsobem stimulovat (právě v rozkročené poloze) těsnější kontakt - pouhý tlak, malý pohyb (např. podupávání chodidlem či změna polohy (i třeba jen krční páteře - viz. sexualita dospělých). Takže je rozdíl mezi tím, zda chováte chlapce či dívku, zda rozkročené či ne, zda k Vám mají láskyplný vztah (příbuzenský či milenecký), atd.Plyšáček píše:Při jakémkoliv kontaktu s dítětem je rozhodující záměr a působení. Dochází-li při jakémkoliv kontaktu (tedy i mazlení) s dítětem k sexuálnímu vzrušení, vydráždění či uspokojení dospělého - ale i dítěte a dospělý si je toho vědom, jedná se již o trestný čin sexuálního zneužití dítěte.
....
Nic vám nechci zakazovat. Jen abyste věděli (především laická "normální" část populace, která si často "zahrává" či nevědomě překračuje jisté hranice a potom ráda večer při zprávách nadává na ty hnusné pedofily).
Pedofil, díky tomu, že je citlivý ke svým reakcím vůči dětem i empatický k dětskému prožívání, a díky dobré informovanosti (třeba i díky ČEPEKu) se mnohdy vyhne nevhodným či přímo nezákonným situacím.
Ve starším příspěvku jsem spíše pro zábavu uváděl jednu dětskou hru:
Tehdy jsem to napsal trochu drsně a akčně. Kasz mě potom klidnil. Ale přesto podle určitých zpráv od dospělých žen je to ošemetná věc.Plyšáček píše:Milé maminky a babičky. Vaše Takhle jedou páni,... s holčičkou na stehně a s vibracemi (předváděnou jízdou na koníčku) se můžete jít rovnou bodnout, respektive udat. Takováto řízená stimulace vážně patří do dob, kdy babičky uklidňovaly své potomky masturbací. (I to se dělo, i to bylo považováno moderní civilizací za "normální" (viz. kniha Děti a jejich sexualita, sekce Knihy).
Co se týká profesí, kde vstupuje do vztahu dospělý - zvláště muž (od kterých se neočekává taková vlídnost jako od žen a navíc patří mezi "podezřelejší", bohužel), a dítě, měly by (toto je mé doporučení, nikoliv nařízení) být hranice ještě poněkud "přísnější" a vzdálenější všeobecným "společenským normám a zvyklostem" - aby tam byla nějaká "rezerva". Nejen co se chování na klíně týče, samozřejmě. Více samostatný příspěvek v budoucnu.
Možná se zeptáte proč. Inu:
1. Neznáte dané dítě natolik, abyste mohli posoudit jeho jednotlivé vlastnosti či odhadnout jeho záměr.
2. Neznáte do detailu rodinné poměry - nakolik je doma zvykem se mazlit, zda je otec cholerik či psychopat, co dítěti zakazují ap.
3. Nemůžete odhadnout, jak to dítě bude vnímat a jak to bude či nebude interpretovat doma, případně nedej bože při výslechu. Pokud by se zmínilo, že cítilo "něco tvrdého", nezachrání Vás asi už vůbec nic. A mohlo by třeba i básnit, jak jste úžasní.
4. Ač se bude sebevíce vnucovat, stejně vy jste zodpovědní za vše, co mezi Vámi proběhne. Nevíte, jak si daný kontakt zpětně vyloží.
5. Ačkoliv bude Váš kontakt sebevíce čistý a nezávadný, nevíte, jak v očích jiných (kteří to mohou vnímat už ze svého, třeba "deviantního", pohledu jinak) to bude vypadat, jaké záměry Vám tam budou připisovat.
U profesionálů pracujících s dětmi, zvláště však u těch, kteří jsou pedofilně orientováni, už jenom proto, aby nemohli být ani obviněni z něčeho nekalého, doporučuji udržovat jistý profesionální odstup (je rozdíl mezi pediatry, učiteli v MŠ, učiteli na ZŠ, plavčíky, trenéry, skautskými vedoucími ap.). A pokud dovolíte dítěti, aby Vám vyjádřilo svoji lásku nějakým fyzickým kontaktem (např. posazením na klín), je vždy určitě lepší (ne nezbytné, ale lepší, "bezpečnější"), když bude přítomen nějaký další dospělý (nemusí Vás přímo sledovat - kontrolovat) nebo alespoň několik (pokud možno starších a rozumnějších dětí). Svědek je potom velkou výhodou při případném nepříjemném vyjasňování proběhlé situace.
Tento můj nedokončený rozbor mohu dále vyjasňovat v závislosti na případných věcných dotazech či připomínkách.
Nechci nikoho strašit ani mu nic vyčítat - co dělal, dělá či chce dělat.
Spíše se nebojím řešit věci do detailu.
Toto je pouze můj osobní náhled na danou problematiku, respektuji Vaše právo na vlastní přístup.
Těším se na další diskusi.
Naposledy upravil(a) Plyšáček dne neděle 30. 11. 2014, 19:54:11, celkem upraveno 1 x.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
A teraz pravdu. Je tu niekto, kto precital posledny Plysackov prispevok cely? (samozreume okrem kazsa, pretoze tem musi, za co si v tomto pripade zasluhuje moj obdiv). Ja sa priznavam, ze podla mna zlozito riesite veci, ktore si kazdy dokaze zhodnoti sam, ked na to pride. Posledny prispevok som "precital" behom minuty a to som este lutoval, ze som tomu obetoval tolko casu (prepac plysak ).
-
- Na trestné lavici
No jo je to totalna šilenost co se tady reši jsem si myslel že již mě nic neprekvapi ale tohle je již na psychiatriji ...
Plyšak
Nevim jestli maš deti ale neznam človĚka ktery by rešil takove kraviny co rešiš ty na foru..
Ja vychoval deti ale tohle sem nikdy rešit nemusel. Deti jsou prirozene a nikdy nereši jak na kom sedi.
Dite jse chce ujistit že ho milujete a i proto se mačka na lidi ktere zna a nezaijmaho poloha jake je.
Pedak si to ovše mmuže to dite upravit na sebe dle svich zajmu no diteti je to šuma fuk ...
Proste ja nevim o čem bych měl na tuhle temu psat.
Plyšak
Nevim jestli maš deti ale neznam človĚka ktery by rešil takove kraviny co rešiš ty na foru..
Ja vychoval deti ale tohle sem nikdy rešit nemusel. Deti jsou prirozene a nikdy nereši jak na kom sedi.
Dite jse chce ujistit že ho milujete a i proto se mačka na lidi ktere zna a nezaijmaho poloha jake je.
Pedak si to ovše mmuže to dite upravit na sebe dle svich zajmu no diteti je to šuma fuk ...
Proste ja nevim o čem bych měl na tuhle temu psat.
-
- Na trestné lavici
A ješte jedna věc pokud je to starši ditew dejme tomu 10+ tak tam je již jiny zamer toho ditete.
Spiš se jedna o zvedavost provokaci sahani mezi nohy atd... proste to dite skouši toho človĚka a je pak zvedave co se bude dit....
Spiš se jedna o zvedavost provokaci sahani mezi nohy atd... proste to dite skouši toho človĚka a je pak zvedave co se bude dit....
-
- Na trestné lavici
No to právě sleduji. Tak už nepiš.observer píše:Proste ja nevim o čem bych měl na tuhle temu psat.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 3
- Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
- Dal: 156 poděkování
- Dostal: 102 poděkování
Plyšáček psal něco o erekci, no tak se hold někdy bohužel objeví, je to dost otravný a těžko se toho zbavuje... ale někdy se to tak stane, jako spíš průvodní jev přitažlivosti ( ne vzrušenosti).
Naposledy upravil(a) MarkM dne středa 4. 3. 2015, 23:45:19, celkem upraveno 1 x.
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
Plyšáčku já tvůj příspěvek četl celý.
Kdybych měl takhle přemýšlet než si mi holčička sedne na klín, tak mi to zabere celé odpoledne a pak půjdou domů bez toho aniž bych ji na sebe pustil. Samozřejmě, že si holky na klín netahám, ale když přijde sama sedne si jak chce. Nebo si ji upravim, aby mě tak nebolely nohy. A ještě se nestalo že by todle někdo řešil.
Erekce, tak i to se může stát, že začne stát, ale neni to z toho, že by byl člověk vzrušenej. A jak psal MarkM je to otravné. Párkrát se mi to taky stalo, tak jsem ji prostě přesadil tak aby to necítila. Když jsem ji sundal dolu, brala to špatně, proč ji u sebe najednou nechci.
A co se týče houpání dětí na kolenou, na tom přece neni nic špatného, dělal jsem to hodněkrát a přestávat s tim fakt nebudu, to se můžeš jít bodnout sám.
Kdybych měl takhle přemýšlet než si mi holčička sedne na klín, tak mi to zabere celé odpoledne a pak půjdou domů bez toho aniž bych ji na sebe pustil. Samozřejmě, že si holky na klín netahám, ale když přijde sama sedne si jak chce. Nebo si ji upravim, aby mě tak nebolely nohy. A ještě se nestalo že by todle někdo řešil.
Erekce, tak i to se může stát, že začne stát, ale neni to z toho, že by byl člověk vzrušenej. A jak psal MarkM je to otravné. Párkrát se mi to taky stalo, tak jsem ji prostě přesadil tak aby to necítila. Když jsem ji sundal dolu, brala to špatně, proč ji u sebe najednou nechci.
A co se týče houpání dětí na kolenou, na tom přece neni nic špatného, dělal jsem to hodněkrát a přestávat s tim fakt nebudu, to se můžeš jít bodnout sám.
-
- Na trestné lavici
Plyšaku a setkal si se stym že by na tebe holka začala masturbovat?
Nebo jaky maš nazor na masturbaci deti?
-
- Na trestné lavici
Samozřejmě ne. Nedovolil bych to.observer píše:Plyšaku a setkal si se stym že by na tebe holka začala masturbovat?
Masturbace u dětí je přirozená, ale mají být vedeny k tomu, že je to soukromá věc a mohou to dělat pouze osamotě - rozuměj bez asistence či pozorování od kohokoliv (i jiného dítěte, zvířete ap.) Rybičky v akváriu v dětském pokoji myslím nevadí.
Daný bod jsem zmiňoval, jelikož se s tím setkali jiní (třeba viz. kazuistika z knih o zneužívání).
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Tak to je tedy velmi podrobný Plyšáčkův rozbor. Já si nemyslím, že je potřeba něco sešněrovávat nějakými pravidly, spíš kontext situace, kdyby si mou nahatou dceru vzal na klín někdo z rodiny, a bylo by to prostě v kontextu situace přirozené, neřešil bych to. Té dceři to nemá jak ublížit. Naopak pokud by ona měla hned seskakovat, uvědomujíc si, že takové sezení na klíně "není vhodné"... možná by to mělo nějaký negativní dopad na její myšlení, na její upřímnost v chování k tomu, ke komu si chtěla jít sednout... Nezatěžoval bych dětský mozek takovými věcmi. Poučil bych o dotycích, záměrných dotycích na intimních partiích, že dospělý se tam nesmí dotýkat, protože to je intimní místo... ale sezení na klíně bych jen tak pro nic za nic neomezoval. Tak jak to někdo už napsal - prostě raději tyto situace hodnotit tak nějak svým citem a přirozeně.
Co se týká erekce, pokud je bezděčná, také v tom nevidím problém. Zneužití je pro mě takový stav, kdy se dotyčný záměrně vzrušuje, tedy záměrně a cíleně dělá s dítětem něco, co mu navozuje erekci (vzrušení) a cíl jednání s dítětem je právě navození erekce (sexuálního vzrušení).
Co se týká erekce, pokud je bezděčná, také v tom nevidím problém. Zneužití je pro mě takový stav, kdy se dotyčný záměrně vzrušuje, tedy záměrně a cíleně dělá s dítětem něco, co mu navozuje erekci (vzrušení) a cíl jednání s dítětem je právě navození erekce (sexuálního vzrušení).
-
- Na trestné lavici
Dotýkat rukou se nemůžeme, ale jinou částí těla ano? Zvlášť pokud se jedná o nahá těla!?Kasz píše:Poučil bych o dotycích, záměrných dotycích na intimních partiích, že dospělý se tam nesmí dotýkat, protože to je intimní místo... ale sezení na klíně bych jen tak pro nic za nic neomezoval.
Břichem, stehnem, snad i pohlavím?!!! I pokud to nikdo ze zúčastněných (dospělý ani dítě) nebudou vnímat nějak sexuálně, připadá mi to nepatřičné. Záleží tedy i na věku, ale takhle svobodomyslně bych to asi nepsal.
Zde bych poprosil, je-li to jen trochu možné, aby se k tomu vyjádřil někdo v povolaných (sexuolog se specializací na CAN, soudní znalec, např. Slavoj Brichcín - alespoň přes Karla Žáka).Kasz píše:Co se týká erekce, pokud je bezděčná, také v tom nevidím problém. Zneužití je pro mě takový stav, kdy se dotyčný záměrně vzrušuje, tedy záměrně a cíleně dělá s dítětem něco, co mu navozuje erekci (vzrušení) a cíl jednání s dítětem je právě navození erekce (sexuálního vzrušení).
Dle mého přesvědčení (co si pamatuji z chytrých knih) je to jinak a skoro se obávám, že by zde mohlo dojít k dezinformaci.
Co já vím, tak pokud muž s erekcí okamžitě neukončí jakoukoliv činnost (dotyk) s dítětem, dopouští se již tímto skutkové podstaty sexuálního zneužití dítěte.
Tak vážně nevím. Jen mám trochu strach.
Prosím ostatní mě hned nekamenujte. Nechci Vám brát radost z radovánek, ani nechci poučovat. Jen jsem vždy měl tuto jasnou představu o jednom z pravidel.
Snad nejen pro Tebe, ale i oficiálně pro právníky...Kasz píše:Zneužití je pro mě takový stav, kdy...
-
- Administrátor
Mě je - upřímně - jedno, jak to vidí právníci. Pro mě je důležité, abych dítěti neublížil a abych ho skutečně nezneužíval. Zneužívání zahrnuje tolik různých stavů, které z vnějšku nejde po právní stránce postihnout. Důležitá je motivace toho, kdo se dotýká tam či onde. Do hlavy člověka právník nevidí. Proto je pro mě stokrát důležitější to, co se odehrává v mé hlavě, nikoliv v mysli nebo názoru právníka.Plyšáček píše:Snad nejen pro Tebe, ale i oficiálně pro právníky...
Jistěže se můžeme dotýkat i rukou, ale jen ve výjimečných případech za velmi specifických podmínek. Ostatní části těla už jsou na tom jinak. Ono jde především o záměrnost dotýkání. Pokud se dotýkám rukou, je to věc, kterou asi nedělám nezáměrně. Zatímco pokud mi někdo sedí na klíně, tak zcela samozřejmě k dotykům dochází, a zase - mohou být záměrné, a nebo mohou být nezáměrné, prostě když si na mě někdo sedne, tak se dotýká jistými částmi svého těla jistých částí mého těla, to nelze nijak "vůlí" ovlivnit.Plyšáček píše:Dotýkat rukou se nemůžeme, ale jinou částí těla ano? Zvlášť pokud se jedná o nahá těla!?
Mě připadá nepatřičné jednání, které někomu ubližuje nebo má potenciál ublížit. Pokud si nahé dítě sedne člověku na klín, jak mu to má ublížit? Kde je ten potenciál ublížení? Pokud ten dospělý nechá dítě sedět na klíně bezděčně (nikoliv záměrně, aby si dělal "dobře"), je vše v pořádku, stejně tak pokud nebrání, aby si dítě kdykoliv odsedlo (kdyby mu sezení na klíně bylo třeba nějak nepříjemné nebo začalo být nepříjemné v průběhu sezení).Plyšáček píše:...připadá mi to nepatřičné.
-
- Na trestné lavici
Promin plyšaku ale do ted byla stebou sranda no to co tady predvadiš je již za hranicou lidckeho chapani...
Na mě sedavaly nahe deti a predstavsi jsem je i koupal a spal snima takže sme se ruzne dotykali...
Tak dle tve teorie sem je zneužival každym dotykem no diki ale ty chceš bejt v tomhle horši jak USA a ty jejich zvratene normy jak se o dite starat.
A když sem ten pedak tak se mi libilo že ty deti sou nahe a jemnučke vonave jak již dospelosti nikdy nebudou ... Takže sem si je chcel intivne užit takove jak je buh stvořil...
Ty asi nemaš svoje deti jinak bys takove hlouposti nepsal .
A ješte se snažiš o odbornej vyklad .. ty fakt nejsi pořadku a potreboval bys psychologicke vyšetreni.
Jak mužeš kaszovi napsat že neni kompetentny? on je na tohle expert a ma vic skusenosti jak kdejaky odbornik...
Na mě sedavaly nahe deti a predstavsi jsem je i koupal a spal snima takže sme se ruzne dotykali...
Tak dle tve teorie sem je zneužival každym dotykem no diki ale ty chceš bejt v tomhle horši jak USA a ty jejich zvratene normy jak se o dite starat.
A když sem ten pedak tak se mi libilo že ty deti sou nahe a jemnučke vonave jak již dospelosti nikdy nebudou ... Takže sem si je chcel intivne užit takove jak je buh stvořil...
Ty asi nemaš svoje deti jinak bys takove hlouposti nepsal .
A ješte se snažiš o odbornej vyklad .. ty fakt nejsi pořadku a potreboval bys psychologicke vyšetreni.
Jak mužeš kaszovi napsat že neni kompetentny? on je na tohle expert a ma vic skusenosti jak kdejaky odbornik...
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 6
- Výkřik do tmy: Uti, non abuti (Užít, nikoliv zneužít)
- Dal: 227 poděkování
- Dostal: 114 poděkování
Přátelé,
toto myslím není podstatné, jak si dítě sedne. Jak správně píše Petr, pokud iniciativa nevychází od dospělého, se záměrem pohlavního vzrušení pak je jakákoli poloha přípustná. Dítě se samo usadí tak, jak je mu to příjemné a pohodlné. Víc bych to nepitval.
toto myslím není podstatné, jak si dítě sedne. Jak správně píše Petr, pokud iniciativa nevychází od dospělého, se záměrem pohlavního vzrušení pak je jakákoli poloha přípustná. Dítě se samo usadí tak, jak je mu to příjemné a pohodlné. Víc bych to nepitval.
Krásný sluníčkový den přeje Děda
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
Myslím, že sa mierne nerozumieme. Podľa mňa pedofil (aspoň nezakomplexovaný a psychicky zdravý) prirodzene vyhľadáva spoločnosť detí a z vlastnej skúsenosti viem, že ak vás má dieťa rado, bude vyhľadávať aj fyzický kontakt s vami. Ak je človek skutočne psychicky aj morálne v poriadku, nie je dôvod dieťa od seba odháňať, prípadne si pred posadením dieťaťa na koleno naštudovať štvordielny zboník o správnej technike. S malým bratrancom sme niekedy blbli takým spôsobom, že pri vzájomných bitkách som sa mohol kľudne dotýkať lopatkou vlastného zadku, bez toho, že by som si to uvedomil a tak je vysoko pravdepodobné, že som sa ho dotýkal aj intímnymi časťami, ale nikdy nie vedome a úmyselne, ako už spomenul aj Kasz, za účelom nejakého vlastného vzrušenia. Bratránek to miloval a ja som miloval, keď bol šťastný. Podľa toho ako rozumiem tvojím slovám, Plyšáčku, takéto činnosti by sa vôbec nemali odohrávať, pretože skutočne nešlo kontrolovať každý pohyb. Možno sa ti stalo, že pri blbnutí s dieťaťom si prcek udrel hlavu alebo inak ublížil, samozrejme bez toho, že by si to chcel. A z môjho pohľadu je dôležitý práve ten úmysel. Aj pri takej kamarátskej mele s malým chlapcom sa stane, že nastanú nevhodné dotyky, pričom bez úmyslu, aby k nemu došlo, prípadne keď už nastane, so snahou ho prerušiť. Takže áno, odsúďme úmysel, ale nie samotnú bitku či sedenie na kolene.
Ty zrejme uvažuješ viac z právnického hľadiska, ale pokiaľ nejaký právnik nesedí vedľa, aby to celé hodnotil, či situáciu nesleduje niekto, kto má záujem to právnikovi posunúť, ide o normálnu činnosť. Samozrejme chápem tvoj pohľad, keď prichádzaš ako učiteľ do kontaktu s deťmi na verejnosti a tu je samozrejme vhodné si dávať väčší pozor.
Ty zrejme uvažuješ viac z právnického hľadiska, ale pokiaľ nejaký právnik nesedí vedľa, aby to celé hodnotil, či situáciu nesleduje niekto, kto má záujem to právnikovi posunúť, ide o normálnu činnosť. Samozrejme chápem tvoj pohľad, keď prichádzaš ako učiteľ do kontaktu s deťmi na verejnosti a tu je samozrejme vhodné si dávať väčší pozor.