iDNES: Hrdinové festivalu: papoušek Babash, mladík Ráďa a

Diskuze k filmu režisérky Veroniky Liškové a producenta Zdeňka Holého Danielův svět, který se zabývá problematikou pedofilie. K diskuzi zveme všechny, kteří dokument zhlédli nebo o něm slyšeli a chtějí se s námi podělit o své dojmy.
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

iDNES: Hrdinové festivalu: papoušek Babash, mladík Ráďa a

Nový příspěvek od simgiran »

Hrdinové festivalu: papoušek Babash, mladík Ráďa a homosexuál Daniel
http://jihlava.idnes.cz/ocenene-filmy-festivalu-v-jihlave-dl7-/jihlava-zpravy.aspx?c=A141028_114015_jihlava-zpravy_eb
V kinosálech v Jihlavě se v úterý promítají především vítězné snímky letošního 18. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů. Jejich hrdiny jsou papoušek Babash, mladík Ráďa a homosexuál Daniel.
*wall*
Nevím, co k tomu říct, asi půjdu balit čtyřicetileté chlapy, on to vlastně není žádný rozdíl...
Host
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 7
ve věku do: 14
Dal: 21 poděkování
Dostal: 55 poděkování

Re: iDNES: Hrdinové festivalu: papoušek Babash, mladík Ráďa

Nový příspěvek od Host »

To, že některý homosexuál je na šedesátileté chlapy, jiný na dvacetileté a jiný na osmileté, ještě neznamená, že nikdo z nich není homosexuálem.

Mimochodem, v této studii, kde jsem byl jako součást srovnávacího vzorku dětí z "normálních rodin", je taky v závěrech zmiňováno, že mezi respondenty byl jeden homosexuál, ale o žádném pedofilovi tam zmínka není. Ono jim to totiž tak pěkně vycházelo do těch 4 %, protože do kvalitativního části výzkumu bylo zařazeno kolem 30 lidí. A to mi ještě asi vylepšili věk, abych se vešel do rozmezí. Nebo že by mě nakonec vůbec nezapočítali a ten homosexuál byl někdo jiný? Kdoví. (Kdysi byl archiv časopisu Psychiatrie dostupný on-line v pdf, ale už asi není).
Název je jen hostem skutečnosti. Host v mém domě, takhle časně z rána? Nezván vstoupil do mé pozornosti, na jabloni sedí první vrána.
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Pro mě jsou (teleiofilní) homosexualita a homosexuální pedofilie odlišné orientace. Už jen kvůli mému vlastnímu zaměření. Nejsem homosexuál a pedofil. Nejsem bisexuál a pedofil. Jsem homosexuální pedofil a heterosexuální teleiofil. Mimochodem, kdyby byl Dan heterosexuální pedofil, tak by se toho pro film asi zase tolik nestalo. Kdyby ale nebyl pedofil, tak ten film nemohl vzniknout.
Host
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 7
ve věku do: 14
Dal: 21 poděkování
Dostal: 55 poděkování

Nový příspěvek od Host »

simgiran píše:Pro mě jsou (teleiofilní) homosexualita a homosexuální pedofilie odlišné orientace
Když to bereš takhle, tak i dva teleiofilní heterosexuálové, kterému se každému líbí jiná žena či jiný typ žen, mají navzájem odlišné orientace. A pak do toho samozřejmě vstupuje to, že existuje i jakási univerzálnější krása či přitažlivost anebo i úplně jiná kritéria přitažlivosti než je věk nebo pohlaví, takže určitá osoba či typ osob tě může přitahovat navzdory tomu, že má úplně jiný věk či pohlaví, než na které jsi obecně orientovaný. Obecně se dá říct, že sexualita každého člověka je jedinečná ještě víc než otisky prstů. Ovšem přesto může mít smysl v rámci systematičnosti tu dát do jednoho pytle homosexuální pedofily s heterosexuálními pedofily (přestože mají zcela odlišnou orientaci) a tu zase třeba homosexuální pedofily s heterosexuálními androfily (kteří mají objektivně společné to, že je přitahují osoby opačného pohlaví, i když se třeba pásmo jejich zájmu nebude vůbec prolínat).
simgiran píše:Mimochodem, kdyby byl Dan heterosexuální pedofil, tak by se toho pro film asi zase tolik nestalo. Kdyby ale nebyl pedofil, tak ten film nemohl vzniknout.
Dost možná, že kdyby byl Dan heterosexuální pedofil, tak už by to nebyl Dan, ale někdo úplně jiný, do někoho jiného by se zamiloval - anebo taky třeba do nikoho - a tedy i ten film by dopadl úplně jinak. A na druhou stranu, kdyby Dan nebyl vůbec pedofil, třeba by řešil v životě něco úplně jiného, o čem by se taky dal natočit film. Nekonečná hra na kdyby...
Název je jen hostem skutečnosti. Host v mém domě, takhle časně z rána? Nezván vstoupil do mé pozornosti, na jabloni sedí první vrána.