Trest smrti
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1767 poděkování
- Dostal: 3670 poděkování
Trest smrti
V USA poslali na smrt desítky nevinných. Většinou končí v zapomenutí (iDnes.cz)
Zřejmě rovněž článek na objednávku - proti emotivním výrokům lidí, kteří po vraždě Elišky Kožnerové volají po trestu smrti. Rovněž s článkem zcela souhlasím a jsem proti trestu smrti, z principu.
Krone se ovšem nevzdal a bojoval za své osvobození. Dva roky strávil v cele smrti, pak mu trest zmírnili na doživotí. Nakonec v roce 2002 díky testům DNA opustil brány věznice, kde strávil deset let svého života. O rok později stál u založení hnutí jménem Svědectví neviny, které usiluje o zrušení trestu smrti ve Spojených státech.
„Nevěřím, že stát popravuje jen lidi, kteří mají na svědomí trestné činy. Vím, jak systém funguje. Není o spravedlnosti či rovnosti. Říkám lidem, co se mi stalo. Protože pokud se to stalo mně, může se to stát komukoliv,“ říká Krone.
Zřejmě rovněž článek na objednávku - proti emotivním výrokům lidí, kteří po vraždě Elišky Kožnerové volají po trestu smrti. Rovněž s článkem zcela souhlasím a jsem proti trestu smrti, z principu.
Krone se ovšem nevzdal a bojoval za své osvobození. Dva roky strávil v cele smrti, pak mu trest zmírnili na doživotí. Nakonec v roce 2002 díky testům DNA opustil brány věznice, kde strávil deset let svého života. O rok později stál u založení hnutí jménem Svědectví neviny, které usiluje o zrušení trestu smrti ve Spojených státech.
„Nevěřím, že stát popravuje jen lidi, kteří mají na svědomí trestné činy. Vím, jak systém funguje. Není o spravedlnosti či rovnosti. Říkám lidem, co se mi stalo. Protože pokud se to stalo mně, může se to stát komukoliv,“ říká Krone.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! 

-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 519 poděkování
Re: Trest smrti
V USA mají problém s tím, že soudí porota a ta se dá ovlivňovat snadněji než profesionálové. Strašně záleží na obhájci i prokurátorovi atd. Mohou pak odsoudit člověka i na základě nepřímých důkazů prostě proto , že v jeho vinu "věří"... Pak je taky hrozně vtipné, že se obviněný přizná k něčemu co neudělal, protože by mu jinak reálně hrozila smrt a takto se dohodnou na mírnějším trestu! Nedělám si ovšem iluze že náš systém je bez chyb...
Naposledy upravil(a) Jednorozec dne sobota 13. 9. 2014, 9:27:05, celkem upraveno 1 x.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
- Dal: 567 poděkování
- Dostal: 723 poděkování
Na rozdíl od Kasze bych pro trest smrti z principu byl. Ale odmítám jeho zavedení právě kvůli možnosti justičního omylu. Pokud člověk stráví 20 let za mřížemi a pak se prokáže jeho nevina, nikdo mu sice ztracené roky nevrátí, nicméně může být propuštěn na svobodu, může mu být veřejně vyslovena omluva a může být nějakým způsobem odškodněn.
Mrtvému člověku už nikdo život nevrátí. Navíc jakmile bude rozsudek jednou vykonán, nikdo už nebude mít motivaci případ znovu otevírat a hlavně nikdo už nebude mít chuť veřejně přiznat, že došlo k omylu. Jak jednou řekl kamarád, co dělá leteckého instruktora, spadne-li letadlo a pilot to přežije, bude příčinou havárie technická závada, spadne-li letadlo a pilot to nepřežije, bude příčinou havárie chyba pilota
A odmítám zavedení trestu smrti i v případech, kdy se vina zdá být zcela prokazatelná, nebo kdy se pachatel k činu přizná. Případy vynuceného veřejného přiznání máme i naší historii.
Mrtvému člověku už nikdo život nevrátí. Navíc jakmile bude rozsudek jednou vykonán, nikdo už nebude mít motivaci případ znovu otevírat a hlavně nikdo už nebude mít chuť veřejně přiznat, že došlo k omylu. Jak jednou řekl kamarád, co dělá leteckého instruktora, spadne-li letadlo a pilot to přežije, bude příčinou havárie technická závada, spadne-li letadlo a pilot to nepřežije, bude příčinou havárie chyba pilota

A odmítám zavedení trestu smrti i v případech, kdy se vina zdá být zcela prokazatelná, nebo kdy se pachatel k činu přizná. Případy vynuceného veřejného přiznání máme i naší historii.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
-
- Administrátor
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1767 poděkování
- Dostal: 3670 poděkování
Danieli, zajímalo by mě, o jaký princip by ve tvém případě šlo?daniel píše:Na rozdíl od Kasze bych pro trest smrti z principu byl.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! 

-
- Registrovaný uživatel
Řerkl bych že princip oko za oko, zub za zub :0) Ale pokud vím v případě smrti někoho to sumeřané neřešili zabitím viníka, ale tím že dotyčný musel za něho dát vlastní dítě či sám sebe do otroctví...
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Ženy
- ve věku od: 0
- ve věku do: 90
- Výkřik do tmy: Cítím se spasen :D
- Dal: 82 poděkování
- Dostal: 39 poděkování
Co se trestu smrti souhlasím s Petrem. Každopádně bych zabránil lidem co jsou totálně mimo viz. ten vrah malé holčičky, aby mohli někdy v budoucnu pobývat na svobodě.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci a ženy
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Kontakt: e-mail: [email protected]
- Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
- Dal: 472 poděkování
- Dostal: 568 poděkování
V US je příšerný ten způsob dohod o trestu. Že se tam stává, že někomu řeknou, že může dostat 20 let a že ho určitě usvědčí, ale když se přizná, tak dostane dva roky. Hodně často tomu podlehnou mladiství obžalovaní. Bohužel, v případě obžalování ze sexuálních trestných činů to znamená zápis na registr.
-
- ve věku od: 13
- ve věku do: 26
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 289 poděkování
Vždyť taková možnost tu je i nyní. A nejedná se jen o trest doživotí v případě vraždy, ale i ti co třeba "jen" zneužijí dítě mohou být do konce života izolováni v detenčním ústavu, pokud u nich neexistuje možnost začlenit se řádně do společnosti. Přísnější tresty jsou tedy nesmysl.dodo píše:Co se trestu smrti souhlasím s Petrem. Každopádně bych zabránil lidem co jsou totálně mimo viz. ten vrah malé holčičky, aby mohli někdy v budoucnu pobývat na svobodě.
Na druhou stranu je také otázkou kvalita ústavní péče a kompetentnost doktorů v léčebnách (klidně tam někoho mohou držet celé roky prostě proto, že je jim nesympatický) a poté je si třeba přiznat, že tragickým případům jako byla nyní vražda Elišky nikdy úplně zabránit nelze. Vždyť se těchto činů ve velké většině případů dopouští lidé buď do té doby netrestaní nebo měli v minulosti na svědomí jen drobnější trestnou činnost (např. krádeže). Represivní možnosti jak snížit počet těchto činů tedy už v podstatě skoro žádné nejsou. Jedinou nadějí je snaha o větší prevenci a informovanost veřejnosti, třeba i tak, jak se o to pokouší tento web.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
-
- Registrovaný uživatel
Víš jsem rád, že jsi to konečně nakousnul. Víš ono vlastně nikomu nepomůže pokud se sexuologové po tom co zneužil dítě shodnou na jeho pedofilii a soud mu následně určí "ústavní péči". Bylo vlastně vhodné tu napsat, když už se to bohužel stane, že někdo selže a zneužije a je si jist svou pedofilii nechť laskavě udělá všechno pro to aby se na to u sexuologa nepřišlo vždyť se PPG dá docela dobře oblbnout.Kuba píše:Vždyť taková možnost tu je i nyní. A nejedná se jen o trest doživotí v případě vraždy, ale i ti co třeba "jen" zneužijí dítě mohou být do konce života izolováni v detenčním ústavu, pokud u nich neexistuje možnost začlenit se řádně do společnosti. Přísnější tresty jsou tedy nesmysl.dodo píše:Co se trestu smrti souhlasím s Petrem. Každopádně bych zabránil lidem co jsou totálně mimo viz. ten vrah malé holčičky, aby mohli někdy v budoucnu pobývat na svobodě.
Na druhou stranu je také otázkou kvalita ústavní péče a kompetentnost doktorů v léčebnách (klidně tam někoho mohou držet celé roky prostě proto, že je jim nesympatický) a poté je si třeba přiznat, že tragickým případům jako byla nyní vražda Elišky nikdy úplně zabránit nelze. Vždyť se těchto činů ve velké většině případů dopouští lidé buď do té doby netrestaní nebo měli v minulosti na svědomí jen drobnější trestnou činnost (např. krádeže). Represivní možnosti jak snížit počet těchto činů tedy už v podstatě skoro žádné nejsou. Jedinou nadějí je snaha o větší prevenci a informovanost veřejnosti, třeba i tak, jak se o to pokouší tento web.

-
- Na trestné lavici
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1168 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Dodo, ne každý ale sdílí tvůj názor, že pár let ve vězení je lepší než doživotí v léčebně.
-
- ve věku od: 13
- ve věku do: 26
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 289 poděkování
A krom toho to i z "časového" hlediska myslím vyjde na stejno, možná se i v některých případech dostane spolupracující pacient z léčebny (pokud to teda zrovna nejsou BohniceGabriel Svoboda píše:Dodo, ne každý ale sdílí tvůj názor, že pár let ve vězení je lepší než doživotí v léčebně.

Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
-
- Registrovaný uživatel
-
- Registrovaný uživatel
Tak přeci jen léčebna je sice cvokárna ale pořád to není vězení kde spoluvězni člověka považují za někoho na kom se mohou beztrestně vyřádit a rozhodně tam bude 100x volnější režim...
-
- Registrovaný uživatel
Kde žiješ když má vězeň soudní dohled a je nekuřák je to pohoda můj známej dostal za celej 6 let ve vězení jednu facku.Jednorozec píše:Tak přeci jen léčebna je sice cvokárna ale pořád to není vězení kde spoluvězni člověka považují za někoho na kom se mohou beztrestně vyřádit a rozhodně tam bude 100x volnější režim...