Příklady, co by mohl text obsahovat (vyberte si nějaké body, ke kterým napíšete 1 - 3 věty, nevadí, že tam nebude něco ke všem bodům, můžete přidat i něco mimo uvedené body):
- Něco o sobě obecně. (př. Je mi 22 a studuji informatiku na VŠ.) Samozřejmě tak, aby to neodhalilo vaši identitu, pokud to není vaším záměrem.
- Pohled na pedofilii před uvědoměním si své orientace. (př. Myslel jsem, že pedofilové jsou zlí lidé, kteří zneužívají děti.)
- Zjišťování své orientace. (př. Už od 13 let jsem si začal všímat, že se mi líbí kluci v mladším školním věku.)
- Vyrovnávání se s vlastní orientací. (př. Nechtěl jsem si připustit, že bych mohl být pedofil.)
- Zkušenosti s coming outem (př. O tom, že jsem pedofil, ví jen má starší setra. Když jsem jí to řekl, řekla, že to nic nemění na našem vztahu. Hodně mi pomohlo, že jsem s někým mohl mluvit o svých pocitech.)
- Vztah k dětem, zkušenosti s kontakty s dětmi (př. Dva roky jsem dělal vedoucího na dětském táboře.)
- Vzkaz veřejnosti. (př. Chtěl bych, aby nás lidé posuzovali podle toho, jací jsme a co děláme, ne jen podle naší orientace.)
"Je mi 25, studuji na VŠ informatiku. Ve 13 jsem zjistil, že se mi líbí kluci ve věku 6 - 12 let. Byl jsem zmatený a vyděšený. Vnímal jsem velký rozpor mezi tím, co jsem cítil ke klukům a co jsem slýchal o pedofilech. Chtěl bych, aby mladí pedofilové měli informace, které by jim pomohly snáze se vyrovnat se svým zaměřením."