jak překonat strach z pedofílie?

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 496 poděkování

Re: jak překonat strach z pedofílie?

Nový příspěvek od Jednorozec »

Matematika je to jednoduchá. 90% zneužití jsou nepedofilové ale těch je 90x víc než pedofilů. Takže ano pedofil má větší šanci zneužít dítě než nepedofil (řekněme 10x) proto z hlediska pedofila se ten musí více kontrolovat a mít lepší přístup k pomoci od společnosti. Ovšem díky tomu, že nepedofilů je tolikrát víc, tak rodiče se musejí bát více nepedofilů, protože je 9x větší šance, že jejich dítěti ublíží někdo z nich....

A nakonec bych ještě dodal, že podle všeho počty zneužití byly v dobách našeho dětství větší než dnes a kupodivu z toho rodiče nešíleli, protože tu nebyl ten hon na čarodějnice v médiích.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 27
Kontakt: [email protected]
Dal: 1433 poděkování
Dostal: 3299 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Jednorozec píše:Matematika je to jednoduchá. 90% zneužití jsou nepedofilové ale těch je 90x víc než pedofilů.
Matematika je krásná věc, ale nemůžeš napsat, že nepedofilů je 90x víc než pedofilů, když nikdo neví, kolik pedofilů je v populaci.
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! ❤️💙
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Jasně že můžu, tohle je navíc velmi konzervativní odhad. Pokud bych vycházel z těch průzkumů hodnotících kolik procent lidí vzruší dítě tak by to samozřejmě bylo mnohem víc. Nehledě na to, že je to úplně jedno jestli jich je 200xvíc nebo 50x víc, pořád bude šance 9x vyšší od "nepedofila"...
Já bych ti mohl úplně stejně vytknout, že nemůžeš napsat že 90% zneužití jsou nepedofilové, když jiní autoři uvádí nižší čísla (například 3/4), podle toho jaká kritéria si definují...
Na výsledku, to nic nemění, strach z toho že jí dítě zneužije pedofil, je asi tak stejně opodstatněný, jako když se bude panicky bát, že jí na dům na kopci spadne meteorit a tak si raději pořídí barák v záplavové oblasti.
Guest1911

Nový příspěvek od Guest1911 »

Cus
Sorry ze se vracim k tak staremu prispevku, chci trochu objasnit tu hrubou pravdepodobnost.

Jen nejaka cisla se kterymi se da pracovat:
Pocet obyvatel CR zaokrouhlim na 10 500 000
pedofilu se udava 1-2% populace, jine neznam(tim nechci rict ze zdne jine "predpovedi" nejsou, pokud existuji presnejsi, poslete na ne odkaz)
1% pedofilu - 105 000
1.5% - 157 500
2% - 210 000

Ted uz pocitani:
90% zneužití jsou nepedofilové ale těch je 90x víc než pedofilů.
Pri dvou procentech je nepedofilu 49x vic - (10 500 000-210 000)/210 000
Pri 1.5% - 65.6x vic nepedofilu
Pri 1% - 99x vic nepedofilu
Pokud se udava 1-2%, budu se drzet zlate stredni cesty 1.5% - 66x vic.
Takže ano pedofil má větší šanci zneužít dítě než nepedofil (řekněme 10x)
Ovšem díky tomu, že nepedofilů je tolikrát víc, tak rodiče se musejí bát více nepedofilů, protože je 9x větší šance, že jejich dítěti ublíží někdo z nich....
To co pocitas, je kolikrat vice pedofilu by bylo odsouzeno, kdyby bylo stejne mnozstvi pedofilu v populaci jako "ten zbytek". To by bylo 0.1*66=6.6x (0.1=10% pedofilu, dal nasobim pro vyrovnani obyvatelstva na 1:1).

Chci upozornit, neni to pravdepodobnost ze nekdo zneuzije, jedna se o odsouzene. Pedofil se 6.6x pravdepodobneji dostane pred soud za zneuziti a bude odsouzen. Jestli je pocet zneuziti umerne zavysli na poctu odsouzenych nevim a take by me to zajimalo.
Guest1911

Nehledě na to, že je to úplně jedno jestli jich je 200xvíc nebo 50x víc, pořád bude šance 9x vyšší od "nepedofila"...
Vypocet je zavyslej na poctu nepedofilu a poctu pedofilu.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

guest 1911 ehm není tomu tak.
1. 90x tolik jsme zjednodušeně počítal proto, že jsem odečet "jiné úchyláky" a počítal jen "normální", pravda nebylo fér odečíst i homosexuály, přeci jen taky by mohly zneužít stejně jako heterosexuálové.
2. neudává se 1-2% ale 0,5 až 1,5, ale závisí na zdroji.

3. není žádný důvod se domnívat že je selhavších chycených pedofilů procentuelně jiný počet, než těch nechycených. Obzvláště pokud by platilo (jak tvrdily některé studie z vězení), že chytnou jen ty hloupější, ale to je podle mě blbost, protože totéž by platilo o "normálních".

4. pravděpodobnost zneužití dítěte pedofilem není nijak závislá na skutečném počtu pedofilů v populaci, ten neznáme, ale tu výslednou pravděpodobnost naopak známe je 10x menší než u "normálního"...

Je to prostě jedno prakticky to znamená že, z hlediska pohledu pedofila je +- 10x větší riziko, musí se více ovládat hlídat atd.
Z hlediska dítěte a rodičů zase nemá smysl soustředit se na pedofily, když +- 10x větší nebezpečí hrozí od "normálního" člověka. Musejí si prostě "hlídat všechny" bez ohledu na orientaci...
Guest1911

3. není žádný důvod se domnívat že je selhavších chycených pedofilů procentuelně jiný počet, než těch nechycených. Obzvláště pokud by platilo (jak tvrdily některé studie z vězení), že chytnou jen ty hloupější, ale to je podle mě blbost, protože totéž by platilo o "normálních".
Slysel sem ze se rika, ze pedofilove zneuzivaji vice deti najednou. To by mohlo znamenat, ze pedofilu zneuzivajicich muze byt mene ale casteji se to "provali" diky vzrustajicim riziku pri vyssim mnozstvi deti(jedno z nich to muze rict doma). Pedofilove pry zneuzivaji mirnejsim zpusobem, to by mohlo o neco vyssi pocet pedofilu, protoze se toho tak mene provali.
A nepedofilu take muze byt rozdilny pocet, jestlize jsou ti lide nevyrovnani nebo opily, tak muzou nasilneji zneuzit dite, cimz se to rychleji zjisti a to by mohlo znamenat mene nepedofilu.
To jen na vysvetlenou, proc si myslim ze se to procento muze lisit od odsouzenych.
4. pravděpodobnost zneužití dítěte pedofilem není nijak závislá na skutečném počtu pedofilů v populaci, ten neznáme, ale tu výslednou pravděpodobnost naopak známe je 10x menší než u "normálního"...
Aha, kde jsi tu informaci zjistil? Myslel jsem ze "jednoduchou matematikou" z tech 10% odsouzenych pedofilu, kde potrebujes znat pocet(co kdyby existovalo ~70 pedofilu v cr a kazdy by zneuzil? stale by znamenalo, ze je pravdepodobnejsi zneuziti od nepedofila? ne).
Je to prostě jedno prakticky to znamená že, z hlediska pohledu pedofila je +- 10x větší riziko, musí se více ovládat hlídat atd.
Ze zavyslosti na poctu pedofilu, ktere nezname, se timto udajem nemuzeme ridit. Snad nektery ze sexuologu by mohl rict svuj nazor na tu "pravdepodobnost" ale myslim ze spis se bude jednat jen o osobni nazor sexuologa.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

To číslo jsem nezjistil matematikou, to zjistili sexuologové díky tomu, že musejí povinně vyšetřit všechny tyto odhalené případy. (nic jsem nepočítal převzal jsem ho z odborné literatury)
Jistě že z toho můžu vycházet, prostě lepší čísla nejsou a z něčeho holt vyjít musím. To že neznáme přesná čísla ještě neznamená že neznáme ani přibližná čísla.
Ve skutečnosti ta čísla vycházejí pro pedofily daleko lépe protože všechny anonymní výzkumy co zkoumaly erotickou přitažlivost k dětem (ať už dotazníkem či měřením vzrušení) ukazovaly hodně velká čísla.
Ale tam už pak hodně záleží jak přesně vymezíme pojem pedofila. Osobně pro mě je pedofil člověk, který je buď zcela nebo většinově zaměřen na dívky/chlapce před pubertou tj. vyvolávají u něj něco čemu se říká "erotická fascinace".

Je vcelku jedno jestli to nebezpečí pro pedofila je 6x vyšší nebo 10x na výsledek to nemá vliv,stejně si musí dávat většího majzla a počítat s tím...
A platí to i obráceně pro rodiče, je jedno jestli je to jen 10% nebo 20% stejně musejí pochopit, že to hlavní nebezpečí jejich dítěti nehrozí od pedofilů a že ten hon na pedofily jim ve skutečnosti nijak nepomůže a je špatný...
Guest1911

Jednorozce posli odkaz na tu literaturu, rad bych se podival podle ceho je pocitana. Dik
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Je mi líto ale hledat ji znova za tebe nebudu, zkus prohledat fora, čas od času tu bývají odkazy na články a knihy.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 27
Kontakt: [email protected]
Dal: 1433 poděkování
Dostal: 3299 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Guest1911 píše:Jednorozce posli odkaz na tu literaturu, rad bych se podival podle ceho je pocitana. Dik
Briere a Runztová (1989), Smiljanichová a Briere (1996) a Hall (1995), zdroj: http://www.pedofilie-info.cz/pedofilie-vysledky-vyzkumu-2012/
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! ❤️💙