Kdyby bylo referendum,byly by jste pro zavedeni trestu smrti?A kdyz ano,v jakych pripadech?
Ja jsem byl kdysi pro trest smrti.Byl jsem toho nazoru,ze kdyz nekdo nekoho zabije,tak by mel taky umrit.Casem jsem ale zmenil nazor a tohle jsou argumenty proti.
1.Nikdy se nevi,zda ten dotycny tu obet na 100% zabyl.
2.Trest smrti je kolikrat vysvobozeni pro vezne v dosti neprijemnem vezeni.
3.Uz to stejne neobnovy zivot zabytemu.
4.Naklady pro vezne v celach smrti a i popravy samotne jsou vyssi,nez pro dozivotne odsouzene,kteri mohou jeste udelat neco prospesneho pro spolecnost.
Co rikate na muj nazor?Je to dost choulostive tema,ale mnoho lidi je pro zavedeni,dokonce tusim vetsina.
Jste pro zavedeni trestu smrti?
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 6
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: miluji holky i zeny a porad cekam na tu pravou lasku
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 9 poděkování
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1755 poděkování
- Dostal: 3640 poděkování
Re: Jste pro zavedeni trestu smrti?
Většina 62% mě neuklidňuje. (http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/229599-trest-smrti-by-zavedlo-62-procent-cechu/)
I Okamura říkal, že o některých věcech nelze formou přímé demokracie hlasovat v referendu, a jedna z těch věcí byl trest smrti: "Pokud mi někdo podsouvá to, že bychom chtěli nechat hlasovat veřejnost třeba o trestu smrti, či trestu za znásilňování, je zřejmé, že má slova asi příliš detailně nečetl, nebo neposlouchal – pominu-li možnost, že tak činí záměrně. Hlasování v obecném referendu totiž nemůže jít za určité mantinely – a ty jsou jasně dány – Listinou základních práv a svobod a také Ústavou. Hlasování o takových věcech jako trest smrti by tyto mantinely překračovalo, proto by k němu nikdy dojít nemohlo. Referendum prostě nemůže odporovat ústavním pořádkům ani demokratickým principům – a pokud někdo ten pocit má, při přečtení Ústavy by jistě pasáž, která o tom hovoří, našel. Rozhodně není našim cílem se jí neřídit,“ řekl ParlamentnímListům.cz Tomio Okamura." Zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/-Trafiky-koryta-trest-smrti-Okamura-rozjel-kanonadu-proti-odpurcum-referenda-300087
Jsem striktně proti, justičních omylů nebo "objednávek" režimu nepohodlných osob bylo v minulosti víc než dost.
I Okamura říkal, že o některých věcech nelze formou přímé demokracie hlasovat v referendu, a jedna z těch věcí byl trest smrti: "Pokud mi někdo podsouvá to, že bychom chtěli nechat hlasovat veřejnost třeba o trestu smrti, či trestu za znásilňování, je zřejmé, že má slova asi příliš detailně nečetl, nebo neposlouchal – pominu-li možnost, že tak činí záměrně. Hlasování v obecném referendu totiž nemůže jít za určité mantinely – a ty jsou jasně dány – Listinou základních práv a svobod a také Ústavou. Hlasování o takových věcech jako trest smrti by tyto mantinely překračovalo, proto by k němu nikdy dojít nemohlo. Referendum prostě nemůže odporovat ústavním pořádkům ani demokratickým principům – a pokud někdo ten pocit má, při přečtení Ústavy by jistě pasáž, která o tom hovoří, našel. Rozhodně není našim cílem se jí neřídit,“ řekl ParlamentnímListům.cz Tomio Okamura." Zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/-Trafiky-koryta-trest-smrti-Okamura-rozjel-kanonadu-proti-odpurcum-referenda-300087
Jsem striktně proti, justičních omylů nebo "objednávek" režimu nepohodlných osob bylo v minulosti víc než dost.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Na trestné lavici
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Proti. Nebyl bych proti trestu smrti pro vrahy, ale netuším, jak bychom zjišťovali, kdo tím vrahem je.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1755 poděkování
- Dostal: 3640 poděkování
I vrah může svého činu litovat a přinést společnosti víc užitku, než kdyby jej společnost zabila.Gabriel Svoboda píše:Proti. Nebyl bych proti trestu smrti pro vrahy, ale netuším, jak bychom zjišťovali, kdo tím vrahem je.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Muži
- Dal: 20 poděkování
- Dostal: 33 poděkování
Tak nevím, kde jsou ty dvě třetiny Čechů, ale taky jsem proti.
Kdybych měla dát důvod, akorát bych opakovala vaše argumenty.
A navíc trest smrti za zabití- těžko by se to dokazovalo a hlavně, ačkoli nejsem násilný člověk, umím si představit situaci, kdy by mě okolnosti donutili zabít (rodina, děti, vydírání...).
Kdybych měla dát důvod, akorát bych opakovala vaše argumenty.
A navíc trest smrti za zabití- těžko by se to dokazovalo a hlavně, ačkoli nejsem násilný člověk, umím si představit situaci, kdy by mě okolnosti donutili zabít (rodina, děti, vydírání...).
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 6
- ve věku do: 11
- Výkřik do tmy: Uti, non abuti (Užít, nikoliv zneužít)
- Dal: 228 poděkování
- Dostal: 114 poděkování
Přátelé, jsem zásadně proti trestu smrti. Mnoho důvodů už bylo zmíněno od justičních omylů po mstu režimu a odstraňování nepohodlných osob. Trest smrti je trest nevratný v případě, že se po letech dokáže justiční omyl. Vím, že někdo namítne, že nespravedlivě odsouzenému taky nikdo roky v kriminálu nevrátí ale můžou být kompenzovány finančně. Žádné peníze ale nevrátí život.
Hovořil bych možná jinak kdyby někdo zabil mé dítě, ale mohu si být jistý na 100%, že ten koho označila policie a odsoudil soud, je skutečným vrahem?
To by taky mohli preventivně věšet pedofili pro pouhé "je to pedofil co kdyby někdy zneužil a zabil dítě". To bychom tu měli spoustu "páterů Koniášů" co by upalovali čarodejnice (pedofili). Už nyní díky mylnému výkladu slova "pedofil" je to hon na čarodejnice. Nikdy si v novinách nepřečteme "Heterosexuál znásilnil a zabil dítě" vždy tam bude "Pedofil brutálně znásilnil a mučivým způsobem usmrtil dítě. Je to histerie úmyslně vyvolávaná proti nám pedofilům. Nebudu zde zmiňovat statistiky, ty každý z nás zná, ale je jen malé procento těch rádo_by pedofilů co dítě znásilní.
Totéž jsem proti zavedení registru pedofilů, proč tedy nezřídit registry vrahů, zlodějů, podvodníků, jinak politicky nebo nábožensky smýšlejících a pod.? To bychom se uregistrovali. s díky děda
Hovořil bych možná jinak kdyby někdo zabil mé dítě, ale mohu si být jistý na 100%, že ten koho označila policie a odsoudil soud, je skutečným vrahem?
To by taky mohli preventivně věšet pedofili pro pouhé "je to pedofil co kdyby někdy zneužil a zabil dítě". To bychom tu měli spoustu "páterů Koniášů" co by upalovali čarodejnice (pedofili). Už nyní díky mylnému výkladu slova "pedofil" je to hon na čarodejnice. Nikdy si v novinách nepřečteme "Heterosexuál znásilnil a zabil dítě" vždy tam bude "Pedofil brutálně znásilnil a mučivým způsobem usmrtil dítě. Je to histerie úmyslně vyvolávaná proti nám pedofilům. Nebudu zde zmiňovat statistiky, ty každý z nás zná, ale je jen malé procento těch rádo_by pedofilů co dítě znásilní.
Totéž jsem proti zavedení registru pedofilů, proč tedy nezřídit registry vrahů, zlodějů, podvodníků, jinak politicky nebo nábožensky smýšlejících a pod.? To bychom se uregistrovali. s díky děda