Smí pedofil k dětem?

Diskuze o problematice pedofilie a pedofilů.
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od simgiran »

Alicavkrajinebabrakov píše:To ale nie je ekvivalent problematiky pedofílie. Pretože pravedpodbnosť zneužitia dieťaťa pedofilom je neúmerná k nepedofilom. Pedofil vykoná 20% delikov, ale je ich len 1% v spoločnosti a aj oni vykonajú časť závažných zneužití dieťaťa a na 80% deliktov vykonaných nepedofilmi pripadá 99% nepedofilov, pričom istá čast z tých deliktov bude menej závažná.
Tak si vemte 90% pravděpodobnost, že přijdete o 10 Kč a 10% pravděpodobnost, že přijdete o 10 000 Kč. Ta čísla jsou tu samozřejmě jen k demonstraci, že má smysl se zabývat dopady činu, ne jen pravděpodobností spáchání činu. Kdybychom chtěli být pořádní, tak se zaměříme ještě na něco, co jsme zatím přehlíželi, totiž, že ne všichni pachatelé zneužívání zneužijí stejný počet dětí.
Alicavkrajinebabrakov píše:Riziko je u pedofilov 25x väčšie. Závažnosť ujmy je nielen objektívna ale aj subjektívna, podľa tej nemôžme vždy hodnotiť.
Podle této logiky lidi, kteří zneužívají děti, odsuzujeme i podle subjektivní újmy, podle které nemůžeme hodnotit. Neexistuje jasný způsob, jak tu újmu posoudit, můžeme si akorát stanovit nějaká měřítka a snažit se co nejlépe újmu posoudit, ale tomu posouzení se nevyhneme.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ak vám sexuálne zneužitie nepríde ako vrcholné porušenie ľudských práv, mal by ste uvažovať nad vlastnými morálnymi hodnotami. Myslím, že patríte zrovna medzi tých, na ktorých platí ten moj odstavec o racionalizácii.
Když už chceme sklouzávat do podobných "argumentů", tak myslím, že se snažíte si namluvit, že si něco racionalizuji, abyste nemusela pořádně přemýšlet o mých argumentech. Za vrcholné porušení lidských práv považuji vraždu. Dále se musíme bavit o konkrétní formě sexuálního zneužívání. Dá se najít hodně věcí, které mohou být závažnější, než určité formy sexuálního zneužívání. Máme tu věci, jako mučení, fyzické týrání, psychické týrání (kde záleží na závažnosti, ale rozhodně může být i horší, než některé formy sexuálního zneužívání), odepření lékařské péče v určitých případech (může skončit smrtí), výrazné dlouhodobé omezování svobody apod. Mně to přijde jako snaha udělat z libovolně velkého rizika nepřijatelné riziko. Pokud bychom se měli bavit takovým způsobem, tak se toho účastnit nemusím. Myslím, že bychom se raději měli bavit o konkrétních dopadech.
Alicavkrajinebabrakov píše:Samozrejme na tých, ktorí by sa dobrovoľne zúčasnili. Je už len na pedofiloch, či dovolia, aby sa výskumy robili bez nich a potom o nich vychádzali nepravdivé zistenia.
Tohle je dobrý vtip. No, v první řadě bychom museli vědět, že se nějaký výzkum dělá, což zdaleka ne vždy víme. A i když to vědět budeme, pokud to není výzkum otevřený všem, jak se máme podle vás do toho výzkumu vecpat? Reprezentativní vzorek pedofilů se velmi špatně shání. Mimo jiné i kvůli tomu, jaký má veřejnost postoj k pedofilům. Těžko dávat pedofilům za vinu, pokud se bojí. Pokud se někdo rozhodne, že např. kriminální pedofilové jsou reprezentativní vzorek, co s tím můžeme dělat? Akorát na to upozorňovat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi simgiran za příspěvek:
Kasz
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Jednorozec »

Je už len na pedofiloch, či dovolia, aby sa výskumy robili bez nich a potom o nich vychádzali nepravdivé zistenia.

Klasické demagogické tvrzení. Obvinit z chyb při výzkumu nikoli výzkumníky, ale zkoumané... ROFL.

To je stejná "kravina" jako obvinit znásilněné ženy, že nechodili v burce a tím pádem se nedostatečně chránili...

To si máme jako dát inzerát, jsem pedofil, hlásím se do výzkumu?
Alicavkrajinebabrakov
Registrovaný uživatel
Příspěvky: 12

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Alicavkrajinebabrakov »

Pre Kasz: V provom rade, snažím sa odpísať všetkým, ktorí tu na mňa reagujú, takže to asi nepôjde bez dlhosiahlelo príspevku. V druhom rade, fakt neviem, čo vám tak vadí na tom, že chcem eliminovať akékoľvek riziko, že bude môje dieťa vystavené napríklad sexuálnemu zneužitiu.
Myslím, že žiadny normálny rodič, ktorý je rozmuovo v poriadku by nedovolil pedofilovi, aby trávil čas s jeho dieťaťom. Nazvyte si to ako chcete... pre vás sú do predsudky, pre mňa je to len logická kalkulácia.

Naozaj nemám pocit, že chcem niečo "dokonalé". Logicky sa ale chcem priblížiť perfektnosti. Ideál je nedosiahnuteľný, ale nie je dôvod sa nesnažiť ho nedosiahnuť.

Ak by sa moje dieťa vo veku 15 rokov dopustilo sexuálneho zneužitia iného, mladšieho dieťaťa, súhlasila by som s tým, aby bol izolovaný od detí. Ospravedlnila by som sa rodičom zneužitého dieťaťa a urobila všetko preto, aby sa takýto čin neopakoval. Opičia láska v tomto smere nie je na mieste, kto zneužije dieťa musí chápať, že toto správanie je trestné, vysoko spoločensky netolerované a v prvom rade nemorálne, lebo ubližuje iným ľuďom. A v našej spoločnosti je úplne normálne, že takéto správanie bude obnášať trest.
Viete, sexuálne zneužitie dieťaťa nie je ako keď niekto "ujde". To nie je ako keď si dáte trávu a načapú vás policajti, alebo ukradnete niečo zo sámošky.

Naozaj už vôbec nechápem, kde ste prišli na to, že by som nechala behať po vonku rodičov, ktorí zabujú svoje dieťa. Fakt netuším, odkiaľ ste toto vydedukoval.

Btw. kapacity väzníc sú ok. Problém je dnes skôr ten, že ľudia sedia za majetkovú trestnú činnosť, čo považujem za úplne zvrátené. Kto sedí v base nemôže pracovať a odškodňovať poškodeného. Takisto zbytočná kriminalizácia drog tomu príliš nepridáva. Potom samozrejme chýba systém domáceho väzenia a verejno prospešných prác za menej závažné trestné činy. To je ale už na inú debatu.

"Největším rizikem pro děti odjakživa byli, jsou a budou jejich rodiče. Tahle paní je toho nejjasnějším důkazem."

Povedal pedofil, ktorý tvrdí, že sexuálne zneužitie nemusí byť pre dieťa trauma. Čo tak malý expriment, nebudete sa brániť zneužitiu od iného človeka a potom zistíme, čo vám to urobilo s psychikou.

Pre MarkM: Vôbec sa o niečo také nesnažím. Už som sama písala, že jednotlivca sa na základe štatistiky nesnažím hodnotiť. Avšak naozaj nemám možnosť skúmať psychiku a zámery každého jedného človeka s ktorým by napr. moje dieťa mohlo príjsť do styku. Preto musím používať aj pravdepodobnosť. Vaša logika je, "kľúdne by som nechal dieťa s niekoľko násobne trestaným vrahom, sexuálnym násilníkom, však on už sa polepšil, prešiel zmenou, nikomu nechce ubližovať". Je síce pekné, že sa niekto individuálne cíti tak, že by nikomu neublížil, avšak to ja nemám ako vedieť na isto. A preto si pozriem štatistiky recidívy a dieťa mu logicky nezverím. Dokonca si myslím, že na to netreba ani len štatistiky, bohate postačí aj zdravý rozum.

No, k tomu môjmu priateľovi. Nebojte sa, to ešte otestujem.
Čo sa týka toho, ak by jedno z mojích detí bolo pedofilné... Tak, v prvom rade mám celkom dosť vedomostí. AJ prečítanie tohto fóra mi myslím umožňuje, aby som lepšie pochopila, ako pedofil myslí aké sú jeho prejavy. Viem, na čo mám byť pozorná. V druhom rade mojím záujmom je viac ontogenetická psychológia a teda aj psychológia dieťaťa. Sexuálne zneužívané dieťa sa prejavuje veľmi špecificky. Niekto, kto vie tieto prejavy dentifikovať by nemal mať problém to na vlastnom dieťati spozorovať.

Z mojej strany nie je veľa rodiny, s ktorou by moje dieťa mohlo príjsť do styku. Čo sa týka kamarátov, veľmi rada ich budem pozývať aby sa hrali u nás, teda aj pod mojou kontrolou. Rodičom kamarítov dôverovať nebudem. Čo sa týka mojich kamarátov, naozaj nemám v pláne zverovať svoje dieťa im. Asi by ma aj poslali do čerta.
Moje dieťa samozrejme nebude izolované, ale bude vždy pod mojou kontrolou, do veku, kým mu nebude vysvetlené a nebude schopné chápať, čo mu dospelí robiť môžu, čo je už osobná a intímna hranica. Mojou snahou bude dieťa kontrolovať tak, aby čo najmenej cítilo, že je kontrolované. Navyš, vďaka technológiám sa to dá o toľko uľahčiť.

"Kdybych jim řek, že jsme pedofil tím bych svoje bezpečí ohrozil."

To súhlasím. To je fakt, na to by musela byť spoločnosť trochu viac osvietená.

"Můžu se zeptat ty jsi psycholog nebo psychologii studuješ? "

Nie, psychológia je skôr moje hobby. Ale študujem politológiu, takmer spríbuznený odbor.

Súhlasím, médiá a žurnalisti sú úplne vypatlaní, že nechápu rozdiel v pojmoch pedofília a sexuálne zneužívanie detí. Sme.sk som na to už niekoľkokrát upozorňovala, že ich žurnalisti majú guláš v pojmoch. Avšak skúste si k článkom, kde dajú nejaký bulvárny nadpis aj prečítať diskusiu. Už mnoho ľudí sa ozýva a upozorňujú média, že nie vždy ide o pedofila.

"Protože ne jen veřejnosti, ale hlavně i jiným pedofilům chceme ukázat, že nejsme monstra a že máme city."

To ja plne chápem. Mali by ste však poukazovať na seba, že nie ste monštrá, nie že nie je monštrózna celá pedofilná komunita. Lebo či sa vám to páči alebo nie, sú pedofili, ktorí sa sexuálneho zneužívania dopúšťajú. Ospravedlňovať ich /veď dieťa to chcelo, pedofil ho zneužil menej závažne, väčšina zneužtí aj tak nie je vykonaná pedofilmy/ a snažiť sa vytvoriť ideálnejšiu predstavu o pedofilnej časti populácie než reálne je, je pre vás normálnych, sebakontrolujúcich sa pedofilov celkom bežná. Nevravím, že je to zlé. Je to prirodzené a celkom logické. Takto ľudská psychika prosto funguje. Ja samozrejme plne podporujem, že sa snažíte iným pedofilom pomôcť. A robíte to dobre. Len netreba strácať spojenie s realitou.

Pre Silesia: K tomuto sa neviem relevantne vyjadriť. Váš postoj je pekný, pokračujte v ňom.

K mojim potencionálnym deťom... tak zrovna tie budú mať takú psychologickú staroslivosť, ako väčšina detí nemá. Nebojte sa, ak by bolo moje dieťa pedofil, nebolo by odsúdené z mojej strany, práve naopak, dostalo by sa mu tej najlepšej psychologickej starostlivosti a mojej bezvýhradnej podpory.

Pre simgiran: "A na tuhle pitomost jste prosím přišla kde? Podle Vás si tedy sexuologové vymýšlejí? Podle Vás soudy lžou?"

Tak naozaj neviem o žiadnom sexuológovi, ktorý by tvrdil, že vo vzťahu dospelý-dieťa môže ísť o dobrovoľné zážitky, ktoré budú obom stranám prospešné, na dieťa nebudú mať traumatizujúci vplyv. Už len z princípu ide o nerovný vzťah. Dieťa nie je prosto mentálne schopné uvedomiť si dôsledky svojho konania.
Neviem, už nejaký súd vydal rozhodnutie o tom, že zneužívanie dieťaťa bolo len "hra na dobrovľné hladkanie"?
Samozrejme, kvalitatívny rodziel medzi ľahkým zneužitím a povedzme súložou bude. Avšak ako som povedala, my nevieme ako ktoré dieťa na to zareaguje. Inak povedané, trauma nemusí byť úmerná závažnosti zneužitia. Preto sú zlé obe formy zneužitia.

"Ad odkaz na zdroj, takže ten Váš zdroj 20% ve skutečnosti neexistuje? "

Kristová noho. Aj by som vám povedala, že ste ako malé dieťa, ale bolo by to celkom ironické. Normálne si kliknete na odkaz, ktorý som vám dala a potom si kliknete na odkazy v danej diskusii. Už je to zrozumiteľné? Nebudem vám sem všetko dávať, keď to nájdete inde.

Keď si pozornejšie pozriete ten graf, zistíte, že je tam napísané, koľko páchateľov je z rodiny. Možno, kebyže si prečítate aj to, čo je tam k tomu popísané, tak by vám boli vaše zbytočné dotazy odpovedané. "Odsúdiť sa vlani podarilo 262 páchateľov, z toho v siedmich prípadoch išlo o zneužívanie či obťažovanie v rodine."
Takže išlo o štatistiku odsúdených a samozrejme je tam aj údaj o príbuznosti. Kebyže si lepšie pozriete aj ten graf, tak tým tmavomodrým je tá časť prípadov, ktorá sa stala v rodine.

"Tak si vemte 90% pravděpodobnost, že přijdete o 10 Kč a 10% pravděpodobnost, že přijdete o 10 000 Kč."

Ako som vám povedala, to nie je ekvivalentné pre pedofilov a nepedofilov. Už sa mi nechce vysvetľovať to druhý krát.

"Podle této logiky lidi, kteří zneužívají děti, odsuzujeme i podle subjektivní újmy, podle které nemůžeme hodnotit. "

Nie, my odsudzujeme podľa objektívnej ujmy. Teda ako páchateľ zneužil, koľko detí, akým spôsobom, či tam nie sú poľahčujúce okolonosti, alebo poťažujúce, či k tomu neboli pridružené aj iné trestné činy.
Podľa subjektívnej ujmy, teda podľa toho ako to prežíva obeť sa u nás nesúdí.

"Za vrcholné porušení lidských práv považuji vraždu."

Máte naozaj veľmi ale veľmi zúženú prestavu o tom, čo sú ľudské práva a ktorá sa rozhodne nezhoduje s tým, za čo sú ľudské práva všeobecne považované. Šup študovať: http://cs.wikipedia.org/wiki/Základní_lidská_práva, http://cs.wikipedia.org/wiki/Listina_základních_práv_a_svobod

Závažnosť porušenia jednotlivých práv odmietam hodnotiť. Dieťa má právo na svoju telesnú integritu, sebavlastníctvo a tiež teda nebyť zneužité. Jeho právo pre mňa nie je o nič menej záväzné, a moja povinnosť nie je o nič menšia jeho právo neporušovať a chrániť. Kto nebol zneužitý, týraný, mučený nemôže porovnať. A preto ja porovnávať nebudem, lebo som to nezažila. Verím tomu, že je totiž vrcholne individuálne to, ako človek veci prežíva. Človek môže mať celoživotné psychické problémy, lebo ho mama málo objímala keď bol dieťa. A niektoho znásilnia, zbijú, ponížia a on vstane, ide ďalej, vysporiada sa s tým.

"Myslím, že bychom se raději měli bavit o konkrétních dopadech."

Súhlasím, bolo by to vhodnejšie.

K výskumom. Tam je problém aj vo vedcoch. Ich metodika je zlá, ak nemajú relevantnú štatistickú vzroku, nevedia zaručiť anonymitu. Súhlasím, že je teda chyba aj na ich strane. Ak robia výskum iba na kriminálnych prípadoch, potom by to mali prezentovať ako výskum, ktorí sa netýka pedofilov ako takých, ale pedofiloch, ktorý sa dopustili sexuálneho zneužívania, resp. ak tam nie sú všetci pedofili, čo je celkom možné, tak ako výskum týkajúci sa ľudí, čo zneužili dieťa. Kto si nevie nastaviť správnu metodiku a používať pojmy v ich význame, pre mňa nie je vedec, ale šarlatán.

Pre Gabriel Svoboda: "A kolik příkladů správného vztahu pedofila k dítěti vidí v televizi pedofilní chlapec?"

Ano nula. Avšak vidí v televízii správny vzťah k deťom. Že sa napríklad nezneužívajú, lebo im to môže ublížiť. Aj keď teda dúfam, že tá televízia až tak smerodatná pre ľudí nie je.

Myslím, že informácií o trestnosti sexuálneho zneužitia má v dnešnej dobe človek dovŕšiaci 15 rokov spravidla dosť. Určite by pomohla aj istá osveta v školách vo forme sexuálnej výchovy.

"Na rozdíl od vás ovšem nesrovnávám nesrovnatelné (informovanost heterosexuáního puberťáka s informovaností pedofilního puberťáka)"

Máte pocit, že by pedofilný pubertiak mal o niečo menej informácií? Osobne mi to príde tak, že informácie majú rovnaké. Väčšina mladých ľudí dobre pozná hranicu "15 rokov". Samozrejme, asi ťažbo budeme porovnávať dieťa spred 20 rokov, dnes je prístup k informáciám o niečo iný, preto mi príde hlavne dnes vyhovárať sa na to, že niekto niečo nevedel prinajmenšom divné. Možno ešte v nejakých sociálne znevýhodnených rodinách... ale pri dnešných deckách, ktoré nemajú problém sa v 12tich dostať k pornu, to už príliš neobstojí.

"a počet trestných činů nepočítám od narození, ale od získání informací."

Tak ani ja to nepočítam od narodenia. Ale získanie informácií mi tiež nepríde ako rozumná hranica. Nevedomosť neospravedlňuje. Skôr mi príde ako lepšie hranica to, kedy je už človek schopný posúdiť dôsledky svojho konania. Viete, ani dospelý človek, ktorému dáte informáciu nemusí byť spôsobilý.
Naposledy upravil(a) pbd dne pátek 31. 7. 2020, 15:48:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava URL tagu
Uživatelský avatar
MarkM
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
Příspěvky: 471
Dal: 155 poděkování
Dostal: 101 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od MarkM »

Avšak naozaj nemám možnosť skúmať psychiku a zámery každého jedného človeka s ktorým by napr. moje dieťa mohlo príjsť do styku.
Takhle tohle je snad základ ne ? Skaždým s kým příjdete do styku a zvlášt potom s těma kteří vám jsou blizcí, tak je logické, že o nich budete mít nějaký obrázek a tu jejich psychiku budete nějak znát lépe. A to jak toho člověka dobře znáte by mělo být jednoznačně před jakoukoliv statistikou.
Vaša logika je, "kľúdne by som nechal dieťa s niekoľko násobne trestaným vrahom, sexuálnym násilníkom, však on už sa polepšil, prešiel zmenou, nikomu nechce ubližovať"
Tak tohle teda moje logika fakt není. Jak už bylo zmíněno někde, tak je rozdíl potom jestli někdo zneužil dítě, tím, že vlastně nevěděl rozpoznat své city a poddal se jím, takoví člověk by měl dostat druhou šanci. (Dítě sem nezneužil, ale to pedofilní procitnutí (uvědomění si že jsem pedofil) je fakt hodně silné a pro mě to bylo hodně silné a byla to velká změna.) tohle se nedá posuzovat nějak hromadně, ale musí se to posuzovat individuálně.
To ja plne chápem. Mali by ste však poukazovať na seba, že nie ste monštrá, nie že nie je monštrózna celá pedofilná komunita.
Já rozhodně netvrdím, že celá komunita.... jak ste si všimla, tak pořád říkám, že nejde nic posuzovat podle statistiky nebo nějaké hromadné posuzovaní já uplatnuju individuální přístup. My tady hlavně říkáme, že pedofil nemusí být monstrum, ne že žádný pedofil není monstrum. A také se i těm pedofilům co ty děti zneužívají, tak se jim snažíme ukázat, že je i jiná cesta a lepší cesta. Myslím, že si naše snažení hodně špatně zkreslujete :)

Také se mě zdá, že díky vaší paranoje, ste možná vy dost silně mimo realitu. Ale co je realita. Pro vás sme mi mimo a pro mě ste zas mimo vy. :D Ale realita je dost relativní pojem a každý to hold vnímá asi jinak :)
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Kasz »

Alicavkrajinebabrakov píše:Myslím, že žiadny normálny rodič, ktorý je rozmuovo v poriadku by nedovolil pedofilovi, aby trávil čas s jeho dieťaťom.
To tedy mám kolem sebe docela hodně rodičů, co nejsou rozumově v pořádku. :) Možná je to tím, že ještě existuje vedle rozumu i cit, intuice, láska, a hlavně taky ono individuální posuzování psychiky člověka, o kterém tady mluvil MarkM. Pokud člověk nahlíží na věci čistě rozumově, jedná tak akorát vypočítavě, a nehledí na jiné dopady. Pokud zahrneme cit, intuici, lásku, tak pak děláme i věci, které se sám čistě rozumově vůbec nevyplatí. Ale vyplatí se z hlediska lidských vztahů. Pokud bych jednal rozumově, tak zde toto fórum nevedu, a místo něho si vedu svůj vlastní život, do kterého nikomu nic není. Je pro mě totiž značně nerozumné tady psát a riskovat, že mě někdo odhalí. Čímž třeba přijdu o práci učitele, která mě živí.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ak by sa moje dieťa vo veku 15 rokov dopustilo sexuálneho zneužitia iného, mladšieho dieťaťa, súhlasila by som s tým, aby bol izolovaný od detí.
Tohle může napsat jenom někdo, komu absolutně chybí empatie a láska ke svému vlastnímu dítěti. Někdo, kdo vnímá svět černobíle. I kdyby jedinkrát šáhl např. své sestřenici mezi nohy, izolovala byste ho na doživotí od dětí. Fakt hezké a přiměřené. Ač jsem nic nespáchal, nechtěl bych být vaším synem. Nestál bych o matku, která mě za jeden drobný poklesek nadosmrti odsoudí k životu bez dětí.

Naozaj by ma však zaujímalo, jak byste chtěla svého syna od dětí izolovat. Protože děti jsou všude.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od simgiran »

Alicavkrajinebabrakov píše:Pre Kasz: V provom rade, snažím sa odpísať všetkým, ktorí tu na mňa reagujú, takže to asi nepôjde bez dlhosiahlelo príspevku. V druhom rade, fakt neviem, čo vám tak vadí na tom, že chcem eliminovať akékoľvek riziko, že bude môje dieťa vystavené napríklad sexuálnemu zneužitiu.
Myslím, že žiadny normálny rodič, ktorý je rozmuovo v poriadku by nedovolil pedofilovi, aby trávil čas s jeho dieťaťom. Nazvyte si to ako chcete... pre vás sú do predsudky, pre mňa je to len logická kalkulácia.
Vadí mi tam ten dogmatismus, abyste snížila riziko, klidně dítě v podstatě odizolujete od okolí. Taková izolace má svoje negativní důsledky. Navíc takovým důrazem na bezpečí za každou cenu můžete způsobit, že se vaše dítě bude bát všeho možného. To druhé je argumentační faul. Snažíte se udělat z kohokoli, kdo má jiný názor, než vy, někoho, kdo není rozumově v pořádku.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ak by sa moje dieťa vo veku 15 rokov dopustilo sexuálneho zneužitia iného, mladšieho dieťaťa, súhlasila by som s tým, aby bol izolovaný od detí. Ospravedlnila by som sa rodičom zneužitého dieťaťa a urobila všetko preto, aby sa takýto čin neopakoval. Opičia láska v tomto smere nie je na mieste, kto zneužije dieťa musí chápať, že toto správanie je trestné, vysoko spoločensky netolerované a v prvom rade nemorálne, lebo ubližuje iným ľuďom. A v našej spoločnosti je úplne normálne, že takéto správanie bude obnášať trest.
Sama jste řekla, že někteří nejsou zralí ani ve 20. Ale 15letému byste nedala druhou možnost. Bez ohledu na to, proč vlastně čin spáchal.
Alicavkrajinebabrakov píše:Povedal pedofil, ktorý tvrdí, že sexuálne zneužitie nemusí byť pre dieťa trauma. Čo tak malý expriment, nebudete sa brániť zneužitiu od iného človeka a potom zistíme, čo vám to urobilo s psychikou.
Hm, je tu drobný problém, pokud s tím budu souhlasit, nebude to zneužití.
Alicavkrajinebabrakov píše:V druhom rade mojím záujmom je viac ontogenetická psychológia a teda aj psychológia dieťaťa. Sexuálne zneužívané dieťa sa prejavuje veľmi špecificky. Niekto, kto vie tieto prejavy dentifikovať by nemal mať problém to na vlastnom dieťati spozorovať.
Co jsem viděl studie, tak říkaly, že specifické projevy moc nejsou.
Alicavkrajinebabrakov píše:K mojim potencionálnym deťom... tak zrovna tie budú mať takú psychologickú staroslivosť, ako väčšina detí nemá. Nebojte sa, ak by bolo moje dieťa pedofil, nebolo by odsúdené z mojej strany, práve naopak, dostalo by sa mu tej najlepšej psychologickej starostlivosti a mojej bezvýhradnej podpory.
Kromě toho, že ho odizolujete od dětí? Nebo u vlastního dítěte to neplatí?
Alicavkrajinebabrakov píše:Nie, my odsudzujeme podľa objektívnej ujmy. Teda ako páchateľ zneužil, koľko detí, akým spôsobom, či tam nie sú poľahčujúce okolonosti, alebo poťažujúce, či k tomu neboli pridružené aj iné trestné činy.
Podľa subjektívnej ujmy, teda podľa toho ako to prežíva obeť sa u nás nesúdí.
Ale kvůli čemu je vlastně zneužívání trestné? Já myslím, že tresty, které za zneužívání jsou, takové jsou i kvůli újmě, které zneužívání může přinést. Ale podle vás je tato újma subjektivní.
Alicavkrajinebabrakov píše:Závažnosť porušenia jednotlivých práv odmietam hodnotiť.
Tak když odmítáte hodnotit závažnost, tak jak můžete vůbec mluvit o vrcholném porušení práv? To je hodnocení, pokud jste si nevšimla.
Tito uživatelé poděkovali autorovi simgiran za příspěvek:
Kasz
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Myš »

Něco málo si také vyberu k reakci.

Myslím, že žiadny normálny rodič, ktorý je rozmuovo v poriadku by nedovolil pedofilovi, aby trávil čas s jeho dieťaťom. Nazvyte si to ako chcete... pre vás sú do predsudky, pre mňa je to len logická kalkulácia.

Jsem pedofil a rodiče mi své děti rádi svěřují, protože ví, že se o ně dokáži postarat, připravit pro ně zajímavý program, něco je naučit a v neposlední řadě, že děti do organizace, kde působím, chodí rády. To, že to o mě neví, neznamená, že nesvěřují děti pedofilovi. Jsou tedy rozumově v nepořádku? Nemyslím si. Kdybych jim to o sobě řekl, ano, pohled rodičů na mě se změní, ale to proto, že by byl řízen jejich z velké části falešnými přesvědčeními.

V jednom příspěvku, kde jste reagovala na zákaz automobilové dopravy z důvodu její nebezpečnosti jste napsala, že je pro Vás důležitý pohled pozitiva převažující negativa. Při zpětné vazbě s dětmi i rodiči slýchám mnohem více pozitiv než negativ a přece byste mi moji činnost zakázala, aniž by jste mě osobně znala, věděla o mé přístupu k dětem, stav mé mysli, tušila, co vůbec znamenají kurzy, kterými jsem prošel...

Nedovolit dítěti trávit čas s pedofilem se může v konečné fázi stát paranoiou. Kolem vašeho dítěte se pohybuje mnoho dospělých mužů i žen a Vy byste v nevědomosti, kdo je a kdo není pedofil, bránit v kontaktu s Vaším dítětem všem.

V druhom rade, fakt neviem, čo vám tak vadí na tom, že chcem eliminovať akékoľvek riziko, že bude môje dieťa vystavené napríklad sexuálnemu zneužitiu.

Když máte tak ráda ty statistiky, tak odřízněte své dítě od sebe, protože právě rodiče jsou pro své děti největším rizikem.

Ak by sa moje dieťa vo veku 15 rokov dopustilo sexuálneho zneužitia iného, mladšieho dieťaťa, súhlasila by som s tým, aby bol izolovaný od detí.

Ublížit svému dítěti, které by milovalo o rok mladší dívku nebo chlapce, a měli se sebou vzájemně chtěný sexuální kontakt, tím, že ho/ji úplně izoluji od dětí? To bych nikdy neudělal a nikdy bych nikomu nedoporučil, aby to udělal. Zase házíte do jednoho pytle oboustrannou lásku a pokus o ublížení dítěti se sexuálním podtextem, samozřejmě včetně všeho toho, co stojí mezi tím. Takový pohled je politováníhodný a způsobuje problémy v mnoha oblastech lidského života.

Povedal pedofil, ktorý tvrdí, že sexuálne zneužitie nemusí byť pre dieťa trauma. Čo tak malý expriment, nebudete sa brániť zneužitiu od iného človeka a potom zistíme, čo vám to urobilo s psychikou.

Jste úplně mimo. Zneužití dítěte je jakýkoliv sexuální kontakt s ním, i ten oboustranně chtěný. Zneužití (znásilnění) dospělého je VÝHRADNĚ proti jeho vůli. Porovnáváte neporovnatelné. Vidíte vůbec rozdíl třeba mezi vyžádanou eutanazií z objektivních důvodů a vraždou?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Myš za příspěvky (celkem 2):
Silesia, radoslav
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
radoslav
Registrovaný uživatel
Bydliště: Slovensko
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: Najviac smutní bývajú tí, ktorí sa zdajú byť najveselší.
Nikto sa ich nepýta, čo ich trápi, pretože rozosmievajú a utierajú slzy iným...
Příspěvky: 179
Dal: 116 poděkování
Dostal: 56 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od radoslav »

Vážená pani Alicavkrajinebabrakov

Ja patrím do druhej skupiny : tých ktorý zneužili nedalo mi nereagovať aj keď som nechcel lebo už nevládzem reagovať.

Skúste sa najprv poradiť so sexuológom a potom sem vrážajte príspevky.

Ak by váš syn zneužil izolovali by ste ho od deti...zaujímavé

Ja som si svoj trest odsedel a bol som aj liečený na Slovensku pokiaľ ste študovaná tak vám iste nemusím povedať kde a u koho v rámci trestu.
Váš syn by zneužiť nemusel a viete prečo? Keby mal vo vás dôveru a mohol vám povedať čo ho trapy a mal dostatočné informácie. Prišiel by za vami že niečo neje v poriadku.
Dočkal by sa izolácie a bol by na reťazi ? nesmieš k deťom nesmieš k deťom ...
prask tabletky.
Bola ste niekedy v ústave na Slovensku? keby tam vkročil prvé čo by dostal by boli tie tabletky. Netvrdím že nie sú potrebne pokajal nie je iná možnosť...ale rozdávať ich ako cukríky
Lebo si deviant a musíš to papať je trochu choré...
Viete vy vôbec ako sa pedofil lieči? Čo prežíva? Liečiť ...to sa nedá vyliečiť....s tým sa treba naučiť žiť
mnoho pedofilov vie žiť normálne v rámci zákona, tak ako som sa tom naučil aj ja.
A viem aké sú moje rizika. Čo môžem a čo už nie. Som to trochu skrátil sa mi tu nechce písať knihu :)

Každopádne zas sme u rodičov a prístupe k deťom a o tom aby im boli poskytnuté informácie správne ...a nie hláska typu neber od cudzích ľudí cukry ...to mu tak akurát pomôže...

Použijem jeden citát

"Pohadky nezikaji detem ze draci existuji deti viedi ze draci existuji. Pohadky detem zikaji ze draka lze zabit"

rodicia su ty ktory krmia deti rozpravkamy... a mi sme ti ktorich potom treba zabit?

Dnes ma chlapec už cez 15 a stále ma má rad a sme spolu. LEGALNE a preto že chce
Áno je na chlapcov.
Vy ani nemáte šajnu čo prežíval keď sa to prevalilo a ani nikdy ju mat nebudete
Najväčšiu traumu mu spôsobila tato krásna spoločnosť a rodičia
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Mathias8 »

Pre Mathias8Pre Mathias8: Ja konkrétne vám nič nehovorím. Ani vás nepoznám. Ak vám poviem, že máte pravdepodobnosť nehody na aute 1:300 tak sa urazíte, že vám hovorím, že nie ste dobrý vodič?
Milá pani. Vy nielenže mna nepoznáte. Vy nepoznáte nikoho z tohto fóra. Vy sa ohánate iba štatistikami a snažíte sa tu dokázať, že ako sme vlastne nebezpečný. Nemožete tvrdiť niečo také keď ma ani nepoznáte...

Vaše prirovnanie je uplne od veci...takže sa mi neoplati ani naň reagovať...
Nebojte sa, ak by bolo moje dieťa pedofil, nebolo by odsúdené z mojej strany, práve naopak, dostalo by sa mu tej najlepšej psychologickej starostlivosti a mojej bezvýhradnej podpory.
Ak by sa moje dieťa vo veku 15 rokov dopustilo sexuálneho zneužitia iného, mladšieho dieťaťa, súhlasila by som s tým, aby bol izolovaný od detí
Bol by som veľmi rád zvedavý čo myslíte pod pojmom psychologická starostlivosť a bezvýhradná podpora.

Fajn najprv by ste mu pomáhali..bezvýhradne ako hovoríte a keby zneužil tak by ste ho izolovali?
Ste pekná matka. Nechcel by som byť Váš syn. Najprv ho falošne podporujete a keď zneužije tak ho izolujete. Viete si predstaviť čo by to bolo pre neho? ..Aká by to bola pre neho rana?
Celý ten čas čo by ste mu pomáhali by Vám veril, mal vo Vás podporu a nakoniec by ste mu takto ubližila?
Ten chalan vtedy potrebuje najvačšiu podporu od Vás...preboha veď ste jeho matka!!!

A keby bol starši ako 15 rokov tak by nebol izolovany? ..Iba ak by mal 15? Bože...

Viete prd o láske a citoch ..len štatistika to jediné Vás zaujíma. Láska neexistuje. Ani sa nečudujem v tejto chorej dobe..
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Alicavkrajinebabrakov píše:Prínos automobilovaj dopravy je väčší ako jeho negatíva.
Jste si jistá, že přínos pedofilů není větší než negativa? Připomínám, že se spoustou pedofilů už jste se v životě setkala, jen nevíte, že jsou pedofilové.
Alicavkrajinebabrakov píše:Viete, sexuálne zneužitie dieťaťa nie je ako keď niekto "ujde". To nie je ako keď si dáte trávu a načapú vás policajti, alebo ukradnete niečo zo sámošky.
V mnoha případech to tak opravdu je. Vy si asi představujete, že každý, kdo kdy zneužil dítě, musel předtím odkliknout ozvučené červené varování "pozor, toto je pohlavní zneužití". Nikoliv, prostě si dítě řeklo o sáhnutí na prsa, tak sáhl, a než mu došlo, že tenhle pohyb ruky možná nebyl úplně ideální, trestný čin byl dokonán.
Alicavkrajinebabrakov píše:Neviem o tom, že by sa dotknutie prsníka považovalo za sexuálne zneužie dieťaťa a neviem o tom, že by za také niečo niekto u nás bol odsúdení. To je nanajvýš tak sexuálne obťažovanie. Takže ak sa bavíme o sexuálnom zneužívaní, prosím nebavne sa o iných činoch.
Nejvyšší soud ČR v rozsudku 7 Tdo 145/2011 píše toto (nevím, jestli odkaz bude trvalý, ale na http://www.nsoud.cz si lze předmětné rozodnutí snadno dohledat):
Nejvyšší soud k této námitce uvádí, že za „jiný způsob pohlavního zneužití“ jsou důvodně považovány pouze intenzivnější zásahy do pohlavní sféry poškozených, jež jsou v širším pojetí považovány za pohlavní styk. Za „jiný způsob pohlavního zneužití“ se v praxi mimo jiné považuje i ohmatávání a líbání prsou nebo jiných intimních partií poškozené osoby.
Chcete-li si to ověřit i z jiných zdrojů, vygooglete si pojem "jiný způsob pohlavního zneužití". Tento pojem vychází přímo ze zákona:

Kdo vykoná soulož s dítětem mladším patnácti let nebo kdo je jiným způsobem pohlavně zneužije ... (§ 187 českého TZ)
Kto vykoná súlož s osobou mladšou ako pätnásť rokov alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije ... (§ 201 slovenského TZ)
Alicavkrajinebabrakov píše:Dieťa nie je prosto mentálne schopné uvedomiť si dôsledky svojho konania.
Jistě, nikdo netvrdí, že jde o právně (a morálně) platný souhlas. Ale to nic nemění na tom, že pedofil, který neví, že dítě by s něčím takovým vůbec mohlo souhlasit (protože TV Nova ho ujišťuje, že pokud by se dělo něco špatného, dítě souhlasit nebude), vnímá dané aktivity jako dobrovolné, a vnímá je tak i samo dítě.
Alicavkrajinebabrakov píše:Neviem, už nejaký súd vydal rozhodnutie o tom, že zneužívanie dieťaťa bolo len "hra na dobrovľné hladkanie"?
Ano, takových rozhodnutí jsou desítky či stovky ročně. Takovým rozhodnutím je totiž každý rozsudek, který obžalovaného uznává vinným z trestného činu pohlavního zneužití. Protože kdyby to dobrovolné nebylo, šlo by o trestný čin znásilnění.
Alicavkrajinebabrakov píše:Samozrejme, kvalitatívny rodziel medzi ľahkým zneužitím a povedzme súložou bude. Avšak ako som povedala, my nevieme ako ktoré dieťa na to zareaguje. Inak povedané, trauma nemusí byť úmerná závažnosti zneužitia. Preto sú zlé obe formy zneužitia.
Ano, pokud si někdo pohrává s myšlenkou, že by něco takového spáchal, musíme ho důrazně varovat před oběma formami, protože obě mohou mít závažné následky a my nemůžeme vědět předem, zda tyto závažné následky nastanou nebo ne. Ale pokud už něco takového spáchá, může se naštěstí stát, že závažné následky nenastanou. Ne každý, kdo varování neposlechne, je vinen závažnými následky.

Je to jako s alkoholem a methanolem: když někdo bude chtít podávat neprověřený alkohol, budu ho důrazně varovat, že je to strašný hazard, protože nevíme předem, zda v láhvi není jedovatý methanol. Ale to neznamená, že každý, kdo někomu nalije z neprověřené láhve, je vrah. Vrahem je jen tehdy, pokud v dané láhvi skutečně methanol byl.
Alicavkrajinebabrakov píše:]Máte pocit, že by pedofilný pubertiak mal o niečo menej informácií? Osobne mi to príde tak, že informácie majú rovnaké. Väčšina mladých ľudí dobre pozná hranicu "15 rokov". Samozrejme, asi ťažbo budeme porovnávať dieťa spred 20 rokov, dnes je prístup k informáciám o niečo iný, preto mi príde hlavne dnes vyhovárať sa na to, že niekto niečo nevedel prinajmenšom divné. Možno ešte v nejakých sociálne znevýhodnených rodinách... ale pri dnešných deckách, ktoré nemajú problém sa v 12tich dostať k pornu, to už príliš neobstojí.
Kurník šopek, copak jsem tvrdil, že mladí pedofilové nevědí o hranici 15 let, nebo že nevědí, co se odehrává v pornu? O to tady přece vůbec nejde! Mluvil jsem o informovanosti mladých pedofilů o něčem úplně jiném, konkrétně o tom, že i dobrovolné sexuální aktivity jsou pohlavním zneužitím.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Alicavkrajinebabrakov
Registrovaný uživatel
Příspěvky: 12

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Alicavkrajinebabrakov »

Tak, poprosím všetkých diskutujúcich, aby prestali diskutovať o mojom neexistujúcom pedofilnom synovi a tiež o ostaných mojich neexistujúcich deťoch.

Pre MarkM: No seriózne vážne nemôžem skúmať psychiku každému človeku s ktorým prídem do styku. Neviem ako to vy v živote robíte. Každého jedného človeka si posadíte, budete ho psychoanalyzovať, rozprávať sa s ním, dávať mu psychologické testy? To sa ako dá v reálnom živote naozaj robiť?
Blízkych ľudí mám skutočne veľmi málo. Ale moje dieťa bude raz v styku s množstvom ľudí, ktorí mi nielenže nebudú ani blízky a ani nebudem mať chuť ich spoznávať.
Za druhé, naozaj si nemyslím, že môžem poznať niekoho tak dobre, aby som si mohla byť istá jeho zámermy. To nevedia ani len psychológovia častokrát.

Ako chcete odlíšiť tých, čo "len nerozpoznali svoje city" od tých, ktorí vedia, že chcú deti zneužívať naďalej. Ako to môže odlíšiť bežný človek, napr. bez psychológického vzdelania? A prečo by to preboha súdny človek riskoval a zveril dieťa niekomu, kto už raz dieťa zneužil?

Individuálne môžme posudzovať len do tej miery, ako vieme indivíduum spoznať. A ako som povedala, telepatiu neovládame.

Pre Kasz: "To tedy mám kolem sebe docela hodně rodičů, co nejsou rozumově v pořádku"

A vedie o vás tí rodičia že ste pedofil? Asi nie, však? Keby to vedeli, ako by asi reagovali?
Vaše tvrdenia o citoch sú krásne, ale normálny dospelý človek považuje aj romantickú lásku voči dieťaťu za neprípustnú. Myslím, že kebyže rodičom poviete že ste pedofil a milujete ich deti... no nadšení by neboli. :D

"Tohle může napsat jenom někdo, komu absolutně chybí empatie a láska ke svému vlastnímu dítěti."

Láska voči dieťaťu sa neprejavuje toleranciou voči amorálnemu chovaniu dieťaťa. Aj rodič si musí vymedziť svoje hranice, nemôže dovoliť, aby mu dieťa ubližovalo a takisto musí rešpektovať, že iní ľudia majú tiež vymedzené hranice.
Ak by vaše dieťa v škole poranilo iné dieťa. Napr. ho porezalo. Čo by ste urobil? Pochlácholi by ste ho, že sa nevyzná vo svojich citoch a tým mu ospravedlnili jeho zlý čin, alebo by ste mu dali právo síce vyjadriť svoje pocity /napr. hnev/voči spolužiakovi, ale spôsobom, ktorý je ešte v rámci spoločenských noriem? Ja by som urobila tu druhé. Vlastné pocity, prežívanie nás nijako neospravedlňuje za naše konanie. Vždy máme možnosť konať v morálnych a správnych inštanciách. Ak si vybereme že nebudeme, je to našou chybou. A je potom logické, že budeme potrestaní.

Vy pedofili to vydíte len zo svojej perspektívy... že by sa mala dať mladému človeku šanca, že by mal byť k nemu individuálny prístup. Ale akú druhú šancu bude mať jeho obeť? Žiadnu. Kde bol voči jeho obeti individuálny prístup? On snáď zisťoval, či nebude mať jeho obeť závažnú traumu?
A navyše, nemali by byť v prvom rade chránené práva ľudí, ktorí sa nedopustili žiadneho trestného činu? Väčšie právo má mať páchateľ si otestovať vlastné možnosti ako slušný človek má mať právo na bezpečie?

"I kdyby jedinkrát šáhl např. své sestřenici mezi nohy, izolovala byste ho na doživotí od dětí. "

Nebuďte demagóg. My sme hovorili o sexuálnom zneužití, nie o sexuálnom obťažovaní alebo násilí. Teda, samozrejme, ak nechcete upresniť to, že by medzi tie jej nohy šiahol svojím pohlavným orgánom a to šiahnutie trvalo trochu dlhšie.
Treba v prvom rade rozlišovať. Jedno šiahnutie medzi nohy, ak to beriem doslovne, že to je naozaj len šiahnutie, nie dráženie, dotýkanie a penetrovanie prstami, tak to naozaj nie je na izoláciu. Šahajú si deti po tele aj tie, ktoré nie sú pedofilné, je to také to bežné skúmanie tela. Ak ale to vaše šiahnutie nie len šiahnutie a už by sa to klasifikovalo ako zneužívanie, obťažovanie a násilie, tak potom by som tam skôr pristúpila k izolácii od detí.

"Ač jsem nic nespáchal, nechtěl bych být vaším synem. Nestál bych o matku, která mě za jeden drobný poklesek nadosmrti odsoudí k životu bez dětí."

Pokleskom by ste sa odsúdil sám.

"Naozaj by ma však zaujímalo, jak byste chtěla svého syna od dětí izolovat. Protože děti jsou všude."

Tak aby ste chápal, izoláciu od detí chápem ako zabránenie s deťmi pracovať. Teda zákaz pracovnej činnosti všade, kde by bol dotyčný v kontakte s deťmi. Ak by to nepomohlo, tak potom takého človeka treba izolovať od spoločnosti úplne.

Pre simgiran: "Vadí mi tam ten dogmatismus, abyste snížila riziko, klidně dítě v podstatě odizolujete od okolí. "
Keby ste ma pozorne čítal, vedel by ste, že tak to nie je.

"Sama jste řekla, že někteří nejsou zralí ani ve 20. Ale 15letému byste nedala druhou možnost. Bez ohledu na to, proč vlastně čin spáchal."

No ak by mal človek v 20 rozumové schopnosti také, že by nebol schopný zvažovať dôsledky svojho konanie, tak by som mu aj tak druhú šancu nedala, lebo nie je schopný zvažovať dôsledky svojho konania a ak to nedokázal do 20ky tak to už nedokáže asi nikdy. 15 ročný človek ale spravidla duševne zrelý je. Už vie rozlišovať medzi dobrý a zlým, chápe dôsledky svojho konania, vie, čo je trestné a má aj trestnoprávnu zodpovednosť. Tomu by som duplom nedala druhú šancu. Iný prípad by bolo veľmi malé dieťa, 4-5 rokov, ktoré nevie zvažovať dôsledky svojho konania, ale je tam predpoklad, že túto schopnosť nadobudne vývojom centrálnej nervovej sústavy.

Btw. motivácia pri sexuálnom zneužití je podľa mňa celkom jasná.

"Hm, je tu drobný problém, pokud s tím budu souhlasit, nebude to zneužití."

Nebojte sa, urobíme to tak, aby ste to tak vnímal. Aj mnoho detí súhlasí, a napriek tomu to je traumatizujúce.

"Co jsem viděl studie, tak říkaly, že specifické projevy moc nejsou."

Naozaj? Čítala som o nich asi v troch učebniciach psychológie, našla som viacero stránok, kde sa tieto príznaky popisovali a na základe metodiky pre psychológov sa sexuálne zneužitie dá identifikovať u dieťaťa. Btw. asi najednoduchšie pravidlo tkvie v tom, že dieťa zmení správanie. Už je len na šikovnosti rodičia a psychológa identifikovať príčiny.

"Kromě toho, že ho odizolujete od dětí? Nebo u vlastního dítěte to neplatí?"

Nie som si istá, či chápem vašu otázku...

"Ale kvůli čemu je vlastně zneužívání trestné? Já myslím, že tresty, které za zneužívání jsou, takové jsou i kvůli újmě, které zneužívání může přinést. "

Tresty sú len spoločenská dohoda. O ujme to nehovorí nič. Na Slovensku môžete sa sexuálne zneužitie dostať toľko, čo za pirátenie hudby. Alebo jeden moderátor zabil dieťa keď si dupol na plyn v jednej zatáčke... dostal 2 roky.

A trestnosť zneužívania je podľa mňa celkom jasná. Je to amorálny čin, ubližujúci dieťaťu, je to porušením základných ľudských práv. Ale tresty sú naozaj malé.

"Tak když odmítáte hodnotit závažnost, tak jak můžete vůbec mluvit o vrcholném porušení práv? To je hodnocení, pokud jste si nevšimla."

Akékoľvek porušenie základných ľudských práv je vyrcholné. Preto sú to ľudské práva, sú priznané človeku a ich porušenie je najväčším zásahom do ľudského života, zdravia, telesnej integrity a princípu sebavlastníctva. Preto nebudem hodnotiť jednotlivé vrcholné porušenia ľudských práv.

Pre Myš: "To, že to o mě neví, neznamená, že nesvěřují děti pedofilovi. Jsou tedy rozumově v nepořádku? Nemyslím si. "

No práve že to o vás nevedia... keby vedeli a zverili by vám ich, to by už o ich rozumových schopnostiach vypovedalo.

"Při zpětné vazbě s dětmi i rodiči slýchám mnohem více pozitiv než negativ a přece byste mi moji činnost zakázala, "

Netvrdíte pravdu. Nikde som nenapísala, že by som vašu činnosť zakázala. Tvrdím, že by som zakázala činnosť s deľmi, ak by ste sa už dopustili sexuálneho zneužitia dieťaťa.

"Nedovolit dítěti trávit čas s pedofilem se může v konečné fázi stát paranoiou."

Áno, som mierne paranoidná. Bohužiaľ, na rozdiel od väčšiny rodičov, ja som s pedofilmi komunikovala, prečítala som si vaše fórum a chápem riziko.

"Kolem vašeho dítěte se pohybuje mnoho dospělých mužů i žen a Vy byste v nevědomosti, kdo je a kdo není pedofil, bránit v kontaktu s Vaším dítětem všem. "

To vám tu chlapci fakt robí problém s porozumením čítaného textu?

Posledný krát vysvetľujem:

Ja svojmu dieťaťu nebudem brániť v kontakte s inými ľuďmi, ani dospelými a ani deťmi, ale do istého veku, ten kontakt bude prebiehať vždy pod mojou kontrolou.

"Když máte tak ráda ty statistiky, tak odřízněte své dítě od sebe, protože právě rodiče jsou pro své děti největším rizikem."

Nie sú. Toto je čistá demagógia a už som vysvetlila prečo.

"Ublížit svému dítěti, které by milovalo o rok mladší dívku nebo chlapce, a měli se sebou vzájemně chtěný sexuální kontakt, tím, že ho/ji úplně izoluji od dětí?"

Rok rozdiel znamená, že sú vrstevníci. Tam dôvod na izoláciu naozaj nevidím. Buď by boli obaja deti a tým pádom ťažko hovoriť o sexuálnom zneužívaní dieťaťa alebo by boli adolescenti a tam by sa tiež nemohlo hovoriť o sexuálnom zneužívaní dieťaťa. Avšak logicky, pokiaľ je istá veková hranica pre účely práva daná, tak by sa muselo moje dieťa podriadiť rozhodnutiu súdu.

"Zase házíte do jednoho pytle oboustrannou lásku a pokus o ublížení dítěti se sexuálním podtextem, samozřejmě včetně všeho toho, co stojí mezi tím. "

Podľa zákona sa nerozlišuje to, či tí dvaja sa ľúbili alebo nie. Ak pretiahne 30 ročný chlap 10 ročné dievčatko, môže to byť kľúdne aj z tej najčírejšej lásky, mal by doživotne sedieť v base.
Vy by ste do toho v prvom rade nemal pchať lásku. Malé dieťa nechápe konceptu romantickej lásky so sexuálnym podtextom ako dospelý. To, že sa dieťa nebráni vám nedáva právo s ním mať sexuálny kontakt.

"Jste úplně mimo. Zneužití dítěte je jakýkoliv sexuální kontakt s ním, i ten oboustranně chtěný. Zneužití (znásilnění) dospělého je VÝHRADNĚ proti jeho vůli. Porovnáváte neporovnatelné. Vidíte vůbec rozdíl třeba mezi vyžádanou eutanazií z objektivních důvodů a vraždou?"

Vy ste úplne mimo. Malé dieťa nie je spôsobilé dať súhlas na sexuálny kontakt. Nechápe dôsledky svojho konania, nevie ani len na čo dáva súhlas. To je, akoby nemalo na výber vôbec.

Pre radoslav814: "Váš syn by zneužiť nemusel a viete prečo? Keby mal vo vás dôveru a mohol vám povedať čo ho trapy a mal dostatočné informácie. Prišiel by za vami že niečo neje v poriadku."

Z čoho ste vydedukoval, že moje dieťa nebude mať vo mne dôveru? A podľa čoho dedukujete, že zrovna moje dieťa nebude mať dosť informácií? Z toho, že chcem aby boli všetky deti na základných školách vzdelávané na sexuálnej výchove?

Na psychiatrii na Slovensku som bola, ale nebol to bežný ústav... Bolo to psychiatrické oddelenie pre najťažšie prípady, častokrát nepohyblivých pacientov, mentálne zaostalých. Neviem teda úplne presne ako to chodí na tých štandardných psychiatriách, aj keď predstavu už celkom mám.

Medikamentóznu liečbu nepovažujem za najšťastnejšie riešenie, ak teda nejde o kritické stavy, tak to považujem za rozumnejšie, aby sa predišlo nejakému nešťastiu. Ale keďže viem ako sú u nás zavádzané lieky na trh, tak si nie som istá viac menej ani tým.

K vašej skúsenosti. Počkajte kým ten chlapec bude mať 30-40. Trauma zo sexuálneho zneužitia sa zvykne prejaviť v tomto období. Až potom si môžete byť istí, že mu vaše konanie nijako nepoškodilo. Btw. poznáte štokholmský syndróm?

Pre Mathias8: "Vy nielenže mna nepoznáte. Vy nepoznáte nikoho z tohto fóra. Vy sa ohánate iba štatistikami a snažíte sa tu dokázať, že ako sme vlastne nebezpečný."

Vidíte, ja sa vôbec nič také nesnažím dokázať. Kebyže nie ste tak vzťahovačný a ste trochu menej emotívny, možno by ste to dokázali pochopiť z toho, čo píšem.

"Bol by som veľmi rád zvedavý čo myslíte pod pojmom psychologická starostlivosť a bezvýhradná podpora."

Psychologická starostlivosť: najlepší psychológovia.
Bezvýhradná podpora: Nikdy by som svoje dieťa neprestala mať rada, ak by bolo pedofil, neodsúdila by som ho, snažila by som sa mu v živote čo najviac ponáhať a zvládnuť svoj stav.
Ale ak by zneužil dieťa, potrestaný by byť musel. A nemohla by som dopustiť, aby to urobil inému dieťaťu. Práva iných detí na to byť nezneužité sú pre mňa rovnako dôležité a cítim sa byť povinná ich chrániť tak ako u vlastného dieťaťa.
A aj kebyže sa dopustí sexuálneho zneužitia, stále by som ho milovala a podporovala ho, aby dokázal prežiť svoj život najlepšie ako sa len dá. Bezvýhraná podpora ale nie je pustiť ho, nepotrestať ho a nechať ho páchať ďalej zločiny a riskovať, že ich spácha.

To, čo si vy predstavujete pod bezvýhradnou podporou je ignorácia k amorálnemu chovaniu.

"A keby bol starši ako 15 rokov tak by nebol izolovany? ..Iba ak by mal 15? Bože..."

Preboha človeče, čo to tu splietate?

Pre Gabriel Svoboda: "Jste si jistá, že přínos pedofilů není větší než negativa? "

Tak to neviem. Čo si myslíte vy?

"Nikoliv, prostě si dítě řeklo o sáhnutí na prsa, tak sáhl, a než mu došlo, že tenhle pohyb ruky možná nebyl úplně ideální, trestný čin byl dokonán."

Naozaj? Dieťa si "povedalo" o siahnutie na prsia? A kto bol za tento nezištný čin odsúdený?

Čo sa týka Českej republiky máte v podstat pravdu, že sa sexuálne zneužitie sa nepovažuje len pohalvné zneužitie. Na Slovensku to máme vyšpecifikované viac. Aj tak ale neviem o tom, že by šiahnutie na prsia dieťaťa bolo považované za sexuálne zneužitie. Viete koľkokrát matka pri kúpaní šiahne na prsia dieťaťa? A sedí nejaká matka za to? Asi nie. Ono to šiahnutie prosto musí mať isté špecifiká. Podstatné je toto: "pouze intenzivnější zásahy do pohlavní sféry poškozených," Keďže zákony sú v tomto smere v podstate napísané dosť vágne, je ťažko povedať, čo tým myslel tvorca, ale logicky mi vychádza, že jedno náhodné šiahnutie na prsia by nikto neposudzoval ako sexuálne zneužitie. Ale za dotýkanie, trenie, bozkávanie... tak to by už ako sexuálne zneužitie mohlo byť posudzované. Aj keď divím sa, že to nemáte vo svojom právom systéme nejako viac roztriedené. Mne je napríklad známy prípad muža, ktorý sa dieťaťa iba dotýkal, bol tu učiteľ v škôlke. Dostal sadzbu asi okolo 2-3 rokov a zákaz vykonávať činnosť pedagóga na nejaké obdobie. /sexuálne zneužívanie má na Slovensku minálnu sadzbu 7 rokov, ak si dobre pamätám/

TV Nova síce nepozerám, ale je naozaj veľmi zaujímavé, že tam tvrdia, že dieťa vždy nespolupracuje. Ja som na TV Markíza videla už viac správ, že dieťa sa nebránilo, preto sa násilník sťažoval a hromžil do kamery, že ako si ho niekto dovolí vôbec súdiť.

"Ano, takových rozhodnutí jsou desítky či stovky ročně. Takovým rozhodnutím je totiž každý rozsudek, který obžalovaného uznává vinným z trestného činu pohlavního zneužití. Protože kdyby to dobrovolné nebylo, šlo by o trestný čin znásilnění."

Blbosť. Trestný čin znásilnenia dieťaťa neexistuje. Poznáme iba trestný čin sexuálneho zneužitia dieťaťa /neposudzuje sa dobrovoľnosť/. Googlite.

"Ale to neznamená, že každý, kdo někomu nalije z neprověřené láhve, je vrah. Vrahem je jen tehdy, pokud v dané láhvi skutečně methanol byl."

Nemáte pravdu znova. Ak si je niekto vedomí, že v pití môže byť jed a podá ho, môže byť stíhaný za trestný čin vraždy v štádiu pokusu. Podstatný je totiž úmysel, nie následky. Napr. keď zoberete detskú pištol a prídete do banky a budete si pod jej hrozbou vymáhať peniaze, tak to bude ozbojená lúpež bez ohľadu na to, či to bola hračka alebo skutočná zbraň. Vinný je páchateľ úmyslom vždy.

"Mluvil jsem o informovanosti mladých pedofilů o něčem úplně jiném, konkrétně o tom, že i dobrovolné sexuální aktivity jsou pohlavním zneužitím."

Som si celkom istá, že kto si nesedí na kábli to dobre vie.
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Myš »

Vážená Alicavkrajinebabrakov, tato diskuze pro mě ztratila smysl. Nevzdávám se svých názorů, to vůbec ne, ale když si nejste schopná z ani jedné reakce nic vzít, nebudu v ní pokračovat. Píšete tu ve stylu "ptejte se na co chcete, já vám na co chci odpovím a předkládejte si co chce já si to jak chci vyložím". Tím vám neberu váš názor ale nechápu, proč jste s ním přišla sem, když nemáte nejmenší ochotu svůj názor zvážit. Diskuze by měli podle mě sloužit k obohacení pohledů všech stran. Diskuze s lidmi, kteří nemají ochotu nic přijmout (např. Svědci Jehovovi, Hare Krišna, neonacisté...), nevyhledávám. Stejně jako nechci, aby začali bez mého zájmu přesvědčovat mě, nebudu o mém pohledu přesvědčovat je, pokud sami neprojeví o můj pohled zájem.

V jednom příspěvku říkáte, že jste si s pedofily psala a chápete rizika, no nevím s jakými pedofily jste si psala ale myslím, že jste si z toho moc neodnesla.

Pokud si přece uvědomíte, že máte jistou ochotu změnit svůj pohled a chtěla by jste se zeptat nebo si psát zrovna se mnou, napište mi SZ, přes fórum na email nebo přímo na mail [email protected]

S pozdravem, Myšák
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
MarkM
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
Příspěvky: 471
Dal: 155 poděkování
Dostal: 101 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od MarkM »

Alicavkrajinebabrakov:

No seriózne vážne nemôžem skúmať psychiku každému človeku s ktorým prídem do styku.
Tomu se myslím říká důvěra. Důvěra by měla být přiměřená a každej je jinak důvěřiví u vás to asi hraničí skoro až s paranojou. Proto to dál už asi nemá cenu vysvětlovat.

Ako chcete odlíšiť tých, čo "len nerozpoznali svoje city" od tých, ktorí vedia, že chcú deti zneužívať naďalej.
Já si myslím, že každý má šanci na zlepšení. Odlišit to nejde. Ač si možná budu i protiřečit, tak se to pokusím vysvětlit. Sám kdybych věděl, že někdo dítě zneužil, měl bych asi hodně velký problém potom s ním dítě nechat (obecně, dítě bych svěřil jen člověku, kterého dobře znám a kterému bych důvěřoval, takoví tady na foru je jen asi jeden. Ne že bych nějakým přímo nedůvěřoval, ale zas je tak dobře třeba neznám), ale třeba když se dítě pošle na tabor, tak vám nic moc jiného nezbývá, než důvěřovat.
Další věc je, že člověk co zneužil se s tím fakt chlubit nebude. A já nic posuzovat ani potom nemůžu, tohle bylo spíš odemě myšleno v tom směru, že to je na tom dotyčném, jak se sám se sebou vyrovná, a pokud mě takovou informaci svěří, tak mu hold zas budu muset důvěřovat v tom, že to udělal, protože ani nevěděl co cítil, ale už to udělat nikdy nechce protože ted ví jaké to bude mít následky. (ale jak sem psal asi bych s ním dítě moc nenechal, fakt by potom záleželo, jak moc bych ho znal, ale i tak si to teda nedovedu představit. Ale měl bych pro něj pochopení, protože si asi častečně dokážu představit, jak by se citil. Já taky nevěděl, že jsem pedofil, a potom co sem si to uvědomil se hodně změnilo. Tak myslím, že tak by to bylo i u takového člověk, a on by se už ničeho takového nedopustil (ale neříkám že všichni).

Někdy se říká "sladká nevědomost"
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
Uživatelský avatar
radoslav
Registrovaný uživatel
Bydliště: Slovensko
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: Najviac smutní bývajú tí, ktorí sa zdajú byť najveselší.
Nikto sa ich nepýta, čo ich trápi, pretože rozosmievajú a utierajú slzy iným...
Příspěvky: 179
Dal: 116 poděkování
Dostal: 56 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od radoslav »

Alicavkrajinebabrakov: K vašej skúsenosti. Počkajte kým ten chlapec bude mať 30-40. Trauma zo sexuálneho zneužitia sa zvykne prejaviť v tomto období. Až potom si môžete byť istí, že mu vaše konanie nijako nepoškodilo. Btw. poznáte štokholmský syndróm?

Nemôžem vám poskytnúť veškeré informácie ..ale Chlapec je inak orientovaní a chodíme k sexuologičke obaja. Viac z bezpečnostných pričiň nebudem komentovať.
Aj keď by som vám veľa veci možno objasnil .
Ale som rad že sme sa zhodli na Medikamentóznej liečbe.
Ako som povedal a mali by ste sa poradiť so sexuologickou až potom prísť komentovať naše príspevky takto sa tu nikto k ničomu nedopracuje.
Musíte pochopiť svet pedofila inak to nepôjde a tak tiež tých čo boli zneužitý nedá sa písať bez skúsenosti viem že to neni váš obor ale skúste pochopiť svet pedofila napríklad aj ja keď som zneužil teraz už dokážem svoje sexuálne potreby držať v rámci zákona a žiadnemu dieťaťu neublížiť deti sú nádherné stvorenia korím bi som už neublížil ...
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Mathias8 »

A aj kebyže sa dopustí sexuálneho zneužitia, stále by som ho milovala a podporovala ho, aby dokázal prežiť svoj život najlepšie ako sa len dá. Bezvýhraná podpora ale nie je pustiť ho, nepotrestať ho a nechať ho páchať ďalej zločiny a riskovať, že ich spácha.

To, čo si vy predstavujete pod bezvýhradnou podporou je ignorácia k amorálnemu chovaniu.
To, čo si ja predstavujem pod bezvýhradnou podporou Vy nemožete vedieť.
A vobec ste ma nepochopili. Ja sa vobec nesnažím takéto niečo dokázať. Ani si to nemyslím.
"A keby bol starši ako 15 rokov tak by nebol izolovany? ..Iba ak by mal 15? Bože..."

Preboha človeče, čo to tu splietate?
Skor čo to splietate Vy? Napisali ste, že ak by sa Vaše dieťa vo veku 15 rokov dopustilo sexuálneho zneužitia iného, mladšieho dieťaťa, súhlasila by ste s tým, aby bol izolovaný od detí.
A ja sa pítam... Ak by bol starši ako 15 rokov..tak by nebol izolovany?..

Čo by ste spravili kebyže príde za Vami 20 ročný syn a povie- Mami ja som heterosexuálny pedofil? Myslim si že by ste ho poslali rovno liečiť sa a povedali mu, že to nie je normálne, pretože by bol už dospelý (Vaša bezvýhradna pomoc by stála na bode mrazu). Ale akonáhle je to syn vo veku 15 rokov tak ste milujúca matka, ktorá mu chce pomáhať, pretože je dieťa a keby nahodou zneužil izolovali by ste ho od deti. Tým by ste mu fakt pomohli. Namiesto toho aby ste ho podporili, nie v zmysle v akom mi tu uvádzate, ale v tom aby cítil, že ste pri nom stále aj v tom najhoršom... sorry..možno sa mýlim ale tak to vyzerá podľa toho ako sa prezentujete..

Nemá zmysel už ani reagovať...
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Jednorozec »

Blbosť. Trestný čin znásilnenia dieťaťa neexistuje.

To že Vy jste nic nenašla neznamená, že to není.....

Podle § 185 trestního zákoníku se znásilnění dopustí ten, kdo násilím nebo pohrůžkou násilí nebo jiné těžké újmy donutí jiného k pohlavnímu styku nebo kdo k takovému činu zneužije bezbrannosti jiného

V případě znásilnění dítěte mladšího 14 let nebo na místě, kde je omezována osobní svoboda nebo způsobení těžké újmy na zdraví znásilněním se trestní sazba zvyšuje na 5 až 12 let.


Mimochodem, zdá se mi to nebo o žádnou diskuzi nestojíte a veškeré argumenty na které nemáte odpověď ignorujete?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jednorozec za příspěvek:
Gabriel Svoboda
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Alicavkrajinebabrakov píše:Vy ste úplne mimo. Malé dieťa nie je spôsobilé dať súhlas na sexuálny kontakt. Nechápe dôsledky svojho konania, nevie ani len na čo dáva súhlas. To je, akoby nemalo na výber vôbec.
Přirovanal bych to k podvodu:

1) Když podvodník využije mojí nevědomosti a připraví mě o peníze, ale já v daný moment nebudu pociťovat žádnou fyzickou a psychickou nepohodu, je to analogie dobrovolného zneužití.
2) Když na mě podvodník namíří pistoli a hrubou silou si ode mě stejnou částku vezme, je to analogie znásilnění.

Pro mě je pachatel činu 1) o několik řádů morálně výše než pachatel činu 2), protože mě nevystavil žádné stresové situaci, žádné bolesti, žádnému strachu o život ...
Alicavkrajinebabrakov píše:"Jste si jistá, že přínos pedofilů není větší než negativa? "

Tak to neviem. Čo si myslíte vy?
Samozřejmě můžu jen spekulovat, ale když vidím, kolik pedofilů je dětmi označováno za nejlepší vychovatele, nebo když vidím Levise Carrolla a další, myslím si, že bez pedofilů by svět byl o mnoho chudší.
Alicavkrajinebabrakov píše:Naozaj? Dieťa si "povedalo" o siahnutie na prsia? A kto bol za tento nezištný čin odsúdený?
Cituju Kubovo vyjádření k jeho případu:

Samozřejmě, můžete mě donekonečna na stovky způsobů odsuzovat za to, co jsem udělal. Můžete si ale také dát ruku na srdce, vzpomenout si na dobu (nebo představit, pokud jste měli štěstí a nezažili to), kdy jste v sobě měli zmatek, a byli jste nevyrovnaní, neměli jste žádné pořádné informace o pedofilii nebo zneužívání dětí a neměli jste po ruce ani vhodnou osobu, kterou byste mohli požádat o pomoc a teď si ještě představte, že se v takovém stavu najednou bez toho, abyste o to sami stáli (vždyť si ještě ani neuvědomujete, že máte k dětem obecně bližší vztah) ocitnete v těsné blízkosti dětí přesně vaším sexuálním motivačním systémem preferované kategorie (to ale ještě nevíte), trávíte s nimi o samotě většinu dne a jedno z těch dítek vám začne říkat, že vás miluje, vypráví vám o tom, jak se mu zdálo, že se líbá s dospělým mužem, aniž byste to čekali, předvede vám, jak si dělá dobře (před lety jsem tu příhodu popsal na GL fóru v topicu "Jak erotiku vidí děti" - či nějaký podobný název, je to jeden z mých prvních příspěvků), snaží se vás špehovat, když se po koupání nepřevlíkáte z plavek a pokud jste sami, pokouší se z vás se smíchem strhnout oblečení nebo vám sáhnout mezi nohy. Když na to teď vzpomínám, mám před očima i to, jak jsem byl tenkrát nevyrovnaný, nezkušený a neinformovaný, jsem až překvapen, že jsem těm "svodům" dokázal nějakou dobu odolávat. Moje první provinění spočívalo v tom, že jsem se nechal "přeprat", když se mi pokoušela stáhnout kalhoty... O něco později jsem jí zkusil zajet prsty přes kalhotky mezi nohy a celý rozechvělý se zeptal, jestli jí to nevadí. "Ne, vlastně se mi to líbí," odpověděla mi tenkrát a já byl ztracen.
Alicavkrajinebabrakov píše:jedno náhodné šiahnutie na prsia by nikto neposudzoval ako sexuálne zneužitie. Ale za dotýkanie, trenie, bozkávanie...
Nu a jaký je rozdíl mezi sáhnutím a dotýkáním? To sebelepší zákon asi těžko bude definovat.
Alicavkrajinebabrakov píše:TV Nova síce nepozerám, ale je naozaj veľmi zaujímavé, že tam tvrdia, že dieťa vždy nespolupracuje.
Asi bychom našli jen málo reportáží, kde se to tvrdí otevřeně, ale nikde se netvrdí ani opak; a celková reportáž téměř vždy jasně vyznívá tak, že dítě v danou chvíli strašně trpělo, čili je v podstatě vyloučeno, že by souhlasilo.

Když chcete dělat osvětu, musíte informaci (a zvlášť nečekanou informaci) neustále zřetelně zopakovat, aby se k cílové skupině vůbec dostala a byla pochopena. Když dítě informujete o přecházení ulice, o drogách apod., také se neomezíte jen na to, že mu lehce naznačíte nepravdivost některých mýtů, nýbrž mu při každé příležitosti jasně vysvětlíte, jak je to správně.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ja som na TV Markíza videla už viac správ, že dieťa sa nebránilo, preto sa násilník sťažoval a hromžil do kamery, že ako si ho niekto dovolí vôbec súdiť.
Možná je na Slovensku několikanásobně vyšší podíl případů, kdy obětí je 14letá dívka z romské osady a pachatelem starší mužský příbuzný? Nevím, to mě jen napadl takový stereotyp.
Alicavkrajinebabrakov píše:Trestný čin znásilnenia dieťaťa neexistuje. Poznáme iba trestný čin sexuálneho zneužitia dieťaťa /neposudzuje sa dobrovoľnosť/.
I kdybych se mýlil ve všem ostatním, tak v tomto ne. Pár ukázek:

http://www.novinky.cz/krimi/289426-za-znasilneni-brnenskych-skolacek-si-muz-odpyka-7-5-roku.html
Za znásilnění a vydírání šesti brněnských školaček si pachatel Lukáš Dostál odpyká 7,5 roku ve vězení.

http://pardubice.idnes.cz/policie-dopadla-zvrhlika-ktery-znasilnoval-vnucku-f89-/pardubice-zpravy.aspx?c=A130209_172301_pardubice-zpravy_mt
Počátkem týdne pardubičtí kriminalisté zadrželi 67letého muže z Pardubicka, který několik let pohlavně zneužíval svou vlastní vnučku. Ještě tentýž den byl zadržený muž obviněn ze zvlášť závažného zločinu znásilnění.

http://zpravy.idnes.cz/soud-s-pedofilem-slapalem-v-jihlave-du6-/krimi.aspx?c=A130318_155853_jihlava-zpravy_mv
Ten již za zneužívání chlapců seděl ve vězení. Nyní soud zjišťoval, zda je i neznásilnil. ... Nezletilé chlapce, které podle dřívějšího už pravomocného rozsudku sexuálně zneužíval, podle nové obžaloby ke styku donutil silou a jednoho z nich znásilnil.

http://www.novinky.cz/krimi/301951-byvaly-straznik-fotil-a-znasilnoval-skolacky-stravi-sedm-let-ve-vezeni.html
Bývalý strážník ze Železného Brodu Petr Bukvic si za zneužívání mladých dívek definitivně odpyká sedm let ve vězení. ... Podle pravomocného verdiktu se muž dopustil znásilnění, pohlavního zneužívání a výroby, držení nebo šíření dětské pornografie.

http://brno.idnes.cz/mlady-muz-znasilnil-devitiletou-divku-dyo-/brno-zpravy.aspx?c=A130905_103240_brno-zpravy_taz
Policie dopadla mladého muže z Brněnska, kterého obvinila ze znásilnění devítileté holčičky na Znojemsku.

http://plzen.idnes.cz/znasilneni-holcicky-v-plzni-d1l-/plzen-zpravy.aspx?c=A131029_152943_plzen-zpravy_pp
Recidivista Jiří S. z Plzně dostal u krajského soudu sedmiletý trest za znásilnění a osahávání jedenáctileté dívky.

http://brno.idnes.cz/veteran-ktery-nabizel-penize-za-sex-s-detmi-dostal-devet-let-vezeni-1fb-/brno-zpravy.aspx?c=A130627_142937_brno-zpravy_lva
Čtyřiatřicetiletý bývalý elitní voják a člen ochranky expremiéra Jiřího Paroubka nabízel asi dvaceti rodičům různých dětí peníze za to, že mu potomky propůjčí k pohlavnímu styku. Soudce brněnského krajského soudu ho za pokus o znásilnění a další připravovaná poslal na devět let do vězení se zvýšenou ostrahou. ... Svoji jedenapůlměsíční holčičku po Štinglově naléhání nakonec půjčila Brňanka Tereza. Za znásilnění jí soud dal tři roky vězení.

A vidím, že Jednorožec mě předběhl a našel ještě pádnější důkaz - text zákona, který přímo počítá se znásilněním dítěte.

§ 185 českého TZ:

Znásilnění

(1) Kdo jiného násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu styku, nebo kdo k takovému činu zneužije jeho bezbrannosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let.
...
(3) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na dítěti mladším patnácti let,
...

Alicavkrajinebabrakov píše:Nemáte pravdu znova. Ak si je niekto vedomí, že v pití môže byť jed a podá ho, môže byť stíhaný za trestný čin vraždy v štádiu pokusu. Podstatný je totiž úmysel, nie následky. Napr. keď zoberete detskú pištol a prídete do banky a budete si pod jej hrozbou vymáhať peniaze, tak to bude ozbojená lúpež bez ohľadu na to, či to bola hračka alebo skutočná zbraň. Vinný je páchateľ úmyslom vždy.
Z trestněprávního hlediska máte pravdu. Ale chtěl jsem říct, že pokud někdo jednal natolik lehkovážně, že mohl někoho zabít, neznamená to, že někoho skutečně zabil. V opačném případě bychom zřejmě měli záporný počet obyvatel, tolik by muselo být mrtvých. Proto nemůžete jen tak směšovat potenciální ublížení se skutečnými.
Alicavkrajinebabrakov píše:Som si celkom istá, že kto si nesedí na kábli to dobre vie.
Paní dokonalá ...
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Kasz »

Alicavkrajinebabrakov píše:A vedie o vás tí rodičia že ste pedofil?
Někteří vědí.
Alicavkrajinebabrakov píše:No seriózne vážne nemôžem skúmať psychiku každému človeku s ktorým prídem do styku. Neviem ako to vy v živote robíte. Každého jedného človeka si posadíte, budete ho psychoanalyzovať, rozprávať sa s ním, dávať mu psychologické testy?
V běžném styku s lidmi si člověk druhé lidi analyzuje od momentu, kdy je vidí, až po moment rozloučení. Většinou člověk dokáže druhého člověka odhadnout, k tomu máme jisté schopnosti, empatii, intuici, apod. I přes obyčejný text lze rozpoznat, co jste zač. Když po mě šel redaktor jedné slovenské televize, který se vydával za jednoho z nás, tak jsem si při čtení jeho zpráv říkal... hmm, tady něco nesedí, buď opatrný. A jsou lidé zde z fóra, které jsem neznal, a po nějakých 24 hodinách jsme si vyměnili fotky i jména. Na to, abych rozpoznal základní charakteristiku člověka, nepotřebuji daného člověka psychoanalyzovat, ani mu dávat psychologické testy. Stačí obyčejný lidský úsudek.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ako chcete odlíšiť tých, čo "len nerozpoznali svoje city" od tých, ktorí vedia, že chcú deti zneužívať naďalej. Ako to môže odlíšiť bežný človek, napr. bez psychológického vzdelania?
Jak už tady psal MarkM, i člověk bez psychologického vzdělání bývá obvykle schopný projevit naštěstí zatím ještě pořád docela běžnou lidskou vlastnost - důvěru.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ak by vaše dieťa v škole poranilo iné dieťa. Napr. ho porezalo. Čo by ste urobil? Pochlácholi by ste ho, že sa nevyzná vo svojich citoch a tým mu ospravedlnili jeho zlý čin, alebo by ste mu dali právo síce vyjadriť svoje pocity /napr. hnev/voči spolužiakovi, ale spôsobom, ktorý je ešte v rámci spoločenských noriem?
Určitě bych chtěl, aby se moje dítě tomu poškozenému omluvilo. Rozhodně bych svoje dítě kvůli tomuto jednomu incidentu od jiných dětí neizoloval.
Alicavkrajinebabrakov píše:Vždy máme možnosť konať v morálnych a správnych inštanciách. Ak si vybereme že nebudeme, je to našou chybou. A je potom logické, že budeme potrestaní.
Děti, dospívající i adolescenti většinou ještě nemají dostatek životních zkušeností a zkušeností sami se sebou, aby se v dané situaci, která nastane, dokázali zachovat vždy "v morálnych a správnych inštanciách", jednoduše prostě třeba nevědí, jak nějaké situace řešit, teprve se to učí. Trest by měl být přiměřený k jejich schopnostem rozpoznat a adekvátně zareagovat na danou situaci. Proto se děti nezavírají do věznic, proto mají adolescenti poloviční trestní sazbu a kolikrát v jejich případě soud od potrestání upustí, zatímco kdyby na jejich místě stál dospělý, životem zkušený člověk, šel by na několik let sedět.
Alicavkrajinebabrakov píše:
Kasz píše:I kdyby jedinkrát šáhl např. své sestřenici mezi nohy, izolovala byste ho na doživotí od dětí.
Nebuďte demagóg. My sme hovorili o sexuálnom zneužití, nie o sexuálnom obťažovaní alebo násilí.
Demagog nejsem. Gabriel již v tomto vlákně vysvětloval, co vše je považováno za pohlavní zneužití. Pokud by dotyčný mladistvý zavítal svou rukou mezi nohy nezletilé sestřenice za účelem svého vlastního sexuálního uspokojení, dopustil by se pohlavního zneužití dle příslušných ustanovení našeho Trestního zákoníku a Vášho Trestného zákona.
Alicavkrajinebabrakov píše:Pokleskom by ste sa odsúdil sám.
Jak už jsem řekl, o takovou matku bych nestál.
Alicavkrajinebabrakov píše:Tak aby ste chápal, izoláciu od detí chápem ako zabránenie s deťmi pracovať. Teda zákaz pracovnej činnosti všade, kde by bol dotyčný v kontakte s deťmi.
A jak to chcete zajistit? Nevím, jak v SR, ale v ČR dají zákaz činnosti max. na 10 let (u závažných případů) a pokud vím, tak většinou jen tehdy, když se dotyčný příslušného trestného činu dopustil v souvislosti s výkonem profese. Pokud "zneužiji" (rozuměj budu mít oboustranně dobrovolný sexuální kontakt) 14tiletou sousedku, která nechodí do školy, kde učím, teoreticky dle platného práva bych zákaz činnosti dostat neměl, pokud však stejným způsobem "zneužiji" svou žákyni, tak je zákaz činnosti na místě. Nechápu, koho tedy chcete ochránit, když byste zakázala práci s dětmi, což je dost specifická činnost, ale běžný styk s dětmi byste dotyčnému nezakázala.... přitom zřejmě větší pravděpodobnost zneužití bude při tom běžném občanském styku, než někde v rámci pracovní činnosti pod nějakou institucí.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ak by to nepomohlo, tak potom takého človeka treba izolovať od spoločnosti úplne.
Co to znamená "pokud by to nepomohlo"? Ale i k tomu zde máme instituce - detenční ústavy, kde, kupodivu, z většiny nejsou pedofilové. :)
Alicavkrajinebabrakov píše:15 ročný človek ale spravidla duševne zrelý je. Už vie rozlišovať medzi dobrý a zlým, chápe dôsledky svojho konania, vie, čo je trestné a má aj trestnoprávnu zodpovednosť. Tomu by som duplom nedala druhú šancu.
Viz výše jsem se již vyjádřil. Já mám tyhle vaše "dospělé a duševně zralé kluky i holky" denně ve škole, a musím říct, že s nimi velmi soucítím. Pokud někdo z nich udělá v tomto věku nějakou "krpu", chybu, právě z důvodu toho, že ještě není životem zkušený, mám pro toto pochopení. Nedokázal bych toho člověka doživotně odepsat. Rovnou by si mohl jít hodit mašli. Proto jsem již výše psal, že jste paní dokonalá, a oslovoval jsem Vás tak. Z Vašich textů jsem totiž pochopil, že Vy jste tak dokonalá, že se Vám nikdy nemůže stát nic, za co byste sama sebe odepsala do konce života. Gratuluji Vám!
Alicavkrajinebabrakov píše:Naozaj? Čítala som o nich asi v troch učebniciach psychológie, našla som viacero stránok, kde sa tieto príznaky popisovali a na základe metodiky pre psychológov sa sexuálne zneužitie dá identifikovať u dieťaťa. Btw. asi najednoduchšie pravidlo tkvie v tom, že dieťa zmení správanie. Už je len na šikovnosti rodičia a psychológa identifikovať príčiny.
Ostatně, toto jen potvrzuje výše uvedená slova. Já ač mám velmi dobré znalosti i velmi rozvinutou empatii k dětem, velice bych se bál, že příznaky nějaké změny chování, změny nálad, apod. připíšu něčemu jinému, než zrovna tomu, že by to dítě mohl někdo zneužívat. Ty příznaky jsou VYSOCE nespecifické. Dítě změní chování, protože jde do puberty, je víc odtažité od rodičů, může se v pubertě víc uzavřít do sebe, zvlášť, když se jedná o dítě introvertní. Nikdy nevím, co se doma děje, v páté i v šesté třídě se dítě rozbrečí, protože si vzpomene, jak mu před několika měsíci zemřel domácí mazlíček... Vaši jistotu bych chtěl mít.
Alicavkrajinebabrakov píše:Tresty sú len spoločenská dohoda. O ujme to nehovorí nič.
O výši trestu rozhoduje soud. Soud zvažuje všechny okolnosti, za jakých k danému trestnému skutku došlo, a zvažuje i újmu, která vznikla. Kdyby nezvažoval, mohli bychom všem lidem dávat za stejné trestné činy stejné tresty. Pak už by ale bylo jedno, jestli někdo zneužil jednou nebo osmdesátkrát, a jestli z toho ta "oběť" má nějaké trauma a nebo ne. Skoro mi přijde, že byste za zneužití odsoudila i chlapa, který se vyspal se 14tiletou, která by mu ale předtím řekla, že má 16. Šup s ním do basy, vždyť přece si měl ověřit její věk podle občanského průkazu!
Alicavkrajinebabrakov píše:Bohužiaľ, na rozdiel od väčšiny rodičov, ja som s pedofilmi komunikovala, prečítala som si vaše fórum a chápem riziko.
Chápete prd. Kdybyste skutečně chápala riziko, psala byste jinak. Skoro bych řekl, že čím víc svoje dítě budete před vším chránit, o to je větší pravděpodobnost, že se mu něco stane a nebo že mu Vaším jednáním ublížíte Vy sama.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ja svojmu dieťaťu nebudem brániť v kontakte s inými ľuďmi, ani dospelými a ani deťmi, ale do istého veku, ten kontakt bude prebiehať vždy pod mojou kontrolou.
A to je právě to, co je dle mého názoru "choré". Už vidím, jak svoje dítě kontrolujete, když Vás přivezou po autonehodě na jednotku intenzivnej starostlivosti. Znovu mohu jen obdivovat Vaši jistotu, že všechno vždy dopadne podle Vašich představ.
Alicavkrajinebabrakov píše:"Když máte tak ráda ty statistiky, tak odřízněte své dítě od sebe, protože právě rodiče jsou pro své děti největším rizikem." Nie sú. Toto je čistá demagógia...
Že ne? Tak tedy pak nevím, co je čistá demagogie. Jen za minulý rok a jen v ČR 28 dětí utýráno k smrti. Kým? Vlastními rodiči. Kolik zabitých dětí mají v ČR na svědomí za minulý rok pedofilové? Nula. Pokud bychom vzali delší časový úsek, tak od revoluce (tj. od roku 1989) tři, možná čtyři (podle toho, zda vrah Aničky Janatkové byl nebo nebyl pedofil, což už se nikdy nedozvíme).
Alicavkrajinebabrakov píše:Podľa zákona sa nerozlišuje to, či tí dvaja sa ľúbili alebo nie. Ak pretiahne 30 ročný chlap 10 ročné dievčatko, môže to byť kľúdne aj z tej najčírejšej lásky, mal by doživotne sedieť v base.
No doživotně asi ne. Kdyby to mělo být doživotně, tak dotyčná by nejspíš kromě znásilnění byla pak i rovnou po smrti, protože by se snažil snížit riziko odhalení. Vraždou by se mu trest už nijak nenavýšil. I já bych v takovém případě postupoval zcela jednoznačně takto logicky - kdyby mi za znásilnění 10tileté dívky hrozilo doživotí, rovnou bych ji i zabil a někam zahrabal, aby se na to nepřišlo. Za pokus to stojí. Bylo by přece jedno, jestli ji "jenom" znásilním, nebo ji pak i zavraždím, trest by byl stejný.
Alicavkrajinebabrakov píše:To, že sa dieťa nebráni vám nedáva právo s ním mať sexuálny kontakt.
Nevšiml jsem si v celém osmistránkovém vlákně, že by kdokoliv z nás psal, že máme právo mít s dítětem sexuální kontakt, pokud se nebrání. Nechápu tedy, proč zde takovou větu vůbec píšete.
Alicavkrajinebabrakov píše:Z čoho ste vydedukoval, že moje dieťa nebude mať vo mne dôveru?
No když píšete, že byste svého syna izolovala od dětí, pokud by nějaké pohlavně zneužil, zřejmě stěží by se Vám syn, kterému by se něco takového stalo, svěřil. I o tom může být důvěra mezi dítětem a jeho rodičem. Nebo i mezi "cizím" pedofilem a rodičem dítěte, se kterým ten pedofil kamarádí.
Alicavkrajinebabrakov píše:Neviem teda úplne presne ako to chodí na tých štandardných psychiatriách, aj keď predstavu už celkom mám.
To nám snad už ani nemusíte psát, z Vašich příspěvků je celkem zřejmé, že máte představu úplně o všem.

Jinak přiznám se tady kolegům, že reaguji již jen pro svoje pobavení. Prostě mě to baví reagovat a rozveselit před spaním svou mysl některými "nesmysly", které zde paní Dokonalá uvádí. Dobrou noc všem. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 3):
Gabriel Svoboda, Silesia, Daniel
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Alicavkrajinebabrakov
Registrovaný uživatel
Příspěvky: 12

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Alicavkrajinebabrakov »

Pre Myš: Môj názor som ochotná zmeniť vždy len pod váhou presvedčivých argumentov. Ak mi ich poskytnente, svoje názory zmením.

Pre MarkM: Som nedôverčivý človek, to máte pravdu. Možno až paranoidný. Je to tak. A už len ťažko to zmením. To by ste napríklad chápať mohol.
Svoje deti na tábor asi posielať nebudem. Sama som tábory nikdy nemusela a ani som na ne nechodila. Radšej budem moje dieťa viesť k inej zábave.

Pre radoslav814: Ja si zas myslím, že vy by ste možno mal začať chápať svet detí, ich psychiku, ako funguje plastičnosť mozgu, ako sa vyvíja psychika, ako pôsobí trauma, ako funguje nevedomie, podvedomie a vedomie...

Pre Mathias8:

"mladšieho dieťaťa, súhlasila by ste s tým, aby bol izolovaný od detí.
A ja sa pítam... Ak by bol starši ako 15 rokov..tak by nebol izolovany?.. "

Presne tak, povedala som, že "mladšieho dieťaťa", nepovedala som, že rovestníka.

"Čo by ste spravili kebyže príde za Vami 20 ročný syn a povie- Mami ja som heterosexuálny pedofil?"

No najprv by som sa uistila, že to myslí vážne a že si je týmto istý. Snažila by som to riešiť racionálne, navrhla by som mu zájsť spoločne za psychológom a postup by som nechala na ňom.

"Myslim si že by ste ho poslali rovno liečiť sa a povedali mu, že to nie je normálne, pretože by bol už dospelý"

Toto by som neurobila. Vymysleli ste si to, lebo nie som ochotná tolerovať sexuálne zneužívanie dieťaťa. A to vám z nejakého dôvodu vadí.
Môjmu dieťaťu by som nikdy netolerovala to, že by zneužilo dieťa. Ale nikdy by som ho neodsúdila ak by nebolo za čo. Nemám problém s pedofilmy a pedofíliou. Mám problém so sexuálnym zneužívaním detí. Ak by moje dieťa nebolo pedofil a aj tak by zneužil dieťa, tiež by som ho od detí izolovala.

Pre Jednorozec:
Vychádzam hlavne zo Slovenského trestného zákona, váš dopodrobna nepoznám.

Trestné činy proti ľudskej dôstojnosti
§ 199
Znásilnenie
(1) Kto násilím alebo hrozbou bezprostredného násilia donúti ženu k súloži alebo kto na taký čin zneužije jej bezbrannosť, potrestá sa odňatím slobody na päť rokov až desať rokov.
(2) Odňatím slobody na sedem rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe,
c) z osobitného motívu, alebo
d) na žene vo výkone väzby alebo vo výkone trestu odňatia slobody.
(3) Odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví.
(4) Odňatím slobody na dvadsať rokov až dvadsaťpäť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním smrť, alebo
b) za krízovej situácie.
§ 200
Sexuálne násilie
(1) Kto násilím alebo hrozbou bezprostredného násilia donúti iného k orálnemu styku, análnemu styku alebo k iným sexuálnym praktikám alebo kto na taký čin zneužije jeho bezbrannosť, potrestá sa odňatím slobody na päť rokov až desať rokov.
(2) Odňatím slobody na sedem rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe,
c) z osobitného motívu, alebo
d) na osobe vo výkone väzby alebo vo výkone trestu odňatia slobody.
(3) Odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví.
(4) Odňatím slobody na dvadsať rokov až dvadsaťpäť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním smrť, alebo
b) za krízovej situácie.
Sexuálne zneužívanie
§ 201
(1) Kto vykoná súlož s osobou mladšou ako pätnásť rokov alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije, potrestá sa odňatím slobody na tri roky až desať rokov.
(2) Odňatím slobody na sedem rokov až dvanásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe, alebo
c) z osobitného motívu.
(3) Odňatím slobody na dvanásť rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví.
(4) Odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním smrť, alebo
b) za krízovej situácie.

Úprimne, celkom nechápem duálnosť zákonov v tejto oblasti v ČR. Príde mi úplne nezmyselná.

"Kdo jiného násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu styku, nebo kdo k takovému činu zneužije jeho bezbrannosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let.
(3) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na dítěti mladším patnácti let,"

"Kdo vykoná soulož s dítětem mladším patnácti let nebo kdo je jiným způsobem pohlavně zneužije, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až osm let."

Ja tam nikde nedivím to, že by súdy považovali sexuálne zneužitie za "hru na dobrovoľné hladkanie". Sexuálne zneužitie mi v pońatí českých zákon príde ako všetko, čo priamo nespĺňa skutkovú podstatu znásilnenia. Osobne by ma ale zaujímalo, ako sa teda posudzuje to, ak je dieťa neschopné bránenia sa. Ak sa nemôžem brániť, logicky nie je potrebné voči mne vykonať násilie, či sa mi vyhrážať.

"Mimochodem, zdá se mi to nebo o žádnou diskuzi nestojíte a veškeré argumenty na které nemáte odpověď ignorujete?"

Nemôžem odpísať na všetko. Na niektoré veci neviem čo povedať, alebo nemám čo povedať. Niekedy neodpíšem na každú otázku, lebo som ju zodpovedala už niekde inde a nechce sa mi to písať dvakrát. Ak máte dojem, že som vám neodpovedala na niečo, na čo chcete moju odpoved, napíšte mi otázku znovu. Môže sa stať, že aj niečo prehliadnem.

Pre Gabriel Svoboda:
"Pro mě je pachatel činu 1) o několik řádů morálně výše než pachatel činu 2), protože mě nevystavil žádné stresové situaci, žádné bolesti, žádnému strachu o život ..."

Ujma bude stále rovnaká. Ak vás podvodom pripraví o majetok alebo vám pod hrozbou majetok ukradne, stále máte rovnakú ujmu - ten majetok. Že jedna vec je stresujúcejšia, druhá menej je už druhá vec. Tam by sme sa mohli porozprávať o sadzbe. Otázne je, aký stres zažijete, keď si uvedomíte, že ste boli obťou podvodu. Pravdepodobne to pre vás bude tiež stresujúce.
Je to ale dobrá analógia. Dieťa zneužité dobrovoľne si svoju ujmu uvedomí neskôr ako to, čo bolo donútené. Ale uvedomí si ju a bude z nej stresované a traumatizované.

"Samozřejmě můžu jen spekulovat, ale když vidím, kolik pedofilů je dětmi označováno za nejlepší vychovatele, nebo když vidím Levise Carrolla a další, myslím si, že bez pedofilů by svět byl o mnoho chudší."

Čo si myslíte, keď sa pozriete na deep web a tamojšie komunity pedofilov?

K tomu Kubovmu vyjadreniu... tak to mi hádam nechcete tvrdiť, že ho niekto odsúdil za chytenie prsníka, veď jej pchal prsty do pohlavných orgánov. A to samozrejme sexuálne zneužitie je!

"Nu a jaký je rozdíl mezi sáhnutím a dotýkáním? To sebelepší zákon asi těžko bude definovat."

Myslím, že súdny človek to rozlíšiť vie. Ale ak to potrebujete exaktne. Siahnutie je krátky dotyk rukou na telo. Dotýkanie je dlhý dotyk ktorý sa opakuje a vzniká pri ňom trenie. Ale ako hovorím, myslím, že toto vie každý odlíšiť aj sám. Skúste si napríklad predstaviť, ako nejaký kamarát k vám príde a siahne vám na plece, lebo ,u stojíte chrbtom a on vás chce upozoniť na to, že stojí za vami. A predstavte si, ako vám ten istý kamarát položí ruku na plece a začne vám rukou trieť to plece. Pre vás to bude to isté?

"Možná je na Slovensku několikanásobně vyšší podíl případů, kdy obětí je 14letá dívka z romské osady a pachatelem starší mužský příbuzný? Nevím, to mě jen napadl takový stereotyp."

Nie nie... také veci sú u nás zakázané zobrazovať, lebo rómovia sú u nás ohrozený druh a niečo také, ako sexuálne zneužívanie detí v romskych osadách dospelými podľa médií neexistuje.

K tomu znásilneniu som sa už vyjadrila vyššie.

Pre Kasz: Tak ak niektorí rodičia o vás vedia, že ste pedofil a aj napriek tomu vám zveria dieťa, tak to potom klobúk dole.

"V běžném styku s lidmi si člověk druhé lidi analyzuje od momentu, kdy je vidí, až po moment rozloučení."

Podľa vašej logiky, by mal každý jeden človek teda vedieť, kto chce zneužiť jeho dieťa a tým pádom by sa nikdy nemohlo stať, že dieťa bude znaužité blízkou osobou. Napr. kňazom, ktorého pozná celá rodina. Alebo by napríklad rodičia Grace Budd nikdy nezverili svoje dieťa Albertovi Fishovi, ktorý ju zavraždil a zjedol. A ako je teda možné, že koľkokrát sa v médiách ľudia nevedia vynačudovať, že ich milý sused, kamarát, pribuzný urobil tak príšernú vec... Ale vy budete nejaký psychologický génius, keď si myslíte, že toto viete na človeku odhadnúť.

"Jak už tady psal MarkM, i člověk bez psychologického vzdělání bývá obvykle schopný projevit naštěstí zatím ještě pořád docela běžnou lidskou vlastnost - důvěru."

Ja sa vás pýtam, ako chcete odlíšiť tých čo "len nerozpoznali svoje city" od tých, ktorí vedia, že chcú deti zneužívať naďalej". Dôverou ich neodlíšite.

"Určitě bych chtěl, aby se moje dítě tomu poškozenému omluvilo. Rozhodně bych svoje dítě kvůli tomuto jednomu incidentu od jiných dětí neizoloval."

Máte problém čítať? Kde píšem, že by som izolovala dieťa za to, že by poranilo iné dieťa?
Prečítajte si ma ešte raz a odpovedzte znovu.

"Ak by vaše dieťa v škole poranilo iné dieťa. Napr. ho porezalo. Čo by ste urobil? Pochlácholi by ste ho, že sa nevyzná vo svojich citoch a tým mu ospravedlnili jeho zlý čin, alebo by ste mu dali právo síce vyjadriť svoje pocity /napr. hnev/voči spolužiakovi, ale spôsobom, ktorý je ešte v rámci spoločenských noriem?"

"Děti, dospívající i adolescenti většinou ještě nemají dostatek životních zkušeností a zkušeností sami se sebou, aby se v dané situaci, která nastane, dokázali zachovat vždy "v morálnych a správnych inštanciách""

V tomto smere by s vami nesúhlasili psychológovia. Morálku nám nevštepujú skúsenosti. Schopnosť rozlíšiť medzi zlom a dobrom, empatia, schopnosť domyslieť si dôsledky svojho konania sú vlastnosťou CNS bez ohľadu na skúsenosti. Otázne je len to, v akom veku tieto schopnosti nadobúdame. Väčšina psychológov sa stotožňuje s tým, že v 14 rokoch ich dieťa jednoznačne má, ak prešlo štandarným vývojom, dokonca väčšina psychológov tvrdí, že ich nadobúdame omnoho skôr.

"Trest by měl být přiměřený k jejich schopnostem rozpoznat a adekvátně zareagovat na danou situaci."

S tým súhlasím.

"Proto se děti nezavírají do věznic, proto mají adolescenti poloviční trestní sazbu a kolikrát v jejich případě soud od potrestání upustí, zatímco kdyby na jejich místě stál dospělý, životem zkušený člověk, šel by na několik let sedět."

To je pravda. Avšak aj dnes sa vedie polemika o tom v akom veku by mala byť veková hranica trestnej zodpovednosti. Sú krajiny, ktoré ju de facto nemajú. Každé dieťa je posudzované psychológmi individuálne. Napr. v Británii majú niečo ako "detskú väznicu". U nás máme zas reedukačné domovy.

"Gabriel již v tomto vlákně vysvětloval, co vše je považováno za pohlavní zneužití. Pokud by dotyčný mladistvý zavítal svou rukou mezi nohy nezletilé sestřenice za účelem svého vlastního sexuálního uspokojení, dopustil by se pohlavního zneužití dle příslušných ustanovení našeho Trestního zákoníku a Vášho Trestného zákona."

To už záleží od toho, čo považujete za šiahnutie.

"A jak to chcete zajistit? Nevím, jak v SR, ale v ČR dají zákaz činnosti max. na 10 let (u závažných případů) a pokud vím, tak většinou jen tehdy, když se dotyčný příslušného trestného činu dopustil v souvislosti s výkonem profese. "

Zákony sú v tomto smere zlé a treba ich zmeniť. Možno by nebol odveci systém aký majú v USA. Register ľudí, ktorý sa dopustili takéhoto činu. Žiadny rodič by nedal dieťa do školy alebo škôlky, kde by pracoval človek trestaný za zneužitie. Tak by logicky nikdy žiadna škola takého človeka neprijala ako svojho zamestnanca.

"přitom zřejmě větší pravděpodobnost zneužití bude při tom běžném občanském styku, než někde v rámci pracovní činnosti pod nějakou institucí."

Čo považujete za bežný občiansky styk. Ja sa s deťmi občiansky nestýkam absolútne vôbec. Ako sa človek dostane do takéhoto styku s deťmi?

"Co to znamená "pokud by to nepomohlo"? Ale i k tomu zde máme instituce - detenční ústavy, kde, kupodivu, z většiny nejsou pedofilové."

Mne je tri, či ten kto zneužije dieťa je pedofil. Sedieť majú tí, ktorí zneužijú dieťa, nie len tí, ktorí zneužijú dieťa a sú pedofili.

"Pokud někdo z nich udělá v tomto věku nějakou "krpu", chybu, právě z důvodu toho, že ještě není životem zkušený, mám pro toto pochopení. "

Je ale rozdiel urobiť nejakú hlúposť, napr. zobrať drogu, alebo ukradnúť nejakú somarinu v obchode. Druhá vec je dopustiť sa trestného činu voči ľudkej dôstojnosti.

"Z Vašich textů jsem totiž pochopil, že Vy jste tak dokonalá, že se Vám nikdy nemůže stát nic, za co byste sama sebe odepsala do konce života. "

Zatiaľ sa mi nič také ešte nestalo. Nikoho som nezneužila. Ako to bolo možné? Veď aj ja som mala len 15 a bola som nezrelá a neskúsená.

"Ty příznaky jsou VYSOCE nespecifické."

Nemáte pravdu. Psychologické vyšetrenie a posudok sú uznávané aj súdmy ako dôkaz. Stačí si o tom len trochu viac naštudovať.

"O výši trestu rozhoduje soud."

A kto rozhodne o tom podľa akého zákona bude súd rozhodovať? Politici v parlamente? A kto rozhoduje o tom, kto bude v parlamente? Ľudia. Kto sa môže vyjadriť k zneuniu zákona? Výbory, poslanci, lobisti, občianské združenia a mnohé iné sunjekty. Teda tresty sú vecou spoločesnkej dohody.

"Že ne? Tak tedy pak nevím, co je čistá demagogie. Jen za minulý rok a jen v ČR 28 dětí utýráno k smrti. Kým? Vlastními rodiči. "

Z koľkých rodičov? V ČR žije 10 mil ľudí. Koľko z nich sú rodičia, polovica? No teda, z 5 mil ľudí sa až 28 dopustilo útýrania na smrť. Asi by sme mali rodičom preventívne brať deti a dávať ich na výchovu pedofilom.

"Kolik zabitých dětí mají v ČR na svědomí za minulý rok pedofilové? Nula."

Ako viete, že tí rodičia neboli pedofili?

"No doživotně asi ne. Kdyby to mělo být doživotně, tak dotyčná by nejspíš kromě znásilnění byla pak i rovnou po smrti, protože by se snažil snížit riziko odhalení."

Znovu, zákony sú zlé.

"kdyby mi za znásilnění 10tileté dívky hrozilo doživotí, rovnou bych ji i zabil a někam zahrabal, aby se na to nepřišlo."

Ak by ste uvažoval takto, naozaj do tej basy na doživotie patríte.

"No když píšete, že byste svého syna izolovala od dětí, pokud by nějaké pohlavně zneužil, zřejmě stěží by se Vám syn, kterému by se něco takového stalo, svěřil. I o tom může být důvěra mezi dítětem a jeho rodičem. Nebo i mezi "cizím" pedofilem a rodičem dítěte, se kterým ten pedofil kamarádí."

Tak moje dieťa, ktoré by sa dopustilo zneužitia by si ešte chcelo nárokovať na to, aby mohlo mať v omňa dôveru? V prvom rade by som voči nemu dôveru stratila ja.
Dôvera medzi dieťaťom a rodičom netkvie v tom, že rodič bude kryť trestné činy dieťaťa. Človek, ktorý sa dopustí takej ohavnosti ako sexuálne zneužitie si nezaslúži dôveru. Ale podľa vás by som bola ja tá zlá?
Nie je vlastne celý svet zlý, keď chudáčika mladého pedofila, ktorý zneužil dieťa chce vôbec niekto potrestať? Asi by mu to mali dovoliť, veď on sa ešte musí nájsť.

"To nám snad už ani nemusíte psát, z Vašich příspěvků je celkem zřejmé, že máte představu úplně o všem."

To mám. Som veľmi vzdelaný človek.

"Jinak přiznám se tady kolegům, že reaguji již jen pro svoje pobavení. Prostě mě to baví reagovat a rozveselit před spaním svou mysl některými "nesmysly", které zde paní Dokonalá uvádí. "

Kiež by som mohla povedať to isté.
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Mathias8 »

"Myslim si že by ste ho poslali rovno liečiť sa a povedali mu, že to nie je normálne, pretože by bol už dospelý"

Toto by som neurobila. Vymysleli ste si to, lebo nie som ochotná tolerovať sexuálne zneužívanie dieťaťa. A to vám z nejakého dôvodu vadí.
:D :D ..prepáčte ale teraz ste ma dali akože úplne dole..
tak za prvé- absolutne ste ma nepochopila
za druhé. nič som si nevymyslel..
za tretie- kdo tu do riti hovori o tolerovany zneužívania deti? ..jedine vy.. :D.. povedal som že tolerujem zneužívanie deti?...pokial viem tak nie..

Myslíte si, že ste v krajine babrákov ale pokial viem jediny babrák ste tu Vy a to si hovoríte veľmi vzdelaná osoba...

Adie pani alica... *beach*
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů