Souhlasím, že reagují logicky. Ano, oni nevědí, do jaké míry je pedofil dětem nebezpečný, ale to neví nikdo o nikom, nakolik je druhému člověku nebezpečný. Je to podobné, jako kdyby gynekofilům různí psychologové a terapeuti radili, aby se vyhýbali ženám, protože jsou ženám potenciálně nebezpeční.Alicavkrajinebabrakov píše:Terapeuti podľa mňa reagujú celkom logicky. Oni nevedia, do akej miery ste pre tie deti nebezpeční.
Ano, je od nich značně hloupé a riskantní, že vůbec přivedli děti na svět - vždyť je tu kolem tolik nebezpečí, které pak jejich dětem hrozí! Pokud někdo svěří někomu dítě, je tento vztah založený na důvěře. Je jasné, že dítěti může ublížit kdokoliv, nejenom pedofil. Jak mohou být rodiče tak hloupí a riskující, přeci nejsou telepati a neví, kdo má jaké úmysly s jejich dítětem!Alicavkrajinebabrakov píše:Druhý rozmer tejto problematiky tkvie v tom, že rodičia vám v najlepšej viere zverujú vlastné deti. /čo od nich považujem za dosť hlúpe a riskantné chovanie, keďže ani oni nie sú telepati a nevedia kto má aké úmysly s ich dieťaťom/
Mě zase přijde nefér, pokud s nějakým dítětem bezproblémů kamarádím, rodiče mě znají, třeba velmi dlouhou dobu, třeba i deset let, a po celou tu dobu jsou rádi, že se jejich dětem věnuju - a kdybych se jim svěřil s tím, že se mi líbí děti, tak riskuji, že by vlivem PŘEDSUDKŮ, které lidé běžně o pedofilech mají, změnili názor a najednou by všechno, za co mě kdy chválili, otočili proti mně a říkali by, že "s jejich dětmi jsem nebyl, protože ty děti mám rád, ale protože mi to dělalo dobře, protože jsem se na nich ukájel...". Co je víc nefér?Alicavkrajinebabrakov píše:Myslím si, že je značne nefér, že títo rodičia nemajú možnosť o vás vedieť aká je vaša sexuálna orientácia. Ak sa chcete starať o nejaké dieťa, byť s ním v kontakte atď, mali by ste oboznámiť jeho rodiča s tým, aký vzťah k deťom a ku ich dieťaťu máte. A oni by mali mať právo rozhodnúť sa, či vám ho zveria.
Kdyby lidé o pedofilii neměli předsudky, klidně bych se svěřil. A pár takových bezpředsudkových lidí, kteří mi svěří dítě, protože opravdu vědí, co je pedofilie, mám.
Statisticky možná ano. Ale jak chcete napasovat statistiku na konkrétní osobu? Statistika vypovídá o vzorku populace, ale nevypovídá nic o kvalitách jednotlivce. Nějaký gynekofil může být dětem mnohem nebezpečnější, než "průměrný" pedofil, nějaký pedofil zase nemusí pro děti představovat žádné riziko a může být dokonce pro děti menším rizikem, než "průměrný" rodič.Alicavkrajinebabrakov píše:Zdravý rozum mi hovorí, že pre dieťa bude vždy väčšou potencionálnou hrozbou pedofil, ako človek, ktorého dieťa sexuálne nepriťahuje.
Opět se jedná pouze o statistický údaj. Statistika také praví, že je ročně k smrti utýráno svým vlastním rodičem asi 25 dětí. Rodiče jsou tedy, zdá se, extrémně rizikoví svým dětem. Uvědomte si, že statistika popisuje skupinu lidí, nikoliv jednotlivce. Pedofilové, kteří se dopustí zneužití, se obvykle dopouštějí mírnějších forem zneužití (nepenetrativních), zatímco nepedofilové se dopouštějí závažnějších typů zneužití, tedy penetrativních, vč. soulože. Když vedle sebe postavíte netrestaného pedofila a trestaného nepedofila, který spáchal sexuální delikt na dítěti, jaká je u těchto dvou lidí pravděpodobnost, že spáchají delikt? Také čistě statistická?Alicavkrajinebabrakov píše:To, čo je podstatné je, aká je pravdepodobnosť, že sa sexuálneho zneužitia dopustí pedofil a aká že sa toho dopustí nepedofil.
Vy zas musíte pochopit, že statistika nelze vztáhnout na konkrétního jednotlivce. 20% populace ČR volilo ČSSD. Znamená to, že je u mě 20% pravděpodobnost, že také zvolím ČSSD? Není. Odjakživa volím KDU-ČSL a jestli je nějaká pravděpodobnost, že bych zvolil jinou stranu, tak to jsou Piráti. Vy ale přesto budete tvrdit, že je u mě pětinová pravděpodobnost, že zvolím ČSSD.Alicavkrajinebabrakov píše:Ale musíte pochopiť fakt, že v štatistickom vyjadrení je jednoducho pedofil pre dieťa väčším rizikom, ako nepedofil a že teda logicky bude rozumejšie odporučiť pedofilovi sa styku s dieťaťom vyhýbať. A preto bude samozrejme úplne logické ak bude mať pedofil iné /tvrdšie/ podmienky na stretávanie sa s deťmi.
Jinak pokud bude platit to, o čem píšete, tak se nikam dál nepohneme. Pedofilové se přesně z tohoto důvodu bojí komukoliv svěřit. A bojí se tak svěřit i ti, kteří mají problém se sebeovládáním, ti, kterým společnost ze všech stran píše v novinách, v médiích, že pedofilie je trestná, že pedofilové jsou zrůdy, že pedofilům nejde o nic jiného, než jen o sex s dětmi, atd. Vy byste se v takové situaci někomu svěřila? Proč by měl mít pedofil, který se nikdy nedopustil žádného deliktu vůči dětem, tvrdší podmínky, než kdokoliv jiný? Nejčastějším případem pohlavního zneužívání dětí je zneužívání dětí v rodině nepedofilem. Jsou to ty nejzávažnější případy, které mají na dítě destruktivní vliv (většinou dotyčný s dítětem souloží). Rodiče jsou nejčastějšími trýzniteli svých dětí. Měli by mít jenom proto tvrdší podmínky všichni rodiče, včetně většiny rodičů, která dětem neubližuje?
Vždycky mě dokáže rozesmát, když člověk, který mě nikdy v životě neviděl, jak se chovám k dětem, napíše, že se k dětem chovám nevhodně.Alicavkrajinebabrakov píše:Musíte si uvedomiť, že malé dieťa ten podtón chápať nemusí. Ešte vás nevníma v sexuálnom kontexte ako vy ju. A áno, celý čas sa voči nej chováte nevhodne. Mali by ste s tým prestať. Btw. ako je možné, že máte takýto prístup k dieťaťu?
Nevšiml jsem si, že by definice pedofilie zahrnovala nevhodné chování k dětem. Nevhodně k dětem se může chovat kdokoliv, k tomu člověk nemusí být pedofil.
Kterého věku? Právně je pod pojmem dítě chápána osoba do 18ti let věku. A co to znamená chovat se se sexuálním podtónem? Znamená to říct 14tileté deváťačce, která vyřkne vulgární výraz: "Barčo, taková hezká holka, a tak škaredě mluví? No fuj!" A nebo to znamená říct 11tileté páťačce, že dneska jí to sluší? Nebo co to tedy vlastně podle Vás znamená?Alicavkrajinebabrakov píše:Tu to máte vymedzené, ak teda potrebujete definíciu. A voči ľuďom tohto veku sa nemáte chovať so sexuálnym podtónom.
Nevšiml jsem si, že by děti byly natolik nesvéprávnými bytostmi, aby nemohly rozhodovat o tom, zda je někdo může nebo nemůže přátelsky pohladit. Pak také ony ty děti většinou nejsou cizí, známe je někdy už od malička, známe se i s rodiči těch dětí. Myslíte, že před každým pohlazením se budu ptát nebo budu telefonovat rodičům a ptát se jich na souhlas? Nebo si ten souhlas mám nechat podepsat písemně předem? Jo a co teprv, kdybych chtěl dát nějakému dítěti pusu, třeba na dobrou noc po přečtení pohádky? Taky k tomu musím mít souhlas rodičů? Já si myslím, že pokud mi rodič svoje dítě svěří, tak pak již dávno mám ke všem těmto aktivitám od něj souhlas, protože se ve vztahu k dětem určitá běžná míra fyzického kontaktu ve formě pohlazení, pusy před spaním, apod. obecně očekává. Pokud si jako rodič přejete, aby k žádnému fyzickému kontaktu nedocházelo, tak to budete muset říci jako požadavek předem. Lze však v takovém případě očekávat, že s dítětem, kterého se při hře nesmím ani dotknout, stěží budu chtít kamarádit, protože to nebude přirozené. To se raději takové rodině, která by vznesla takový dle mého názoru divný a "nenormální" požadavek, rovnou vyhnu.Alicavkrajinebabrakov píše:No v prvom rade naozaj nemáte čo hladiť cudzie deti. Ak chcete nejaký telesný kontakt s cudzím dieťaťom, mali by ste sa opýtať jeho rodičia či s tým súhlasí a samozrejme rešpektovať aj to, či to dieťaťu nevadí. ... Cudzí človek so sexuálnymi motívmi tam nemá čo robiť.
Zjištění Karla Žáka v jeho diplomové práci jsou jiná - pedofilové, kteří se zúčastnili jeho výzkumu a kteří zneužili dítě, tak učinili ve věku své vlastní adolescence, kdy ještě těžko mohli mít svou sexualitu zpracovanou natolik, aby s ní uměli na 100% zacházet. Zhruba od 13ti let tito lidé cítí, že je přitahují děti, ze stran společnosti je do nich akorát huštěno: Jsi pedofil, jsi zrůda, která dřív nebo později zneužije dítě. Mnozí z nich z toho byli v té době v depresích, mnoho z nich myslelo na sebevraždu... a za takovýchto okolností, kdy vlastně neměli co ztratit, protože byli už předem společností odsouzeni, zneužili dítě. Bylo jim jedno, jestli je zavřou, nebo co s nimi udělají, vždyť sami chtěli spáchat sebevraždu! Toto je dle mého názoru nejčastější příčina zneužití dětí od pedofilů. A jak Karel Žák upozorňuje, s těmito lidmi se nijak preventivně nepracuje, neexistuje žádná literatura, která by těmto lidem sdělila, že nejsou/nemusí být těmi zrůdami, o kterých se píše v novinách.Alicavkrajinebabrakov píše:Osobne si myslím, že z veľkej časti je to preto, že samy nevnímajú, že robia niečo nemorálne alebo nespráve.
Zneužití se dopouštějí lidé, kteří mají nějaký osobnostní nebo sociální defekt, lhostejno, jaká je jejich sexuální preference. Osobnostně a sociálně zralý pedofil, který přijal morální normy společnosti za vlastní, si jen stěží bude ospravedlňovat sexuální kontakt s dětmi, a to i v případě, kdy tento kontakt iniciuje samo dítě. I proto také sexuologové říkají, že většina pedofilů se pohlavního zneužití dítěte za celý život nedopustí.Alicavkrajinebabrakov píše:Viete, keby to nejako súviselo s intelektom, alebo osobnosťou, že kto sa zneužitia dopustí, tak by zneužívali len ľudia s nízkou úrovňou sebakontroly a s nízkym intelektom. Ale to bohužiaľ nie je celkom pravda.
Co říci závěrem? Myslím si, že pokud člověk druhým lidem neubližuje, nemělo by se s ním jakkoliv předsudečně zacházet z důvodu eliminace nějakého statistického rizika, které od něj potenciálně hrozí.