Smí pedofil k dětem?

Diskuze o problematice pedofilie a pedofilů.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1744 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Re: Smí pedofil k dětem?

Nový příspěvek od Kasz »

Alicavkrajinebabrakov píše:Terapeuti podľa mňa reagujú celkom logicky. Oni nevedia, do akej miery ste pre tie deti nebezpeční.
Souhlasím, že reagují logicky. Ano, oni nevědí, do jaké míry je pedofil dětem nebezpečný, ale to neví nikdo o nikom, nakolik je druhému člověku nebezpečný. Je to podobné, jako kdyby gynekofilům různí psychologové a terapeuti radili, aby se vyhýbali ženám, protože jsou ženám potenciálně nebezpeční.
Alicavkrajinebabrakov píše:Druhý rozmer tejto problematiky tkvie v tom, že rodičia vám v najlepšej viere zverujú vlastné deti. /čo od nich považujem za dosť hlúpe a riskantné chovanie, keďže ani oni nie sú telepati a nevedia kto má aké úmysly s ich dieťaťom/
Ano, je od nich značně hloupé a riskantní, že vůbec přivedli děti na svět - vždyť je tu kolem tolik nebezpečí, které pak jejich dětem hrozí! Pokud někdo svěří někomu dítě, je tento vztah založený na důvěře. Je jasné, že dítěti může ublížit kdokoliv, nejenom pedofil. Jak mohou být rodiče tak hloupí a riskující, přeci nejsou telepati a neví, kdo má jaké úmysly s jejich dítětem!
Alicavkrajinebabrakov píše:Myslím si, že je značne nefér, že títo rodičia nemajú možnosť o vás vedieť aká je vaša sexuálna orientácia. Ak sa chcete starať o nejaké dieťa, byť s ním v kontakte atď, mali by ste oboznámiť jeho rodiča s tým, aký vzťah k deťom a ku ich dieťaťu máte. A oni by mali mať právo rozhodnúť sa, či vám ho zveria.
Mě zase přijde nefér, pokud s nějakým dítětem bezproblémů kamarádím, rodiče mě znají, třeba velmi dlouhou dobu, třeba i deset let, a po celou tu dobu jsou rádi, že se jejich dětem věnuju - a kdybych se jim svěřil s tím, že se mi líbí děti, tak riskuji, že by vlivem PŘEDSUDKŮ, které lidé běžně o pedofilech mají, změnili názor a najednou by všechno, za co mě kdy chválili, otočili proti mně a říkali by, že "s jejich dětmi jsem nebyl, protože ty děti mám rád, ale protože mi to dělalo dobře, protože jsem se na nich ukájel...". Co je víc nefér?

Kdyby lidé o pedofilii neměli předsudky, klidně bych se svěřil. A pár takových bezpředsudkových lidí, kteří mi svěří dítě, protože opravdu vědí, co je pedofilie, mám.
Alicavkrajinebabrakov píše:Zdravý rozum mi hovorí, že pre dieťa bude vždy väčšou potencionálnou hrozbou pedofil, ako človek, ktorého dieťa sexuálne nepriťahuje.
Statisticky možná ano. Ale jak chcete napasovat statistiku na konkrétní osobu? Statistika vypovídá o vzorku populace, ale nevypovídá nic o kvalitách jednotlivce. Nějaký gynekofil může být dětem mnohem nebezpečnější, než "průměrný" pedofil, nějaký pedofil zase nemusí pro děti představovat žádné riziko a může být dokonce pro děti menším rizikem, než "průměrný" rodič.
Alicavkrajinebabrakov píše:To, čo je podstatné je, aká je pravdepodobnosť, že sa sexuálneho zneužitia dopustí pedofil a aká že sa toho dopustí nepedofil.
Opět se jedná pouze o statistický údaj. Statistika také praví, že je ročně k smrti utýráno svým vlastním rodičem asi 25 dětí. Rodiče jsou tedy, zdá se, extrémně rizikoví svým dětem. Uvědomte si, že statistika popisuje skupinu lidí, nikoliv jednotlivce. Pedofilové, kteří se dopustí zneužití, se obvykle dopouštějí mírnějších forem zneužití (nepenetrativních), zatímco nepedofilové se dopouštějí závažnějších typů zneužití, tedy penetrativních, vč. soulože. Když vedle sebe postavíte netrestaného pedofila a trestaného nepedofila, který spáchal sexuální delikt na dítěti, jaká je u těchto dvou lidí pravděpodobnost, že spáchají delikt? Také čistě statistická?
Alicavkrajinebabrakov píše:Ale musíte pochopiť fakt, že v štatistickom vyjadrení je jednoducho pedofil pre dieťa väčším rizikom, ako nepedofil a že teda logicky bude rozumejšie odporučiť pedofilovi sa styku s dieťaťom vyhýbať. A preto bude samozrejme úplne logické ak bude mať pedofil iné /tvrdšie/ podmienky na stretávanie sa s deťmi.
Vy zas musíte pochopit, že statistika nelze vztáhnout na konkrétního jednotlivce. 20% populace ČR volilo ČSSD. Znamená to, že je u mě 20% pravděpodobnost, že také zvolím ČSSD? Není. Odjakživa volím KDU-ČSL a jestli je nějaká pravděpodobnost, že bych zvolil jinou stranu, tak to jsou Piráti. Vy ale přesto budete tvrdit, že je u mě pětinová pravděpodobnost, že zvolím ČSSD.

Jinak pokud bude platit to, o čem píšete, tak se nikam dál nepohneme. Pedofilové se přesně z tohoto důvodu bojí komukoliv svěřit. A bojí se tak svěřit i ti, kteří mají problém se sebeovládáním, ti, kterým společnost ze všech stran píše v novinách, v médiích, že pedofilie je trestná, že pedofilové jsou zrůdy, že pedofilům nejde o nic jiného, než jen o sex s dětmi, atd. Vy byste se v takové situaci někomu svěřila? Proč by měl mít pedofil, který se nikdy nedopustil žádného deliktu vůči dětem, tvrdší podmínky, než kdokoliv jiný? Nejčastějším případem pohlavního zneužívání dětí je zneužívání dětí v rodině nepedofilem. Jsou to ty nejzávažnější případy, které mají na dítě destruktivní vliv (většinou dotyčný s dítětem souloží). Rodiče jsou nejčastějšími trýzniteli svých dětí. Měli by mít jenom proto tvrdší podmínky všichni rodiče, včetně většiny rodičů, která dětem neubližuje?
Alicavkrajinebabrakov píše:Musíte si uvedomiť, že malé dieťa ten podtón chápať nemusí. Ešte vás nevníma v sexuálnom kontexte ako vy ju. A áno, celý čas sa voči nej chováte nevhodne. Mali by ste s tým prestať. Btw. ako je možné, že máte takýto prístup k dieťaťu?
Vždycky mě dokáže rozesmát, když člověk, který mě nikdy v životě neviděl, jak se chovám k dětem, napíše, že se k dětem chovám nevhodně.

Nevšiml jsem si, že by definice pedofilie zahrnovala nevhodné chování k dětem. Nevhodně k dětem se může chovat kdokoliv, k tomu člověk nemusí být pedofil.
Alicavkrajinebabrakov píše:Tu to máte vymedzené, ak teda potrebujete definíciu. A voči ľuďom tohto veku sa nemáte chovať so sexuálnym podtónom.
Kterého věku? Právně je pod pojmem dítě chápána osoba do 18ti let věku. A co to znamená chovat se se sexuálním podtónem? Znamená to říct 14tileté deváťačce, která vyřkne vulgární výraz: "Barčo, taková hezká holka, a tak škaredě mluví? No fuj!" A nebo to znamená říct 11tileté páťačce, že dneska jí to sluší? Nebo co to tedy vlastně podle Vás znamená?
Alicavkrajinebabrakov píše:No v prvom rade naozaj nemáte čo hladiť cudzie deti. Ak chcete nejaký telesný kontakt s cudzím dieťaťom, mali by ste sa opýtať jeho rodičia či s tým súhlasí a samozrejme rešpektovať aj to, či to dieťaťu nevadí. ... Cudzí človek so sexuálnymi motívmi tam nemá čo robiť.
Nevšiml jsem si, že by děti byly natolik nesvéprávnými bytostmi, aby nemohly rozhodovat o tom, zda je někdo může nebo nemůže přátelsky pohladit. Pak také ony ty děti většinou nejsou cizí, známe je někdy už od malička, známe se i s rodiči těch dětí. Myslíte, že před každým pohlazením se budu ptát nebo budu telefonovat rodičům a ptát se jich na souhlas? Nebo si ten souhlas mám nechat podepsat písemně předem? Jo a co teprv, kdybych chtěl dát nějakému dítěti pusu, třeba na dobrou noc po přečtení pohádky? Taky k tomu musím mít souhlas rodičů? Já si myslím, že pokud mi rodič svoje dítě svěří, tak pak již dávno mám ke všem těmto aktivitám od něj souhlas, protože se ve vztahu k dětem určitá běžná míra fyzického kontaktu ve formě pohlazení, pusy před spaním, apod. obecně očekává. Pokud si jako rodič přejete, aby k žádnému fyzickému kontaktu nedocházelo, tak to budete muset říci jako požadavek předem. Lze však v takovém případě očekávat, že s dítětem, kterého se při hře nesmím ani dotknout, stěží budu chtít kamarádit, protože to nebude přirozené. To se raději takové rodině, která by vznesla takový dle mého názoru divný a "nenormální" požadavek, rovnou vyhnu.
Alicavkrajinebabrakov píše:Osobne si myslím, že z veľkej časti je to preto, že samy nevnímajú, že robia niečo nemorálne alebo nespráve.
Zjištění Karla Žáka v jeho diplomové práci jsou jiná - pedofilové, kteří se zúčastnili jeho výzkumu a kteří zneužili dítě, tak učinili ve věku své vlastní adolescence, kdy ještě těžko mohli mít svou sexualitu zpracovanou natolik, aby s ní uměli na 100% zacházet. Zhruba od 13ti let tito lidé cítí, že je přitahují děti, ze stran společnosti je do nich akorát huštěno: Jsi pedofil, jsi zrůda, která dřív nebo později zneužije dítě. Mnozí z nich z toho byli v té době v depresích, mnoho z nich myslelo na sebevraždu... a za takovýchto okolností, kdy vlastně neměli co ztratit, protože byli už předem společností odsouzeni, zneužili dítě. Bylo jim jedno, jestli je zavřou, nebo co s nimi udělají, vždyť sami chtěli spáchat sebevraždu! Toto je dle mého názoru nejčastější příčina zneužití dětí od pedofilů. A jak Karel Žák upozorňuje, s těmito lidmi se nijak preventivně nepracuje, neexistuje žádná literatura, která by těmto lidem sdělila, že nejsou/nemusí být těmi zrůdami, o kterých se píše v novinách.
Alicavkrajinebabrakov píše:Viete, keby to nejako súviselo s intelektom, alebo osobnosťou, že kto sa zneužitia dopustí, tak by zneužívali len ľudia s nízkou úrovňou sebakontroly a s nízkym intelektom. Ale to bohužiaľ nie je celkom pravda.
Zneužití se dopouštějí lidé, kteří mají nějaký osobnostní nebo sociální defekt, lhostejno, jaká je jejich sexuální preference. Osobnostně a sociálně zralý pedofil, který přijal morální normy společnosti za vlastní, si jen stěží bude ospravedlňovat sexuální kontakt s dětmi, a to i v případě, kdy tento kontakt iniciuje samo dítě. I proto také sexuologové říkají, že většina pedofilů se pohlavního zneužití dítěte za celý život nedopustí.

Co říci závěrem? Myslím si, že pokud člověk druhým lidem neubližuje, nemělo by se s ním jakkoliv předsudečně zacházet z důvodu eliminace nějakého statistického rizika, které od něj potenciálně hrozí.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
MarkM
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
Dal: 156 poděkování
Dostal: 102 poděkování

Nový příspěvek od MarkM »

Alicavkrajinebabrakov:
Mně sou statistiky ukradený, protože podle statistik by každé dítě mělo být odebráno rodičům proč? Protože se většina nasilí na dětech dopouštějí rodiče... Pokud budete mít teda dítě, tak ho radši někam dejte budete pro něj velice nebezpečná jak hovoří statistiky :)
Samozdřejmě je to blbost :) Jak jsem psal na nějakou statistiku kašlu, vím sám jakej sem :)

Pedofil je uplně stejný člověk jako každý jiný jen je sexuálně orientován na děti :) Může se stát že si někdo něco racionalizuje, ale to platí i pro všechny ostatní lidi... např. dítě zlobí dám mu na zadek po chvili už to není jen na zadek, ale pořádný výprask, který může skončit fakt šaptně...

Nejsme tvorové z jiného světa, ale opravdu tady by byla jediná možnost jak to zjistit chvili s touhle parafilii žít :) Ale to by ani tak vypovídající nebylo, protože to by muselo být už od narození, v tom jaký pedofil je hraje roli jako u každého jiného, osobnost, výchova a další věci :) Takže každý je fakt uplně jiný, protože těch vlivů je fakt hodně.
Podle mě je hlavním klíčem brát dítě jako dítě a každý ví pokud má nějakou výchovu, že dětem se neubližuje :)

A krom mé sestry nikdo neví, že jsme pedofil. Opakuju, že to nepovažuju zas za nic tak závažného abych to potřeboval někomu vykecávat, hlavně protože v téhle společnosti by to bylo velice nebezpečné pro mě, kdybych to vůbec někomu řek. Takže krom statistiky, které ani nejsou v téhle oblasti moc přesné a navíc také záleží, jak se ta statistika interpretuje, je nějaký důvod, proč bych to měl rodičům říkat?

Jen malinké doporučení, není vše jen o sexu, zatím mě přopadá že to berete všecko jen ze sexuální stránky, přitom pro mě je to hodně méně podstatné jak ta citová :) A jak už sem psal dříve a myslím, že tato stránka je hlavně i o tohmel, aby pedofilové ty děti brali hlavně z citové stránky a ne ze sexuální.
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 509 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

"a z celkového počtu sexuálnych zneužití dieťaťa sa dopustili v 20% prípadov a beriem do úvahu štatistiky za rok 2011."
Byl bych vděčný za odkaz na onu statistiku, informací není nikdy dost.
Podle mně známých dat je to procento deleko menší, ale i tak vychází že pedofil má větší šanci zneužít dítě než nepedofil. Na druhou stranu dítě má daleko větší šanci že ho zneužije nepedofil, než pedofil. A stejně tak má daleko větší šanci že ho zneužije někdo z rodiny než někdo cizí....
Podle této logiky by nesmělo vůbec vyjít z pokoje...
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Alicavkrajinebabrakov píše: Viete, keby to nejako súviselo s intelektom, alebo osobnosťou, že kto sa zneužitia dopustí, tak by zneužívali len ľudia s nízkou úrovňou sebakontroly a s nízkym intelektom. Ale to bohužiaľ nie je celkom pravda.
Není pravda, že kdyby souviselo zneužívání s intelektem nebo osobností, tak by zneužívali jen lidé s nízkou schopností sebekontroly nebo s nízkým intelektem. Zneužívalo by větší část pedofilů s nízkou inteligencí nebo s určitými osobnostními rysy, než jaké je jejich zastoupení mezi pedofily.
Alicavkrajinebabrakov píše:Čo sa týka psychológov, ak pedofil bude mať potrebu rebelovať voči ich odporúčaniam, tak potom je naozaj plne zrelý byť v ich opatere.
No, psychologové taky nejsou neomylní. A radit dobře mohou jen v něčem, čemu rozumí. Svoje rady by měli umět zdůvodnit. Mám hledat příklady, kdy psychologové radí nesmysly? Nebylo by to tak složité. Každopádně mi tato reakce přijde jako úhybný manévr. Můj argument byl o něčem jiném. Nebyl o tom, jestli je určité rozhodnutí pedofila správné, byl o tom, že pedofilové jsou taky jen lidé a musíme s tím počítat. Nemůžete předpokládat, že lidé budou vždy jednat racionálně a nesobecky, tak to prostě nefunguje.
Alicavkrajinebabrakov píše:Akú váhu má aké zneužitie je úplne irelevantné. Žiadne dieťa by nemalo byť zneužité ani pedofilov a ani nepedofilom, ani menej závažne a ani viac závažne. Akákoľvek forma zneužitia dieťaťa je vrcholné porušenie jeho ľudských práv a človek ktorý to vykoná nepatrí do spoločnosti slušných ľudí. A navyše, akákoľvek forma zneužitia môže byť pre dieťa silne traumatizujúca, aj keď nejde o súlož.
Ak sa snažíte naznačiť, že pedofil by teda mal mať skôr prístup k dieťaťu, lebo ho zneužije menej závažne, ako nepedofil, ktorý ho pravdepodobne nezneužije vôbec, tak máte niekde chybu vo vašom uvažovaní.
To je špatná úvaha, prostě musíme vážit jak riziko nějakého negativního jevu, tak míru dopadů toho jevu. Když máte 50 % pravděpodobnost, že přijdete o 10 Kč, tak je to jiné, než když máte 50% pravděpodobnost, že přijdete o 10 000 Kč, to je snad jasné. Že jakákoli forma zneužití může být silně traumatizující, to víme. Je stejná pravděpodobnost u všech forem zneužití, že tomu tak bude? Nemyslím si. Přijde mi to, že se snažíte tvrdit, že jakékoli riziko je příliš velké. (Mj. i použití výrazu "vrcholné porušení lidských práv".) To není validní argumentace. Vždy musíme zvážit riziko újmy, závažnost újmy a dopad opatření ke snížení rizika.
Alicavkrajinebabrakov
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od Alicavkrajinebabrakov »

Pre Gabriel Svoboda: Keď sa bavíme o sexuálnom zneužívaní dieťaťa, tak sa nebavíme o činoch na škále štipnutie a prebodnutie mečom, teda na škále neškodé až smrteľné. Sexuálne zneužitie dieťaťa je vždy škodlivé, traumatizujúce a nesprávne. Ak sa chcete baviť o miere závažnosti trestného činu, tak potom sa môžem baviť o tom, či by niekto mal sedieť v base za miernejšie zneužitie povedzme o dva-tri roky menej, alebo za obzvlásť závažné sexuálne zneužie, či by nemal dostať najvyšší možný trest. Ale snáď sa nebudeme baviť o tom, či by taký človek mal byť vôbe trestaný.

"Člověka, který vás s 1% pravděpodobností probodne, si k sobě pustíte se stejným klidem, jako člověka, který vás s 25% pravděpodobností štípne, protože oba stejnou měrou nepatří do společnosti slušných lidí. Chápu to správně?"

Neviem, kde ste prišiel k takýmto šíslam. Štatistika hovorí jasne. Nepedofil pravdepodobne dieťa nezneužije, kdežto pedofil dieťa zneužije mierne a najviac nepravdepodobne nepedofil dieťa zneužije obzvlášť závažným trestným spôsobom. Radím vám trochu ubrať emocie a brať to len čisto ako matematicky a podľa pravdepodobnosti.

"Takže když máte na výběr, zda k dítěti pustit 25 pedofilů, kteří mu sáhnou na prsa, nebo 1 nepedofila, který ho donutí k souloži, zvolíte jednoznačně druhou možnost?"

Ak vám nebude vadiť, tak na toto vám neodpoviem tak ako chcete. Ja by som k dieťaťu nepustila nikoho, kto by ho mohol zneužiť, akýmkoľvek spôsobom. A ako som povedala, šanca, že sa nepedofil dopustí sexuálneho zneužitia dieťaťa je menšia ako u pedofila.

"A jak ochráníte dítě před sebou? Většina zneužívání se odehrává doma, v rodině."

Tak dieťa v prvom rade netreba chrániť pred sebou, ale pred tými, ktorí ho chcú zneužiť. Na to by mal byť samozrejme podľa všeobecne uznávaného názoru štát a sociálny pracovníci. Bohužiaľ, tento systém má zjavné nedostatky. Na Slovensku sa teraz dosť píše o tejto téme a rozoberá sa v médiách, ako zlepšiť ochranu detí, vymožiteľnosť práva a trestanie vynníkov.

Pre Kasz: Samozrejme, že nemôžme vedieť ako je kto ku komu nebezpečný. Ani pedofilovy sa nedá radiť, aby sa vyhýbal deťom úplne, ale dá sa pmu radiť tak, aby sa výhýbal situáciám, ktoré by mohli byť potencionálne nebezpečné.

"Ano, je od nich značně hloupé a riskantní, že vůbec přivedli děti na svět - vždy't je tu kolem tolik nebezpečí, které pak jejich dětem hrozí!"

Presne tak, a preto by sa mal rodič snažiť ich eliminovať, nie riziko zvyšovať.

Vidíte, ja nemám pocit, že mám voči pedofilom predsudky. Ale som dosť racionálny a logický človek, a keďže si nemôžem overovať úmysli akždého jedného človeka, musím konať na základe nejakých štatistických pravdepodobností.

"Statistika také praví, že je ročně k smrti utýráno svým vlastním rodičem asi 25 dětí. Rodiče jsou teda, zdá se, extrémně rizikoví svým dětem"

No viete, to, že je niekto rodič z neho nerobí normálneho zdravého človeka bez deviácií. Samozrejme, že rodičia svojím deťom nie sú extrémne rizikový, keďže drvivá väčšina populácie svoje deti netýra a ani sexuálne nezneužíva. Navyše rodičovstvo je príliš všeobecné kritérium, a je zjavné, že tam chýba kauzalita. Človek netýra dieťa, lebo je rodičom, ale preto, že je sadista, sexuálny deviant, alkoholik, blbec a pod. To je akoby ste chceli riešiť, že 20 detí bolo útýraných ľuďmi, čo majú vodičský preukaz. Znamená to, že z vás robí vodičský preukaz potencionálneho tyrana detí? Nie.

"Když vedle sebe postavíte netrestaného pedofila a trestaného nepedofila, který spáchal seuální delikt na dítěti, jaká je u těchto dvou lidí pravděpodobnost, že spáchají delikt? Také čistě statistická?"
"Vy zas musíte pochopit, že statistika nelze vztáhnout na konkrétního jednotlivce."

Samozrejme, že bude štatistická. Ale počítať sa mi to teraz nechce. Samozrejme, treba brať do úvahy množstvo iných faktorov, ako je aj vek, mentálne schopnosti, intelekt apod. Viete, keď chcete porovnávať nekonkrétnych ľudí, nemáte inú možnosť ako ich porovnávať na základe štatistiky. Iná vec by bola ich porovnávať, kebyže sú to konkrétny ľudia, máme ich psychologické posudky. Tam už musí byť zohľadnená aj individualita, ale aj štatistika. Navyše, ja nevzťahujem štatistiku na konkrétneho jedinca, lebo sa o konkrétnom jedincovi nebavím.

K štatistike, prosím, pochopte, čo štatistika je a na čo slúži. http://cs.wikipedia.org/wiki/Statistika
Už sa mi to nechce vysvetľovať. Pochopte, že štatistickým údájom vám nikto nehovorí, že musíte konať aj vy ako hovorí štatistika. Ak raz nejakú stranu volilo 20% ľudí, nič to nevypovevedá o vás ako o konkrétnom jedincovi, že koho ste volil.

Pokiaľ viem, lekár je viazaný mlčanlivosťou, takže sa mu kľúdne zveriť môžete, teda ak ste nespáchal trestný čin. Môžete sa zveriť aj kňazovi, ani ten by to nemal nikomu povedať.

"Proč by měl mít pedofil, který se nikdy nedopustil žádného deliktu vůči dětem, tvrdší podmínky, než kdokoliv jiný?"
"Nejčastějším případem pohlavního zneužívání dětí je zneužívání dětí v rodině nepedofilem."

Už som vám vysvetlila, že šanca, že sa pedofil dopustí sexuálneho zneužitia dieťaťa je 25x väčšia ako že sa nepedofilný rodič dopustí sexuálneho zneužitia dieťaťa. Potom podstatný fakt, že ťažko budeme rodičov obmedzovať v styku so svojími deťmi /a to aj v prípade ak je ten rodič pedofil/, takže otázne je ako nastaviť režim kontaktu s pedofilmi. No pokiaľ o vás nikto nebude vedieť, že ste pedofil, tak samozrejme vám nijako nikto nezmení podmienky styku s deťmi, ale myslím si, že ak by to rodičia mali možnosť vedieť, mali by plné právo vám kontaktu s ich deťmi brániť a vy by ste nemal žiadne právo nástojiť na kontakte s deťmi cudzích ľudí.

"Vždycky mě dokáže rozesmát, když člověk, který mě nikdy v životě neviděl, jak se chovám k dětem, napíše, že se k dětem chovám nevhodně."

Sám ste povedal, že vaše chovanie má sexuálny podtext. Takže ste si sám odpovedal, či sa k ním chováte nevhodne.

"Kterého věku? Právně je pod pojmem dítě chápána osoba do 18ti let věku. A co to znamená chovat se se sexuálním podtónem? Znamená to říct 14tileté deváťačce, která vyřkne vulgární výraz: "Barčo, taková hezká holka, a tak škaredě mluví? No fuj!" A nebo to znamená říct 11tileté páťačce, že dneska jí to sluší? Nebo co to tedy vlastně podle Vás znamená?"

Podľa práva ide o sexuálne zneužitie dieťaťa ak má pod 15 rokov. Psychológia hovorí, že obdobie od 15-18 je obdobie adolescencie. Takže upresním vám to. Nechovajte sa so sexuálnym podtónom voči ľuďom pod 15 rokov. No, neviem, prečo máte ako dospelý cudzí človek potrebu hodnotiť výzor dieťaťa. /aj keď vlastne viem/ :D
Sexuálny podtón je vecou nie len použitých výrazov ale aj reč tela. Ak na 11 ročné dievčatko mrknete a poviete, že dnes vyzerá dobre, tak sa to dá chápať už ako sexuálny podtón. Ak ale vecne skonštatujete, že si dnes vybrala veľmi pekné šaty a je v nich pekná, tak to bude asi v norme. Podstatná je ale aj reakcia dieťaťa. Ono vie celkom dať najavo, čo je mu nepríjemné a aká je hranica, kedy sa už necíti komfortne. A tiež môže byť ešte dobrým indikátorom aj to, ako vaše chovanie vníma okolie. Ak sa jej kamarátky začnú chichotať a pošepkávať si, tak niečo nie je v poriadku.

"Nevšiml jsem si, že by děti byly natolik nesvéprávnými bytostmi, aby nemohly rozhodovat o tom, zda je někdo může nebo nemůže přátelsky pohladit. "

Nemáte celkom pravdu, aj keď záleží aj dosť od veku dieťaťa. Malé dieťa častokrát nevie ešte rozoznať hranicu, kedy je chovanie dospelých ešte v norme. Ak chcete vedieť, čo je vaše hladenie a pusy na dobrú noc v poriadku, skúste to vyskúšať pred ich rodičmi a inými dospelými. Ak na to nebudú reagovať, tak ste v norme.
Prosím, naozaj neberte to, že vám niekto zverí dieťa ako nejaké dovolenie, že s tým dieťaťom môžete robiť to čo uznáte za vhodné. Tak to nie je, a to dúfam dobre viete. Rodič vám nyvše nie je povinný vysvetľovať aké chovanie je v poriadku. Vy sa staráte o ICH dieťa, takže vy sa máte pýtať, čo si môžete dovoliť.

Myslím si, že vaša snaha vyhýbať sa rodinám, ktoré vám nedovolia fyzický kontakt s ich deťmi nie je celkom v poriadku. Mal by ste také niečo brať viac s nadhľadom. Viete, ono sú ľudia, ktorí majú intímnu zónu nastavenú trochu inak ako napr. vy. Neberte to teda ako nejaký prejav nedôvery, ale ako plne legitímnu požiadavku. Nehovoriac o tom, že hádam nechcete byť chodiaca zberňa výrusov a baktérií.

Prácu Karla Žáka nepoznám. Aj keď celkom neviem, ako to odporuje tomu, čo som napísala ja.

Pre MarkM: dúfam, že som už v tomto príspevku dostatočne vysvetlila, prečo rodič štatisticky nie je nebezpečný pre dieťa. Ak ste nepochopil, napíšte, ja to ešte rozvediem.

"např. dítě zlobí dám mu na zadek po chvili už to není jen na zadek, ale pořádný výprask, který může skončit fakt šaptně... "

Vidíte, ja považujem telesné tresty za nesprávne. Ale o niečo menej škodlivé ako sexuálne zneužitie.

"Podle mě je hlavním klíčem brát dítě jako dítě a každý ví pokud má nějakou výchovu, že dětem se neubližuje"

Keby to bolo tak jednoduché, že stačí dať nejakú výchovu a nikto sa nedopustí sexuálneho zneužitia dieťaťa, tak by sme nemali problém. Bohužiaľ, je to o niečo komplikovanejšie.

"Takže krom statistiky, které ani nejsou v téhle oblasti moc přesné a navíc také záleží, jak se ta statistika interpretuje, je nějaký důvod, proč bych to měl rodičům říkat? "

Aby mali možnosť brániť vám v styku so svojim dieťaťom.

"Jen malinké doporučení, není vše jen o sexu, zatím mě přopadá že to berete všecko jen ze sexuální stránky, přitom pro mě je to hodně méně podstatné jak ta citová"

Verte mi, bola by som veľmi rada, kebyže je v tom čo najmenej sexu... obzvlášť s deťmi.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Alicavkrajinebabrakov píše:Pre Gabriel Svoboda: Keď sa bavíme o sexuálnom zneužívaní dieťaťa, tak sa nebavíme o činoch na škále štipnutie a prebodnutie mečom, teda na škále neškodé až smrteľné.
Opravdu? Když si srovnám sáhnutí na prsa, které díky šťastné shodě okolností nemělo negativní následky, a tu hrůzu, kdy je dítě brutálně nuceno k souloži a neví, jestli soulož bude to poslední nebo jestli má pachatel v úmyslu ještě něco víc, tak mi ta škála připadá adekvátní.
Alicavkrajinebabrakov píše:Sexuálne zneužitie dieťaťa je vždy škodlivé, traumatizujúce a nesprávne.
Nesprávné je vždy. Škodlivé a traumatizující je u 33 % chlapců a 51 % dívek. Zdroj: http://www.pedofilie-info.cz/sexualni-zneuzivani-v-ceske-republice-vysledky-narodniho-vyzkumu/
Alicavkrajinebabrakov píše:Ale snáď sa nebudeme baviť o tom, či by taký človek mal byť vôbe trestaný.
To samozřejmě ne, doteď jsme se bavili o pouštění k dětem, nechápu, proč do toho taháte trestání.
Alicavkrajinebabrakov píše:Neviem, kde ste prišiel k takýmto šíslam. Štatistika hovorí jasne. Nepedofil pravdepodobne dieťa nezneužije, kdežto pedofil dieťa zneužije mierne a najviac nepravdepodobne nepedofil dieťa zneužije obzvlášť závažným trestným spôsobom.
Nějak zapomínáte, že také pedofil pravděpodobně dítě nezneužije.
Alicavkrajinebabrakov píše:Radím vám trochu ubrať emocie a brať to len čisto ako matematicky a podľa pravdepodobnosti.
Právě vy byste měla ubrat emoce a pochopit, že ne každé zneužití má stejnou váhu. To vy odmítáte používat matematiku.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ja by som k dieťaťu nepustila nikoho, kto by ho mohol zneužiť, akýmkoľvek spôsobom. A ako som povedala, šanca, že sa nepedofil dopustí sexuálneho zneužitia dieťaťa je menšia ako u pedofila.
V jedné větě píšete, že k dítěti nepustíte nikoho, kdo by ho mohl zneužít, ale už o větu dál připouštíte, že nepedofl také může zneužít dítě. Tak se prosím rozhodněte: jde vám o pravděpodobnost, nebo o jistotu? V první větě se tváříte, jako by jistota byla možná.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Alicavkrajinebabrakov
Registrovaný uživatel

Pre Jednorozec: Z pohľadu dieťaťa je v podstate jedno, či ho zneužije pedofil alebo nepedofil, pretože preňho to rozdiel v podstate nie je. Áno, dalo by sa argumentovať, že pedofili zneužívajú menej závažne, ale to je v podstate pre dieťa tiež jedno. Ono bolo zneužité, ono má z toho traumu, nemyslím, že by si nejaké dieťa povedalo "bodaj by ma zneužil pedofil" aby to bolo menej zlé, každé dieťa si želá, aby ho nezneužil nikto.

"A stejně tak má daleko větší šanci že ho zneužije někdo z rodiny než někdo cizí...."

Toto je celkom bežne opakovaná mantra, ale nie vždy to je pravda. Napr. údaje za rok 2011. http://www.sancedetem.cz/srv/www/content/pub/cs/clanky/osoby-sexualne-zneuzivajici-dite-66.html

Pre simgiran: A aké konkrétne osobnostné rysy by mal mať ten pedofil, ktorý by sa podľa vás mal dopúšťať zneužívania častejšie?

Verte mi, o omylnosti psychológov som sa už presvedčila. Nemám ich za neomylných. Ale mám ich minimálne aspoň za skúsených. Určite mali vo svojej staroslivosti viac pacientov ako ostatní.

"Když máte 50 % pravděpodobnost, že přijdete o 10 Kč, tak je to jiné, než když máte 50% pravděpodobnost, že přijdete o 10 000 Kč, to je snad jasné. "

To ale nie je ekvivalent problematiky pedofílie. Pretože pravedpodbnosť zneužitia dieťaťa pedofilom je neúmerná k nepedofilom. Pedofil vykoná 20% delikov, ale je ich len 1% v spoločnosti a aj oni vykonajú časť závažných zneužití dieťaťa a na 80% deliktov vykonaných nepedofilmi pripadá 99% nepedofilov, pričom istá čast z tých deliktov bude menej závažná.

Takže z toho mi logicky nemôže víjsť nič iné, len to, že pedofil je pre dieťa nebezpečnejší ako nepedofil.

Ako som povedala, my sa tu nebavíme o škále neškodné- závažné, ale o škále závažné - vysoko závažné.
My nevieme povedať vopred, ako veľmi dieťa zasiahne sexuálne zneužitie. Záleží to od jeho psychiky. Nietoré sa zvládne vyrovnať s pohlavným zneužitím, iné sa pokúsy spáchať samovraždu len po dotykoch. Bohužiaľ, nemáme merač traumy.

"Vždy musíme zvážit riziko újmy, závažnost újmy a dopad opatření ke snížení rizika."

Riziko je u pedofilov 25x väčšie. Závažnosť ujmy je nielen objektívna ale aj subjektívna, podľa tej nemôžme vždy hodnotiť.

Ak vám sexuálne zneužitie nepríde ako vrcholné porušenie ľudských práv, mal by ste uvažovať nad vlastnými morálnymi hodnotami. Myslím, že patríte zrovna medzi tých, na ktorých platí ten moj odstavec o racionalizácii.

Pre kvetak: No v prvom rade by sa mal urobiť rozsiahly výskum. Bez konkrétnych čísiel sa pracuje ťažko. V druhom kroku by mala byť kvalitnejšia výučba budúcich psychológov a psychiatrov. V treťom kroku kvalitná diagnostika, osveta spoločnosti o pedofílii, snaha o podchytenie mladých pedofilov s ktorými by mali pracovať kvalitný sexuológovia.
S tými, čo sa dopustia sexuálneho zneužívania... asi len izolácia, doživotný zákaz pracovať v profesiách s deťmi, v závažných činoch či recidíve absolútna izolácia od spoločnosti. Btw. len chcem dodať, že tak isto by sa malo postupovať aj v prípade ak ide aj o sexuálnych násilníkov a deviantov, ktorý sa dopustili trestného činu na dospelom človeku.
MarkM
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P

Alicavkrajinebabrakov

Ted mě tak napadá, že vasltně vůbec nevím o co vám jde :)

Reagovat dál už nemá moc smysl, protože statistika je věc, která obecně něco ukazuje (jak už psal někdo předemnou) Ale podle statistiky sice na něco lze poukázat, ale statistika není vše a podle statistiky se vůbec nedá obecně řídit. Takže se nikdy neshodem :)

Já sám se můžu a budu řídit jen sám sebou. Pro mě je nebezpečné abych někomu říkal, že sem pedofil. A ty statistiky co tady používate vůbec nejsou přesné a vůbec nejsou podrobné. Takže se tím ani řídit vůbec nedá. Podle vaší statistiky profil zneužívajícího pedofila (který ale tou statistikou moc zmapován vůbec není ty čísla jsou silně nepřesná podle mě), tak bych stejně ani nesplnoval tu nebezpečnost. Sem s pedofilii vyrovnaný, IQ mám nejspíš průměrné, žádnou další poruchou netrpím, ovládací schopností mám myslím dobré, sexuální pud mám možná lehce snížený a hlavní je, že já osobně si nemyslím, že bych byl dětem nějak nebezpečný a to zakládám hlavně na tom, že s dětmi občas jsem a občas s nimi i pracuji. A problém zatím něka nenastal.
Rodiče mají možná právo vědět kdo s jejich dětmi je, ale i tak já mám právo na svůj život a nikdo mě nepřinutí to nějak měnit. Vlastně pořád ani nevidím jediný důvod to měnit. Mně úplně stačí, že mě děti to dítě svěří, že mě věří protože mě znají a vědí jak se k nim chovám. To je podle mě to nejdůležitější.
Podle statistiky nic určovat nejde ke konkrétnímu člověku :) Na statistiku se dá sice asi jen argumentovat zas jen statisticky, ale já vlastně ani žádné argumenty nepotřebuju, protože sám nejlíp vím, kdo jsem a jak se k dětem chovám.
Obecně argumentovat nebudu, protože to pro mě nemá smysl na to tady myslím dostatečně argumentují kolegové, takže já to vstahuju jen k sobě.
Ale pořád mě nějak uniká o co vám vlastně jde. (krom toho, že tvrdíte, že rodič má právo vědět o mé pedofilii což zas já považuju za nebezpečné, prototže rodiče neví co pedofilie vůbec je.)
Mathias8
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Nový příspěvek od Mathias8 »

Pre MarkM: A vedia tí rodičia, že ste pedofil? Zjavne nie. A prečo by to mali vedieť? No preto, že je štatisticky vyššia pravdepodobnosť, že sa dopustíte sexuálneho zneužitia. A ako som povedala, rodičia nie sú telepati. Takže im teda povedzte, že ste pedofil, nechcete nijako ich dieťaťu ublížiť a rozhodnutie nechajte na nich. Oni sú jeho rodičia. Oni majú mať právo o tomto rozhodovať.
Prepáčte že reagujem ale musim... pre "alicavkrajinebabrakov"

Tak za prvé- Kašlem na nejaké vaše štatistiky. Sorry ale viem ako sa chovám. Poznám sa. Viem, čo si možem dovoliť a čo nie.
Za druhé- Ako može niekto tvrdiť toto, keď ma vobec nepozná? že je štatisticky vyššia pravdepodobnosť, že sa dopustím sexuálneho zneužitia...Milujem to..
Za tretie- Mám im to povedať? Načo? budem riskovať to, že na mna zavolá policiu alebo bude na mna pozerať ako na sexualneho maniaka? Je lepšie keď to nevie. To, že im poviem že ich dietatu nechcem ubližiť..myslím že moc to nepomože lebo každy si predstaví pod pojmom pedofil ako pedofil- sexualne zneuživanie deti..

Toť moj názor na vec..
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Alicavkrajinebabrakov píše:Sexuálne zneužitie dieťaťa je vždy škodlivé, traumatizujúce a nesprávne.
Nemáte pravdu. Poslyšte výsledky Národního výzkumu o sexuálním zneužívání v ČR:

Vliv zneužití na další život oběti

• Žádný: muži 54 %, ženy 43 %
• Negativní: muži 33 %, ženy 51 %
• Pozitivní: muži 13 %, ženy 6 %

Zdroj: http://www.pedofilie-info.cz/sexualni-zneuzivani-v-ceske-republice-vysledky-narodniho-vyzkumu/

Pohlavní zneužití téměř v polovině případů nemá žádný vliv na další život oběti, v některých případech má dokonce pozitivní vliv na další život oběti.

Divím se, že nedokážete vnímat rozdíl mezi jedním nekonsensuálním šáhnutím mezi nohy a mezi znásilněním formou soulože nebo mezi takovou formou sexuálního kontaktu, která bude ze strany dítěte dobrovolná, a zneužitím, které půjde přes nesouhlas dítěte.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ale snáď sa nebudeme baviť o tom, či by taký človek mal byť vôbe trestaný.
Naopak, o tom se bavit budeme. Když 15tiletý bude souložit se 14tiletou, která do toho půjde zcela dobrovolně, přesto se ten mladík dopustí pohlavního zneužití. Dle názoru sexuologů by tento 15tiletý mladík neměl být vůbec potrestán a předpokládám, že i soudy takovému mladíkovi dají maximálně nějaký symbolický podmíněný trest.
Alicavkrajinebabrakov píše:Radím vám trochu ubrať emocie a brať to len čisto ako matematicky a podľa pravdepodobnosti.
Zakažme automobilovou dopravu. Denně jen v ČR zahynou na českých silnicích 2 lidé! Odebral bych Vám řidičský průkaz, protože statisticky na silnicích zabíjejí hlavně řidiči!

Absolutně jste nepochopila, že nemůžete skupinovou statistiku napasovat na jednotlivce! Pravděpodobnost, že budu volit ČSSD, je nulová. Vy přesto tvrdíte, že je 20%!
Alicavkrajinebabrakov píše:Ja by som k dieťaťu nepustila nikoho, kto by ho mohol zneužiť, akýmkoľvek spôsobom. A ako som povedala, šanca, že sa nepedofil dopustí sexuálneho zneužitia dieťaťa je menšia ako u pedofila.
Jak to chcete zajistit? Budete žít s dítětem jen Vy sama, nikam ho nebudete pouštět, nikdy ho nenecháte s žádným jiným dospělým o samotě? Jak zajistíte, že k dítěti pustíte jen toho, kdo nemůže zneužít? Každý člověk je potenciální vrah, každý člověk může druhého člověka zneužít, využít, podvést. Opravdu by mě zajímalo, jak toto chcete zajistit.
Alicavkrajinebabrakov píše:Tak dieťa v prvom rade netreba chrániť pred sebou, ale pred tými, ktorí ho chcú zneužiť.
A co když ho budete chtít zneužít Vy? Kdo to dítě ochrání?
Alicavkrajinebabrakov píše:Presne tak, a preto by sa mal rodič snažiť ich eliminovať, nie riziko zvyšovať.
Nikdy nevyeliminujete riziko života. Život je o tom umět najít vyvážený balanc mezi bezpečností a přijatelným rizikem. Když budu sedět doma, tak mě nikdy nesrazí auto, ale zase se zvýší riziko plynoucí ze sociální izolace (zkrátka po čase zmagořím), pokud ale vyjdu do společnosti, tak sice nezmagořím, ale hrozí mi riziko od druhých lidí, že mě podvedou, že mě okradou, že mě na silnici nějaké auto srazí... Nikdy nemůžu mluvit o eliminaci rizik, ale pouze o vyvážení mezi bezpečností a přijatelným rizikem. Zdá se, že i když každý den v ČR zahynou na silnicích 2 lidé a desítky dalších se vážně zraní, přesto to lidem stojí za to, aby cestovali.
Alicavkrajinebabrakov píše:Pokiaľ viem, lekár je viazaný mlčanlivosťou, takže sa mu kľúdne zveriť môžete, teda ak ste nespáchal trestný čin.
Jaká je pravděpodobnost, že nikdo nepovolaný nemá přístup do kartotéky lékaře? Kdo mi zaručí, že pokud budu evidovaný v nějaké databázi, nestane se tato databáze jednoho dne kritériem pro posuzování splnění požadavků např. pro učitelskou profesi? Zvlášť pokud vidím a vnímám ze strany neinformovaných lidí "štvanici na pedofily"?
Alicavkrajinebabrakov píše:No pokiaľ o vás nikto nebude vedieť, že ste pedofil, tak samozrejme vám nijako nikto nezmení podmienky styku s deťmi, ale myslím si, že ak by to rodičia mali možnosť vedieť, mali by plné právo vám kontaktu s ich deťmi brániť a vy by ste nemal žiadne právo nástojiť na kontakte s deťmi cudzích ľudí.
Rodiče mají právo rozhodnout o tom, s kým se jejich dítě stýká nebo ne, VŽDY, tj. bez ohledu na to, zda se dozví nebo nedozví o sexuální orientaci dotyčného. Toto právo rodičům nikdo neupírá. Avšak protože je velké riziko, že pokud bych se svěřil s tím, že jsem pedofil, tak mi rodič kontakt s jeho dětmi zakáže bez ohledu na dosavadní dobré zkušenosti s mou osobou (jinak by mě ke svým dětem nepouštěl, kdyby viděl, že se chovám nějak nevhodně), rodičům se nesvěřím. Odlišná sexuální orientace není něčím, co má právo kdokoliv druhý vědět. Komu se svěřím, záleží pouze na mě.
Alicavkrajinebabrakov píše:Sám ste povedal, že vaše chovanie má sexuálny podtext. Takže ste si sám odpovedal, či sa k ním chováte nevhodne.
Chování se sexuálním podtextem = automaticky nevhodné chování? A na to jste přišla jak, smím-li se ptát?
Alicavkrajinebabrakov píše:Malé dieťa častokrát nevie ešte rozoznať hranicu, kedy je chovanie dospelých ešte v norme.
I malé dítě dokáže dost jasně a emotivně dát najevo, zda se mu nějaký fyzický kontakt líbí a nebo ne.
Alicavkrajinebabrakov píše:Vy sa staráte o ICH dieťa, takže vy sa máte pýtať, čo si môžete dovoliť.
Když nastoupím do dopravního prostředku MHD, taky nemusím volat na dopravní podnik a nemusím se ptát, jestli se mnou dopravní podnik uzavře přepravní smlouvu a jestli tedy pak můžu nastoupit. Některé smlouvy se uzavírají tzv. konkludentním způsobem, nebo jednáním. Tj. přepravní smlouvu uzavřu momentem nastoupením do vozidla. Tímto jednáním souhlasím mimojiné s tarifními a smluvními přepravními podmínkami dopravce, které vycházejí z platných zákonů. Pokud mi rodič svěří dítě a neřekne další podmínky, pak mám za dítě zodpovědnost dle platných zákonů a v intencích toho, na čem se s rodičem domluvím (řekněme toto by se dalo nazvat těmi "smluvními přepravními podmínkami" u DP), zřejmě mi rodič nemusí dávat výčet toho, co s jeho dítětem smím a co nesmím dělat. Věří mi, že budu dělat takové věci, které se od takového vztahu očekávají. Když nastupuji do autobusu MHD, také očekávám, že řidič tohoto autobusu se mnou naloží tak, jak se sluší a patří na řidiče autobusu, a nemusím mu jako cestující dávat výčet toho, jak smí nebo nesmí jezdit. Stejně tak rodič očekává, že s jeho dítětem bude nakládáno, jak se sluší a patří, jinak by mi dítě nesvěřil.
Alicavkrajinebabrakov píše:Myslím si, že vaša snaha vyhýbať sa rodinám, ktoré vám nedovolia fyzický kontakt s ich deťmi nie je celkom v poriadku.
Já se žádným rodinám nevyhýbám, ještě jsem nezažil rodinu, která by mi explicitně zakázala fyzický kontakt s dětmi a požadovala, abych si s jejich dětmi hrál pouze slovně.
Alicavkrajinebabrakov píše:
MarkM píše:Takže krom statistiky, které ani nejsou v téhle oblasti moc přesné a navíc také záleží, jak se ta statistika interpretuje, je nějaký důvod, proč bych to měl rodičům říkat?
Aby mali možnosť brániť vám v styku so svojim dieťaťom.
Tak to jsem se opět zasmál. :) Už se vidím, jak na třídních schůzkách říkám: "Dobrý den, milí rodiče, víte, jsem pedofil. A proč Vám to říkám? Abyste měli možnost bránit mi ve styku se svými dětmi!" :) Myslím si, že rodiče zajímají na třídních schůzkách trochu jiné informace. A pokud se jedná o rodiče dětí, se kterými kamarádím, tak ti se taky zajímají o jiné věci. :)

Z Vašich příspěvků vidím, že jste zatím stále mimo realitu. Nejlepší by bylo, kdybyste měla syna pedofila, a úplně nejlepší by bylo, kdyby Vy sama jste byla pedofilem. Pochopila byste, že realita je jiná, než jak ji nyní vidíte Vy (a jakou realitu vidíte? ...když jste se s pedofilem nikdy v životě nesetkala. Resp. určitě jste se setkala, jenom jste to o něm nevěděla.)

Zkuste se podívat z druhé strany. O mně vědí rodiče některých dětí, vědí o mě někteří kolegové v práci, a Vy tady vymýšlíte nějaké teorie o tom, jak by se mělo zacházet s pedofily nebo jak by se měl pedofil chovat. Pro mě jsou zkrátka Vaše slova spíš úsměvná. Ale chápu to, takových lidí, jako Vy, jsem už za historii, co se nacházím na internetu pod přezdívkou Kasz, zažil stovky.

Želám pekný večer! :)
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Alicavkrajinebabrakov píše:Ono bolo zneužité, ono má z toho traumu, nemyslím, že by si nejaké dieťa povedalo "bodaj by ma zneužil pedofil" aby to bolo menej zlé, každé dieťa si želá, aby ho nezneužil nikto.
Zase to samé. Formálně sice uznáváte, že není možná jistota, ale zde se opět tváříte, že ta jistota možná je, když k dítěti nepustíme pedofily.
Alicavkrajinebabrakov píše:Pretože pravedpodbnosť zneužitia dieťaťa pedofilom je neúmerná k nepedofilom. Pedofil vykoná 20% delikov, ale je ich len 1% v spoločnosti a aj oni vykonajú časť závažných zneužití dieťaťa a na 80% deliktov vykonaných nepedofilmi pripadá 99% nepedofilov, pričom istá čast z tých deliktov bude menej závažná.

Takže z toho mi logicky nemôže víjsť nič iné, len to, že pedofil je pre dieťa nebezpečnejší ako nepedofil.
Může, když započítáte závažnost. To, že se závažnost nedá změřit, není omluva pro to, abyste pro jednoduchost předpokládala, že závažnost je pokaždé stejná.
Alicavkrajinebabrakov píše:Ako som povedala, my sa tu nebavíme o škále neškodné- závažné, ale o škále závažné - vysoko závažné.
To těžko, když polovina zneužití nemá negativní následky.
Alicavkrajinebabrakov píše:My nevieme povedať vopred, ako veľmi dieťa zasiahne sexuálne zneužitie.
Samozřejmě, proto tady nikomu nedoporučujeme, aby se do zneužívání pouštěl. Jak se píše v našem oficiálním článku Následky selhání: Je to asi podobné, jako byste pro své potěšení vzali kostku s tím, že pokud padne čtyrka nebo pětka, ublížíte dítěti trošku a pokud padne šestka, ublížíte mu hodně. Taková ruská ruleta. Který rozumný milující člověk by to dítěti udělal?

Když někdo chce zneužít dítě, je třeba ho jasně upozornit, že závažnost může být velmi vysoká. Ale to neznamená, že pokud to zneužití už proběhlo, tak závažné skutečně bylo.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Alicavkrajinebabrakov píše:Pre Jednorozec: Z pohľadu dieťaťa je v podstate jedno, či ho zneužije pedofil alebo nepedofil, pretože preňho to rozdiel v podstate nie je. Áno, dalo by sa argumentovať, že pedofili zneužívajú menej závažne, ale to je v podstate pre dieťa tiež jedno. Ono bolo zneužité, ono má z toho traumu, nemyslím, že by si nejaké dieťa povedalo "bodaj by ma zneužil pedofil" aby to bolo menej zlé, každé dieťa si želá, aby ho nezneužil nikto.

"A stejně tak má daleko větší šanci že ho zneužije někdo z rodiny než někdo cizí...."

Toto je celkom bežne opakovaná mantra, ale nie vždy to je pravda. Napr. údaje za rok 2011. [url]http://www.sancedetem.cz/srv/www/content/pub/cs/clanky/osoby-sexualne-zneuzivajici-dite-66.html
1. Co to má být za nesmysl, že dítěti je jedno jak bylo zneužito?? Vážně mám věřit takovému nesmyslu, jako že mu bude jedno jestli ho jeden člověk hladil na nepatřičných místech přičemž to pro něj byla součást nějaké hry, nebo jestli ho zmlátil svlékl a vykonal na něm soulož? Takovému nesmyslu snad nemůže věřit ani nejzarytější pedobijce...
2. Jak už tu postoval někdo přede mnou, není pravda že každé zneužití znamená trauma, je tu dost velká šance že to trauma znamenat bude a řekl bych že ta šance poroste s tím o jak ošklivou formu zneužití půjde....
3. Ten odkaz na zdroj je bohužel zcela k ničemu, odkazuje je na tabulku organizace živící se z "pomoci dětem" (bohužel k většině těchto organizací nemám důvěru). Ale to by nebylo ještě tak hrozné, pokud by ten článek neměl u zdroje těch dat odkaz na další organizaci (a nikoli seriózní statistiku či vědecký článek) stejného typu. A ani to by nebylo tak hrozné, pokud by na tom odkazu byla nějaká data ze kterých ten článek čerpal..... (což je samo o sobě hodně podezřelé)

PROSÍM NĚJAKÁ HODNOVĚRNÁ DATA.

A prosím i ten zdroj 20% pedofilních pachatelů.

A mimochodem i pokud by ta tabulka byla z hodnověrného zdroje, jednalo by se o "nahlášené případy" (což odpovídá zhruba počtem ze sociálky), nikoli potvrzené případy (většina těchto obvinění se neprokáže).
Alicavkrajinebabrakov
Registrovaný uživatel

Pre Gabriel Svoboda: Neviem o tom, že by sa dotknutie prsníka považovalo za sexuálne zneužie dieťaťa a neviem o tom, že by za také niečo niekto u nás bol odsúdení. To je nanajvýš tak sexuálne obťažovanie. Takže ak sa bavíme o sexuálnom zneužívaní, prosím nebavne sa o iných činoch.

"Nesprávné je vždy. Škodlivé a traumatizující je u 33 % chlapců a 51 % dívek."

Pozrela som si tie údaje čo ste mi sem dal. No tá vzorka zneužitých detí mi príde nejaká malá. Počty riešených prípadov ročne cez políciu niekoľkonásobne prevyšujú. Neviem ako boli zbierané dáta, či len dotazníkom alebo vyšetrením obete. Ten výskum je dobrý tak na tol aby sme mali predstavu, asi koľko detí je rožne zneužitých, ale nepovedala by som, že tam je dostatočne veľká štatistická vzorka sexuálne zneužitých detí na to, aby sa dali robiť závery.

Z môjho štúdia vývinovej psychológie som pochopila, že každá jedna vec, ktorú človek zažije ho nejakým spôsobom ovplyvní. Aj maličkosti vedia pozmeniť psychiku človeka, traumatizovať ho, ovplyvniť jeho osobnosť. To, že sa to neprejavuje alebo sa človek necíti hneď zle, alebo sa nepokúsi o samovraždu ešte neznamená, že je v poriadku. Väčšina ľudí málokedy vie identifikovať vlastné psychické poruchy. Napr. čo sa týka sexuálneho zneužívania, je celkom obvyklé, že sa trauma z tohto zážitku prejaví až po 30ke. Súvisí to s fyziologickými zmenami. Napríklad prípad muža, ktorý bol ako dieťa týraný. Svoju traumu začal prežívať až po 50ke, dostavili sa uňho depresie, zmeny na osobnosti, pranoia.

Môj názor je, že psychológ ktorý tvrdí, že predčasný sexuálny zážitok dieťa negatívne neovplyvňuje by mal vrátiť diplom.

No a samozrejme sa hádam nebudeme baviť o tom, či by človek zneužívajúci dieťa mal byť pustený k deťom. Samozrejme že nie. To som myslela že by malo byť už úplne jasné.

"Nějak zapomínáte, že také pedofil pravděpodobně dítě nezneužije. "

Tak naposledy. Pedofil má 25x vyššiu šancu, že dieťa zneužije. Takže nie, nezabúdam, lebo to tak nie je. Je pravdepodobnejšie, že pedofil dieťa zneužije, než nepedofil.

"Právě vy byste měla ubrat emoce a pochopit, že ne každé zneužití má stejnou váhu. To vy odmítáte používat matematiku."

Ja odmietam používať vašu "matematiku" ktorá z pedofilov robí anjelov, ktorí by sa dieťaťa ani nedotkli a z nepedofilov stvory zneužívajúce deti.

"V jedné větě píšete, že k dítěti nepustíte nikoho, kdo by ho mohl zneužít, ale už o větu dál připouštíte, že nepedofl také může zneužít dítě. "

Samozrejme, že pripúťam, že nepedofil môže zneužiť dieťa. Ale je to menšia pravdepodobnosť ako pri pedofilovy.
Btw. ja napr. o sebe viem, že moje dieťa neznaužijem a ani môj partner. O iných ľuďoch to neviem povedať. Takže moje dieťa budem chrániť.
K pravdpeodobnosti som sa tu už vyjadrila milion krát, opakovať to nebudem. Čo sa týka ale môjho dieťaťa, tam žiadne riskovanie nebude. Tam pôjdem na istotu. Proste žiadny nežiadúci ľudia v okolí môjho dieťaťa.

Pre MarkM: To váš problém je, že si statistiku a pravdepodobnosť vzťahujete na seba. Ono totiž štatistika nehovorí nič o tom, ako sa vy budete chovať, keď vám niekto povie, že je 25x šanca že zneužijete dieťa neznamená, že musíte zneužiť dieťa aby ste náhodou štatistiku nepokazil. Ale napr. ja ako budúci rodič sa touto informáciou riadiť môžem.

"Rodiče mají možná právo vědět kdo s jejich dětmi je, ale i tak já mám právo na svůj život a nikdo mě nepřinutí to nějak měnit. "

To samozrejme právo máte. Chápem. Vaše právo stýkať sa s deťmi považujete za silnejšie ako právo rodiča vedieť, s kým jeho dieťa trávi čas.

"Ale pořád mě nějak uniká o co vám vlastně jde. "

Podnetná diskusia. To je jediný môj cieľ.

"Může, když započítáte závažnost. To, že se závažnost nedá změřit, není omluva pro to, abyste pro jednoduchost předpokládala, že závažnost je pokaždé stejná."

To nie je ospravedlnenie, ale logická úváha. Ak nemám možnosť posúdiť rizikovosť jednoltivca, čo teda väčšinou nemám, tak iná možnosť ako konať na základe štatistickej pravdepodobnosti nie je.

Pre Mathias8Pre Mathias8: Ja konkrétne vám nič nehovorím. Ani vás nepoznám. Ak vám poviem, že máte pravdepodobnosť nehody na aute 1:300 tak sa urazíte, že vám hovorím, že nie ste dobrý vodič?

Pre Kasz: K tomu výskumu mám výhrady, už som ich popísala vyššie.

"Divím se, že nedokážete vnímat rozdíl mezi jedním nekonsensuálním šáhnutím mezi nohy a mezi znásilněním formou soulože "

Ja v tom nevnímam rozdiel? Skôr vy v tom nevnímate rozdiel, keď neviete čo znamenajú pojmy sexuálne zneužitie, sexuálne násilie a sexuálne obťažovanie. Btw. NEPRÍPUSTNÉ je jedno aj druhé.

"mezi takovou formou sexuálního kontaktu, která bude ze strany dítěte dobrovolná, a zneužitím, které půjde přes nesouhlas dítěte."

Dieťa nie je mentálne spôsobilé aby dokázalo o sebe rozhodnúť v tomto smere. Trauma to môže byť pre dieťa v oboch prípadoch úplne rovnaká. A tiež je oboje vrcholne neprípustné.

"Naopak, o tom se bavit budeme. Když 15tiletý bude souložit se 14tiletou, která do toho půjde zcela dobrovolně, přesto se ten mladík dopustí pohlavního zneužití. "

15 ročný človek je už mentálne spôsobilí a vie, že je trestným činom mať sex s o rok mladším človekom. Samozrejme, pedofil to nebude, 14 ročná dievčina už naozaj nebýva spravidla objektom záujmu pedofilov. Osobne by som nastavila právo inak. Tieto jednoznačné línie nie sú celkom správne. 15 a 14 roční ľudia sú rovestníci. Tam problém naozaj nevidím. Aj keď nepovažujem sex v takto mladom veku za správny, mladíka by som ani ja neposlala za mreže. Za druhé, mala by sa aj posudzovať psychická vyspelosť oboch, či tam nebol nejaký iný nátlak, vydieranie a pod. 14 ročná dievčina už podľa mňa vie celkom čo robí, ale to tiež nie je jednoznačné. Človek môže byť mentálne na úrovni dieťaťa aj v 20ke. Nemyslím si, že by mal byť niekomu vtedy dovolený sex s ním, len preto, že prekročil nejakú vekovú hranicu.

"Zakažme automobilovou dopravu."

Prínos automobilovaj dopravy je väčší ako jeho negatíva.

"Absolutně jste nepochopila, že nemůžete skupinovou statistiku napasovat na jednotlivce! Pravděpodobnost, že budu volit ČSSD, je nulová. "

Prosím, prečítajte si ešte raz čo som napísala. Pretože nemáte pravdu. Takéto nič netvrdím.

"Jak to chcete zajistit? Budete žít s dítětem jen Vy sama, nikam ho nebudete pouštět, nikdy ho nenecháte s žádným jiným dospělým o samotě? "

Môje dieťa určite nebude chodiť do škôlky a do školy na prvý stupeń, potom pôjde na súkromnú školu. A áno, do istého veku nedovolím aby bolo samé v prítomností cudzích ľudí. Buď musí byť pod kontrolou mňa, môjho partnera.

"A co když ho budete chtít zneužít Vy? Kdo to dítě ochrání?"

Nebudem chcieť. To vám ručím. Deti ma nikdy moc nebrali, ani len keď som bola sama dieťa. Ale ak by som náhodou chcela, ak by som sa načisto pomiatla na rozume, verím, že môj partner by dieťa ochránil.

"Nikdy nevyeliminujete riziko života. "

Pokúsiť sa o to môžem.

"Jaká je pravděpodobnost, že nikdo nepovolaný nemá přístup do kartotéky lékaře? Kdo mi zaručí, že pokud budu evidovaný v nějaké databázi, nestane se tato databáze jednoho dne kritériem pro posuzování splnění požadavků např. pro učitelskou profesi? Zvlášť pokud vidím a vnímám ze strany neinformovaných lidí "štvanici na pedofily"?"

Tak to už neviem aké zabezpečenie používajú jednotlivý lekári, to sa budete musieť opýtať ich.
Potencionálne riziko, že by sa mohol zmeniť zákon a takáto databáza by mohla byť dostupná pre školy pri príjímaní zamestnancov tu je. S veľkou pravdepodobnosťou už aj dnes existujú profesie, kde k takýmto informáciám štát prístup má.
Osobne by som súhlasila, aby existovala databáza ľudí po sexuálnom delikte na deťoch pre účely prijímania zamestnancov do školských zariadení. A možno aj do rôznych voľnočasových zariadení tiež.
Ale nezaručiť anonymitu pre pedofilov, ktorí sa ničoho nedopustili by bola dvojsečná zbraň, odborníci to dobre vedia. A nebojte sa, že prostý ľud tu niečo presadí. Nevieme si tu presadiť ani podstatnejšie veci.

"Rodiče mají právo rozhodnout o tom, s kým se jejich dítě stýká nebo ne, VŽDY, tj. bez ohledu na to, zda se dozví nebo nedozví o sexuální orientaci dotyčného."

Rozhodovanie bez informácií nie je rozhodovanie.

"Chování se sexuálním podtextem = automaticky nevhodné chování? A na to jste přišla jak, smím-li se ptát?"

Ako som povedala, doslova ste to o sebe povedal sám. "Jestliže cokoliv se sexuálním podtónem je nevhodné, tak v tom případě se celou dobu, co znám Markétku, k ní chovám nevhodně."

"I malé dítě dokáže dost jasně a emotivně dát najevo, zda se mu nějaký fyzický kontakt líbí a nebo ne."

To je pravda. Ale to neznamená, že vie, že je primeraný fyzický kontakt. Nevie, že dospelý sa k nemu chová nevhodne.
Napr. Dcéry pokladali za normálne, že ich otec v noci osahával. http://www.sme.sk/c/6994162/dcery-mysleli-sme-si-ze-sex-s-otcom-je-normalny.html

V podstate detto http://www.sme.sk/c/6973016/otec-ju-zneuzival-odkedy-si-pamata-ako-dietatu-jej-tvrdil-ze-je-to-normalne.html

Dieťa berie častokrát tieto veci ako normálne, lebo nič iné nepozná. Ak je preńho rodič, učiteľ, kamarát autorita, má ho rád, vôbec si neuvedomí, že to čo mu niekto robí je za hranicou.

"Když nastoupím do dopravního prostředku MHD, taky nemusím volat na dopravní podnik a nemusím se ptát, jestli se mnou dopravní podnik uzavře přepravní smlouvu a jestli tedy pak můžu nastoupit. "

"Pokud mi rodič svěří dítě a neřekne další podmínky, pak mám za dítě zodpovědnost dle platných zákonů a v intencích toho, na čem se s rodičem domluvím"

Za prvé, tieto dva úkony nie sú ekvivalentné. Ak vám niekto dáva dieťa na starosť, ide o právny úkon bez právnych následkov. Nemožno hovoriť o nejakej právne záväznej zmluve. V podstate aj keď im dieťa zveríte, stále sú zaňho zodpovední rodičia. Výnimou je ak je dieťa v škole, škôlke, alebo v nejakom inom zariadení. Aspoň teda podľa Slovenského právneho poriadku to tak je. Ak dá rodič na starosť dieťa babke, kamarátovi a pod. stále zaň nesie zodpovednosť rodič.

"zřejmě mi rodič nemusí dávat výčet toho, co s jeho dítětem smím a co nesmím dělat."

No to nie. Ak chcete s dieťaťom robiť niečo, na čom ste sa s jeho rodičmi nedohovorili, tak sa na to máte pýtať vy.

Ani ja si neviem celkom predstaviť, že príde pedofil do triedy oznámi rodičom, že je pedofil. Ale zaujímavá situácia by to teda bola. :D

"Nejlepší by bylo, kdybyste měla syna pedofila, a úplně nejlepší by bylo, kdyby Vy sama jste byla pedofilem."

No, myslím si, že vám pedofilom trochu reflexia od nepedofilov pomôže. Btw. s mnohými pedofilmi som komunikovala, nie naživo, iba prostrednívtvom internetu. Buhužiaľ o niektorých som aj vedela, že sa dupustili a dopúšťali sexuálneho zneužívania. Dokonca som jeden čas mala možnosť komunikovať s ľuďmi, ktorí pedofili nie sú, ale sexuálneho zneužitia dieťaťa sa dopustili, lebo chceli skúmať, kam až ďaleko zájdu, aké to je a pod.

Ja zas vás vidím ako štandardného pedofila, ktorý vie, že zneužívať nechce, je schopný sebakontroly, ale ktorý si zároveň musí prejsť ešte sebavyrovnaním sa so svojou orientáciou. Robíte to, čo robí každý takýto pedofil. Snažíte sa presvedčiť okolie, že nie ste nejaké monštrum, znásilňovač detí a pod. Snažite sa svoj obraz o pedofilovi, akým ste, vztiahnúť na všetkých ostatných pedofilov. A preto ak vám niekto hovorí všeobecné štatistiky a pravdepodobnosti, vy ich zas vťahujete na seba. Chcete sa presvedčiť o tom, že aj iný pedofili sú v poriadku, že oni nie sú nebezpeční pre okolie, na miesto toho aby ste sa vyrovnali s tým, že vy ste pedofil, vy sa viete ovládať a vy nie ste nebezpečný.

Asi ten postoj spoločnosti spôsbojete, že máte takú potrebu sa navzájom medzi sebou identifikovať. Viete, štandardný človek túto potrebu nemá...

Pre kvetak: "Mezi kým? Byste chtěla dělat výzkum?"

Samozrejme na tých, ktorí by sa dobrovoľne zúčasnili. Je už len na pedofiloch, či dovolia, aby sa výskumy robili bez nich a potom o nich vychádzali nepravdivé zistenia.

"Kvalitnější vyučování odborníku? Myslíte, že se danou tématikou nezabývají dost?"

Viete, ja som zažila takých psychológov, ktorý sa nezaoberali pri štúdiom ničím iným, len slopaním a preliezaním z jedného ročníku do ročníku. A zažila som takých, ktorí nemali ani páru o introverzii a stále to považovali za abnormalitu. Však čo čakať. Vie že za socializmu sa nemohli u nás čítať knihy od Freuda, Junga a mnohých iných popradných pschológov? U nás je proste tá tradícia vo výchove a vzdelávaní psychológov a psychiatrov zjavne narušená.

"Já jsem se v mládí tak hrozně styděl, že bych to nepřiznal živé duši a taky jsem to neudělal, dokonce jsem podvedl sexuologa při povinném vyšetření jen aby se nezjistilo, že jsem pedofil."

Tak to je logické, všetkých sa nedá podchytiť. Avšak dajú sa šíriť informácie, aby mladý človek mohol pochopiť, čo sa s ním deje.

"Takže podle vás by jste i zničila život pedofilovy který v pubertě (kdy je to extrémě těžké když je chlapec chodící hormon) zneužil dítě."

Bez urážky, ale pedofil, ktorý zneužije dieťa si zničí život hlavne sám sebe a v prvom rade zničil život tomu dieťaťu, viete, ono traumatizujúce nie je len samotné zneužitie, ale aj vyšetrovanie, súdy, preukazovanie, výsluchy, sedenia s psychológmi. Izoláciou od spoločnosti by sme bránili, aby zničil takto život iným deťom.
Viete koľko chlapcov je v puberte a búria sa im hormóny ale hneď to neznamená, že niekoho zneužijú?
Ak neche mladý pedofil prichádzať k naplneniu života súložou so spoluväzňami, mal by si byť vedomí, že jeho konanie je protizákonné.

"To myslíte vážně zavírat lidi za pohlavní zneužití (bez penetrace, nebo znásilnění) na doživotí. To jste opravdu krutá:-("

Tá najkrutejšia. Ale nebojte, aj za znásilnenie dospelého človeka by som zavierala na doživotie.

Pre Jednorozec: "Co to má být za nesmysl, že dítěti je jedno jak bylo zneužito?? "

Vy si myslíte, že by si dieťa rado vyberalo?

"Vážně mám věřit takovému nesmyslu, jako že mu bude jedno jestli ho jeden člověk hladil na nepatřičných místech přičemž to pro něj byla součást nějaké hry, nebo jestli ho zmlátil svlékl a vykonal na něm soulož?"

Bez urážky, ale "hra na dobrovľné hladkanie" funguje tak možno vo vaších fantáziách. Osobne si myslím, že dieťa by nedalo prednosť ani jednému, oboje by bolo preňho nepríjemné, traumatizujúce a v konečnom dôsledku škodlivé.

"Jak už tu postoval někdo přede mnou, není pravda že každé zneužití znamená trauma, je tu dost velká šance že to trauma znamenat bude a řekl bych že ta šance poroste s tím o jak ošklivou formu zneužití půjde...."

Osobne na toto nemáte žiadne relevantné argumenty. Čo som si načítala z praxe psychológov je jasné, že akékoľvek sexuálne zneužitie má na dieťa traumatizujúci vplyv. Ľudia sa čstokrát nevedie s takýmto zneužívaním vysporiadať, častokrát si ho ani neuvedomujú. Veľké množstvo ľudí príde za psychológom s niečím, čo by sme mohli považovať za bežný psychický problém a nie je nič neobvyklé ak sa zistí, že dotyčný bol sexuálne zneužívaný.

Vidím, že táto fabulácia je tu celkom častá, myslím, že bude vhodné, ak vám spracujem nejaké info o ontogenetickom vývoji, plasticite mozgu a pod.

"A prosím i ten zdroj 20% pedofilních pachatelů."

Čerpala som z tejto diskusie http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=2297
Najčastejšie som sa dočítala o čísle 20%. Btw. aj kebyže je to len 10%, stále by bol pedofil rizikovejší. Lebo stále by 1% vykonávalo 10% zneužívaní detí.

Tu máte nejaké zdroje zo slovenských médií. http://www.sme.sk/c/6973031/zneuzivanie-deti-je-stale-tabu-dospeli-casto-obetiam-neveria.html
Teraz sa této téme na sme.sk dosť intenzívne riešila, určite tam nájdete aj ďalšie články.
Naposledy upravil(a) pbd dne pátek 31. 7. 2020, 15:44:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava URL tagu
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Vážená paní dokonalá,
děkujeme za dlouhosáhlé příspěvky, kterými se, jak jsem zjistil, snažíte dokázat především to, jak jste dokonalá osoba, která naprosto eliminuje jakékoliv riziko pro svoje dítě. Chuť argumentovat přenechávám jiným, neb jsem již vyčerpán tím, jak někdo bezpředsudečně přistupuje k pedofilům, když tvrdí, že svoje dítě by s pedofilem nenechal, protože statisticky...

Statisticky v průběhu naší diskuze bylo na celém světě zneužito několik tisíc, možná desítek tisíc, možná i stovek tisíc dětí, nevím, proč se tedy nevěnujeme něčemu hodnotnějšímu...

Dokonalá paní by požadovala dokonalé tresty a dokonalou společnost. Až by ten její dokonalý syn, dokonale straněn všech nebezpečí, v pubertě zjistil, že se mu líbí děti, a nedej bože by na nějaké dítě jako 15tiletý adolescent šáhl, tato paní by ho doživotně odsoudila k tomu, že by nikdy nemohl pracovat s dětmi, a kdyby náhodou "ujel" někdy nějakou mírnější formou podruhé, tak by ho rovnou ze společnosti doživotně izolovala. Zatímco rodiče, co svoje děti zabijí, by - zdá se - nechala volně běhat po venku... Nebo možná ne. Ale v tom případě postavme nové věznice, protože ty současné nebudou pro doživotně odsouzené kapacitně stačit.

Dobrou noc a statistice zdar!
MarkM
Registrovaný uživatel

Já si nemyslím, že by byl problém, že vztahuju statistiku na sebe, ale problém je, že vy se snažíte statistiku nacpat na konkretní osobu (např. byste zjistila, že je někdo pedofil tak statisticky na něj šoupnete ten 25násobek, ten násobek je vám uplně k ničemu ale, protože stejně nevíte jaké procento pedofilů ve skutečnosti děti zneužívá a i kdybyste věděla je vám to k ničemu zas. Proč? Protože, podle mě je hlavně důležitější posoudit jaký ten konkrétní člověk je, jak se chová atd. a to jestli je pedofil nebo ne zas tak důležité nebude.
Psala ste, že něco o příteli a tedy o otci dítěte :) Jak víte, že není pedofil :) Jak budete vědět, že vaše dítě není pedofil, např. za předpokladu že budete mít třeba potom mladšího sourozence... Další věci jsou dítě bude chodit do školy, tam je hodně lidí, potom máte rodiče, váš přítel bude mít rodiče, dítě bude mít kamarádi (např starší dítě si bude vodit domů kamarádi) vaše dítě bude chodit ke kamarádům (kteří překvapivě mají zas rodiče) A co vaši přátele budete je uplně izolovat ty vaše děti ? Jestli jo tak to je potom v podstatě týrání. Když ne pravně psychologicky určitě bude. Takže radši ublížíte dítěti sama než aby mu ublížil někdo jiný? (Ted sem hodně odbočil ale zatím mě to tak vyznívá, a pořád budete rodič píšte, že mu neublížíte faktste si tím tak jistá, že neublížíte? )

Co se týče toho práva, aby rodiče věděli o mé pedofilii... psala jste
To samozrejme právo máte. Chápem. Vaše právo stýkať sa s deťmi považujete za silnejšie ako právo rodiča vedieť, s kým jeho dieťa trávi čas.
Já sem nikde nepsal, že mám právo na děti... to zaprvé. ale samozdřejmě, že mám spíš právo naživot a hlavně bezpečí. Kdybych jim řek, že jsme pedofil tím bych svoje bezpečí ohrozil. To nemyslím jen fyzické ale i psychické. (například extrem z Británie, kde se spoluobčani jen domnívali že jejich soused je pedofil a tak ho prostě upálili) Ale uplně by stačilo kdyby se to rozkřiklo a co já potom ? Bych se moch možná tak vystěhovat z republiky nebo jít někam nadruhou stranu republiky a co tam ? Už bych to samozdřejmě nikomu nikdy neřek. Nebudu dělat takovéhle experimenty. Vy být pedofilem, tak fakt byste to říkala každému na potkání?
Takže si nemyslím, že by měl rodič právo vědět, že sem pedofil na úkor mého práva na bezpečí.
Podnetná diskusia. To je jediný môj cieľ.
Ok :) Dál se už asi moc neshodnem, máme uplně rozdílný pohled na statistiku a vůbec se neshodnem na tom jestli by měl mít rodič právo vědět o pedofilii :D A hlavně nikam s tím asi moc nehnem :)
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Největším rizikem pro děti odjakživa byli, jsou a budou jejich rodiče. Tahle paní je toho nejjasnějším důkazem.
MarkM
Registrovaný uživatel

Ale tak na tohle ještě teda reagovat musím (přiznám se, že ten sáhodlouhý spís sem nečet napoprvé celí, ale přečet sem jen část, která reagovala na mě.)

Reakce Alicavkrajinebabrakov na Kasze:
Alicavkrajinebabrakov píše:Ja zas vás vidím ako štandardného pedofila, ktorý vie, že zneužívať nechce, je schopný sebakontroly, ale ktorý si zároveň musí prejsť ešte sebavyrovnaním sa so svojou orientáciou. Robíte to, čo robí každý takýto pedofil. Snažíte sa presvedčiť okolie, že nie ste nejaké monštrum, znásilňovač detí a pod. Snažite sa svoj obraz o pedofilovi, akým ste, vztiahnúť na všetkých ostatných pedofilov. A preto ak vám niekto hovorí všeobecné štatistiky a pravdepodobnosti, vy ich zas vťahujete na seba. Chcete sa presvedčiť o tom, že aj iný pedofili sú v poriadku, že oni nie sú nebezpeční pre okolie, na miesto toho aby ste sa vyrovnali s tým, že vy ste pedofil, vy sa viete ovládať a vy nie ste nebezpečný.

Asi ten postoj spoločnosti spôsbojete, že máte takú potrebu sa navzájom medzi sebou identifikovať. Viete, štandardný človek túto potrebu nemá...
Můžu se zeptat ty jsi psycholog nebo psychologii studuješ? (možná ne nadarmo se říká že psycholog je diagnoza :D )
Ale k věci...

Ono to možná bude malinko jinak.(nechci psát teda za Kasze, tak píšu za sebe, ale to co jste psala Kaszovi se mi nelibí) Ve většině medii se pořád píše jaké pedofil je monstrum (občas teda vyjdou i serioznější články v nějaké zapadlé sekci)
A takže vlastně kdo jiný by měl říkat, že tady jsou i ti pedofilové, kteří jsou prsotě "normální".
Přesně díky tomu, že o pedofilii nikde nic moc relativnho není to nikomu říkat o sobě nebudu. Protože by se opět ten člověk nemoch správně rozhodnout, k čemu tomu člověku bude, že o někomu bude vědět, že je pedofil, když ani neví co je vůbec pedofilie :) (k tomuhle sem se už ani moc vracet nechtěl)
Ale co je vůbec nejhlavnější. Proč se tady snažíme psát, že nejsme monstra atd... Protože ne jen veřejnosti, ale hlavně i jiným pedofilům chceme ukázat, že nejsme monstra a že máme city.

Před 3 rokama jsem ještě o sobě vůbec nevěděl, že jsem pedofil. Tak nějak podvědomně jsem věděl, že se mi libí děti atd. Ale nikdy sem si to nespojil s pedofilii... Až najednou ejhle nějaká stránka, kde psal nějaký Fx100d o sobě a o své pedofili svůj životní příběj a já najednou zjistil, že to citím vlastně úplně stejně jako on. Psal tam o sobě, že je pedofil a že má rád děti. Najednou jsem vlastně zjistil, že pedofilie není jen sex s dětmi, ale že to je mnohem víc. Kdyby tady takový lidé nebyly jako je Fx100d, Kasz (který má taky takovou osobní stránku kterou jsem poté hned taky čet) A kdyby oni nevytvořili tuhle stránku, a nepsali o tom, že pedofilové nejsou monstra, ale že to jsou lidi i co mají city, tak bych byl teď někde pěkně v p.... Od té doby se můj život uplně od základu změnil.
Takže tady jste se teda hodně sekla a to co jste napsala, je blbost na n-tou (sorry, ale tohle už fakt jinak napsat nešlo :) )

Myslím, že Kasz to má srovnané a je vyrovaný sám se sebou. Jen se tady všichni vlastně snažíme o to, aby ostatní pedofilové se se sebou vyrovnali a potom také, aby i veřejnost na nás pohlížela jinak. Tohle vám žádná statistika neukáže, tady jsou mnohem učinější naše příběhy, naše zkušenosti a hlavně náš pohled na to, jak to my citíme, aby nás jiní mohli pochopit.
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 259 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

Páni jsem se hodnĕ zasmál.
Vite co to je láska.?
To je cit.
Nedovedu si představit, že bych Brunovi ublizil.
miluju ho, udelam cokoliv pro jeho úsměv. Pro jeho štěstí.
A víte co je Můj cil?
aby byl šťastný a věřil mi. Aby kdyby nedej bože zijstil že se mu libí muti, kluci, holky, zvířatka......(dosaďte cokoliv) aby se netrapil, aby měl korektní informace.....

alr dostane jr Vaše dítě, bojim se že ne, proto že pokud mu dávat na jevo tento postoj, tak asi nepřijde.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Alicavkrajinebabrakov píše:
Pre Jednorozec: "Co to má být za nesmysl, že dítěti je jedno jak bylo zneužito?? "

Vy si myslíte, že by si dieťa rado vyberalo?

"Vážně mám věřit takovému nesmyslu, jako že mu bude jedno jestli ho jeden člověk hladil na nepatřičných místech přičemž to pro něj byla součást nějaké hry, nebo jestli ho zmlátil svlékl a vykonal na něm soulož?"

Bez urážky, ale "hra na dobrovľné hladkanie" funguje tak možno vo vaších fantáziách. Osobne si myslím, že dieťa by nedalo prednosť ani jednému, oboje by bolo preňho nepríjemné, traumatizujúce a v konečnom dôsledku škodlivé.

"Jak už tu postoval někdo přede mnou, není pravda že každé zneužití znamená trauma, je tu dost velká šance že to trauma znamenat bude a řekl bych že ta šance poroste s tím o jak ošklivou formu zneužití půjde...."

Osobne na toto nemáte žiadne relevantné argumenty. Čo som si načítala z praxe psychológov je jasné, že akékoľvek sexuálne zneužitie má na dieťa traumatizujúci vplyv. Ľudia sa čstokrát nevedie s takýmto zneužívaním vysporiadať, častokrát si ho ani neuvedomujú. Veľké množstvo ľudí príde za psychológom s niečím, čo by sme mohli považovať za bežný psychický problém a nie je nič neobvyklé ak sa zistí, že dotyčný bol sexuálne zneužívaný.

Vidím, že táto fabulácia je tu celkom častá, myslím, že bude vhodné, ak vám spracujem nejaké info o ontogenetickom vývoji, plasticite mozgu a pod.

"A prosím i ten zdroj 20% pedofilních pachatelů."

Čerpala som z tejto diskusie http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=2297
Najčastejšie som sa dočítala o čísle 20%. Btw. aj kebyže je to len 10%, stále by bol pedofil rizikovejší. Lebo stále by 1% vykonávalo 10% zneužívaní detí.

Tu máte nejaké zdroje zo slovenských médií. http://www.sme.sk/c/6973031/zneuzivanie-deti-je-stale-tabu-dospeli-casto-obetiam-neveria.html
Teraz sa této téme na sme.sk dosť intenzívne riešila, určite tam nájdete aj ďalšie články.
"hra na dobrovľné hladkanie" funguje tak možno vo vaších fantáziách

A na tuhle pitomost jste prosím přišla kde? Podle Vás si tedy sexuologové vymýšlejí? Podle Vás soudy lžou? A mimochodem prosím demagogicky nepřekrucujte. Zeptal jsem se Vás na to jestli je podle Vás tento typ zneužití stejně závažný jako drastické znásilnění a Vy mi tu licitujete nad tím, že i to první je špatné...

Ad odkaz na zdroj, takže ten Váš zdroj 20% ve skutečnosti neexistuje? Tj. jak Vám mám cokoli věřit když tu evidentně lžete (nedostatkem času to nebude, protože čas na to popsat celou stránku textu evidentně máte..)?

sme.sk není odborný časopis tam mohou "řešit" co chtějí je to si tak věrohodné jako zprávy v TV nova kde označují za pedofily koho se jim zachce. Mě zajímá jejich zdroj (odkud ty čísla vzali) a jediný co tam je je odkaz na statistiky slovenského ministerstva tam se mi zatím nedaří dostat (stránky bohužel neodpovídají): Obávám se že se bude buď jednat o statistiky odsouzených (a to Vám nesedí čísla) kde rozhodně nebývá informace o příbuznosti. Nebo o statistiky "sociálky" kde se zase jedná o "podezření" nikoli o reálné zneužívání. Jediné skutečné výsledky jsou od sexuologů, kteří mají za úkol u obviněných lidí vypracovat posudek a tudíž nemají ve statistikách zahrnuty nepravdivá obvinění. A ti uvádějí většinu pachatelů z okruhu rodiny, což nemusí být jen otec matka, ale všichni strýčkové tetičky jejich partneři atd.
Česká statistika http://www.mpsv.cz/files/clanky/13613/rocenka_2011.pdf taky má více než poloviny zneužití od cizího člověka ale nejedená se o potvrzené případy! Potvrzené případy totiž jdou k soudu.
Tady je přesnější statistika českého ministerstva práce a sociálních věcí (taky za rok 2011 na které se mimochodem předcházející tabulka odvolává):
http://www.mpsv.cz/files/clanky/12838/Sum_V20_2011.xls
Na následující stránce je krásně vidět že z celkového počtu jen 353 případů šlo k soudu a jen 66 bylo odsouzeno! Tudíž tahle statistika nic neříká o tom kolik procent "příbuzných" zneužívalo, ale jen kolik procent jich bylo nahlášeno (většinou neoprávněně) na sociálku!
Naposledy upravil(a) pbd dne pátek 31. 7. 2020, 15:46:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněny nefunkční odkazy
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Alicavkrajinebabrakov píše:Viete koľko chlapcov je v puberte a búria sa im hormóny ale hneď to neznamená, že niekoho zneužijú?
Předpokládám, že mluvíte o heterosexuálních chlapcích. Víte, kolik příkladů správného vztahu muže k ženě vidí takový chlapec v televizi? Odhadem deset denně, možná i sto.

A kolik příkladů správného vztahu pedofila k dítěti vidí v televizi pedofilní chlapec? Tady nemusíme odhadovat, víme to naprosto přesně: nula. Místo toho se dozvídá o tom, jak pedofilové brutálně znásilňují děti proti jejich vůli, což jim dává falešnou jistotu, že prostě stačí nedělat nic, co by dítěti bylo nepříjemné, a nebude se jednat o zneužití. Informace o tom, co je to pedofilie a jaké jsou typické scénáře zneužití, se dozví až v léčebně, poté, co zneužije dítě, aniž by kdy dělal něco proti jeho vůli.

Stejně jako vy jsem zastáncem principu jednou a dost. Na rozdíl od vás ovšem nesrovnávám nesrovnatelné (informovanost heterosexuáního puberťáka s informovaností pedofilního puberťáka) a počet trestných činů nepočítám od narození, ale od získání informací. To, že získání informací často nastává až po zneužití dítěte, jde k tíži společnosti, ne k tíži pedofila.