Obecně si špatně pamatuji jména a tváře. V neznámé skupině lidí si obvykle zapatuji jen takové lidi, kteří jsou něčím zásadně netypičtí, kteří vyčnívají z davu. A to ještě kolikrát si zapatuji jen tu tvář a jméno vůbec. Občas mám kvůli tomu problémy...ale to je vedlejší

Pokud se ale jedná o skupinu dětí, mám s tímto mnohem menší problém, děti a jejich jména si prostě zapamatuji mnohem snáz a rychleji, než v případě dospělých. Tento jev je ještě významnější u holčiček. Uvědomil jsem si totiž, že u holčiček mám mnohem lepší rozlišovací schopnost, snáz se dokážu zaměřit na detaily a rozpoznat i dvě dosti podobné holčičky. U kluků už je to horší a naprostá bída je to u dospělých. Když se kouknu na třídu gymplaček, tak mi prostě přijdou jedna jako druhá. Je to trochu podobné, jako když se podívám na skupinu černochů nebo na skupinu Japonců - prostě všichni stejní, rozdíl často jen v oblečení. Když už se pokusím si nějakou dospělou holku zapatovat, často pak tápu, jestli je tohle ona nebo tohle ona, tím hůř když se třeba převlékne nebo se jinak učeše.
Stává se vám to taky? Může moje pedofilní orientace způsobovat něco takového, že mi starší holky splývají, kdežto malé holčičky rozliším bez potíží? Může to být dané i tím, že u holčiček mám přirozenou touhu se skamarádit nebo si je prostě jen zapamatovat a proto už jsou moje oči a mozek takhle vycvičení? Myslíte si, že "normální" heterosexuálové mají stejný problém, co se týče dětí?
ps. když jsem stál před třídou páťáků, tak jsem místních deset holek bezpečně po první hodině znal a u kluků jsem tápal. Na táboře jsem moji skupinku cca 12 dětí bez problémů vyjmenoval za deset minut, kdežto holky vedoucí jsem zaměňoval ještě při odjezdu.