Pojď do auta, mám tam křečky, láká děti pedofil, tvrdí vyděšené matky (tn.nova.cz)
Jako první se mezi sebou před nebezpečným mužem varovaly matky žáků na internetových sociálních sítích. A byly hodně vyděšené. Na facebooku se píše, že pedofil své oběti hledá u základních škol zejména na sídlišti Lochotín.
Školáky oslovuje neznámý muž, jednomu nabídl odvoz domů (plzensky.denik.cz)
„Víme o třech případech, kdy zatím neznámý muž měl v Plzni na Lochotíně před školami oslovovat nezletilé děti. Muž se s nimi slovně pokusil navázat kontakt, vyptával se jich, jak bylo ve škole a podobně. Podle dětí jim muž nečinil žádné návrhy, nesnažil se je nikam vlákat, či dokonce zatáhnout do auta. Nebyl vulgární ani hrubý, dětem nic nenabízel ani jim nedával bonbony či jiné potraviny.
„Přestože ze strany tohoto muže zatím nedošlo k žádnému pokusu o protiprávní jednání vůči nezletilým dětem, žádáme rodiče, učitele i vychovatele, aby dětem neustále opakovali, že se nemají bavit s cizími osobami. A pokud se s nimi pokusí kdokoliv neznámý navázat kontakt, aby jim děti tuto skutečnost okamžitě sdělily nebo nahlásily na tísňovou linku policie," varuje Štefflová.
A rozuzlení případu?
Chtěl jsem si jen povídat, řekl muž, který oslovoval školáky v Plzni (iDnes.cz)
"Vyptával se, jak se měli ve škole, co budou dělat po vyučování," popisovala policejní mluvčí Hana Štefflová. Dodala, že dětem nečinil žádné neslušné návrhy ani nebyl vulgární.
"Jednomu z děcek měl nabízet odvoz autem domů," upřesnila Štefflová. Rodiče proto měli oprávněné obavy o bezpečnost dětí.
Čtyřiatřicetiletého muže policisté vypátrali během krátké doby, Vypověděl, že si s dětmi chtěl pouze povídat. "Nebyl důvod, abychom jej zadržovali," uvedla mluvčí Štefflová s tím, že vyšetřování případu ještě pokračuje.
Policisté vyslechli mužovu matku, která s ním žije ve společné domácnosti. "Vyžádali jsme si také lékařskou zprávu, která by měla objasnit, zda může být dotyčný muž nebezpečný pro společnost," doplnila Štefflová.
Plzeňský "pedofil"
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1721 poděkování
- Dostal: 3601 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 504 poděkování
Re: Plzeňský "pedofil"
Zajímalo by mě jak mohou žádat nějakou lékařskou zprávu, když nic špatného neudělal? I kdyby v té zprávě bylo, že je kdovíjak sexuálně orientovaný, co by to změnilo?? Nemůže něco takového požadovat jen soud?
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování