První zkušenost pochází tak trochu už z první, druhé třídy základní školy, kdy jsme měli poněkud zvláštního třídního učitele. Nemůžu říct, že by nebyl fajn, ale divný byl určitě a to i pro mě z dnešního pohledu . Organizoval poměrně mnoho mimoškolních akcí, dělal toho dost navíc, ale divný byl i tak. Při nějaké akci na škole si vymyslel, že všichni mají donést své starší fotky z dětství a nějak dost apeloval na to, aby byly z bázenu, od moře atp, takových incidentů bylo víc.
Další dost divná událost, která tehdy skončila i u PČR, pochází z druhé třídy, kdy jsme chodili na plavání v rámci tělesné výchovy, na tělesnou výchovu jsme měli ovšem jiného učitele a ne třídního o kterém celou dobu mluvím. Ovšem třídní i tak vlastně naprosto dobrovolně ve svém volnu chodil na naše lekce plavání. Bral si sebou velmi často fotoaparát i kameru a natáčel nás. Bral si ji často i do sprch a s tím právě souvisí incident s PČR. Někdo z spolužáků se o tom asi zmínil doma (já mimochodem taky) a rodiče se rozhodli, že to nechají prošetřit. Policie to patrně vyhodnotila jaká nezávadné, legální, natáčení asi nebylo se sexuálním kontextem. Možná to byl pedofil, to ovšem již dnes nezjistím. No nakonec ho ředitelka na úplném začátku mé třetí třídy vyhodila. Proč? Dělal si co chtěl a absolutně nerespektoval pokyny vedení školy, směrování školy atd. Potom, co ho vyhodili, se po škole začala dost šířit fáma, že to bylo za pedofilii atp., nebylo, tím jsem si jist, ovšem to nevylučuje možnost, že byl pedofil.
Další zkušenost je podle mě ještě zajímavější, v čtvrté třídě jsme dostali opět celkem zajimavého třídního učitele(a hlavně zajímavého člověka), taky byl na můj vkus až moc aktivní v mimoškolních aktivitách (Každý měsíc výlet, atd.), ale to by byl jiný příběh. Incident o kterém chci mluvit, pochází zhruba z páté, šesté třídy. Tehdy jsem se v nějaké hodině (nevzpomenu si jaké) dostali k tématu sexuální orientací a někdo z spolužáků zmínil i pedofilii, tak se ho učitel zeptal, co je za orientaci. Daný spolužák řekl něco v smyslu, že jsou to ti, kterým se líbí se ubližovat a znásilňovat děti . Na to ho hned musel učitel upravit, řekl mu něco jako, že pedofilové jsou lidé kterým se líbí děti a že většina pedofilů dětem nikdy neublíží . Uvedl tehdy jako příklad Foglara, který tedy byl podle učitele pedofil . Ještě bych měl doplnit, že v rámci vyučování jsem s tímto učitelem četli všichni Hochy od Bobří řeky.

Třetí příklad je jen takový krátký, spolužák v sedmé třídě někde zaslechl pojem pedofil a použival to prostě místo sprostých slov jako nadávku. Tehdy se ho zeptala výchovná poradkyně, kdo je pedofil a on ji na to řekl: Přece ten co ubližuje dětem. Samozřejmě ho taky opravila, že to je ten, komu se dětí líbí a sexuálně ho přitahují.