Malí devianti?

Diskuze o problematice dětí.
radoslav
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: Najviac smutní bývajú tí, ktorí sa zdajú byť najveselší.
Nikto sa ich nepýta, čo ich trápi, pretože rozosmievajú a utierajú slzy iným...
Dal: 116 poděkování
Dostal: 56 poděkování

Malí devianti?

Nový příspěvek od radoslav »

Celý článok trochu starší ale zaujímavý
http://www.pluska.sk/plus7dni/ja-ty/mali-devianti.html

úryvok :
.....Bolo by žiaduce, aby rodičia z oboch strán o probléme vedeli a pokúsili sa riešiť ho. „Bitka a ponižovanie nie sú na mieste. Skôr treba chlapcovi vysvetliť, že také správanie je neprípustné, prípadne ho zobrať na sexuologické vyšetrenie. Ťažko určiť, či je vhodné zapájať do problému niekoho z pedagogického zboru. Dospelí nie vždy dokážu riešiť situáciu diplomaticky a ohľaduplne. Ak však má učiteľka či učiteľ u dieťaťa dostatočnú dôveru, treba ich do riešenia problému zapojiť,“ hovorí odborníčka.

Deti netreba podceňovať. Chápanie sexuality závisí od mentálneho veku dieťaťa, ale aj od informácií, s ktorými sa stretáva. „Deti veľmi skoro chápu sexualitu, už v predškolskom veku. Často napodobňujú kopuláciu, predvádzajú sexuálne pohyby. Sexualita je významnou súčasťou života, človek je ňou obklopený od útleho veku, je teda samozrejmé, že vzbudzuje zvedavosť detí. Považujú to za prirodzené, dospelí by deti za takéto správanie nemali trestať. Skôr by im mali vysvetliť podstatu sexuality, jej význam pre kvalitu života,“ vysvetľuje sexuologička.

Oveľa horší môže byť prípad, keď sa dievčatka dotýka oveľa starší spolužiak. „Deti by mali dostať od rodičov jednoznačné informácie, že sú medzi nami muži, ktorí sú „orientovaní na deti“, a že dospelých na nich treba upozorniť. Takisto treba dieťaťu vysvetliť, že to nemá dovoliť, že o tom, kto sa ho môže alebo nemôže dotýkať, má rozhodnúť ono samo. Pedofília je vrodená úchylka a môže sa prejaviť u chlapca aj vo veľmi mladom veku. Takéto skutočnosti treba brať vážne a upozorniť na ne učiteľov aj rodičov chlapca,“ upozorňuje odborníčka.

„Dieťa, či už chlapec, alebo dievča, má vedieť, že takéto deviácie existujú, a má mať možnosť o tom niekomu povedať. Nech je to ktokoľvek - rodič, starý rodič, učiteľ.
Rodičia a iní dospelí by mali brať takéto upozornenie vážne a mali by dieťaťu veriť.“ K situácii treba pristupovať citlivo a posúdiť, či ide o opakované zneužívanie, alebo len o jednorazový predpubertálny dotykový útok. Dieťa treba naučiť, aby dávalo jasne a nahlas najavo svoj nesúhlas s takým správaním. „Pasívne trpenie takého správania, či dokonca tichý súhlas devianta iba podporuje,“ hovorí MUDr. Danica Caisová a dodáva, že „podľa štatistík deti, ktoré boli vystavené rôznym formám sexuálneho zneužívania, majú v dospelosti často problémy s vlastnou sexualitou, považujú ju za niečo nečisté či nevhodné“.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1715 poděkování
Dostal: 3597 poděkování

Re: Malí devianti?

Nový příspěvek od Kasz »

V úryvku jsem zvýraznil pasáž, kde se mluví o pedofilii. Velice dobře je to tam napsané, prostě by děti měli vědět, co je to pedofilie. To je i jeden z našich osvětových cílů. Proč ale nikdo tuto osvětu ze strany odborníků nedělá, je mi stále záhadou.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
radoslav
Registrovaný uživatel

Proč ale nikdo tuto osvětu ze strany odborníků nedělá.....No u nás sa o to snaží MUDr. Danica Caisová
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Ale chápej, nikde není materiál, odborný, který by toto dělal, který by radil rodičům, deviantům... atd. Třeba já sleduji dění dost dlouho a o té sexuoložce Danici Caisové jsem do té doby, než jsi přišel, vůbec nevěděl, že existuje.
radoslav
Registrovaný uživatel

Kasz píše:Ale chápej, nikde není materiál, odborný, který by toto dělal, který by radil rodičům, deviantům... atd. Třeba já sleduji dění dost dlouho a o té sexuoložce Danici Caisové jsem do té doby, než jsi přišel, vůbec nevěděl, že existuje.
U nás je stále v telke keď sa niečo sexuálne stane
a je hlavná Primárka na sexuologickej liečbe jedinej na slovensku žiaľ je iba vo väznici Košice-šaca
Na slovensku není žiadne zariadenie na sexuologičku liečbu na slobode ústavnou formou ak sa paciet dostane do nejakého ústavu na slovensku lekári ani nevedia co s nami
väčšinou iba nasadia lieky a vymývanie mozgu ..
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Představuju si to tak, že bude existovat nějaká literatura, kniha, která bude pojednávat o pedofilii trochu obšírněji než jen ve dvou odstavcích, na které navazuje několik stran o pohlavním zneužívání dětí.