Čekání na reformu psychiatrie: Chybí lékaři pro děti či stacionáře
V České republice chybí nejméně dvě desítky psychiatrů, kteří léčí děti a mladé lidi do 18 let ... (idnes.cz)
Čekání na reformu psychiatrie: Chybí lékaři pro děti (iDnes)
Re: Čekání na reformu psychiatrie: Chybí lékaři pro děti (iD
Tak ještě počkej až pár tych co zůstali půjde do exilu dělát za eura... to bude pohroma. Btw, chybí lékaři v každem odvětví :(fenix píše: V České republice chybí nejméně dvě desítky psychiatrů, kteří léčí děti a mladé lidi do 18 let ...
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 13
- ve věku do: 26
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 289 poděkování
Já bych spíš přemýšlel o tom, zda se k psychiatrům neposílají zbytečně i děti, u nichž by například stačilo, aby jim rodiče věnovali více pozornosti nebo s nimi jejich okolí lépe komunikovalo. Ale co blázním, poslat dítě ke cvokaři je přeci jednodušší, než se mu věnovat.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
-
- Administrátor
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1724 poděkování
- Dostal: 3602 poděkování
Ono ale hlavně ani ti rodiče nejsou schopní se těm dětem věnovat, sami by třeba potřebovali psychiatrickou pomoc... Ne všichni jsou psychicky zdraví a schopní dětem dát vše, co potřebují.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 13
- ve věku do: 26
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 289 poděkování
Já jsem hlavně narážel na to, že jsem v Lidových novinách (kde dost možná čerpali ze stejného zdroje jako iDnes) četl, že dětských psychiatrů je málo, protože jejich péči potřebuje v naší republice čtvrt milionu dětí. Tohle číslo mi připadá hrozně nadhodnocené, věřím, že u většiny těch případů by stačilo více pozornosti pro děti. Zavést dítě k psychiatrovi, ať mu dá nějaký zklidňující lék, místo toho, aby se pátralo, co třeba dítě nervuje a ono potom nekontrolovaně zlobí... Pro mě jsou to chudáci děti.
Samozřejmě, v mnoho případech je odborná pomoc vhodná a potřebná. Ale myslím, že pokud by někteří rodiče neposílali děti za psychiatrem za zbytečnosti, tak by těch psychiatrů bylo dost. Prostě ať mi nikdo netvrdí, že snad ani ne každé desáté dítě je psychicky nemocné a neobejde se bez odborné pomoci.
Samozřejmě, v mnoho případech je odborná pomoc vhodná a potřebná. Ale myslím, že pokud by někteří rodiče neposílali děti za psychiatrem za zbytečnosti, tak by těch psychiatrů bylo dost. Prostě ať mi nikdo netvrdí, že snad ani ne každé desáté dítě je psychicky nemocné a neobejde se bez odborné pomoci.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
S tym mas pravdu. Jsem na jinem foru cetl, ze matka chtela poslat 30 mesicni dite k psychiatrovi. A nechtela poslouchat kdy jsme ji poradili ze mozna postaci psycholog a pokud to rekne psycholog, ze je to treba - pak se dite posle fakt k psychiatrovi...