Odlišné definície hebefílie a efebofílie

Diskuze o problematice pedofilie a pedofilů.
haizi

Odlišné definície hebefílie a efebofílie

Nový příspěvek od haizi »

Na anglickej a českej Wikipédii sú dve odlišné definície - ktorá je tá správna a prečo je správna? :)

Hebefília:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hebephilia
Hebephilia is one of several types of chronophilia, in this case a primary or exclusive sexual interest in pubescent individuals approximately 11–14 years old – approximate because age of onset of puberty varies.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Hebefilie
Hebefilie je náklonnost či reaktivita s erotickým rozměrem vůči dospívajícím dívkám.

Efebofília:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ephebophilia
Ephebophilia is the primary or exclusive adult sexual interest in mid-to-late adolescents, generally ages 15 to 19.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Efebofilie
Efebofilie je náklonnost či reaktivita s erotickým rozměrem vůči dospívajícím chlapcům.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1724 poděkování
Dostal: 3602 poděkování

Re: Odlišné definície hebefílie a efebofílie

Nový příspěvek od Kasz »

Správně je ta česká.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Nedá se říct, která definice je správná, to záleží na dohodě. V US je správná ta anglická, u nás je správná ta česká. ;) Ale mohli by se domluvit. Je v tom bordel.

Pokud je něco definicí, tak nemá smysl se ptát, jestli je to správně, maximálně má smysl se ptát, jestli ta definice k něčemu je. Třeba taková DSM-IV-TR definice pedofilie je příkladem definice na lejno.

edit: A je blbé vzít nějaký zavedený pojem a začít ho používat ve významu, který je zavádějící na základě původního smyslu slova - například "pedofilie". (Něco jiného je, když někdo nazve vstupní počítačové zařízení "myš", tam celkem nehrozí, že by si někdo nasypal na podložku zrní. ;) )
haizi

Nový příspěvek od haizi »

Vďaka za ujasnenie :)
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 506 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

simgiran píše:Pokud je něco definicí, tak nemá smysl se ptát, jestli je to správně, maximálně má smysl se ptát, jestli ta definice k něčemu je. Třeba taková DSM-IV-TR definice pedofilie je příkladem definice na lejno.
S tímhle nemůžu souhlasit pokud někdo opíše definici špatně (nebo si ji kreativně upraví jak ho napadne) pak je ta definice špatná, bez ohledu na to, jestli se nazývá definicí. Wiki rozhodně není zárukou správnosti.
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Jednorozec píše: S tímhle nemůžu souhlasit pokud někdo opíše definici špatně (nebo si ji kreativně upraví jak ho napadne) pak je ta definice špatná, bez ohledu na to, jestli se nazývá definicí. Wiki rozhodně není zárukou správnosti.
Jenže ta definice není blbě opsaná, ale je opravdu na lejno, protože podle ní, pokud někonáš na základě svých pudů nebo pokud tě nestresuje tvoje zaměření, tak nejsi pedofil. A naopak pokud minimálně šest měsíců vykazuješ sexuální chování k dětem, tak pedofilem jsi. Alespoň, že v DSM-5 změnili název z pedofilie na pedofilní poruchu, hodně v tom má asi prsty Blanchard, podle něhož se dá u někoho rozpoznat pedofilie, ale pokud mu nečiní problémy, tak se nejedná o pedofilní poruchu, že není důvod označovat za mentální poruchu něco, co nositeli ani jeho okolí nepůsobí problémy. Nicméně u některých ostatních lidí, co se k tomu vyjadřovali, mám dojem, že nepochopili, jak to vlastně Blanchard myslí. Ale pořád je tam ten problém, že diagnózu pedofilní porucha může dostat i dlouhodobý zneužívač.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 506 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Podle téhle jejich logiky je člověk co si pokaždé sám vymaluje barák malíř a ten co doma vaří kuchař...