11letá Chilanka otěhotněla po znásilnění, na potrat nemůže
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 504 poděkování
Re: 11letá Chilanka otěhotněla po znásilnění, na potrat nemů
V textu píší o dvouletém zneužívání nevlastním otcem a nadpis je o znásilnění. Pod obojím si člověk co to čte ale představí něco zcela jiného.....
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 13
- ve věku do: 26
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 289 poděkování
U jedenáctileté dívky bych přeci jen dost pochyboval, zda mohla dobrovolně či alespoň bez projevení známek nechuti snášet praktiky, při kterých otěhotněla... To přeci nemohly být nějaké "hry na doktora" či něco podobného, ale asi přeci jen spíše to znásilnění.
A možné je asi i to, že ji dva roky zneužíval, potom ji znásilnil a ona otěhotněla...
Jinak samozřejmě do časté zaměňování zneužívání a znásilnění, případně používání těch výrazů jako synonym dělá bordel, člověk pokud o tom případů ví jen z médií, tak stejně v podstatě vůbec nemá přesný obrázek o tom, co se dělo.
A možné je asi i to, že ji dva roky zneužíval, potom ji znásilnil a ona otěhotněla...
Jinak samozřejmě do časté zaměňování zneužívání a znásilnění, případně používání těch výrazů jako synonym dělá bordel, člověk pokud o tom případů ví jen z médií, tak stejně v podstatě vůbec nemá přesný obrázek o tom, co se dělo.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
-
- Registrovaný uživatel
Pochybovat o tom můžeš, ale jistotu aby jsi to mohl označovat stejně mít nemůžeš (zvlášť když text o žádném znásilnění nemluví). Když někdo řekne zneužíval tak si člověk představí alespoň částečně "dobrovolný" sex tj. ne nutně násilí či vydírání. I když můžeme mít pochybnosti nakolik oběť byla schopná vlastního úsudku. Kdežto znásilnění zase v naší hlavě obvykle vyvolá představu chlapa co se vrhne na ženskou zmlátí ji aby se nebránila, strhá z ní šaty a ještě plačící krvácející osouloží...
Co asi vyvolá větší nenávistné emoce?
Co asi vyvolá větší nenávistné emoce?
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Podle mě pojem "sexuální zneužívání dětí" zahrnuje i znásilňování dětí — ne sice v právu, ale určitě v psychologii, sociologii, sexuologii atd. Nebo když třeba Weiss řekne, že 90 % zneužití nepáchají pedofilové, má snad na mysli výhradně zneužívání a nikoli znásilnění? To asi těžko.
-
- Registrovaný uživatel
To že zneužití v sobě zahrnuje i znásilnění ještě neznamená že každé zneužití je i znásilnění. To je jako když řekneme, že na našem území bylo spácháno, v tom a tom období, 10 000 trestných činů. Ty samozřejmě zahrnují i vraždy ale nebylo tu 10 000 vražd... A teď si představ titulek k článku o počtu trestných činů u nás "10 000 vražd v česku" a pod tím text o 10 000 trestných činech včetně vražd...